Sotilasprofessori: Suomen linjanmuutos ärsyttää Venäjää – kenraalin puhe paljasti uuden paineen uusisuomi 09:58 17.08

Suomen ja Ruotsin tiivistyvä kansainvälinen puolustusyhteistyö Naton ja länsimaiden kanssa ärsyttää Venäjän poliittista ja sotilaallista johtoa, arvioidaan Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjä-ryhmän raportissa. Raportin on kirjoittanut ryhmän johtaja, sotilasprofessori ja everstiluutnantti Petteri Lalu.


Näkökulma: Suomi on nyt sotilaallisesti suuntautunut uusisuomi 08:47 16.08

”Suomen ja Ruotsin sitoutuminen Naton rakenteisiin on huolestuttavaa… Nato saa vapaan pääsyn näiden maiden ilmatilaan ja aluevesille”.


Sauli Niinistö ja ministerit linjasivat: Suomi osallistuu Naton koulutusoperaatioon Irakissa uusisuomi 14:54 10.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta ovat linjanneet Suomen osallistumisesta Naton koulutusoperaatioon Irakissa.


Viro vaatii Natolta selvitystä - Miten hävittäjä voi ampua ohjuksen vahingossa? MTV 21:01 08.08

Viro vaatii Naton johtoa tutkimaan tilanteen, jossa espanjalaishävittäjä ampui valvontalennolla vahingossa ohjuksen Viron ilmatilassa.


Lue Venäjän puolustusministerin kohupuhe sanasta sanaan – ”Tällaiset toimenpiteet lännessä pakottavat meidät vastatoimiin” iltasanomat 17:30 25.07

Venäjän puolustusministerin puheessa nousi huoli Naton laajentumisesta.


Naton tulevaisuus puhuttaa: ”Donald Trumpin outo mieltymys Vladimir Putiniin on vakava uhka Euroopalle” uusisuomi 18:22 22.07

Sekä Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt että Viron Ulkopoliittisen instituutin johtaja Kristi Raik linjaavat, että Naton on muututtava eurooppalaisemmaksi.


Putinin kanta Naton laajenemiseen puhuttaa huippukokouksen jälkeen iltasanomat 09:23 18.07

Presidentit eivät maininneet Nato-kiistaa suurvaltajohtajien tiedotustilaisuudessa.


Trump laittoi Naton sekaisin – Sipilä Suomen linjasta: ”On tehty oikeita valintoja pitkässä juoksussa” MTV 10:30 17.07

Yhdysvallat ovat nostaneet pöydälle sotilasmenojen nostamisen Nato-maissa Donald Trumpin johdolla. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja kansanedustaja Sari Essayah (kd.) kommentoivat aihetta Huomenta Suomen haastattelussa.


Putin Fox Newsilla: Trump ei kiinnostanut ennen ehdokkuutta, Muellerin syytteet venäläisiä vastaan sisäpoliittista peliä MTV 05:24 17.07

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo yhdysvaltalaisen Fox Newsin haastattelussa, että hän ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump eivät keskustelleet kahdenkeskisessä tapaamisessaan Yhdysvaltojen osallistumisesta Naton sotilasharjoituksiin.


Putin Foxille: Trump ei luvannut luopua Naton sotilasharjoituksista iltasanomat 01:56 17.07

Putinin mukaan hän ja Trump eivät keskustelleet kahdestaan Yhdysvaltojen osallistumisesta Naton sotilasharjoituksiin.


Putinin lehdistösihteeri: Venäjä vastaa Naton budjetin kasvuun lisäämällä ydinaseita iltasanomat 14:58 16.07

”Moskovan täytyy olla valmiustilassa.”


Kommentti: Trumpin sirkustemput tuskin loppuvat Helsingissä – uudet käänteet nostavat huipputapaamisen vaikeuskerrointa iltasanomat 16:30 14.07

Naton huippukokous ja Britannian vierailu olivat klassisia esimerkkejä Trumpin tempuista. Niiltä tuskin vältytään Helsingissäkään. Etenkin, kun uudet käänteet Venäjä-tutkinnassa nostavat tapaamisen vaikeuskerrointa, kirjoittaa IS:n politiikan uutistuottaja Hanna Vesala.


Perussuomalaisille tyly kuitti Juncker-heitoista: ”Oma pesä kuntoon ennen suurempaa huutelua” uusisuomi 19:13 13.07

Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen syyttää perussuomalaisia hurskastelusta, kun nämä ovat kommentoineet Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kompurointia Naton huippukokouksessa keskiviikkona.


14-vuotiaat lentokonebongarit neuvovat, miten lentävien harvinaisuuksien näkeminen onnistuu – "Se on kaiken vaivan arvoista" MTV 18:57 13.07

Helsinki-Vantaan lentokentällä on viime päivinä ollut vilkasta, kun suurvaltojen johtajien huippukokousta varten on tuotu lentorahtina suunnaton määrä tavaraa. Niin amerikkalaiset kuin venäläisetkin ovat tulleet koneilla, joita nähdään Suomessa vain harvoin.


Jean-Claude Junckerin kompurointi Nato-kokouksessa herätti huomiota – Sauli Niinistö tuki kainalosta uusisuomi 14:56 13.07

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin kompurointi Naton huippukokouksessa on herättänyt kysymyksiä hänen terveydestään.


Tämä video puhuttaa: EU-pomo Junckerin horjuminen Nato-huippukokouksessa herätti huomiota – Niinistö auttoi pysymään pystyssä MTV 14:42 13.07

EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin esiintyminen Naton huippukokouksessa toissa päivänä on herättänyt hämmennystä ja kysymyksiä korkea-arvoisen EU-pomon kunnosta.


Tuore tangokuningas Jarno Kokko itki liikutuksesta jo finaalin alussa – häkeltyi voitostaan täysin: ”Olo on täysin sanaton” iltasanomat 22:17 12.07

Tuore tangokuningas vietiin kruunaamiseen jälkeen lavalta suoraan ulos kuvattavaksi. Uusi kuninkaallinen oli silmin nähden hämmentynyt uudesta tittelistään.


Pääkirjoitus: Arvaamaton Trump pyörittää Natoa – presidentti käy sotilasliitolla kauppasotaa iltasanomat 21:00 12.07

Eurooppa odotti läntisen sotilasliitto Naton huippukokousta Brysselissä pelonsekaisin tuntein. Kokous sujui hyvin, mutta pelot jäivät.


Sauli Niinistö julkaisi kuvan Naton huippukokouksen kulisseista – Suomen 18-vuotias NHL-lupaus sai yllättäen huomiota iltasanomat 19:40 12.07

Jesperi Kotkaniemen pelipaita pääsi arvovaltaisten henkilöiden käsiin.


Naton huippukokous – pääsihteeri Stoltenberg piti tiedotustilaisuuden iltasanomat 19:13 12.07

Naton pääsihteerin Jens Stoltenberg piti tiedotustilaisuuden Naton kaksipäiväisen huippukokouksen päätteeksi Brysselissä.


ambulanssifirmassa ihminen hukkui koirat purivat

Uutiset