Milloin on vaalipäivä ja missä äänestän? Tässä kaikki, mitä sinun täytyy tietää presidentinvaaleista MTV 14:41 13.12

Milloin presidentin valinta varmistuu ja milloin uusi presidentti astuu virkaan? Oikeusministeriö julkaisi faktapaketin vaaleista ja äänestämiskäytännöistä.


Alabaman erikoisen senaattorivaalin voitti Doug Jones - katkera tappio Trumpille iltalehti 06:43 13.12

Alabaman senaattoripaikasta kilpailivat keskenään Doug Jones ja teini-ikäisten tyttöjen ahdistelusta epäilty Roy Moore. Alabamassa Yhdysvalloissa on ratkennut senaattorivaali. Vastakkain olivat republikaani Roy Moore ja demokraatti Doug Jones. Paikka vapautui Jeff Sessionsilta, joka toimii nykyisin maan oikeusministerinä. Senaattoriksi nousee demokraattien Doug Jones. Myös presidentti Trump onnitteli Twitterissä Jonesia Alabaman senaattorin paikasta.


Alabaman erikoisen senaattorivaalin voitti Doug Jones iltalehti 06:43 13.12

Alabaman senaattoripaikasta kilpailivat keskenään Doug Jones ja teini-ikäisten tyttöjen ahdistelusta epäilty Roy Moore. Alabamassa Yhdysvalloissa on ratkennut senaattorivaali. Vastakkain olivat republikaani Roy Moore ja demokraatti Doug Jones. Paikka vapautui Jeff Sessionsilta, joka toimii nykyisin maan oikeusministerinä. Senaattoriksi nousee demokraattien Doug Jones. Myös presidentti Trump onnitteli Twitterissä Jonesia Alabaman senaattorin paikasta.


Alabaman erikoisen senaattorivaalin voittajaksi on nousemassa demokraattien Jones iltalehti 06:20 13.12

Alabaman senaattoripaikasta kilpailivat keskenään Doug Jones ja teini-ikäisten tyttöjen ahdistelusta epäilty Roy Moore. Alabamassa Yhdysvalloissa on ratkeamassa senaattorivaali, jossa valitaan toinen osavaltion senaattoreista. Vastakkain ovat republikaani Roy Moore ja demokraatti Doug Jones. Paikka vapautui Jeff Sessionsilta, joka toimii nykyisin maan oikeusministerinä. Varhain keskiviikkona aamulla Suomen aikaan senaattoriksi on nousemassa demokraattien Doug Jones.


Alabaman erikoinen senaattorivaali ratkeaa tänään - ennusteiden mukaan Jones on viemässä voiton iltalehti 06:04 13.12

Alabaman senaattoripaikasta kilpailevat keskenään Doug Jones ja teini-ikäisten tyttöjen ahdistelusta epäilty Roy Moore. Alabamassa Yhdysvalloissa on parhaillaan käynnissä senaattorivaali, jossa valitaan toinen osavaltion senaattoreista. Vastakkain ovat republikaani Roy Moore ja demokraatti Doug Jones. Paikka vapautui Jeff Sessionsilta, joka toimii nykyisin maan oikeusministerinä. Varhain keskiviikkona aamulla Suomen aikaan The New York Timesin ennusteen mukaan demokraattien Doug Jones on viemässä voiton.


Alabaman erikoinen senaattorivaali ratkeaa tänään - tulossa tiukka kisa iltalehti 05:37 13.12

Alabaman senaattoripaikasta kilpailevat keskenään Doug Jones ja teini-ikäisten tyttöjen ahdistelusta epäilty Roy Moore. Alabamassa Yhdysvalloissa on parhaillaan käynnissä senaattorivaali, jossa valitaan toinen osavaltion senaattoreista. Vastakkain ovat republikaani Roy Moore ja demokraatti Doug Jones. Paikka vapautui Jeff Sessionsilta, joka toimii nykyisin maan oikeusministerinä. Varhain keskiviikkona aamulla Suomen aikaan The New York Timesin kertoo kilpailun menevän erittäin tiukaksi.


Eduskunta pohti keinoja puuttua seksuaaliseen häirintään: ”Hiljaisuuden kulttuuri sai elää liian pitkään” iltasanomat 16:24 12.12

Oikeusministeri Antti Häkkäsen mukaan on hyvä, että tapaukset tulevat julki, mutta kehotti nimien julkaisemisessa varovaisuuteen.


Lakiasiaintoimiston johtajan epäillään laskuttaneen kymmeniätuhansia olemattomilla turvapaikka-asioilla MTV 15:57 12.12

Helsinkiläisen lakiasiaintoimiston johtajan ja omistajan epäillään laskuttaneen oikeusministeriöltä kymmeniätuhansia euroja turvapaikanhakijoiden oikeudellisista asioista, joita ei ole todellisuudessa hoidettu, kertoo poliisi.


Sopranos-sarjasta tuttua tosielämän strippiklubia uhkaa sulkeminen - omistaja rikkoo lakia iltalehti 19:02 11.12

The Sopranos -sarjan Bada Bing -klubina tunnettu baari on joutunut ongelmiin viranomaisten kanssa. The Sopranos -sarjan kohtauksia kuvattiin taannoin oikeassa baarissa New Jerseyssä. Sarjan fiktiivisenä Bada Bing -klubina tunnettu juottola on oikealta nimeltään Satin Dolls ja sarjan fanit ovat vuosikausia tehneet sinne "pyhiinvaellusmatkoja". Nyt kuitenkin kertoo, että klubia uhkaa sulkeminen Yhdysvaltojen lakien laiminlyömisen vuoksi. Lehden tietojen mukaan viranomaiset ovat seuranneet baarin hämäräperäistä toimintaa ja rahavirtojen liikennettä jo kuuden vuoden ajan. Nyt tilanne on tullut New Jerseyn oikeusministeri Christopher Porrinon mukaan siihen pisteeseen, että baarin täytyy joko sulkea ovensa joulukuun 17. päivään mennessä tai myydä anniskelulupansa ensi vuoden alkuun mennessä.


Erikoissyyttäjän Venäjä-tutkinta nielee roimasti rahaa ja resursseja MTV 21:05 05.12

Erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtama tutkimusryhmä on tähän mennessä käyttänyt 3,2 miljoonaa dollaria tutkiessaan Venäjän mahdollista sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin vuonna 2016, kertoo maan oikeusministeriön tuore raportti.


Venäjätutkimuksissa palaa rahaa – henkilöstöä, 17 asianajajaa ja matkoja MTV 21:05 05.12

Erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtama tutkimusryhmä on tähän mennessä käyttänyt 3,2 miljoonaa dollaria tutkiessaan Venäjän mahdollista sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin vuonna 2016, kertoo maan oikeusministeriön tuore raportti.


Suomeen sittenkin uusi luottorekisteri? "Yksi palanen ylivelkaantumisen hallinnassa" uusisuomi 10:16 05.12

Oikeusministeriö kertoo käynnistäneensä selvityksen niin sanotun positiivisen luottorekisterin perustamisen vaikutuksista. Ministeriön mukaan tavoitteena on arvioida asian nykytila ja muutostarpeet.


Venäjän oikeusministeriö rekisteröi yhdeksän mediaa ulkomaisiksi agenteiksi iltasanomat 09:21 05.12

Venäjän oikeusministeriö on julkistanut listan tiedotusvälineistä, jotka on lisätty niin sanottujen ulkomaisten agenttien rekisteriin.


Alabamassa vastakkain ”lasten ahdistelija” ja ”vauvantappaja” - Trump antoi viimein tukensa ensin mainitulle iltalehti 18:14 04.12

Presidentti päätti asettua lasten ahdistelijaksi väitetyn ehdokkaan taakse, sillä hänellä ei ole varaa menettää yhtäkään paikkaa senaatissa. Videolla analysoidaan Trumpin tukea Roy Moorelle. Alabamassa Yhdysvalloissa käydään ensi viikolla erikoisvaali, jossa valitaan toinen osavaltion senaattoreista. Paikka vapautui Jeff Sessionsilta, joka toimii nykyhallinnossa oikeusministerinä.


Informaatiosota jatkuu: Venäjä aikoo rajoittaa amerikkalaisen median akkreditointia iltalehti 15:00 30.11

Venäläiseltä televisiokanavalta evättiin akkreditointi ”ulkomaisen agentin” statuksen vuoksi. Nyt Venäjä ryhtyy vastatoimiin. USA:n radio- ja televisioasioista vastaava komitean päällikkö Craig Kaplan totesi keskiviikkona, että venäläisen Russia Today -televisiokanavan toimittajilta evättiin akkreditointi Yhdysvaltain kongressiin. Russia Today rekisteröitiin "ulkomaisena agenttina" Yhdysvaltain oikeusministeriön vaatimuksesta.


Seuraa livenä IL-TV:ssä: Kansalaiset tenttaavat ministereitä iltalehti 11:25 27.11

Kansalaiset pääsevät esittämään kysymyksiä ministereille - seuraa suoraa lähetystä IL-TV:stä. Eduskunnassa järjestetään maanantaina tulevaisuuden kyselytunti Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Kyselytunnilla eduskunnan pikkuparlamentissa on kansalaisten ja järjestöjen kysymyksiin vastaamassa seitsemän ministeriä: opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok), oikeusministeri Antti Häkkänen (kok), työministeri Jari Lindström (sin), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk), Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin), asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk).


Islamistit ja poliisit ottivat yhteen Pakistanissa – useita kuolonuhreja, lähes 200 loukkaantui iltasanomat 11:42 26.11

Kapinaprotestit käynnisti islamistien pieni TLP-puolue, joka vaatii oikeusministeri Zahid Hamidin eroa.


Islamistit ja poliisit ottivat yhteen Pakistanissa – useita kuolonuhreja, lähes 200 loukkantui iltasanomat 11:42 26.11

Kapinaprotestit käynnisti islamistien pieni TLP-puolue, joka vaatii oikeusministeri Zahid Hamidin eroa.


Ex-oikeusministeri Henriksson 10-vuotiaaseen kohdistuneen seksirikoksen kohutuomiosta Ylellä: Lapsen ei tarvitse puolustautua iltalehti 13:54 25.11

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson katsoo, että lapsia pitäisi suojella kaikissa olosuhteissa, eikä heidän tarvitse puolustautua. Henriksson arvostelee Turun hovioikeuden päätöstä, jonka mukaan sukupuoliyhteys 10-vuotiaan kanssa ei ollut törkeä raiskaus. Henriksson katsoo, että jos lainsäädäntö ei tunnista sitä, että 10-vuotias lapsi on aina haavoittuvassa tilassa, asiassa on ongelma.


Ex-oikeusministeri Henriksson kohutusta rikosjutusta Ylellä: Lapsen ei tarvitse puolustautua iltasanomat 12:40 25.11

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson katsoo, että jos lainsäädäntö ei tunnista sitä, että 10-vuotias lapsi on aina haavoittuvassa tilassa, asiassa on ongelma.


Uutiset