Kolmatta kertaa putkeen pronssipeliin - HIFK:n kapteeni Lennart Petrell tiivisti pettymyksen yhteen sanaan: ”Iso” iltalehti 22:58 15.04

– Silloin kun tarvittiin sarjan paras peli, sitä ei tullut, HIFK:n kapteeni Lennart Petrell huokaisi. Kärpät oli juuri voittanut HIFK:n Nordiksella 3-0 ja mennyt voitoin 4-2 finaaleihin HPK:ta vastaan. – Ei me tänään huonosti pelattu. Kärpät pelasi hyvin varsinkin ekassa erässä. Sitten me alettiin vähän ottaa peliä hallintaan, mutta Kärpät pelasi hyvän, tylyn vieraspelin ja marssi finaaliin, Petrell totesi.


Murskaaja-Atte rymisteli Nordiksella jatkoaika.com 22:32 08.04

Atte Ohtamaa pelasi maanantai-illan pudotuspelikamppailussa vauhdikasta ja fyysistä kiekkoa, ja välillä näyttikin jo siltä että päätypleksitkin räjähtelisivät säpäleiksi Ohtamaan taklausten kohteena. Tästä ei sentään ollut kyse, vaikka ilmaan lentänyt lumi hieman särkynyttä lasia muistuttikin.


Kärpät pulassa Nordiksella - Sakari Salminen tykitti HIFK:n kahden maalin johtoon iltalehti 18:57 08.04

Helsingin IFK isännöi Oulun Kärppiä välieräsarjan neljännessä ottelussa Nordenskiöldinkadun hallissa. Kärpät johtaa paras seitsemästä -ottelusarjaa voitoin 2-1. Sen kokoonpanosta puuttuu pudotuspelien tehokkain puolustaja Teemu Kivihalme. HIFK:lta on yhä sivussa ykkösketjun hyökkääjä Joonas Rask, mutta Sakari Salminen ja kapteeni Lennart Petrell ovat palanneet kokoonpanoon. Kärpät hallitsi hienokseltaan alkuminuutteja, mutta ajassa 10.34 HIFK:lle tuomittiin rangaistuslaukaus.


Tulikuuma välieräsarja jatkuu Nordiksella: HIFK rankkarimaalilla johtoon iltalehti 18:57 08.04

Helsingin IFK isännöi Oulun Kärppiä välieräsarjan neljännessä ottelussa Nordenskiöldinkadun hallissa. Kärpät johtaa paras seitsemästä -ottelusarjaa voitoin 2-1. Sen kokoonpanosta puuttuu pudotuspelien tehokkain puolustaja Teemu Kivihalme. HIFK:lta on yhä sivussa ykkösketjun hyökkääjä Joonas Rask, mutta Sakari Salminen ja kapteeni Lennart Petrell ovat palanneet kokoonpanoon. Kärpät hallitsi hienokseltaan alkuminuutteja, mutta ajassa 10.34 HIFK:lle tuomittiin rangaistuslaukaus.


Liigan kuumat välierät jatkuvat - suuria muutoksia HIFK:n kokoonpanoon: kapteeni ja tähtihyökkääjä sivussa iltalehti 12:23 06.04

SM-liigan välierät jatkuvat lauantaina otteluilla HPK-Tappara ja Kärpät-HIFK. HPK-Tappara-sarjan voitot ovat 1-0 tamperelaisille. Kärpät-HIFK-sarja on tilanteessa 1-1 HIFK:n tasoitettua voitot eilen Nordiksella. Helsingin jäähallissa 12.–13. huhtikuuta pidettävät muodostelmaluistelun MM-kisat aiheuttivat muutoksia Kärpät-HIFK-parin otteluohjelmaan. Ensimmäiset neljä ottelua paahdetaan kuudessa päivässä, mutta maanantain jälkeen tulee kolme välipäivää ennen Oulussa pelattavaa viidettä ottelua. Mahdolliset kuudes ja seitsemäs ottelu ovat molemmissa ottelupareissa maanantaina 15.4. ja keskiviikkona 17.4.


Kuuma välierätaisto Nordiksella: Kärpät rummutti alussa hurjasti - HIFK heräsi ja nousi avauserässä tasoihin iltalehti 19:11 05.04

Helsingin IFK isännöi Oulun Kärppiä välieräsarjan toisessa ottelussa Nordenskiöldinkadun jäähallissa. Hallitseva mestari ja runkosarjan ykkönen Kärpät otti sarjan avauksessa Oulussa 3-2-jatkoaikavoiton. Helsingissä Kärpät sai toivomansa alun, kun kiekko löysi tiensä HIFK-vahti Atte Engrenin taakse jo ajassa 3.15. Lasse Kukkosen siniviivalaukaus muutti suuntaa Michal Kristofin ja HIFK-pakki Ryan O’Connorin kamppailuparista, todennäköisesti jälkimmäisestä, mutta osuma kuulutettiin Kristofille.


Isot panokset Nordiksella: Pelicans painoi alussa päälle - ei maalia puhtaasta läpiajostakaan iltalehti 17:42 30.03

Helsingin IFK ja Lahden Pelicans selvittävät välejään kuudennessa puolivälieräottelussa. Välieräpaikka on kotikentällä katkolla HIFK:lle, mutta voitot eilen 2–3:een kaventanut Pelicans yrittää siirtää ratkaisun tarvittaessa pelattavaan Game seveniin. Sitä isännöisi Pelicans, eikä HIFK missään tapauksessa halua kaksi peräkkäistä tappiota niskassaan maanantaina Lahteen. Jos jatkopaikan ansaitsee HIFK, se haastaa välierissä runkosarjan voittaneen Kärpät. Pelicans puolestaan saisi vastaansa Tapparan.


Tyrväisten veljessota oli kuohahtaa Nordiksella - Antti paiskasi Juhanin tylysti jäähän: ”Sieltä tuli aika nopeeta kontakti sivulta” iltalehti 22:09 27.03

HIFK-Pelicans-puolivälieräsarjan sisällä käydään myös Tyrväisen veljesten keskinäistä vääntöä. HIFK siirtyi sarjassa 3-1-johtoon voittamalla kotiottelunsa samoin numeroin. HIFK:n Juhani Tyrväinen, 28, ja hänen vuotta vanhempi isoveljensä Antti Tyrväinen osuivat toisessa erässä vihellyksen jälkeen samoille raiteille. Tilanne eskaloitui Pelicans-vahti Juho Olkinuoran maalilla.


HIFK kaatoi Pelicansin Nordiksella – lahtelaisilla veitsi kurkulla seuraavassa pelissä iltalehti 19:22 27.03

HIFK voitti Pelicansin kolmannen kerran peräkkäin ja siirtyi puolivälieräsarjassa 3-1-johtoon. Numerot Helsingin jäähallissa olivat samat 3-1. HIFK:n kova prässi on sotkenut Pelicansin pelinrakentelua peli peliltä paremmin. Neljänteen otteluun Ville Niemisen johtama Pelicans-valmennus valitsi vastalääkkeeksi pelitavan pelkistämisen. Avauserässä Pelicans pyrki purkamaan HIFK:n paineen toimittamalla kiekon mahdollisimman nopeasti pois omalta alueeltaan: lyhytsyöttöpeli sikseen, pääasia ettei peli jää pyörimään lahtelaisten päätyyn.


Huimat trillerit käynnissä! HIFK siirtyi johtoon Nordiksella – TPS nousi tasoihin Hämeenlinnassa iltalehti 19:22 27.03

Pelicans–HIFK-puolivälieräsarja on lahtelaisten 6-0-tyrmäysvoiton jälkeen kääntynyt HIFK-merkkiseksi. Se johtaa voitoin 2-1 ja hakee kotihallissaan Nordenskiöldinkadulla kolmatta kiinnitystä välieräpaikkaan. HIFK:n kova prässi on sotkenut Pelicansin pelinrakentelua peli peliltä paremmin ja paremmin. Neljänteen otteluun Ville Niemisen johtama Pelicans-valmennus on valinnut vastalääkkeeksi pelitavan pelkistämisen. Avauserässä Pelicans pyrki purkamaan HIFK:n antaman paineen toimittamalla kiekon mahdollisimman nopeasti pois omalta alueeltaan: lyhytsyöttöpeli sikseen, pääasia ettei peli jää pyörimään lahtelaisten päätyyn.


Pelicans murjoi HIFK:n ja tiukensi otettaan pudotuspelien kotiedusta jatkoaika.com 22:02 06.03

Suorasta pudotuspelipaikasta kamppailevat HIFK ja Pelicans kohtasivat keskiviikkoiltana Nordiksella. Pelicans meni menojaan ja jätti HIFK:n nuolemaan näppejään. Samalla lahtelaissikermä vankisti asemiaan sarjataulukon kärjessä pitäen kiinni pudotuspelien kotiedusta.


HIFK:lle neljäs perättäinen voitto loppuunmyydyllä Nordiksella jatkoaika.com 20:23 02.03

HIFK vankisti asemiaan runkosarjan kuuden parhaan joukossa, kun se kaatoi lauantai-illan ottelussa kotonaan Ilveksen. Voiton takuumiehinä toimivat Joonas Rask ja Erik Thorell, jotka iskivät tehot 1+1 mieheen.


Puudotuspelipaikasta taisteleva KooKoo jäi nollille IFK:n vieraana jatkoaika.com 18:35 26.01

HIFK ja KooKoo ottivat tällä kertaa mittaa toisistaan Nordiksella. HIFK ei antanut mahdollisuuttakaan vieralijoille nappaamalla 4-0-voiton.


HIFK tyly isäntä Nordiksella jatkoaika.com 21:50 14.12

HIFK oli selkeästi Ilvestä edellä perjantai-iltana. HIFK:n ykkösketju oli juonikas. Ilves oli kiekollisessa pelissään vaisumpi - sen ylivoimapeli oli hälyttävän heikkoa.


Engrenin nollapeli ja Koulesin osuma takasivat voiton HIFK:lle jatkoaika.com 21:39 30.11

Alavireisesti pelanneet HIFK ja JYP kohtasivat perjantai-iltana Nordiksella. Pisteet jäivät tasaisen ottelun jälkeen Helsinkiin erinomaisesti pelanneen Atte Engrenin nollapelin sekä ensimmäisen osumansa HIFK-paidassa iskeneen Miles Koulesin voittomaalin myötä.


Uutiset