Donald Trump: ”Kaikkien mielestä ansaitsen Nobelin rauhanpalkinnon” stara 17:00 11.05

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut, että kaikki ajattelevat hänen


Nobelin kirjallisuuspalkintoa ei jaeta - kulisseissa kuohuu seksuaalisen häirinnän vuoksi iltalehti 11:22 04.05

Pitkin kevättä on tullut vähitellen tietoa siitä, että Ruotsin akatemian kulisseissa kuohuu. Nyt päätös on tehnyt, tämä vuonna Ruotsin akatemia ei jaa Nobelin kirjallisuuspalkintoa. Nobelin kirjallisuuspalkintoa ei jaeta tänä vuonna. Tuore tiedote kertoo, ettei Ruotsin akatemia jaa tänä vuonna Nobelin kirjallisuuspalkintoa.


Ruotsin akatemia teki päätöksen: Nobelin kirjallisuuspalkinto jää jakamatta, syynä vellovat skandaalit MTV 10:38 04.05

Ruotsin akatemia ei jaa tänä vuonna kirjallisuuden Nobel-palkintoa. Päätöksestä kerrottiin hetki sitten.


Ruotsin akatemia ilmoittaa Nobelin kirjallisuuspalkinnon kohtalon iltasanomat 05:40 04.05

Palkinto on jäänyt jakamatta vain seitsemän kertaa.


Ruotsin akatemia ilmoittaa Nobelin kirjallisuuspalkinnon kohtalon tänään – palkinto saattaa jäädä jakamatta MTV 05:22 04.05

Tänään selviää, jaetaanko tänä vuonna kirjallisuuden Nobel-palkintoa. Päätöksen asiassa tekee skandaalien keskiössä ollut Ruotsin akatemia.


Bob Dylan julkaisi viskimerkin – valikoimassa kolme eri vaihtoehtoa stara 17:30 03.05

Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittanut laulaja-lauluntekijä Bob Dylan on julkaissut oman viskimerkkinsä.


Viihdelehti Stara.fi stara 17:30 03.05

Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittanut laulaja-lauluntekijä Bob Dylan on julkaissut oman viskimerkkinsä.


Kahdeksan vuotta kotiarestissa – rauhannobelisti Liu Xiabon masentunut vaimo on menettänyt toivonsa MTV 16:38 03.05

Kiinalaisen toisinajattelijan Liu Xiaobon vaimo Liu Xia on ollut kotiarestissa siitä asti, kun hänen miehensä sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2010.


Trumpille vaaditaan jo Nobelin rauhanpalkintoa – ”Antakaa kunnia joka hänelle kuuluu” iltasanomat 01:34 28.04

Koreoiden johtajien historiallisesta tapaamisesta tulee monien mielestä kiittää presidentti Donald Trumpia.


Presidentti Ahtisaari moittii YK:ta kovin sanoin Syyrian sodasta: ”Turvallisuusneuvosto on epäonnistunut” iltalehti 22:18 20.04

Nobelin rauhanpalkinnon voittanut presidentti Martti Ahtisaari kertoo uskovansa vankasti Yhdistyneisiin kansakuntiin, minkä vuoksi hän kertoo tietävänsä, että se pystyy Syyriassa myös parempaan. - Seitsemän vuotta sotaa. Vähintään puoli miljoonaa kuollutta. Yli viisi miljoonaa pakolaista. Katsoipa asiaa mistä suunnasta tahansa, Syyrian sota on jatkunut aivan liian kauan, presidentti Martti Ahtisaari kertoo mielipidekirjoituksen ensimmäisessä kappaleessa. Syyriassa riehuva sisällissota otti jälleen uuden käänteen, kun Itä-Ghoutassa tapahtui kaasuisku, joka tappoi ainakin 70 ihmistä huhtikuun alkupuolella. Länsi syyttää iskusta presidentti Bashar al-Assadia, joka taas on tärkeimmän liittolaisensa Venäjän säestyksellä kiistänyt kaiken. Yhdysvallat, Britannia ja Ranska rankaisivat Syyriaa tekemällä ilmaiskuja Assadin joukkoihin. Asetelmassa nähdään vaara laajemmalle yhteenotolle Yhdysvaltain ja Venäjän välillä.


Ruotsin akatemia sai uuden johtajan - seksiskandaali pakotti muutoksiin iltalehti 14:51 13.04

Kirjailija ja professori Anders Olsson ottaa hoitaakseen Nobelin kirjallisuuspalkinnon myöntävän Ruotsin akatemian johtopestin ainakin toistaiseksi. Akatemian ensimmäinen naisjohtaja Sara Danius ilmoitti torstaina eroavansa akatemiasta instituutiota kuohuttaneen seksiskandaalin ja korruptioepäilyjen takia. - Akatemian toive on, että jätän tehtäväni. Olisin halunnut jatkaa, mutta elämässä on muutakin tehtävää, Danius sanoi.


Skandaali Ruotsin akatemiassa – lehdet: Nobel-voittajien nimet vuodettiin julkisuuteen – vuotaja tunnetun runoilijan puoliso MTV 12:07 10.04

Ruotsin akatemian ympärillä kuohuu. Expressenin ja Dagens Nyheterin mukaan niin kutsuttu kulttuuriprofiili Jean-Claude Arnault, akatemian jäsenen Katarina Frostensonin puoliso, on vuotanut seitsemän Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajan nimet julkisuuteen.


Ruotsalaislehti: Seksuaalisesta häirinnästä epäilty vuotanut seitsemän nobelistin nimen etuajassa iltalehti 10:28 10.04

Seksuaalisesta häirinnästä epäilty kulttuurivaikuttaja vuoti ensimmäisen kirjallisuuden Nobelin voittajan nimen jo vuonna 1996. Ruotsin akatemian kriisi kärjistyy päivä päivältä. Dagens Nyheter -lehden käsiinsä saaman asianajotoimiston tekemän selvityksen mukaan Ruotsin akatemiaan läheisessä yhteydessä oleva, seksuaalisesta ahdistelusta syytetty kulttuurivaikuttaja on vuotanut seitsemän kirjallisuuden nobelistin nimet etukäteen. Selvityksen asianajotoimistolla on teettänyt Ruotsin akatemia, ja se valmistui jo viime keväänä. Akatemian johto on voinut tutustua selvitykseen asianajotoimiston tiloissa.


Rauhannobelisti Malala Yousafzai palasi kaupunkiin, jossa häntä ammuttiin – Pakistanin armeija suojaa vierailua MTV 10:10 31.03

Nobelin rauhanpalkinnon voittanut pakistanilainen Malala Yousafzai palasi lauantaina kotikaupunkiinsa ensi kertaa sen jälkeen kun häntä oli ammuttu siellä.


Malala palasi ensi kertaa Pakistaniin - ammuttiin päähän koulutiellä vuonna 2012 iltalehti 08:48 29.03

Taliban ampui tyttöä vuonna 2012 päähän, koska tämä kampanjoi tyttöjen koulunkäynnin puolesta. Nobelin rauhanpalkinnon saanut Malala Yousafzai palasi synnyinmaahansa Pakistaniin torstaina. Kyseessä on Malalan ensimmäinen vierailu maassa sen jälkeen, kun häntä ammuttiin tyttöjen oikeuksien puolustamisen vuoksi. Talibanin asemies ampui Malalaa koulumatkalla päähän ja niskaan lokakuussa 2012 Malalan ollessa 15-vuotias. Tyttö oli kertonut paikalliselle medialle vaikeasta tilanteesta Swatin provinssissa: ihmisiä murhattiin, sharia-lain rikkomisesta sai julkisesti ruoskaa, eivätkä tytöt ja naiset voineet liikkua vapaasti tai päässeet enää lainkaan kouluun. Hän oli myös pitänyt salanimellä BBC:lle blogia 11-vuotiaasta lähtien ja kertonut maailmalle elämästä Talibanin vallan alla.


17-vuotiaana Nobelin rauhanpalkinnon saanut Malala palasi Pakistaniin ensi kertaa koulubussiampumisen jälkeen MTV 06:16 29.03

Maailman nuorin Nobelin rauhanpalkinnon saaja Malala Yousafzai on palannut synnyinmaahansa Pakistaniin. Hän vieraili Pakistanissa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Talebanin asemies ampui häntä päähän vuonna 2012, kun hän oli puolustamassa tyttöjen koulutusta.


-lennon Emery ennen Monacon Erkin, ja kokoomuksella itse karhuemosta kertoi Vuosaaren kiistellystä konepaja-alueesta kuolemaan Yosemiten kansallispuistossa lentopallonaisille upea maailmanmestari jäi kiinni määrä todennäköisesti Neymar kypsyi on tärkeämpiäkin Orpon väittelyssä - sopimusneuvotteluja viesti aiheutti vuoden perhehelvetti paljastui yli 120 000

Uutiset