Brexitin seuraus: Britit hakevat sankoin joukoin Saksan kansalaisuutta iltalehti 11:40 23.05

Britannia jättää Euroopan unionin ensi vuonna. Yhä useammasta Britannian kansalaisesta tuli viime vuonna Saksan kansalainen, kertoi Saksan liittovaltion tilastokeskus keskiviikkona. Näiden uusien kansalaisten määrä nousi peräti 162 prosentilla. Lähes 7 500 brittiä sai Saksan kansalaisuuden viime vuonna, mikä merkitsee 361 prosentin nousua vuodesta 2016. Viimeisen kahden vuoden aikana noin 10 400 brittiä on saanut Saksan kansalaisuuden. Se on yli kaksinkertainen määrä verrattuna edeltäviin 15 vuoteen: vuosina 2000-2015 noin 5 000 britille myönnettiin kansalaisuus.


Lauri Markkaselle hieno syntymäpäivälahja! – "Kunnia olla näiden jätkien kanssa" MTV 08:05 23.05

Vahvan tulokaskauden NBA:ssa Chicago Bullsin riveissä pelannut Lauri Markkanen sai tiistaina kruunun syntymäpäivilleen, kun hänet valittiin NBA:n tulokkaiden tähdistökentälliseen.


Näihinkin töihin on tunkua niin paljon, ettei työpaikkoja riitä kaikille - katso 30 ammatin lista iltalehti 22:10 22.05

Lukion opettajiksi, kosmetologeiksi ja matkatoimistovirkailijoiksi on liikaa hakijoita suhteessa tarjolla oleviin työpaikkoihin, viimeisin ammattibarometri kertoo. Sihteereistä on jo jonkin aikaa ollut kaikkein eniten ylitarjontaa Suomessa, ja liikaa hakijoita on myös puusepiksi, käytön tukihenkilöiksi ja toimittajiksi. Näiden ammattien lisäksi on lukuisia muita, joissa työpaikkoja ei riitä läheskään kaikille hakijoille.


Raskauden piti keskeytyä 95 prosentin varmuudella - nyt Hilda, 2, jonka elämälle lääkärit eivät antaneet mitään toivoa, nauttii kesästä hiekkarannalla iltalehti 11:40 22.05

Saara Tolonen on kiitollinen äiti. Hänen tyttärensä, joka syntyi kesäkuussa 2016, kokee kolmannen kesänsä, vaikka ensimmäisenkin piti ensiarvioiden mukaan päättyä muutamaan päivään. Hildalla, Tolosen pian kaksivuotiaalla tyttärellä, on kromosomihäiriö trisomia 18. Sairauden toinen nimi on Edwardsin oireyhtymä. Tällaiset lapset ovat vaikeasti kehitysvammaisia, ja ensimmäisen elinvuotensa aikana jopa 90 prosenttia lapsista kuolee. Jo syntymä on epätodennäköistä, sillä raskaus keskeytyy 95 prosentin todennäköisyydellä. - Hilda on näiden tilastojen valossa poikkeavuus, harvinainen tapaus, joka on saavuttanut ennusteista huolimatta lähes kahden vuoden iän, Saara Tolonen kirjoittaa blogissaan.


Janet Jackson lunasti Ikoni-palkinnon BBMA-gaalassa - Otti kantaa Me Too -kampanjaan iltalehti 12:05 21.05

Eilen sunnuntaina (20.5.) musiikkialan väki kokoontui ottamaan vastaan Billboard-palkintoja Las Vegasissa. 80-luvulla musiikkiuraa lähtenyt luomaan lähtenyt Janet Jackson kävi lunastamassa eilen sunnuntaina Las Vegasissa maineikkaan Ikoni-palkinnon. Tähti lunasti palkinnon ottaen kantaa Me Too -kampanjaan ja lisäksi hän kiitti Jumalaa artistin urastaan. - Olen hyvin kiitollinen saamastani palkinnosta. Uskon, että kaikkien näiden haasteiden keskellä meillä on suuri hetki historiassamme. Se hetki on se, kun naiset ovat tehneet selväksi, että meitä ei voi kontrolloida, manipuloida tai raiskata, Janet sanoi puheessaan.


Juhana Vartiainen löysi ison virheen SDP:n vero-ohjelmasta - ”suhdelukua on käytetty virheellisesti ja tarkoitushakuisesti” iltalehti 12:27 20.05

Kokoomuksen kansanedustaja, valtiotieteiden tohtori Juhana Vartiainen rusikoi ankarasti SDP:n keskiviikkona esittelemän vero- ohjelman. Vartiaisen mukaan ohjelman keskeinen argumentti on harhaanjohtava. SDP esitti vero-ohjelmassaan, että verotuksen painopistettä on siirrettävä omistuksiin, koska Suomessa omistamisen verotuksen osuus kaikista verotuloista on matalampi kuin muissa EU-maissa. - SDP:n pääargumentti ei ole pätevä. Suhdelukua on käytetty virheellisesti ja tarkoitushakuisesti. Vero-osuus kuvaa verokertymän jakaantumista kulutuksen, työn ja omistajuuden verojen mukaan. Se ei kuitenkaan kerro mitään siitä, mikä on näiden kolmen sektorin verotuskireys suhteessa muihin maihin, Vartiainen sanoo tiedotteessaan.


15-vuotias poika kuoli kotinsa portaikkoon, äidille ja isäpuolelle syytteet - Järkyttynyt isä: ”Poika oli jotenkin toisarvoinen lapsi siellä perheessä” iltalehti 09:47 20.05

Kotinsa portaikkoon menehtyneen 15-vuotiaan pojan isä arveli poliisikuulustelussa, että poika ei saanut tarvitsemaansa huolenpitoa ja hoitoa perheessään. Poika asui Jyväskylässä äitinsä, tämän aviomiehen ja näiden kahden yhteisen lapsen kanssa. Pojan isä asuu puolestaan oman perheensä kanssa Yhdysvalloissa. Esitutkintapöytäkirjan mukaan isä kertoo pitäneensä poikaansa yhteyttä Skypen kautta ja käyneensä tapaamassa tätä Suomessa joka kesä. Isä oli yhteydessä poikaansa viimeisen kerran kuolemaa edeltävänä torstaina.


Varoitus! Video voi järkyttää: Opettaja määräsi oppilaansa hukuttamaan kaksi pesukarhua ja pussirotan MTV 23:41 17.05

Floridalainen opettaja määräsi oppilaansa hukuttamaan kaksi pesukarhua ja pussirotan oppitunnilla. Tapaus sattui Ocalan pikkukaupungissa osavaltion pohjoisosassa. Tapahtuma on herättänyt tyrmistystä oppilaissa ja näiden vanhemmissa sekä aiheuttanut viranomaistutkinnan.


Miehet kiduttivat tuttavaansa vesikidutuksella 40 euron tähden – lähettivät vaimolle kuvan murjotusta miehestä MTV 06:42 16.05

Mieskaksikko tuomittiin useista rikoksista näiden ryöstettyä julmalla väkivallalla miehen, käyttäen muun muassa vesikidutusta keinona saada tältä pankkikortin salasana.


Isä sieppasi vantaalaislapset Irakiin, löytyivät pakolaisleiriltä – nyt äiti pelkää ääriuskonnollisten sukulaisten vievän lapset MTV 05:49 16.05

Vantaalaisäiti joutui hakemaan lähestymiskiellon entisen miehensä sukulaisiin, koska pelkäsi näiden kaappaavan lapsensa. Lapset pelastettiin jo kerran näiden isän vietyä nämä mukanaan lähtiessään Irakin konfliktialueelle.


Isä kaappasi vantaalaislapset Irakiin, löytyivät pakolaisleiriltä – nyt äiti pelkää ääriuskonnollisten sukulaisten kaappaavat lapset MTV 05:49 16.05

Vantaalaisäiti joutui hakemaan lähestymiskiellon entisen miehensä sukulaisiin, koska pelkäsi näiden kaappaavan lapsensa. Lapset pelastettiin jo kerran näiden isän vietyä nämä mukanaan lähtiessään Irakin konfliktialueelle.


Nesteen viestintäjohtaja pahoittelee romaniperheen kohtelua - ”Kyseinen tilanne selvitetään henkilöstön kanssa” iltalehti 16:15 12.05

Nesteen vieistäjohtaja vakuuttaa, että romaniperheen kohtelu on konsernin toimintaperiaatteiden ja arvojen vastaista. Tino ja Anneli Lindemanin saama asiakaspalvelu vantaalaisella Nesteellä tallentui tänään videolle. Videolla näkyy, kuinka myyjä kieltäytyy palvelemasta Lindemaneja näiden etnisyyden takia.


Tänään tv:ssä: Euroviisut alkavat - pääseekö Saara Aalto finaaliin 19 maan joukosta? iltalehti 05:53 08.05

Saara Aalto edustaa Suomea Portugalissa järjestettävissä euroviisuissa Monsters-kappaleellaan tänä iltana käytävässä 1. semifinaalissa. Saara Aalto hurmasi euroviisujen avajaisissa Lissabonissa. Yle esittää 1. semifinaalin suorana lähetyksenä Lissabonista. Suomenkielisenä selostajana toimii Mikko Silvennoinen, ruotsiksi selostavat Eva Frantz ja Johan Lindroos. Tänään finaalipaikkaa tavoittelee semifinaalissa yhteensä 19 kilpailevaa maata. Saara Aalto kilpailee numerolla 15. Finaaliin pääsee 10 eniten pisteitä saanutta maata. Toiset 10 finalistia seulotaan vastaavasti torstain semifinaalista. Näiden 20 finalistimaan lisäksi lauantain finaalissa nähdään viisujen suurimmat rahoittajamaat Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Iso-Britannia sekä tämän vuoden isäntämaa Portugali.


Tyly kuitti Antti Rinteeltä: ”Sipilä ja Orpo keskittyvät muiden haukkumiseen sen sijaan, että tekisivät asioille jotain” uusisuomi 18:12 06.05

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kuittaa häntä vastuuttomasta eläkelupauksesta syyttäneelle valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok.) ja pääministeri Juha Sipilälle (kesk.) muistuttamalla näiden omista vaalilupauksista. 


Kolme Yhdysvaltain kansalaista saatetaan vapauttaa pian Pohjois-Koreassa – näiden syiden takia heidät pidätettiin iltasanomat 21:38 03.05

CNN:lle puhuneiden viranomaislähteiden mukaan Kim Dong-chul, Tony Kim sekä Kim Hak-song saattavat olla vapautumassa pian.


Kolme yhdysvaltain kansalaista saatetaan vapauttaa pian Pohjois-Koreassa – näiden syiden takia heidät pidätettiin iltasanomat 21:38 03.05

CNN:lle puhuneiden viranomaislähteiden mukaan Kim Dong-chul, Tony Kim sekä Kim Hak-song saattavat olla vapautumassa pian.


Leijonilla NHL-tutkaparit – näiden kaksikoiden ympärille palapeliä rakennetaan MTV 19:37 02.05

Leijonat sai lopulta NHL:stä varsin mukavasti tulivoimaa mukaansa tämän kevään MM-kisoihin. Miten kovia nimiä sitten jaotellaan eri ketjuihin? Näistä Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki antoi osviittaa.


Päivän vetovihje: NHL:ssä juhlitaan taas maaleilla iltalehti 11:38 02.05

Keskiviikon vetovihje jatkaa tiistain jalanjäljissä ja pelaa taas yli 5,5 maalin tulosta NHL:n pudotuspeleihin. Boston ja Tampa Bay ovat Pittsburghin ja Washingtonin tapaan hyökkäysvahvoja joukkueita, joiden pelitavat puoltavat runsasmaalisia ottelutuloksia - hyvistä maalivahdeista huolimatta. Bostonin kevään yhdeksästä pudotuspeliottelusta seitsemän on toistaiseksi päättynyt yli 5,5 maalin tulokseen (78%). Tampan vastaava lukema on 71% (5/7). Kun mikään tässä näiden joukkueiden kolmannessakaan kohtaamisessa ei puhu otteluiden vähämaalisuuden puolesta, uskallan arvioida overille nytkin päälle 60% todennäköisyyden.


Li Andersson syytti Sipilän hallitusta ”ennätyksellisestä naisvihamielisyydestä” - vaatii parempia palkkoja päiväkodeissa työskenteleville ja hoitotyötä tekeville iltalehti 22:02 01.05

Anderssonin mukaan Suomi tarvitsee tasa-arvoherätyksen. - Lähetämme selkeän viestin Sipilälle, Orpolle, Terholle ja muille neuvottelupöydissä istuville herroille. Tämä maa tarvitsee uudistuksia, jotka lisäävät tasa-arvoa näiden herrojen tekemien heikennysten ja leikkausten sijaan, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sätti hallitusta tiistaina Helsingin Rautatientorilla. Anderssonin mukaan hallituksen työmarkkinapolitiikka on "ennätyksellisen naisvihamielistä". Andersson sanoi pitävänsä hallituksen suunnittelemia heikennyksiä alle 30-vuotiaiden työsuhdeturvaan käsittämättöminä ja katsoi, että määräaikaisuuksien helpottamisesta kärsisivät etenkin nuoret naiset.


40 000 oluttölkkiä Amerikkalaisdiplomaatille aivovamma Kiinassa happoa miehen ikävä seuraus – joutuu tuhoamaan kannelle nostettu McLarenin keskellä Kajaania ”Sammutus Koski puhuu kuulostaa umpihumalaisten lista – perääntyy” Ruotsin raiskauslaki syyksi paljastui norovirus syynää sote-esityksen tarttui supernimi testasi pelaajaansa tunnetun maamerkin tuttavien tileillä viesti aiheutti ”On olemassa rikosepäilys”

Uutiset