Sprintti kiilaa jatkolennolta myöhästyneen Iivo Niskasen olympiaohjelmaan iltasanomat 19:41 20.01

Iivo Niskanen tutustui kisalatuun otsalampun valossa.


Sprinttifinaalit käytiin ilman suomalaisia - Norja ja Ruotsi juhlivat Planicassa iltalehti 15:58 20.01

Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen välieräpaikat olivat parhaat suomalaissuorituksen maastohiihdon maailmancupin sprinttikilpailuissa Planicassa. Ruotsin Stina Nilsson jatkoi hyviä otteitaan sprinttikisoissa ja nappasi voiton myös Planicassa. Palkintopallin täydensivät norjalaiset Kathrine Rolsted Harsem ja Maiken Caspersen Falla. Krista Pärmäkoski oli päivän paras suomalaisnainen edettyään välieriin. Ensimmäisessä välierässä vauhti oli Pärmäkoskelle kuitenkin liikaa, ja suomalainen jäi ryhmänsä viimeiseksi. Pärmäkoski suoristi selkänsä jo roimasti ennen maalia huomattuaan finaalipaikan karanneen, ja eroa erän kärkinimi Fallaan kertyi yli kahdeksan sekuntia.


Anne Kyllösen olympiaunelma elää - edessä huippujännittävä sprinttikisa! iltalehti 12:01 20.01

Planicassa on hiihdetty naisten sprintin karsinta. Suomalaisista varsinaiseen kilpailuun etenivät Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski, Aino-Kaisa Saarinen ja Johanna Matintalo. Kerttu Niskasen ja Laura Monosen urakka päättyi sen sijaan karsintaan.


Iivo Niskanen joutui poistumaan pikaisesti juhlapaikalta – "Tämä ei taida mennä käsimatkatavaroihin" MTV 22:48 18.01

Maastohiihtäjä Iivo Niskasen viimeinen rypistys kohti olympiakisoja alkoi mukavasti: uran toisella Vuoden urheilija -palkinnolla.


Ei yllätystä, Iivo Niskanen on Vuoden Urheilija uusisuomi 22:28 18.01

Urheilutoimittajainliitto on äänestänyt hiihdon maailmanmestarin Iivo Niskasen vuoden 2017 parhaaksi suomalaisurheilijaksi. Niskanen sai valinnassa pisteitä 4313.


Iivo Niskasen kultaluotsista äärimmäisen täpärästi Vuoden valmentaja - ”Hieno fiilis!” iltalehti 20:43 18.01

Iivo Niskasen maailmanmestariksi valmentanut Olli Ohtonen palkittiin Urheilugaalassa Vuoden valmentajana. Olli Ohtosen ja 15 kilometrin maailmanmestariksi Lahden MM-kisoissa kruunatun Iivo Niskasen menestyksekäs yhteistyö poiki Ohtoselle, 38, valinnan vuoden 2017 parhaaksi valmentajaksi. Ohtonen vei palkinnon pienimmällä mahdollisella erolla. Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann taipui Ohtoselle äänin 149-148. Äänestyksen kolmas oli lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.


Yhden äänen ero! – Iivo Niskasen valmentaja viime vuoden paras MTV 20:31 18.01

Iivo Niskasen valmentaja Olli Ohtonen valittiin Urheilugaalassa Vuoden valmentajaksi yhden äänen erolla Susijengin valmentajaan Henrik Dettmanniin.


Iivo Niskasen luotsi Olli Ohtonen on Vuoden valmentaja! iltasanomat 20:15 18.01

Iivo Niskasen henkilökohtainen valmentaja Olli Ohtonen on valittu Vuoden valmentajaksi Urheilugaalassa.


Enne illan Urheilugaalasta? Iivo Niskasen valmentaja ykköseksi kollegojen valinnassa MTV 10:02 18.01

Iivo Niskasen henkilökohtainen valmentaja Olli Ohtonen on valittu Suomen valmentajat ry:n äänestyksessä Vuoden valmentajaksi.


Jari Isometsä arvostaa Iivo Niskasen eleitä Mika Myllylän hyväksi: ”Ei Mikan saavutuksia ja mainetta tarvitse minulle palauttaa” iltalehti 21:34 14.01

Jari Isometsä löytyy Myllylästä ja Niskasesta yhteisen ominaisuuden. Vuonna 2011 menehtynyt Mika Myllylä oli Jari Isometsälle joukkuekumppanuuden lisäksi hyvä ystävä. Myllylän maine etenkin Suomen rajojen ulkopuolella ei ole kovin mairitteleva, joten tämän päivän mestari Iivo Niskanen on ottanut julkisuudessa sopivissa paikoissa vahvasti kantaa Myllylän puolesta. Viimeksi näin tapahtui Niskasen MM-kullan jälkeen.


Iivo Niskanen jättää SM-hiihdot väliin: ”Pientä epävireisyyttä kropassa” iltasanomat 13:07 13.01

Suomen kärkihiihtäjiin kuuluvat Niskasen sisarukset eivät kilpaile viikonloppuna Vantaan SM-hiihdoissa.


Iivo Niskanen jättää SM-hiihdot väliin – myös isosisko Kerttu Niskanen jäi kotiin iltasanomat 11:52 13.01

Suomen kärkihiihtäjiin kuuluvat Niskasen sisarukset eivät kilpaile viikonloppuna Vantaan SM-hiihdoissa.


Kerttu Niskanen jättää SM-hiihdot väliin - ”Nyt nautin kotonaolosta” iltalehti 10:37 13.01

Kerttu Niskanen jättää tänä viikonloppuna Vantaalla järjestettävät SM-hiihdot väliin. Vantaan SM-hiihdoissa kilpaillaan lauantaina naisten 10 kilometriä ja miesten 16,5 kilometriä. Molemmat kisat käydään vapaalla hiihtotavalla. Kerttu Niskasen nimi löytyy naisten kilpailun lähtölistasta viimeisenä, mutta Niskanen ilmoitti lauantaiaamuna jättävänsä SM-hiihdot kokonaan väliin.


Tuhannet Kainuussa yhä vailla sähköjä – Tommin joululahja osoittautui heti oikeaksi valinnaksi iltasanomat 20:10 06.01

Moni joululahja odottelee vielä käyttöä, mutta suomussalmelaisen Tommi Niskasen perheelleen ostamat lahjat ovat jo tulikasteensa saaneet.


Iivo Niskanen lähti kotiin - asiantuntija kehuu taktista neronleimausta: ”Tämä on se syy, miksi tulosta tulee” iltalehti 22:24 04.01

Iltalehden asiantuntija Toni Roponen ylistää Iivo Niskasta ja etenkin tämän valmentajaa Olli Ohtosta. Iivo Niskasen piti Suomen päävalmentajan Reijo Jylhän mukaan hiihtää torstaina Oberstdorfissa 15 kilometrin vapaalla massalähtönä. Jylhä kertoi asiasta keskiviikkona päivällä. Keskiviikkona illalla Niskasen valmentaja Olli Ohtonen ilmoitti ensin STT:lle, ettei Niskanen hiihdä, vaan jättää Tour de Skin kesken. Samaan ratkaisuun päätyivät Ristomatti Hakola ja Martti Jylhä.


Kommentti: Kaikkien aikojen Tour de Fiasko sataa Niskasen ja Heikkisen laariin iltalehti 15:22 04.01

Iivo Niskasen ja Matti Heikkisen peliliikkeistä ei ole ainakaan haittaa olympiamenestystä ajatellen, kirjoittaa Oberstdorfista Santtu Silvennoinen Tämän vuoden hiihtokiertue Keski-Euroopassa on ollut kaikkien aikojen Tour de Fiasko. Lenzerheidessa, jossa sinällään on upeat puitteet, oli paljon haasteita. Lauantaina kiertueen avannut sprinttikisa hiihdettiin pehmeällä radalla sankassa lumisateessa. Sunnuntaina rata oli niin jäinen, että Ristomatti Hakola luonnehti alkuverryttelyn jälkeen, että kisassa tulee ruumiita. Naisten startissa Krista Pärmäkoski meni kolmasti nurin ja Aikku Saarinen kerran. Ja Pärmäkoski on sentään taitava suksenkäyttäjä ainakin pariin joukkuekaveriinsa verrattuna.


Iivo Niskaselta armoton kuitti: ”Oli kai se liian paha keli hiihtää, kun oli toimittajallekin liikaa tulla kisapaikalle” iltalehti 19:47 03.01

Suomalaishiihtäjän Tourin jatko on auki. Asiantuntija uskoo Niskasen jatkavan ainakin viimeistä edelliselle etapille. Iltalehti tiedusteli Iivo Niskaselta, oliko tällä vaaratilanteita keskiviikkona Oberstdorfin rajumyrskyssä sprinttihiihtojen lämmittelyssä - miehethän eivät päässeet edes aika-ajoon, kun tapahtuma peruttiin. Niskanen kertoi, ettei vaaratilanteita ollut, mutta mies osoitti jälleen kerran savolaista huumorintajuaan.


Suomen MM-mitalistin tilanne huolestuttaa: ”Laura on kuutamolla” iltalehti 12:02 03.01

Iltalehden asiantuntija Toni Roponen arvioi Suomen naishiihtäjien suorituksia Tour de Skin kolmen etapin jälkeen. Laura Monosen tilanne huolestuttaa mestarivalmentajaa. Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen kehuu Krista Pärmäkosken ja etenkin Kerttu Niskasen suoritustasoa Tour de Skillä, mutta kahden muun suomalaisnaisen tilanne ei ole kovin mairitteleva. Laura Mononen, jonka oletettiin tällä kaudella nousevan maailman terävimmän kärjen tuntumaan, on ollut vaisu läpi talven. Viime vuoden MM-kisojen viestimitalistin Tourilla naisen sijoitukset ovat 40, 15 ja 21.


IS:n lukijat jyrähtivät: Lauri Markkanen vuoden urheilijaksi Iivo Niskasen ohi! iltasanomat 06:45 03.01

Koripalloilija Lauri Markkanen on Ilta-Sanomien lukijoiden suurin suosikki Vuoden 2017 urheilijaksi Suomessa.


Uutiset