Mika Kojonkoski: "Jos me oltaisiin DDR:ssä, se voisi olla toisenlaista" MTV 19:04 25.02

Norja saavutti Pyeongchangin olympiakisoista 39 ja Ruotsi 14 mitalia, kun Suomen mitalisaldo jäi kuuteen. Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski painottaa, että Norjassa menestystä on valmisteltu kolmisenkymmentä vuotta, kun Suomessa huippu-urheilyksikkö aloitti toimintansa viitisen vuotta sitten.


Melkoista sekoilua! Kanadan olympiajoukkueen jäseniä epäillään autovarkaudesta ja rattijuoppoudesta - poliisi pidätti kolme sankaria iltalehti 19:01 25.02

Kanadan olympiakomitea on joutunut kiusallisen tilanteen eteen. Etelä-Korean poliisi pidätti eilen Kanadan olympiajoukkueeseen kuuluvan ski cross -laskijan Dave Duncanin, tämän vaimon Majan sekä Kanadan ski cross -pomon Willy Rainen. CBC:n mukaan kolmikkoa epäillään autovarkaudesta. Lisäksi Rainea syytetään rattijuoppoudesta. - Olemme saaneet vahvistuksen, että joukkueemme jäsenet ovat tutkinnan alla. Me otamme tämän todella, todella vakavasti. Emme kuitenkaan voi kommentoida asiaa enempää, koska emme osallistu tutkintaan, Kanadan olympiakomitean pomo Chris Overholt selitteli lehdistölle skandaalin tultua julki.


Niskasen kulta ja Pärmäkosken mitalit koskettivat Mika Kojonkoskea: ”Ihan oikeasti jotain” iltalehti 17:50 25.02

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön pomo oli onnellinen hiihtäjien menestyksestä. Video: Eurosport. Iivo Niskanen nousi korkeimmalle olympiakorokkeelle päättäjäisissä.


Kojonkoskelle jäi positiivinen maku olympialaisista – "Suomalainen urheilu on mennyt eteenpäin" MTV 16:36 25.02

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski näkee Suomen talviurheilun ottaneen askeleita eteenpäin.


Mika Kojonkoski empii: ”Katson keskiviikkoiltaan, lähteekö kirjekuori vai ei” iltalehti 13:42 25.02

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön pomo ei vielä kertonut tulevaisuudestaan. Video: Eurosport. Toni Roposen loppuanalyysi hiihdoista ja ampumahiihdoista näissä kisoissa. Mika Kojonkoski siirtää päätöstään työuransa jatkosta. Miehen pesti Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana on katkolla. Avoin haku paikkaan päättyy 1. maaliskuuta.


Mika Kojonkoski jyrähti itävaltalaishiihtäjän mokasta: ”Täällä ei ole talviurheilukulttuuria” iltalehti 12:14 25.02

Olympiakomitean urheilupomo oli pahoillaan Teresa Stadloberin puolesta. Hän sanoi, että viikonlopun suomalaismenestyksen myötä Pyeongchangin kisoista jäi hyvä maku. Video: Eurosport. Uskomaton moka! Itävaltalainen eksyi väärälle ladulle kesken mitalitaiston.


Mika Kojonkoskelta iso ratkaisu: ”Kun viimeinen kilpailu on maalissa, kaikki selviää” iltalehti 20:22 24.02

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja kertoo sunnuntaina Pyeongchangissa, aikooko hän hakea pestiinsä uudelleen. Mika Kojonkoski lupaa tehdä suuren ratkaisun Pyeongchangin olympiakisojen loppuun mennessä. - Olen sunnuntaina valmis sen asian kanssa, että haenko nykyistä paikkaani vai en. En ole miettinyt asiaa yhtään kisojen aikana. Kun viimeinen kilpailu on maalissa, sen jälkeen kaikki selviää, Kojonkoski sanoo.


Mika Kojonkoskelta harvinaislaatuinen purkaus Suomen urheilusta: ”Mitä helvettiä! Olemme 30 vuotta Norjaa perässä” iltalehti 21:13 23.02

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja haluaisi norjalaisen mallin Suomeen. Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen analysoi Suomen mitalitavoitteen kannalta elintärkeää miesten 50 kilometrin kisaa. Suomen neljä olympiapronssia vastaan Norjan 13 kultaa, 14 hopeaa ja 10 pronssia.


Suomen olympiapomo listaa Etelä-Korean pahimmat epäonnistujat: ”Ajelemme mopolla moottoritietä” iltalehti 19:25 23.02

Olympiakomitean huippuvaiheen johtaja Mika Lehtimäki ruotii sinivalkoisten menestystä Pyeongchangin talvikisoissa. Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen analysoi mitalitavoitteen kannalta elintärkeää miesten 50 kilometrin kisaa. Olympiakomitean huippuvaiheen johtaja Mika Lehtimäki piti alkutalvesta erittäin mielenkiintoisen luennon, jossa hän kertoi matemaattiseen malliin perustuvan ennusteen suomalaisten mitalimahdollisuuksista Pyeongchangin talvikisoissa. Ennuste perustui muun muassa urheilijoiden ja joukkueiden menestykseen maailmancupissa ja kansainvälisissä turnauksissa.


Olympiakomitean pomo heitti hanskat tiskiin Suomen talviolympiahaussa: ”Toivon, että Ruotsi saa kisat” iltalehti 14:09 23.02

Suomen haave vuoden 2026 talvikisoista haudattiin, koska Ruotsi hakee tapahtumaa yksin. Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio puhui vielä vuosi sitten varsin innostuneesti, että Suomi voisi isännöidä vuoden 2026 talviolympiakisoja. Ritakallion hahmotelmassa tapahtuma olisi järjestetty akselilla Helsinki-Lahti-Tampere ja alppilajit sekä kelkkailu Ruotsin Åressa. Nyt Ritakallio heittää hanskat tiskiin talvikisahaun suhteen.


Olympiakomitean toimitusjohtaja: Sote- ja maakuntauudistus mahdollisuus liikunnalle iltasanomat 03:01 23.02

Mikko Salonen uskoo, että huippu-urheilulla on merkitystä myös lasten liikunnan innostajana.


Olympiakomitea saneeraa talvilajien valmennustuet kesälajien malliin iltasanomat 03:00 23.02

Lihavammat suomalaisodotukset Pekingin 2022 talvikisoihin perustuvat Olympiakomitean tehostustoimiin.


Enni Rukajärvi sai Sotshin hopeasta erikoisen palkinnon: ”Pitää katsoa, onko se vielä elossa” iltalehti 19:11 22.02

Pyeongchangista olympiapronssi kaulassaan koti-Suomeen palannut Enni Rukajärvi kertoi mitalin merkityksestä. Muun muassa Olympiakomitean varapuheenjohtaja Jukka Rauhala oli Enni Rukajärveä vastassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. - Sitä on vaikea sanoa parilla sanalla. Se on yksi iso juttu uralla, Rukajärvi kuvaili uransa toisen olympiamitalin merkitystä.


Emma Terho KOK:n urheilijavaliokuntaan tuoreen olympiavoittajan kanssa MTV 09:35 22.02

Ex-jääkiekkoilija Emma Terho on valittu kansainvälisen olympiakomitean KOK:n urheilijavaliokuntaan.


KOK:lle jälleen suomalaisjäsen - Emma Terho sai äänivyöryn jatkoaika.com 08:21 22.02

Pyeongchangin olympialaisten yhteydessä valittiin uudet jäsenet Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomissioon. Komitea saa lisää suomalaisväriä, kun viidet olympiakisat käynyt Emma Terho valittiin suurimmalla äänimäärällä komissioon.


Kaikki mitalistit eivät saa edes apurahaa – Naisleijonilta kipakat terveiset Kojonkoskelle MTV 07:57 22.02

Suomi voitti naisten jääkiekon olympiapronssia kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Mitalien eteen tehtiin töitä ennen kaikkea rakkaudesta jääkiekkoon. Kaikki pronssimitalistit, kun eivät saa edes Olympiakomitean veikkausvoittovaroista jakamaa 5000 euron apurahaa.


Korruptiosta syytetyn KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah: ”Asuimme ihan tavallisessa hotellissa” iltasanomat 20:28 21.02

Kansainvälisen olympiakomitean hulvaton rahankäyttö on puhuttanut mediassa, mutta järjestön suomalaisjäsen ei nähnyt luksuselämää Pyeongchangissa.


Kolumni: Hautajaiset seis, vainaja puuttuu - vasta tänään on Suomen olympiajoukkueen kohtalonpäivä iltalehti 07:07 21.02

Jos jääkiekkomaajoukkueet floppaat, eikä naisten pariviestistä tule metallia, Olympiakomitean kuuden mitalin tavoitteen voi vetää vessasta alas, kirjoittaa Pyeongchangista Santtu Silvennoinen. Hautajaiset seis, vainaja puuttuu! Suomen olympiajoukkue ei ole vielä kriisissä. Olympiakomitean kuuden mitalin tavoite, tai pikemminkin matemaattiseen malliin perustuva laskelma, on yhä hengissä. Ollaan jopa aikataulussa, kun ansioluettelossa on kolme arvolaattaa.


”Matti Nykäsen sixtyyn kallellaan” – päävalmentajalta arvoituksellinen kommentti Aino-Kaisa Saarisen uran jatkosta iltasanomat 07:45 20.02

Reijo Jylhä palaa töihin Lapin urheiluopistolle, ei hae Olympiakomitean huippuvirkaan.


Uutiset