Sauli Niinistön kannatus putosi ja toinen vaalikierros häämöttää, kertoo Alma-tutkimus iltalehti 21:03 18.01

Niinistöä äänestäisi nyt 58 prosenttia kantansa ilmoittaneista vastaajista. Toiselle kierrokselle olisi menossa Pekka Haavisto (vihr.) 14 prosentin kannatuksella. Eniten kannatustaan nosti valitsijayhdistyksen ehdokas Paavo Väyrynen. Presidentinvaalien toinen kierros alkaa näyttää aiempaa todennäköisemmältä. Alma-tutkimuksen mukaan istuvan presidentin Sauli Niinistön kannatus on laskenut 12 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Tutkimuksessa kantansa ilmaisseista vastaajista 58 prosenttia äänestäisi Niinistöä. Joulukuussa tehdyssä vastaavassa kannatusarviossa Niinistö vaikutti vielä täysin ylivoimaiselta ehdokkaalta. Tuolloin Niinistön kannatusprosentti oli 70.


Väyrynen kasvatti eniten kannatustaan - ei usko siltikään lukuihin: ”Rohkenen olettaa, että olen jo nyt kakkonen” iltalehti 20:58 18.01

Alma-tutkimuksessa kolmanneksi eniten kannatusta kerännyt Paavo Väyrynen uskoo olevansa oikeasti jo toisena presidenttikisassa. Tuoreen Alma-tutkimuksen mukaan eniten asemiaan presidenttikisassa on parantanut valitsijayhdistyksen ehdokas Paavo Väyrynen, jonka kannatus nousi edellisen kyselyn kahdesta prosentista seitsemään prosenttiin. Alma-tutkimuksen mukaan Sauli Niinistöä (valitsijayhdistys) äänestäisi nyt 58 prosenttia kantansa ilmoittaneista vastaajista. Pekka Haavistoa (vihr) puolestaan 14 prosenttia. Väyrynen on kisassa kolmantena.


Uskalletaanko Niinistöä arvostella? "Aina tulee erilaisia mielipiteitä", presidentti sanoi MTV Uutisten tentissä MTV 20:30 17.01

Valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö sanoo, että hän saa ammatillista kritiikkiä osakseen kuin kuka tahansa muukin työssäkäyvä. Niinistö kertoi sietävänsä arvostelua hyvin.


Uskalletaanko Niinistöä arvostella? Aina tulee erilaisia mielipiteitä, presidentti sanoi MTV Uutisten tentissä MTV 20:30 17.01

Valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö sanoo, että hän saa ammatillista kritiikkiä osakseen kuin kuka tahansa muukin työssäkäyvä. Niinistö kertoi sietävänsä arvostelua hyvin.


Väyrynen: Presidentin olisi pitänyt vaikuttaa vuoden 2011 hallituspohjaan – perussuomalaiset kokoomuksen tilalle MTV 08:35 17.01

Presidenttiehdokas Paavo Väyrysen mukaan tasavallan presidentti Sauli Niinistöä on kohdeltu mediassa aivan liian helläkätisesti. Huomenta Suomen haastattelussa Väyrynen harmitteli myös, ettei silloinen presidentti Tarja Halonen myötävaikuttanut vuoden 2011 hallituspohjaan.


IS vaalikentillä: Niinistö sukelsi väkijoukon keskelle Halpa-Hallin edustalla ja sai ottaa selfieitä kuin liukuhihnalta iltasanomat 20:00 15.01

Presidentti Sauli Niinistöä oli sormiakipristelevässä pakkasessa vastassa tiivis ja suuri joukko ihmisiä. Kaikki halusivat kätellä ja puhua presidentin ja presidenttiehdokkaan kanssa.


Kommentti MTV Uutisten vaaliselvityksestä: Niinistön etumatka suoraan valintaan on tuhti, mutta kestääkö se? MTV 18:57 15.01

Peräti 71 prosenttia suomalaisista sanoo, että voisi äänestää valitsijayhdistyksen ehdokasta, istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä, kertoo MTV Uutisten tuore kysely. Lukema on samaa tasoa kuin Niinistön nauttima gallup-suosio sekä Ylen että Helsingin Sanomien mittauksissa. Eli onko presidenttipeli jo pelattu?


Näkökulma: Niinistöä haastetaan nyt kaikin mahdollisin keinoin iltalehti 19:05 13.01

Vaaliteemat rönsyilevät, kun Niinistön haastajat yrittävät löytää uutta vaihdetta kampanjaansa. Presidentinvaalien loppusuora on auennut, ensi keskiviikkona 17. tammikuuta alkaa ennakkoäänestys. Se näkyy ehdokkaiden otteissa. Istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä ei oikein pysty haastamaan presidentin omalla tontilla eli ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, siksi keksitään kaikkia mahdollisia (osin mahdottomiakin) aiheita. Vihreiden Pekka Haavisto kertoi, että olisi Niinistön asemassa jättänyt lain aktiivimallista vahvistamatta ja pyytänyt siitä vielä oikeudellisia lisäselvityksiä. Jaahas, mitenkäs tämä olisi sopinut yhteen perustuslain kanssa?


Matti Vanhanen syytti Sauli Niinistöä kaksinaamaisuudesta iltalehti 18:26 13.01

Matti Vanhanen otti keskustalaisen aluepolitiikan loppusuoran aseeksi. Rocky-elokuvasta tutun Eye of the tiger-kappaleen siivittämänä Matti Vanhanen lähti presidentinvaalikamppailun loppusuoralle. Vanhanen haastoi omiensa edessä lauantaina keskustan puheenjohtajapäivillä istuvan presidentin Sauli Niinistön aluepolitiikassa. Vanhanen syytti Niinistöä kaksinaamaisesta pelistä. - Sauli Niinistö ainoana ehdokkaana asettui Helsingin Sanomien vaalikoneessa tukemaan ajatusta ja näkemystä suurkaupunkien muita alueita tärkeämmästä roolista ja tuen tarpeesta. Ajatus on toki tuttu oikeiston ja viime kuukausina erityisesti Helsingin pormestarin puheista. Ristiriitaisesti eilen Tampereella Niinistö tosin vuorostaan korosti koko Suomen pitämistä asuttuna.


Kommentti: Vanhasen oma miina laukesi silmille – edes omat eivät lupaa ääniä iltasanomat 10:31 13.01

Matti Vanhanen ja keskusta sopivat tukevansa Niinistöä presidentinvaalien toisella kierroksella 2006. Sitä laskua Vanhanen maksaa yhä, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


SS: Sauli Niinistöltä ylimielinen letkautus vaalien toisesta kierroksesta: ”Sitä ei tule” iltalehti 19:07 12.01

Sauli Niinistö vieraili Kuopiossa torstaina, kertoo Savon Sanomat. Nykyinen tasavallan presidentti ja presidenttiehdokas Sauli Niinistö vieraili torstaina Kuopion torilla, jossa hän piti puheen paikalle tulleille kansalaisille. Torivierailun jälkeen Niinistö osallistui Kuopion kaupungintalon juhlasalin keskustelutilaisuuteen. Savon Sanomien mukaan tilaisuudesta poistetuessaan Niinistöä tervehti Kuopion kaupunginvaltuutettu ja vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Erkki Virtanen, joka lupaili äänestävänsä Niinistöä toisella kierroksella. Niinistö oli antanut hänelle itsevarman vastauksen.


Sauli Niinistö Iltalehden vaalitentissä: ”Aina on ollut joku Paavo tunkemassa Natoa kurkustani alas ja näköjään Mattikin on liittynyt kerhoon” iltalehti 16:11 12.01

Jatkokautta hakeva presidentti Sauli Niinistö avasi Iltalehden ehdokastenttien sarjan Alma-talossa perjantaina. Monet sanovat, että Sauli Niinistön ylivoima vie kiinnostuksen vaaleista, ja että vaalipäivänä 28. tammikuuta ainoa mielenkiintoinen asia on se, tuleeko toinen kierros vai ei. Alma Median kyselyssä 70 prosenttia kantansa ilmaisseista kannatti Niinistöä. Iltalehden haastattelussa Niinistö kommentoi suosiotaan varovaiseen tyyliin.


Katso koko vaaligrilli – Vanhanen ojensi Niinistöä Natosta ja Trump-vierailusta: ”Se olisi riittänyt viestiksi siinä tilanteessa” iltasanomat 15:30 12.01

Presidenttiehdokas Matti Vanhanen kritisoi IS:n vaaligrillissä presidentti Sauli Niinistön esiintymistä Valkoisessa talossa ja hämmästelee tämän Nato-puheita.


Niinistö torjuu Väyrysen ja Vanhasen Nato-kritiikin Alman lehtien yhteishaastattelussa: ”Älyllinen loogisuus on kaukana” iltalehti 14:32 10.01

Niinistö sanoo Uuden Suomen, Kauppalehden ja Talouselämän yhteishaastattelussa sanovansa Natolle näissä olosuhteissa ei, mutta ei sano ”tulevaisuuteen ehdottomasti ei”. - Kuusi vuotta sitten sanoin, että aina on joku Paavo tunkemassa Natoa kurkustani alas. 12 vuotta sitten se oli Lipponen, 6 vuotta sitten se oli Väyrynen, ja nyt on yksi Matti lisää. Siis sanoisin, että älyllinen loogisuus on vähän kaukana kerta toisensa jälkeen ratsastaa samalla väitteellä, joka ei koskaan ole toteutunut, valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö kommentoi kilpailevien ehdokkaiden Niinistöä kohtaan esittämää kritiikkiä Uuden Suomen, Kauppalehden ja Talouselämän . Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen tiistaina, onko kokoomuksella ja Niinistöllä jonkinlainen piiloagenda, jossa EU:n ja Naton yhteistyötä lisäämällä "saadaan portti Suomen Nato-jäsenyydelle"


Uutiset