Epäoikeudenmukaisuus pilaa juniorijääkiekkoilijoiden harjoittelumotivaation

jatkoaika.com 13:47 18.11

Kirjoitin Iltalehden blogiini kirjoituksen: "Epäoikeudemukaisuus pilaa juniorijoukkueiden joukkuehengen ja harjoittelumotivaation", joka sai yli 3000 jakoa ja oli sillä viikolla Iltalehden ylivoimaisesti luetuin blogi. Jakojen määrästä voi päätellä, että aihe muhii pinnan alla myös juniorijöökiekossa. (https://blogit.iltalehti.fi/tero-auvinen/2019/10/28/epaoikeudemukaisuus-pilaa-juniorijoukkueiden-joukkuehengen-ja-harjoittelumotivaation/) Tältä pohjalta päätimme viedä asiaa syvemmälle ja pyysimme junioripelaajien vanhempia kirjoittamaan meille aitoja kokemuksia epäoikeudenmukaisuudesta, joita kirjoituksia saimmekin liudan. Olimme Jääkiekkoliitton näistä kirjoituksista yhteydessä, mutta siellä asia koettiin hieman kiusallisena, koska ne eivät suoranaisesti liity kentälle. Näin ollen pyysimmekin suoraan Opetus- ja Kultuuriministeriöstä ylitarkastaja Hannu Tolosen käymään näitä tapauksia kanssamme läpi ja ehdottomaan toimintamalleja. Jos juniorijääkiekko on lähellä sydäntä, niin tämä jakso kannattaa ehdottomasti kuunnella.


”Rikoitko koskaan koulun sääntöjä?” Koululaiset tenttasivat opetusministeri Li Anderssonia

iltasanomat 20:54 13.11

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjesti keskiviikkona opetusministerin kyselytunnin Pitäjänmäen koulussa Helsingissä. Tapetilla olivat yhteiskunnallisten kysymysten lisäksi muun muassa ministerin omat koulumuistot.


Suora lähetys juuri nyt: Lasten kyselytunti – opetusministeri Li Andersson vastaa

iltasanomat 09:56 13.11

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää lapsille ja nuorille suunnatun kyselytunnin Helsingissä Pitäjänmäen koululla. Lasten kysymyksiin vastaa opetusministeri Li Andersson.


Lasten kyselytunti – tentattavana opetusministeri Li Andersson

iltasanomat 09:56 13.11

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjesti lapsille ja nuorille suunnatun kyselytunnin Helsingissä Pitäjänmäen koululla. Lasten kysymyksiin vastasi opetusministeri Li Andersson.


Suora lähetys kello 10: Lasten kyselytunti – opetusministeri Li Andersson vastaa

iltasanomat 08:29 13.11

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää lapsille ja nuorille suunnatun kyselytunnin Helsingissä Pitäjänmäen koululla. Lasten kysymyksiin vastaa opetusministeri Li Andersson.


Jukka Jalonen sai ministeriöltä vajaan tunnin luennosta liki 5?000 euroa – näin valtion virkamies perustelee palkkiota

iltasanomat 16:59 04.10

Opetus- ja kulttuuriministeriö maksoi mestarivalmentajalle muhkean palkkion veronmaksajien varoista.


Hengenpelastusliiton puheenjohtajalta suorat sanat uimahallien tiukoista säännöistä – pakollisista ”munauikkareista” vain haittaa

iltasanomat 07:24 04.09

Uimahallien pukeutumisohjetta olisi syytä miettiä uudestaan, sanoo Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton puheenjohtaja Jukka Rantala.


Helteellä uimarannat houkuttelevat ja vesi virkistää mutta uimataitoaan ei kannata koetella liikaa

yle 21:00 27.07

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitolla on nyrkkisääntö, jolla muutkin kuin superuimarit voivat auttaa pulaan joutunutta – "H-rap": hälytä apua, rauhoitu ja rauhoita, etsi apuväline ja pelasta.


Turun yliopistolle kone- ja materiaalitekniikan diplomi-insinöörikoulutukset 2020 – vastataan alueen DI-pulaan

yle 12:46 11.07

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti lisätä Turun yliopiston koulutusvastuita.


Turun yliopistolle kone- ja materiaalitekniikan diplomi-insinöörikoulutukset – koulutusvastuilla vastataan alueen DI-pulaan

yle 12:46 11.07

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti lisätä Turun yliopiston koulutusvastuita.


Huippuaituri Reetta Hurskeelle luvattiin tuhansien eurojen apurahat – jäi silti jo toista kertaa ilman: ”Minulle sanottiin, että asia on hoidossa”

iltalehti 16:21 02.07

Hurske ei ollut budjetoinut takautuvaa apurahaa tälle kaudelle. Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske, 24, jäi tiistaina toista kertaa ilman Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää urheilija-apurahaa. Hurskeen nimeä ei löytynyt alkuvuodesta kesälajien urheilijoiden apurahan saajien listalta. Kun Hurske juoksi vahvaa sisäkautta ja keskustelu tuen puuttumisesta levisi julkisuuteen, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoi, että pika-aiturille haetaan apurahaa takautuvasti talvilajien urheilijoiden joukossa.


Ministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten tämän vuoden avustuksen ja perii rahoja takaisin

iltasanomat 16:21 19.06

Opetus- ja kulttuuriministeriö lopettaa Perussuomalaiset Nuoret ry:n tämän vuoden avustuksen maksamisen ja perii takaisin avustuksesta jo maksetun osuuden. Ministeriö katsoo järjestön toiminnassaan rikkovan nuorisolain tavoitteita.


Suomen suurin tiedepalkinto professori Heli Jantuselle – 100 000 euron potti työstä keraamisen elektroniikan parissa

yle 14:09 17.06

Joka toinen vuosi jaettavan palkinnon myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö.


Nuorisotyöntekijöitä koulutetaan kohtaamaan grooming-ilmiötä – hankkeen vetäjä: ”Tapauksia on paljon ja ympäri Suomea”

iltasanomat 15:10 04.06

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 300 000 euron valtionavustuksen groomingin eli lapsen seksuaalisen hyväksikäytön valmistelun ennaltaehkäisyyn.


ja raiskaamaksi Oulussa muskelit! Hiihtotähti opintolainaa nostaneiden määrä puhelun, jossa puukotti entisen sitten äiti veitsellä yksityisasunnossa Yhteenotot Hongkongin ”Välillä mietin,

Hot topics