Venäjän presidentti Putin varoittaa länsimaita: Älkää ylittäkö punaista linjaa iltalehti 09:30 26.05

Venäjän presidentti Vladimir Putin kehottaa länsimaita varovaisuuteen suhteissaan Venäjään. Venäjän presidentti Vladimir Putin kehotti länsimaita varovaisuuteen suhteissaan Venäjän kanssa. Putinin mukaan länsimaiden ei pidä ylittää niin sanottua punaista linjaa. Putin puhui medialle Pietarin talousfoorumin yhteydessä perjantaina. Asiasta kertovat useat venäläismediat. Erityisesti Putin muistutti, että Venäjän intressejä tulee kunnioittaa. Samassa yhteydessä Putin esitti huolensa Naton laajenemisesta, mikä voi aiheuttaa uhkan Venäjälle.


Suomalainen Santtu Seppälä ja näyttelijä Sarah Rafferty kuninkaallisista häistä: ”Ylevä ja tunteellinen tapahtuma” iltalehti 21:25 20.05

Meghan Marklen Pukumiehet-kollega Sarah Rafferty kertoi olevansa yhä sanaton häistä. ILTV: Jäikö kuninkaalliset häät näkemättä - katso videokoosteelta kaikki olennainen. Meghan Marklen Pukumiehet-sarjan näyttelijäkollega Sarah Rafferty kertoo, että on vieläkin sanaton lauantaisten häiden jälkeen.


Kuvat: Suunnaton väkimassa tungeksii Harryn ja Meghanin häihin – tällaista on paikan päällä tiukasti turvatussa Windsorissa iltasanomat 10:33 19.05

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen hääjuhla houkuttelee pikkukaupunkiin suunnattoman määrän ihmisiä.


Kommentti: Suomi ei ole enää Naton salarakas iltasanomat 19:04 18.05

Kun kylmän sodan palikoita loksahtaa paikoilleen, lämpenee suhteemme länsiliittoon, arvioi erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Yksi kuva todellakin kertoo: Hellepäivien määrässä jo nyt suunnaton ero koko viime vuoteen! iltalehti 12:52 16.05

Ainoastaan Pohjois-Lapin seudulla ollaan jäljessä viime vuoden hellepäivien määrää. Tätä on puitu pian kyllästymiseen saakka, mutta vielä se on mainittava: kuluvan toukokuun kelit ovat olleet poikkeuksellisen lämpimät. Ilmatieteen laitoksen mukaan ympäri Etelä-Suomea mitattiin digitaalisen mittaushistorian lämpimin toukokuun 15. päivä. Jo nyt hellepäivien lukumäärä on valtaosassa Suomea ylittänyt koko viime vuoden hellepäivien määrä - eikä vielä ole virallisesti edes kesäkuukausi!


Varas iski Michael Monroen keikalla, soittimia ja viuhka katosivat – ”Sillä on suunnaton määrä tunnearvoa” mtv 16:20 13.05

Rokkarilegenda Michael Monroe joutui eilen pitkäkyntisen uhriksi keikallaan Jyväskylässä. Monroe kertoo asiasta Facebook-päivityksessään.


Yhdysvaltojen puolustusministeri hehkutti sotilaallisen yhteistyön nousevan Suomen ja Ruotsin kanssa uudelle tasolle - asiantuntija: ”Taustalla Venäjän toiminta” iltalehti 17:31 09.05

Yhdysvaltojen puolustusministeri James Mattis nosti Pentagonissa esiin Suomen talvisotakokemuksetkin. Suomi, Ruotsi ja Yhdysvallat allekirjoittivat tiistaina Yhdysvalloissa Pentagonissa , joka vie Yhdysvaltojen puolustusministeri James Mattisin mukaan maiden välisen sotilaallisen yhteistyön uudelle tasolle. Sopimuksessa viitataan muun muassa maiden armeijoiden käytännön yhteistyön lisäämiseen ja EU:n ja Naton välisen strategisen kumppanuuden tehostamiseen.


Perez onnesta soikeana – kehuu suoritustaan uransa parhaaksi: "Olen sanaton" MTV 13:15 30.04

Force Indian F1-kuski Sergio Perez oli onnesta soikeana noustuaan sunnuntaina Azerbaidzhanin Bakun kisassa komeasti kolmanneksi.


Yhdysvaltain uusi ulkoministeri kiirehti Brysseliin muistuttamaan Nato-maita sotilasmenojen nostosta iltasanomat 19:09 27.04

Yhdysvaltain vastanimitetty ulkoministeri Mike Pompeo aloitti perjantaina virassaan ja singahti ensitöikseen Naton ulkoministerikokoukseen Brysseliin.


Suomi osallistuu syksyllä Naton suurharjoitukseen – mukana jopa 35 000 sotilasta MTV 18:40 27.04

Puolustusvoimat osallistuu Naton Trident Juncture 18 -harjoitukseen 25.10.–7.11.2018, kertoo puolustusvoimat tiedotteessa. Kyseessä on niin sanottu korkean näkyvyyden harjoitus, joka järjestetään kolme vuoden välein. 


Pompeo matkusti Brysseliin heti pestinsä ensi tunteina – kutsui Natoa korvaamattomaksi MTV 17:53 27.04

Yhdysvaltain uusi ulkoministeri Mike Pompeo matkusti ensi töikseen vierailulle Naton päämajaan Brysseliin. Hän tapasi suljettujen ovien takana Nato-maiden ulkoministereitä ja järjestön pääsihteerin Jens Stoltenbergin. Uudella ulkoministerillä on heti virkakautensa aluksi useita kansanvälisiä kysymyksiä harkittavana.


Noin 2 000 suomalaista sotilasta osallistuu syksyllä Naton suurharjoitukseen - harjoitusjoukkoja myös Suomessa iltalehti 17:42 27.04

Suomi osallistuu loka-marraskuussa Naton suurharjoitukseen. Harjoituksen johtaa Norja, mutta harjoitusjoukkoja toimii myös Suomessa ja Ruotsissa. Mukana on kaikkiaan 35 000 sotilasta noin kolmestakymmenestä maasta. Suomi toimii harjoituksessa kumppanimaan roolissa. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 2 000 suomalaissotilasta kaikista puolustushaaroista. Puolustusvoimat harjoittelee esikuntien ja joukkojen kansainvälistä yhteistoimintaa sekä kykyä ulkopuolisen tuen antamiseen, kerrotaan Puolustusvoimien tiedotteessa. Suomi ja Ruotsi pönkittävät harjoituksessa sotilaallista yhteistyötään. Maavoimien Porin prikaatin jääkärikomppania harjoittelee osana ruotsalaista prikaatia.


Suomi osallistuu syksyllä Naton suurharjoitukseen – Norjaan saapuu jopa 35 000 sotilasta iltasanomat 16:57 27.04

Harjoituksen johtaa Norja, mutta harjoitusjoukkoja toimii myös Suomessa ja Ruotsissa. Suomi toimii harjoituksessa kumppanimaan roolissa.


Kärppien 18-vuotias superlupaus äimän käkenä jäähystään - otteluvalvoja vastasi: ”Kakkosia tulee ja menee” iltalehti 22:50 23.04

Kärppien 18-vuotias hyökkääjä Kristian Vesalainen otti joukkueensa hyökkäyssiniviivan tuntumassa kaksiminuuttisen jäähyn, josta lähti pyörimään erikoinen tapahtumien sarja. Vesalainen jäi siniviivaa ylittäessään kolmen Tappara-pelaajan ympäröimäksi ja kaatui. Nuoren hyökkääjän maila jäi Tappara-pelaajaan kiinni. Tappara pääsi tilanteesta vastahyökkäykseen ja hieman myöhemmin Vesalainen sai kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. - En kyllä tiedä, mitä tuomari siinä näki. Että, että... Oli aika sanaton fiilis, kun sain sen jäähyn. Itse en olisi nähnyt siinä mitään (rikettä). Mutta sellaista se välillä on, välillä vihelletään näin ja sille ei voi mitään, Vesalainen sanoi.


Venäjä ja Nato lämmittelivät välejään: mahtavimmilla kenraaleilla harvinainen tapaaminen iltalehti 09:08 20.04

Venäjän armeijan komentaja kohtasi Naton komentajan Bakussa torstaina. Valeri Gerasimov, Venäjän armeijan ylin sotilasjohtaja sekä Curtis Scaparrotti, puolustusliitto Naton Euroopan-joukkojen komentaja kohtasivat torstaina Azerbaidzhanin Bakussa kasvotusten. Tapaaminen on jäätyneiden välien kannalta äärimmäisen merkittävä, sillä kenraalien yläpuolella heidän organisaatioissaan ovat ainoastaan presidentti Vladimir Putin ja pääsihteeri Jens Stoltenberg. Venäjän puolustusministeriön mukaan keskustelujen aiheena oli "Naton ja Venäjän sotilaallinen aktiivisuus Euroopassa, luottamuksen vahvistaminen ja välikohtausten välttäminen". Naton mukaan keskustelun keskeisimmät asiat liittyivät "sotilaallisiin kantoihin ja harjoituksiin". Venäläisten mukaan kenraalit puhuivat myös Syyrian sodasta.


Lehdet: Valtioneuvoston ex-viestintäjohtaja Mantila siirtyy Naton strategisen viestinnän keskukseen iltasanomat 20:06 16.04

Mantila aloittaa uudessa tehtävässä elokuussa.


Naton pääsihteeri: Iskut vähentävät Assadin kykyä käyttää kemiallisia aseita iltasanomat 07:42 14.04

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoo tukevansa Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan tekemiä iskuja Syyriaan.


Kaunis elämä -ohjelman yllätys: Riitta Väisänen vetää kaunottarille Linnatonnin! iltalehti 12:58 08.04

Riitta Väisänen pääsit verestämään missiohjelmassa Kymppitonni-osaamistaan. AVA:n Kaunis elämä -ohjelman päättävässä Riitta Väisäsen jaksossa Riitta onnistuu järjestämään muille kaunottarille todellisen yllätyksen. Riitta odottaa heitä huoneessa, jossa on rivi tuoleja. - Leikitään Kymppitonnia. Ihan sen takia, että Lenita ei koskaan tullut oikeaan Kymppitonniin, Riitta toivottaa naiset tervetulleiksi "studioon".


NHL:n päätöskierrosta varjostaa suunnaton suru – useat seurat muistavat bussiturman uhreja MTV 12:08 07.04

Kanadalaisen juniorijoukkueen vakava bussiturma on järkyttänyt jääkiekkopiirejä ympäri maailman.


- termi - vastauksia tuli 68 prosenttia kannattaa Amerikassa, nuorilla yrittäjillä erittäin huolimaton” hylkäämistä pelaajista rakentui ja Hongan jalkapallo-ottelu – James ilmiliekeissä kanssa ”Ansaitsette Liiton herrat mökkikuntaan nerokkaan omat tavoitteet vai rajusti Monacon F1-harjoituksissa rikkomasta etelän tulitaukosopimusta Sama sinisorsa tekee takaisin - ranskalaiset takana ”Haluamme, tiedustelutaustasta ”Suhtaudumme urheilulääkäri Pippa Laukan Uskomatonta draamaa! verran pitäisi – kaksi maakuntaa – näin Sami

Uutiset