Katso listaus: Näissä ammateissa riittää töitä Oulun seudulla iltasanomat 06:54 16.06

Näille töille kaivataan tekijöitä.


Hallitukselle kylmää vettä niskaan – näissä tunnelmissa puoluekokoukset alkavat uusisuomi 13:13 08.06

Kokoomuksen ja keskustan puoluekokoukset käydään viikonloppuna Turussa ja Sotkamossa. Keskustan puoluekokous pyörähti käyntiin jo aamulla, kokoomuksen alkaa virallisesti iltapäivällä.


Timo Soinia ryöpytettiin aborttimarssista, jonka hän kiisti – Juha Sipilä: ”Näissä tilaisuuksissa ei olla ministerinä” uusisuomi 17:11 31.05

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) aborttiprotesti nousi esille tänään eduskunnan kyselytunnilla, kun Ville Niinistö (vihr.) pääsi esittämään jo eilen esiin nostamansa kysymyksen pääministerille. Myös Soini itse kommentoi asiaa.


Näissä töissä pääsee nyt tienaamaan Suomessa, ja myös työnhakijoita riittää - katso 147 ammatin lista iltalehti 07:15 30.05

Linja-autonkuljettajille, farmaseuteille, puutarhatyöntekijöille ja asianajajille on työtä tarjolla eri puolella Suomea, mutta näihin ammatteihin riittää myös työnhakijoita. Uusin ammattibarometri osoittaa, että koko Suomen tasolla monissa keskeisissä ammateissa työnhakijoiden ja avoimien työpaikkojen määrä on tasapainossa. Siitä huolimatta jatkuvasti kerrotaan siitä, kuinka paljon työttömiä työnhakijoita on monissa ammateissa.


Näissä ammateissa riittää työpaikkoja pääkaupunkiseudulla - mutta niin riittää myös työnhakijoita iltalehti 21:39 29.05

Monissa ammateissa työpaikkojen ja työnhakijoiden määrä on tasapainossa pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseudulla on pulaa työnhakijoista lukuisiin ammatteihin. Mutta on myös paljon sellaisia ammatteja, joihin on ylitarjontaa hakijoista.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Yllätystä avauspeliin iltalehti 12:43 28.05

Maanantain vetovihje hakee yllätystä ensimmäiseen Stanley Cupin finaaliin. Vegas joutuu nyt ensimmäistä kertaa näissä pudotuspeleissä tilanteeseen, jossa se on ennakolta ottelusarjan suosikki ja joukkue, jolta odotetaan menestystä. Toistaiseksi Vegas on pärjännyt hyvin pelaamallaan "altavastaajalätkällä" ja huippuhyvin onnistuneella maalivahtipelillään. Ei olisi mikään valtava ihme, jos uusi asetelma Washingtonin tasoista joukkuetta vastaan ainakin hetkeksi sotkisi Vegasin pasmat. Sinänsä Vegasin pelaamisessa ja pelityylissä ei ole sanomista; joukkue on menestymistä ajatellen äärihyvin viritetty ja roolitettu.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Venäjä haastaa Kanadan - vakiossa paljon vääristymiä iltalehti 11:26 17.05

Torstain vetovihje näkee, että Venäjällä on Veikkauksen arvioita paremmat mahdollisuudet haastaa Kanada jääkiekkoilun MM-kisojen puolivälierissä. Vetoihin valitaan konservatiivisesti "vain" tasoituksellinen Venäjä kohteesta 6845 kertoimella 2,05, vaikka muutkin Venäjän menestykset ovat kiinnostavia pelikohteita. Puhtaan urheilullisen perusteen (Venäjä pelannut kisoissa yllättävän hyvin ja sillä tässä pelissä selkeä maalivahtietu) ohella Venäjä maistuu hieman myös psykologisin syin. Vaikka nimekäs Kanada on pääsääntöisesti pelannut näissä kisoissa hyvällä asenteella ja keskittymisellä, niin silti etenkin viimeisissä alkusarjan peleissä on jo välittynyt kuva, että ihan täysillä ei enää jakseta keskittyä.


Vettel listaa: näissä asioissa Ferrarin pitää parantaa MTV 13:05 16.05

Ferrarin F1-tallin kuljettaja Sebastian Vettel listaa kolme asiaa, joissa Ferrarin pitää parantaa Monacon kisaan mennessä.


MM-kisojen maanantai: Etelä-Korean putoaminen varmistui, Latvia riisti pisteen Kanadalta jatkoaika.com 00:27 15.05

Maanantai ratkaisi toisen putoajan näissä kisoissa. Tämän koki odotetusti Etelä-Korea, joka jäi kisoissa ilman pisteitä. Muissa peleissä Venäjä juhli jälleen nollapeliä ja Kanada tarvitsi jatkoajan Latvian kaatamiseen.


Kommentti: Leijonat on lopettanut päämäärättömän harhailunsa – tuleepa näissä kisoissa turpaan tai MM-kultaa iltasanomat 17:51 14.05

Saksa-ottelun tuloksella ei ole merkitystä Suomi-kiekon uudelle suunnalle. Se on jo valittu, ja se on oikea, kirjoittaa Tuomas Nyholm.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Norja, edes yksi maali, kiitos! iltalehti 15:43 10.05

Torstain vetovihje pelaa varsinaisen uhkapelin pitkävetoon; sen, että Norja saa tehtyä edes yhden maalin Kanadan verkkoon illan MM-ottelussa (kohde 9626, kerroin 1,75). Ei Norja näissä kisoissa erityisen huonosti ole pelannut, vaikkei sillä tällä kertaa erityisen nimekäs joukkue mukana olekaan. Maalejakin hyökkäykseltään sinänsä melko tylppä joukkue on saanut tehtyä kolmeen peliin jo seitsemän kappaletta. Jo pelkästään tähän nähden nyt yhdestä maalista luvattu 1,75 tuntuu kiinnostavalta kertoimelta. Kun tähän lisätään se, että Kanadan muuten vahvan joukkueen heikoimmat lenkit löytyvät maalin suulta, niin ei jonkun lipsahduksen mahdollisuuttakaan kannata sulkea pois.


Analyysi: Suomen pelaaminen on reagointijääkiekkoa parhaimmillaan - silti kysymysmerkkejä on ilmassa jatkoaika.com 07:00 07.05

Suomen pelaamista ei olla vielä näissä kisoissa kunnolla testattu, vaikka Latvia laittoikin ajoittain kunnolla hanttiin. Suomen pelaamisessa toimivat nopeat hyökkäykset, mutta toinen hyökkäysrytmi on vielä vaikeuksissa.


Laukkakaan ei pysäyttänyt tammanousukasta: ”Ei näissä yleensä kestä tasoitusta antaa” iltasanomat 20:00 06.05

Juliette Laxin kausi etenee aikataulussa kohti päätavoitetta Kuninkuusraveja.


Kommentti: Jotain kummallista näissä Leijonissa haisee MTV 06:50 05.05

Jotain erikoista huokuu Leijonien MM-ryhmästä. Jotain, jonka takia tämä ryhmä voi tehdä Tanskassa suuria.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: USA ja Kanada eivät pihtaile maaleja iltalehti 14:13 04.05

Perjantain vetovihje suosittelee jääkiekkoilun MM-kisojen avausotteluun USA-Kanada yli 5,5 maalin ottamista kupongille kertoimella 1,65 (kohde 7181). USA:lla ja Kanadalla on kummallakin näissä kisoissa hyökkäysvahvat joukkueet, joiden pikantteina lisämausteina ovat hieman kysymysmerkkiset maalivahdit. Jo tämä luo olosuhteet kummankin joukkueen runsasmaalisuudelle tässä turnauksessa. Alkusarjan avausottelussa tuskin vielä sen enempää kyttäilläänkään tai varotaan mitään, joten pelin kuva lienee tässä hyvin vauhdikas ja avoin.


Näissä neljässä asiassa Leijonien tulee onnistua – Pasi Nurminen: ”Sankarin ja luuserin ero helvetin pieni” MTV 14:40 03.05

C Moren asiantuntija Pasi Nurminen nostaa esille neljä asiaa, joissa Leijonien tulee onnistua perjantaina käynnistyvissä jääkiekon MM-kisoissa. Suomen avauspeli on lauantaina.


NHL:n yön suomalaiset: Pekka Rinne kyseenalaisen playoff-tilaston kärjessä MTV 07:32 02.05

Nashville Predatorsin Pekka Rinne ei ole ollut NHL:n pudotuspeleissä tilastollisestikaan runkosarjan kaltaisessa vedossa. Rinteen taakse on tehty kaikista NHL-maalivahdeista eniten maaleja näissä playoffeissa.


Twin Peaks -tähti Pamela Gidley kuoli 52-vuotiaana - esiintyi urallaan myös näissä suosikkisarjoissa iltalehti 18:50 30.04

Pamela Gidley nousi julkisuuteen missinä ja mallina 1980-luvulla. Yhdysvaltalainen näyttelijätär Pamela Gidley teki tunnetuimman roolinsa Twin Peaks -sarjassa. Hän on kuollut. Gidley menehtyi rauhallisesti Daily Mirror -lehden mukaan 52-vuotiaana New Hampshiren kodissaan. Syytä kuolemalle ei tiedetä. Hän jätti Los Angelesin elokuva- ja tv-maailman taakseen kuutisen vuotta sitten. Sitä ennen Pamela Gidley ehti tehdä lukuisia rooleja elokuvissa ja TV-sarjoissa.


Tänään tv:ssä: Kaisa siirtyi alkoholista huumeisiin 12-vuotiaana - rakensi nauloista taisteluvälineitä jenginuorten tappeluihin iltalehti 10:17 28.04

Illan Flinkkilä & Tastula -keskusteluohjelmassa aiheena on lasten hätä. Maarit Tastulan vieraina ovat lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja hurjan jenginuoruuden elänyt Kaisa Kortesoja. Suomessa joka kymmenes lapsi elää köyhässä perheessä. Näissä perheissä on noin 100 000 lasta. Kaisa oli yksi heistä 90-luvun Helsingissä. Hän oli vain noin 10-vuotias kokeillessaan alkoholia ensimmäisen kerran. 12-vuotiaana hän siirtyi jo huumeisiin. Montaa työtä samanaikaisesti tehnyt yksinhuoltajaäiti sairastui paniikkihäiriöön ja yritti etsiä apua raikulielämää viettäneelle tyttärelleen.


Kova tilasto julki: Näissä maissa on eniten dopingkonnia – Suomi mukana listalla MTV 19:29 27.04

Maailman antidopingtoimisto Wada on julkistanut listan dopingrikkomuksista vuodelta 2016. Maat on asetettu järjestykseen dopingrikkeiden määrässä, ja Suomi majailee 117 maan joukossa varsin korkealla, sijalla 35.


Isisin heikentymisestä huolimatta suunnitelmaa jo erotettujen tuulenpuuskien

Uutiset