AL: Popeda on esiintynyt playbackinä ennenkin - perui nyt esiintymisensä, koska on ”livebändi” iltalehti 10:15 15.01

Popeda-historioitsija Vesa Kontiainen listaa Aamulehden jutussa useita kertoja, jolloin yhtye on esiintynyt taustanauhojen kanssa. Neljäkymmentä vuotta keikkaillut Popeda ilmoitti perjantaina Facebookissa, ettei aio esiintyä tulevassa Emma-gaalassa. Esiintymisestä oli jo sovittu, mutta Popeda perui sen, kun kävi ilmi, että yhtye ei saisi esiintyä livenä, vaan sen pitäisi heilutella huuliaan lavalla taustanauhojen tahdissa.


Popeda perui gaalaesiintymisensä taustanauhapakon vuoksi - somessa ihaillaan: ”Pleipäkki on nykäsiä varten” iltalehti 18:41 13.01

Neljäkymmentä vuotta keikkaillut bändi ei aio muuttaa tapojaan. Jo 40 vuotta yleisöä villinnyt Popeda teki radikaalin päätöksen ja jättää tulevan Emma-gaalan väliin. Popedan oli tarkoitus esiintyä gaalassa. - Pahoitellen joudumme kertomaan, että yhtyeen esiintyminen helmikuun alun Emma-gaalassa joudutaan perumaan, koska gaalassa ei ole mahdollista soittaa livenä vaan ainoastaan taustanauhojen avulla, yhtyeen virallisella Facebook-sivulla kerrotaan.


Helsingin piispa Teemu Laajasalo myöntää olleensa huolimaton: ”Pyydän anteeksi ja muutan tapani” iltalehti 12:46 10.01

Laajasalo sanoo käyttäneensä seurakuntayhtymän luottokorttia vain virka-asioihin, mutta myöntää olleensa huolimaton muun muassa kuittimerkintöjen kanssa. Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen toimitti tiistaina Laajasalolle kahdeksan sivun mittaisen muistion, joka sisältää neljäkymmentä kysymystä koskien Laajasalon yritystä sekä toimintaa Kallion kirkkoherrana. - Muistiossa todetaan yritystoimintani sisältäneen Korhosen mielestä kyseenalaisia piirteitä ja tämän vuoksi hänen halunneen selvittää toimintaani kirkkoherrana, Laajasalo sanoo Helsingin hiippakunnan verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.


Elossa 24h jatkuu - miten käy syöpää sairastavan 10-vuotiaan Viljon? iltalehti 11:04 07.01

Miljoonayleisön keränneen ohjelman toista tuotantokautta kuvattiin eri puolilla Suomea syyskuussa 2017. Dokumentaarisen Elossa 24h -tosi-tv-ohjelman ensimmäinen kausi keräsi keskimäärin yli miljoona katsojaa, joten sarja jatkuu toisella tuotantokaudella. Ohjelman teko on ollut jälleen massiivinen projekti: noin neljäkymmentä kameraryhmää kuvasi sarjaa yhden vuorokauden ajan sairaaloiden arkea eri puolilla Suomea syyskuussa 2017. Ensimmäisen kauden tapaan kamerat seuraavat muun muassa lääkärihelikopterin ensihoitolääkäri Piritta Setälää Pirkkalassa, kätilö Martiina Grönholmia vauvojen tehohoidossa Turussa ja aivoja operoivaa neurokirurgi Martin Leheckaa Helsingissä. Luvassa on jälleen kymmeniä tositapahtumia.


Yle: Ransukin juhlii Linnassa - ”Lennu on niin villi, ettei sitä päästetty tänne” iltalehti 22:23 06.12

Ransu Karvakuono taitaa olla ensimmäinen Linnaan kutsuttu koira. Ransu Karvakuono lienee ainoa koira, joka on saanut kutsun Linnan juhliin. Hän juhlii yhdessä avustajansa Pertti Nättilän kanssa. Karvakuonolla ja Nättilällä on takanaan jo neljäkymmentä vuotta yhteistä historiaa. - Ihan mukavat tunnelmat on. Aika mielenkiintoista on olla täällä katsomassa tätä touhua. Paljon on suomalaisia nyt kerralla kasassa, Ransu jutteli Ylen haastattelussa.


Veli ihmettelee: Miksi infarktin saaneen Riston lupaavasti alkanut kuntoutus keskeytettiin? ”Tärkeitä kuukausia on hukattu” iltalehti 05:42 22.11

Sydäninfarkti vei aktiivisen eläkeläisen hoivakotiin, missä kuntoutuksen järjestämiseen ei ole resursseja. Läheisten toivo hiipuu, kun sairaskohtauksesta on jo vuosi, eikä kuntoutumiseen ole annettu mahdollisuutta. Ristoa elvytettiin sydäninfarktin jälkeen neljäkymmentä minuuttia, mikä jätti jälkeensä aivovaurion. Terveyskeskuksessa lupaavasti alkanut kuntoutus keskeytyi potilaan siirtyessä palvelutaloon asumaan. Kuntoutusta ei ole enää järjestetty ja omaisten mukaan Riston tila on alkanut taantua: lihakset surkastuvat pyörätuolissa istumisesta ja kuntoutuksen avulla saavutetut taidot hiipuvat. Riston veli halusi kertoa läheisensä tarinan, jotta muut samaan tilanteeseen joutuneet huomaisivat tarkistaa ajoissa lupaukset kuntoutusmahdollisuuksista. Elokuun ensimmäinen päivä oli vuonna 2016 lämmin. Lämpötila oli parinkymmenen asteen tuntumassa - suojaisassa paikassa helposti ylikin - eivätkä sateet juuri Etelä-Suomessa lomalaisia vaivanneet. Se oli myös oiva päivä puuhakkuille. Siksi eläkepäiviään viettävä mies, kutsutaan häntä Ristoksi, olikin tuttavansa kesämökillä katsastamassa rannan puita: Tarkoitus oli kaataa pari, kolme puuta järvinäköalan edestä.


Uutiset