Ruotsista kantautuu kovia väitteitä korona­potilaiden hoidosta: ”Se on aktiivisen kuolin­avun antamista”

iltasanomat 06:07 21.05

Geriatrian professori Uumajan yliopistosta katsoo Dagens Nyheterin haastattelussa, että ikäihmisten hoidon laiminlyönnit Ruotsissa ovat verrattavissa eutanasiaan.


Ruotsista kantautuu hyvin häiritseviä väitteitä korona­potilaiden hoidosta: ”Se on aktiivisen kuolin­avun antamista”

iltasanomat 06:07 21.05

Geriatrian professori Uumajan yliopistosta katsoo Dagens Nyheterin haastattelussa, että ikäihmisten hoidon laiminlyönnit Ruotsissa ovat verrattavissa eutanasiaan.


DN: USA:n strategiset B-1-pommikoneet harjoittelevat Ruotsissa juuri nyt

iltasanomat 11:26 20.05

Ruotsin taivaalla on parhaillaan harvinaisia vieraita, kun kaksi raskasta amerikkalaista B-1-pommikonetta harjoittelee yhdessä Ruotsin ilmavoimien kanssa, kertoo Dagens Nyheter -lehti.


Ruotsin entinen valtion­epidemiologi lataa suorat sanat maan korona­linjasta – kertoo, mitä olisi pitänyt tehdä heti kriisin alussa

iltasanomat 04:29 20.05

Valtionepidemiologina vuosina 2005–2013 toiminut Annika Linde sanoo Dagens Nyheterille, ettei Ruotsissa valittu linja koronaepidemian hoidossa ole jälkikäteen ajateltuna ollut kovin hyvä.


Ruotsin entiseltä valtion­epidemiologilta suorat sanat maan korona­linjasta: ”Ruotsin malli ei ole ehkä ollut viisain”

iltasanomat 04:29 20.05

Valtionepidemiologina vuosina 2005–2013 toiminut Annika Linde sanoo Dagens Nyheterille, ettei Ruotsissa valittu linja koronaepidemian hoidossa ole jälkikäteen ajateltuna ollut kovin hyvä.


Ruotsalaislääkärit kertovat lehdelle valinnoista, jotka saavat hoitajat itkemään – ”Pakko antaa ihmisten kuolla silmiemme edessä”

iltasanomat 17:43 25.04

Ruotsalaislehti Dagens Nyheterin haastattelemat lääkärit kertovat hoidettavissa olevien potilaiden kuolevan, koska koronaepidemian aikana hoitoa joudutaan priorisoimaan.


Lukuisat tutkijat lyttäävät täysin Ruotsin koronalinjan Dagens Nyheterille: ”Ruotsissa kuolee kymmenen kertaa enemmän kuin Suomessa”

iltasanomat 16:35 14.04

Joukko tutkijoita arvostelee rajusti Ruotsin koronatoimia sanomalehti Dagens Nyheterin kirjoituksessa.


Presidentti Niinistö perustelee aktiivista koronarooliaan ruotsalaislehdelle: ”Olenhan minä presidentti”

iltasanomat 13:10 12.04

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheterin laajassa haastattelussa, miksi hän toimi aktiivisesti koronarajoitusten käyttöön ottamisessa.


Pääministeri Löfven Dagens Nyheterille: Ruotsin koronakuolleet tullaan laskemaan tuhansissa

iltasanomat 12:48 04.04

Löfven varoittaa, että kriisi ei ole ohi lähiaikoina vaan sen kesto lasketaan kuukausissa sekä epidemian että talouden kannalta.


Ruotsin pääministeri: Kuolleita tulee tuhansittain

iltasanomat 02:47 04.04

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sanoi Dagens Nyheterin haastattelussa kuuntelevansa niin kansanterveyden kuin talouden asiantuntijoita koronaviruskriisin ratkaisemiseksi.


HS: kiovalaisessa toimistossa toimii valtava petostehdas – suomalainen Hilkka, 69, menetti huijareille kaikki säästönsä

iltasanomat 06:05 02.03

Dagens Nyheterin mukaan petostehtaalla on tuhansia uhreja yli 50 eri maassa.


Käry kävi taas Ruotsissa! Yleisurheilun mitalisti jäi kiinni dopingista

iltalehti 20:22 17.02

Viimeisimpänä kärynnyt urheilija ei ole ruotsalainen. Ruotsista kantautui maanantaina jo kolmas dopingkäry lyhyen ajan sisään. Dagens Nyheter uutisoi, että yleisurheilun Ruotsin mestaruuskisoissa mitalin voittanut yleisurheilija on antanut positiivisen näytteen viime joulukuussa. Nimeä ei kerrottu julkisuuteen, koska B-näytteen tulosta odotetaan vielä.


Ruotsin urheilu isossa kriisissä – taas uusi dopingtapaus

MTV 20:06 17.02

Dagens Nyheter uutisoi, että ruotsalainen yleisurheilija on jäänyt jälleen kiinni dopingin käytöstä. 


Dopingpommi Ruotsissa! Maailmanmestari antoi positiivisen a-näytteen – ”Joku salilla teki tämän minulle”

iltalehti 21:43 03.02

Jenny Fransson on antanut positiivisen dopingnäytteen. Vapaapainija Jenny Fransson sai viime torstaina kirjeen, jossa kerrottiin ikäviä uutisia: painijan dopingnäyte oli sisältänyt kiellettyjä aineita. Sieltä löytyi jälkiä anabolisten steroidien käytöstä. – Tämä on elämäni karmein päivä. Tuntuu kuin koko elämäni olisi pilattu, Fransson totesi Dagens Nyheterille käryn tultua julki.


Jörn Donnerin kuolema nousi pääuutiseksi Ruotsissa – tämän takia hän oli siellä niin tunnettu

iltalehti 19:08 30.01

Jörn Donner kuoli 86-vuotiaana keuhkokuumeen vuoksi. Jörn Donnerin kuolema nousi ykköspuheenaiheeksi Suomen lisäksi myös Ruotsissa. Donnerin äidinkieli oli ruotsi, ja hän teki laajan kulttuuriuran myös länsinaapurissa. Donnerin kuolemasta uutisoivat muun muassa iltapäivälehdet Aftonbladet ja Expressen sekä suurin sanomalehti Dagens Nyheter ja yleisradioyhtiö SVT.


Ruotsin valeupseeri tapasi myös Venäjän FSB:n edustajia

iltasanomat 15:02 16.01

Ruotsissa paljastunut valeupseeri on tavannut työssään myös Venäjän tiedustelupalvelun FSB:n edustajia, kertoo Dagens Nyheter -lehti.


Hot topics