Eduskunta keskusteli seksuaalisesta häirinnästä - lue IL:n kooste: ”Kaikki miesoletetut uudet kollegani ryntäsivät kahville” iltalehti 11:44 13.12

Anna Kontulan (vas) mukaan eduskunnassa ei oteta häirintäongelmaa riittävän vakavasti. Eduskunnassa keskusteltiin tiistaina seksuaalisesta häirinnästä Tuula Haataisen (sd) keskustelualoitteen pohjalta. Anna Kontula (vas) antoi ymmärtää, että eduskunnassa ei vieläkään oteta häirintäkeskustelua riittävän vakavasti.


Finavia: Lentokaaoksen syynä ei ollut lumisade MTV 10:31 13.12

Helsinki-Vantaan lentoliikenteen eiliset ongelmat aiheutti ennen kaikkea voimakas sivutuuli, kerrotaan Finavian viestinnästä.


Hallitus haluaa sakottaa alaikäisiä, jotka ostavat alkoholia lainapapereilla - rikosoikeuden professori tyrmää idean iltalehti 08:19 13.12

Hallitus haluaa sakottaa toiselle kuuluvan henkilöllisyystodistuksen väärinkäytöstä alkoholia ostettaessa. Rikosoikeuden professorin Kimmo Nuotion mukaan ongelma ei ole yhteiskunnallisesti merkittävä, ja siksi sitä ei pidä kriminalisoida. Hallitus haluaisi rangaista alaikäistä, joka ostaa alkoholia erehdyttämällä myyjää väärinkäyttämällä toisen henkilön papereita. Tätä koskeva säännösehdotus on alkoholilain kokonaisuudistusta koskevassa lakiesityksessä, jota eduskunta parhaillaan märehtii. Sosiaali- ja terveysministeriön mielestä erehdyttämisestä pitää rangaista tasapuolisuuden nimissä.


Ilmatieteen laitos varoittaa: Jalkakäytävät erittäin liukkaita MTV 08:08 13.12

Tiistaina alkanut lumipyry on aiheuttanut ongelmia ympäri Suomea, ja ongelmat jatkuvat edelleen.


Suomalaiskuluttajien joulueurot virtaavat ulkomaille - kansainväliset verkkokaupat nappaavat valtaosan iltalehti 05:45 13.12

Verkkokaupparatkaisuja tarjoavan suomalaisyrityksen mukaan Suomi jää muihin Pohjoismaihin verrattuna alakynteen, koska verkkokauppojen perustaminen koetaan hankalaksi asiaksi. Suomalaiset käyttivät viime vuonna tavaroiden verkko-ostoksiin yhteensä noin 5 miljardia euroa. Woolmanin selvityksen mukaan Suomessa kotitalouksien rahaa virtaa pääosin ulkomaisiin verkkokauppoihin, noin kaksi kolmannesta eli 3,5 miljardia euroa. Muissa Pohjoismaissa vastaava osuus on vain kolmannes. Woolmanin mukaan Suomessa yritysten panostukset verkkokauppaan on ollut vaatimatonta. Syynä tähän ovat usein teknologiset ongelmat.


Lumi aiheuttaa edelleen ongelmia – ajokeli erittäin huono MTV 05:13 13.12

Tiistaina alkanut lumipyry on aiheuttanut ongelmia ympäri Suomea ja ongelmat jatkuvat edelleen.


Koko jääkiekko kuuluisi lajina tasa-arvovaltuutetun lekan alle jatkoaika.com 21:41 12.12

Raha-asioissakin on korjattavaa, mutta jääkiekon olennaisin sukupuolten välinen tasa-arvo-ongelma elää asenneilmastossa. Auttaisiko, jos naistenkin jääkiekossa sallittaisiin taklaaminen?


Halla-aho Facebookissa: ”Hyvinvoivissa ja tasa-arvoisissa maissa ihmisillä on paljon virikkeitä ja tekemistä niin työelämässä kuin sen ulkopuolella, eivätkä lapset oikein mahdu tähän yhtälöön” iltalehti 20:38 12.12

Väestöliiton tuoreen perhebarometrin mukaan syntyvyys laskee Suomessa seitsemättä vuotta. Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kommentoi tiistaina Facebook-sivullaan Väestöliiton tuoreen perhebarometrin tulosta. Perhebarometrin mukaan syntyvyys laskee Suomessa seitsemättä vuotta. Väestöliitto listaa syiksi muun muassa puolison puuttumisen, taloudelliset syyt ja työelämän vaatimukset. Halla-aho kirjoittaa, että syntyvyysongelmaa lähestytään usein sosiaalipolitiikan ja tasa-arvon näkökulmasta. Hän toteaa, että ajatus tuntuu olevan, että kunhan tasa-arvo saadaan hyvälle tolalle ja perhe-etuudet riittävälle tasolle, syntyvyys lähtee nousuun.


Puu kaatui radalle: Useita lähijunavuoroja peruttu pääkaupunkiseudulla MTV 15:51 12.12

Junaliikenteen ongelmat Helsingistä Turkuun kulkevalla rantaradalla jatkuvat. Rataliikennekeskuksen mukaan Kauniaisissa on ilmeisesti puu kaatunut sähköradan rakenteisiin, minkä takia vain toinen raide on käytössä Leppävaaran ja Espoon välillä.


Sipilä: ”Seksuaaliseen häirintään liittyy puuttumattomuuden kulttuuri” – Eduskunta keskustelee aiheesta kello 14 iltasanomat 13:52 12.12

Sdp:n presidenttiehdokkaan Tuula Haataisen mukaan kansanedustajat ja eduskunta eivät voi enää vaieta ongelmasta.


Jasmin Mäntylällä yleensä erikoinen ongelma treffeillä – Jarmo-rakkaalta ratkaisu iltasanomat 11:10 12.12

Kohukaunotar kertoo olevansa yleensä erittäin hankala ihminen, mitä tulee yhteisen tekemisen keksimiseen. Miesystävä Jarmo keksi viedä Jasminin ampumaradalle.


Uutissuomalainen: Viranomaisten selvityksissä ei ole ilmennyt enää betonin laatuongelmia MTV 09:12 12.12

Betonirakentamisessa ilmenneet ongelmat näyttävät jääneen taakse, kertoo Uutissuomalainen.


#Totuusvapauttaa-kampanjalla puututaan seksuaaliseen häirintään kirkossa – "Kirkko ei ole ongelmattomampi yhteisö kuin muutkaan" MTV 05:37 12.12

Joukko kirkon piirissä toimivia aktiiveja on aloittanut #Totuusvapauttaa-nimisen kampanjan, jonka tavoitteena on tuoda esiin kirkossa tapahtuvaa seksuaalista häirintää ja ahdistelua sekä rohkaista puuttumaan ongelmiin. Aktiivien mukaan kampanja on osa maailmanlaajuista #metoo-liikettä.


EU-maat torjuivat Israelin toiveen Jerusalemista – Soini: Ongelmat paljon Trumpin päätöstä laajempia iltasanomat 19:09 11.12

Euroopan unioni yrittää asemoitua vakaaksi ja luotettavaksi toimijaksi Lähi-idässä samaan aikaan kun Yhdysvallat on tekemässä irtiottoa Jerusalem-päätöksellään.


Kysely: Puolet peli­ongelmaisista koki mainonnan lisänneen pelaamista iltasanomat 09:25 11.12

Väestökyselyn vastaajista joka yhdeksäs koki pelaamiseen haitanneen elämäänsä.


THL:n kysely: Puolet peliongelmaisista kokee mainonnan lisänneen pelaamista MTV 09:08 11.12

Puolet rahapeliongelmaansa apua hakeneista kokee mainonnan saaneen heidät pelaamaan enemmän ja siten pahentaneen peliongelmaa. Tieto käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kyselystä, joka oli tehty Peliklinikan asiakkaille.


THL:n kysely: Puolet peliongelmaisista koki mainonnan lisänneen pelaamista MTV 09:08 11.12

Puolet rahapeliongelmaansa apua hakeneista kokee mainonnan saaneen heidät pelaamaan enemmän ja siten pahentaneen peliongelmaa. Tieto käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kyselystä, joka oli tehty Peliklinikan asiakkaille.


Tänään tv:ssä: Mirella, 34, saa pienemmät rinnat - ”En halua pelätä tissien karkaavan kaula-aukosta” iltalehti 06:37 11.12

Mirella saa ongelmaansa apua Kauneuden hinta -sarjan viimeisessä jaksossa. Kauneuden hinta -realityn viimeisessä jaksossa apua saa 34-vuotias Mirella. Hän pääsee rintojen korjausleikkaukseen, jonka toivoo pienentävän niiden kokoa. Suurin ongelma on roikkuminen. - Ei kukaan nainen halua elää tällaisten rintojen kanssa. Minulla on todella roikkuvat rinnat 34-vuotiaaksi, Mirella pahoittelee ohjelmassa.


Jesse Puljujärven kohtelu raivostuttaa NHL:ssä – ”Tämä alkaa olla v*tun harmittavaa, että…” suomikiekko 06:35 11.12

Edmonton Oilers hävisi viime yön NHL-kierroksella Toronto Maple Leafsille "jalkapallolukemin" 0-1. Oilersin suuri ongelma ottelussa oli lukuisien maalipaikkojen heikko viimeisteleminen, koska heillä oli peräti 41...


Lumentulo sotki pahoin lentoliikennettä Saksassa ja Britanniassa sunnuntaina iltalehti 02:51 11.12

Suurimmat ongelmat ilmenivät Frankfurtin lentokentällä sunnuntaina. Rajut lumisateet koettelivat lentomatkustajien kärsivällisyyttä sunnuntaina Saksassa. Saksan Frankfurtin lentokenttä raportoi uutistoimisto AFP:lle, että sunnuntaina ilmailuviranomaiset peruivat noin 330 lentoa.


Uutiset