Rohkea ennuste: Suureen osaan maata saadaan valkea joulu iltalehti 08:40 17.12

Joulu on tänä vuonna varmasti valkoinen Pohjois- ja Itä-Suomessa, kerrotaan Forecan blogissa. Forecan Markus Mäntykannas ennustaa, että joulu on tänä vuonna valkoinen suuressa osassa maata. Maan eteläosaan ei ole ennusteen mukaan tiedossa suurempia sadekertymiä ennen joulua, lähinnä pohjoisen yli kulkee runsaampia lumisateita alkuviikolla. Tämän jälkeen Suomeen virtaa lännestä erittäin leutoa ilmaa. - Joulun alla pohjoisesta näyttäisi kuitenkin tulevan voimakas kylmänpurkaus, jonka mukana liikkuu tämän hetkisten ennusteiden valossa aatonaattona ja aattona lumikuuroja. Kuurot tulevat olemaan pohjois-etelä-suuntaisia jonoja, eikä niitä välttämättä kaikkialle osu. Suurin osa etelä- ja lounaisrannikon lumettomista alueista näyttäisi kuitenkin saavan hajanaisista lumikuuroista osansa, joten ei ole täysi mahdottomuus, että joulu on valkea koko tai lähes koko maassa, kirjoittaa Mäntykannas.


Markkanen yhä sivussa - Bulls otti jo viidennnen voittonsa putkeen iltalehti 07:16 16.12

Koripalloliiga NBA:n alkukauden hännänhuippu Chicago Bulls otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa, kun Milwaukee Bucks kaatui vierasparketilla 115-109. Bullsin suomalaistulokas Lauri Markkanen oli sivussa ottelusta. Ison muutoksen tälle kaudelle läpikäynyt Chicago Bulls avasi NBA-kauden umpisurkeasti. Ensimmäisistä 23 ottelusta joukkueen tilille kertyi vain kolme voittoa. Viimeisen viikon ajan joukkue on kuitenkin edennyt vahvassa myötätuulessa. Perjantai-iltana Bulls kaatoi vieraspelissä itäisen konferenssin kärkipään joukkueisiin lukeutuvan Milwaukee Bucksin pistein 115-109. Bullsin ykköspyssy oli 27 pistettä pussittanut ja 12 levypalloa kahminut Bobby Portis. Nikola Mirotic säesti hyvin 22 pisteellä.


Etelärannikolla voi tulla tänään räntää iltasanomat 04:57 16.12

Maan pohjoisosissa pakkasta voi olla paikoin lähes 15 astetta.


Pornotähti Yurizan Beltran löydetty kuolleena stara 14:30 15.12

Yhdysvaltojen länsirannikolla asunut aikuisviihdenäyttelijä Yurizan Beltrán Lebanue on löydetty kotoaan


Viihdelehti Stara.fi stara 14:30 15.12

Yhdysvaltojen länsirannikolla asunut aikuisviihdenäyttelijä Yurizan Beltrán Lebanue on löydetty kotoaan


Kanadan länsirannikolta löytyi 13. ihmisjalka - kaikissa lenkkitossu iltalehti 10:51 14.12

Brittiläisen Kolumbian rannikoilta on kymmenen vuoden sisään löydetty 13 ihmisjalkaa. Arkistovideo: Vancouverin rannikolta löydettiin jalka vuonna 2016. Kanadan viranomaiset tutkivat Vancouverin läheltä viikko sitten löydettyä ihmisen jalkaa, jossa oli tallella kaikki luut polven alapuolelta. Asiasta kertovan kanadalaismedian mukaan löydön teki koiranulkoiluttaja.


Viinipullo aiheutti poliisioperaation Berliinissä iltalehti 10:45 14.12

Epäilyttävä, kadulla lojunut esine käynnisti poliisioperaation tänään torstaina aamulla Berliinin Charlottenburgin kaupunginosassa. Poliisi rajoitti liikennettä Budapester Strasselle, kun rikosteknikot tutkivat "epäilyttävän" esineen. Esine paljastui ihan tavalliseksi viinipulloksi. - Rikosteknikkomme kuvasivat Budapester Strasselta löytyneen epäilyttävän esineen, joka oli ainoastaan viinipullo, poliisi tviittasi operaatiostaan Berliner Morgenpostin mukaan.


Lauri Markkasen paikkaajalta häikäisevä suoritus - Chicago Bulls jyrää voittoputkessa iltalehti 06:59 14.12

Chicago Bulls napsii voittoja Lauri Markkasen paikalle avauskokoonpanoon nostetun Nikola Miroticin johdolla. Bulls otti jo neljännen perättäisen voittonsa kukistamalla Utah Jazzin pistein 103-100. Ottelun hahmo oli äskettäin sairastuvalta pelihommiin päässyt Mirotic, joka heitti 29 pistettä ja kahmi yhdeksän levypalloa.


KooKoo mureni Tapparan edessä ? Ojamäki pääsi maalinteon makuun jatkoaika.com 06:30 14.12

Tapparan Niko Ojamäki pelasi läpi ottelun vahvasti ja laittoi kiekon Juha Järvenpään selän taakse kahdesti. KooKoolta puuttuivat maalintekijät ja Tappara korjasi potin lukemin 3?0.


Markkanen taas sivussa selkäkivun takia mutta Bulls voitti jälleen iltasanomat 05:53 14.12

Markkasen tilalla ottelun aloitti Nikola Mirotic.


Japanin rannikolle ajautui jälleen aave­laiva – se voi olla merkki pohjois­korealaisten kasvavasta epä­toivosta iltasanomat 23:42 13.12

Viimeksi tiistaiaamuna Kashiwazakin kaupungin rannikolle ajautui puinen alus, jonka kyydissä oli kuollut mies.


Ojamäki nousi ratkaisijaksi ? Tapparan rutiini liikaa KooKoolle jatkoaika.com 22:06 13.12

KooKoo oli saapunut vierailulle Hakametsään, mutta Tappara oli kouvolalaisille tyly isäntä. Maajoukkuepoissaolot eivät kirvesrintoja haitanneet, vaan antoivat mahdollisuuden uusille vastuunkantajille. Pisteiden valossa heikon alkukauden pelannut Niko Ojamäki onnistui kahdesti maalinteossa, ja pisteet jäivät Tampereelle lukemin 3?0.


Tappara voitti, vaikka kolme pelaajaa oli Leijonissa ja Zaborsky sairaalassa iltasanomat 21:06 13.12

Niko Ojamäki nousi kahdella maalillaan tähtirooliin, kun Tapparalta puuttui monta vakiokokoonpanon pelaajaa.


Olipahan erikoinen maali! Edes maalintekijä ei tajunnut, että kiekko kävi verkossa iltalehti 18:59 13.12

Tapparan Niko Ojamäki vei kirvesrinnat johtoon KooKoota vastaan. Tapparan Niko Ojamäki teki niin yllättävän maalin, ettei edes itse tajunnut kiekon sujahtaneen KooKoon maalivahdin Juha Järvenpään taakse. Porilainen tinttasi maalin edustalta pikkumustan kohti kouvolalaisten maalia, kiekko tuli bumerangina takaisin, ja peli jatkui.


Lumipyry muuttaa ajokelin erittäin huonoksi suuressa osassa maata – Saattaa aiheuttaa sähkökatkoja MTV 09:04 12.12

Ajokeli on tänään huono tai erittäin huono koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta sataa eniten etelärannikolla, Uudeltamaalta Kymenlaaksoon ulottuvalla alueella, jossa sitä voi paikoin tulla yli 20 senttiä. Voimakkaimmat sateet saadaan iltapäivällä, mikä hankaloittaa kotiinpaluuliikennettä.


Chicago Bulls yltyi liekkeihin ilman Markkasta - harjoituskauden riitapukarit hurjana iltalehti 07:18 12.12

NBA-liigan heittopussi Chicago Bulls otti kolmannen peräkkäisen voittonsa. Bulls kaatoi liigan huippujoukkueisiin lukeutuvan Boston Celticsin luvuin 108-85. Bulls joutui pelaamaan ilman selkävaivojen takia huilannutta Lauri Markkasta, mutta sai ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoonsa alkukauden sivussa olleen Nikola Miroticin.


Uusi MH17-paljastus on piinallinen Venäjälle - saattaa sitoa Kremlin vastuuseen alasampumisesta iltalehti 20:31 11.12

Kenraalieversti Tkatšev oli radiokutsu ”Delfiini” ja yksi avaintekijöistä matkustajakoneen pudotuksessa, tutkijaryhmä kertoo. Vapaaehtoinen tutkijaryhmä Bellingcat kertoo selvittäneensä, että Ukrainassa kesällä 2014 alas ammutun malesialaisen matkustajakoneen tutkijoita kiinnostanut ”Delfiini” on hyvin todennäköisesti venäläinen kenraalieversti Nikolai Fjodorovitš Tkatšev. Hollannin poliisi on pyytänyt yleisön apua kahden radiokutsun, ”Delfiinin” ja "Orionin" henkilöllisyyksien selvittämiseksi. Radiokutsut olivat aktiivisia alasampumisen aikana.


Menikö Viro jo Suomen ohi digitalisaatiossa? Marimekon ja Rovion hallituksen puheenjohtaja vastaa MTV 09:50 11.12

Marimekon ja Rovion hallituksen puheenjohtajan Mika Ihamuotilan mukaan työpaikat eivät varsinaisesti häviä minnekään robotisaation myötä. Työ voi muuttaa muotoaan, ja samalla syntyy myös uusia työpaikkoja. 


Mourinho käynnisti joukkorähinän derbyn jälkeen - City-valmentajan silmäkulma aukesi iltalehti 08:31 11.12

Manchester derbyn jälkeen Old Traffordin pukukoppikäytävällä leimahti. Guardian-lehden mukaan Machester Cityn pelaajien juhlinta 2-1-voiton jälkeen oli niin äänekästä, että United-valmentaja José Mourinho marssi vierasjoukkueen pukukopin ovelle käskemään hiljentämään musiikin volyymia. Mourinho joutui napit vastakkain Cityn maalivahti Edersonin kanssa, jonka kanssa kovaääninen kommunikointi sujui portugalin kielellä.


Suomen ylle saapuu kunnon myräkkä tiiistaina - Keski-Suomeen jopa 15 senttiä lunta MTV 22:10 10.12

Huomenna maanataina sää on vielä melko samanlainen kuin tänään sunnuntainakin. MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että itärajan tuntumassa sataa huomenna lunta, länsirannikolla tulee vesi- tai lumikuuroja. Muualla on pääosin pilvioutaa. Etelässä mittari on nollassa, muualla on heikkoa pakkasta.


Uutiset