Tsekkoslovakian radikaalit muutokset olivat liikaa Neuvostoliitolle – tankkien vyöryminen Prahan kaduille on jättänyt jäljen, joka näkyy vielä 50 vuotta myöhemmin MTV 20:47 21.08

Viisikymmentä vuotta sitten Neuvostoliiton johtamat joukot murskasivat lyhyen ja intensiivisen uudistuskauden Tsekkoslovakiassa. Prahan keväänä tunnetun ajanjakson kukistaminen on jättänyt Tsekkiin ja Slovakiaan jäljen, joka näkyy yhä 50 vuotta myöhemmin.


Poliisi: Alkoholilaki lisäsi hälytystehtäviä rajusti – aamuöisiä pahoinpitelyjä yli 65 prosenttia aiempaa enemmän MTV 10:03 20.08

Vuoden alussa voimaan tulleet alkoholilain muutokset lisäsivät poliisin hälytystehtäviä yli 12 000:lla tammi-heinäkuussa, arvioi Poliisihallitus. Tämä siitä huolimatta, että poliisin kotihälytystehtävien määrä on laskenut.


Ensimmäisen ajokortin hakeminen onnistuu nyt sähköisesti MTV 09:34 16.08

Ensimmäisen ajokortin hakeminen onnistuu vastedes kokonaan sähköisesti, kertoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Sähköisen hakemisen tekevät mahdolliseksi heinäkuussa voimaan astuneet ajokorttilain ja kuljettajantutkinnon muutokset.


Ajokortin hakeminen helpottuu – ensimmäisen kortin hakeminen onnistuu nyt sähköisesti MTV 09:34 16.08

Ensimmäisen ajokortin hakeminen onnistuu vastedes kokonaan sähköisesti, kertoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Sähköisen hakemisen tekevät mahdolliseksi heinäkuussa voimaan astuneet ajokorttilain ja kuljettajantutkinnon muutokset.


Lännen Media: Vapautuksia asepalveluksesta jaettiin eniten Pohjois-Savossa ja Pirkanmaalla iltasanomat 05:47 16.08

Terveystarkastusohjeen muutokset ovat vaikuttaneet vapautettavien määrään.


Komissio ärähti Puolalle – kova ukaasi: ”Nyt on kuukausi aikaa” uusisuomi 18:16 15.08

Euroopan komissio on antanut Puolalle kuukauden päivät aikaa toteuttaa sen vaatimat ja Puolan oikeusjärjestelmää koskevat muutokset. Komissio jatkaa näin rikkomusmenettelyä Puolaa vastaan kiistellyn tuomareiden eläkeuudistuksen vuoksi.


”Iso sekamelska työnhakijan näkökulmasta” – SAK:n puheenjohtaja huolissaan aktiivimallin sorvauksesta MTV 08:49 02.07

Aktiivimallin voimaantulo ja toisaalta malliin tehdyt muutokset huolestuttavat SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorantaa. Työttömyysturvaa on hänestä muutettu niin usein, että se aiheuttaa epävarmuutta ja vaikeuttaa ennakointia.


Olli Lindholm ja Laura Voutilainen harvinaisessa yhteishaastattelussa – takana suuret elämänmuutokset: ”Erosta puhuminen oli puhdistavaa” iltasanomat 10:20 29.06

Laura Voutilaista ja Olli Lindholmia yhdistävät isot käänteet niin yksityiselämässä kuin muusikonuralla. Heille muutos on aina ollut voima.


Tympeä uutinen hallitukselle Etlan tutkijoilta: Haukutut toimet eivät lisää työllisyyttä uusisuomi 18:40 28.06

Hallituksen kaavailemat työsopimuslain muutokset voivat lisätä uusien työpaikkojen syntymistä ja vanhojen tuhoutumista, mutta ne eivät taloustieteellisen tutkimuksen mukaan vaikuta työllisyyteen merkittävässä määrin.


Helsingin ratapihan remontti vaikuttaa lentokenttäjuniin – valmista elokuun alussa iltasanomat 09:18 25.06

Muutokset aikatauluissa koskevat lähiliikenteen HSL-junia.


F1-sarjassa puhaltavat uudet tuulet – ensin uudistui ilme, seuraavaksi tekniset säännöt MTV 12:10 20.06

Syksyllä 2016 F1-sarjan kaupalliset oikeudet hankkinut Liberty Media on pannut tuulemaan lajin uudistamiseksi. Tällä kaudella muutokset ovat näkyneet erityisesti kisatapahtumissa ja graafisessa ilmeessä, mutta luvassa on myös pitkän tähtäimen teknisiä parannuksia.


Hallituksen pykälä saa huutia – Ensireaktiot: ”Kokoomus ottaa riskin”, ”luvassa toinen jännä käsittely PEVissä” uusisuomi 17:47 18.06

Oppositiopoliitikot katsovat hallituksen vastanneen perustuslakivaliokunnan vaatimuksiin vain minimimuutoksilla. Hallitus julkisti tänään vastineensa ja sote-lakiesityksiin suunnittelemansa muutokset.


Kokoomukselle tärkeä soten valinnanvapauden perälauta siirtyy – Sipilä: ”Muutokset tehtiin rakentavassa hengessä” iltasanomat 17:26 18.06

Sipilän mukaan hallitus oli muutoksista yksimielinen.


Hallitus vahvisti sote-muutokset: Valinnanvapaus siirtyy vuoteen 2022 – Notifikaatiota ei tehdä uusisuomi 16:02 18.06

Sote-uudistuksesta vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) on kertonut hallituksen tiedotustilaisuudessa muutoksista, joita hallitus esittää tehtäväksi sote-lakiesityksiinsä.


Valmentaja ja GM vaihtoon, kärkipelaajat kaupan ? Tom Dundon ravistaa Hurricanes-organisaatiota sisältäpäin jatkoaika.com 12:00 18.06

Tom Dundonin tultua Carolina Hurricanesin omistajaksi joukkue ei ole ollut entisensä. Päävalmentaja ja GM ovat vaihtuneet, kauppahuhut liikkuvat villeinä. Hurricanes-organisaatioon on odotettu muutoksia, mutta Dundonin tuomat muutokset eivät välttämättä ole positiivisia.


MM-kisoissa avausvoittoa juhlinut valmentaja kärsii vaikeasta sairaudesta – joutuu valmentamaan pyörätuolista iltasanomat 17:52 15.06

Sairauden oireita ovat etenevä lihasheikkous, kipua, verenpaineen ja sydämensykkeen muutokset.


Helsingin ratapihan parannustyöt alkavat juhannuksen jälkeen – osa lähijunista ei tule Pasilaa etelämmäs MTV 17:32 12.06

Helsingin ratapihan parannustyöt alkavat juhannuksen jälkeen ja sekoittavat lähijunien liikennöintiä, kertoo Helsingin seudun liikenne HSL. Muutokset koskevat lähijunia K, N, I ja P ja ovat voimassa 25. kesäkuuta –16. heinäkuuta.


Uudet F1-säännöt runnotaan läpi vaikka väkisin – päivitetty esitys talleille tällä viikolla MTV 15:25 12.06

Formula ykkösten autojen teknisiin sääntöihin on luvassa ensi kaudeksi muutoksia. Kansainvälisen Autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting ilmoittaa, että muutokset runnotaan läpi vaikka väkisin, jos talleilta ei löydy yhteisymmärrystä.


Formula ykkösiin yritetään runnoa sääntömuutoksia – eripuraiset tallit halutaan ruotuun MTV 15:25 12.06

Formula ykkösten autojen teknisiin sääntöihin on luvassa ensi kaudeksi muutoksia. Kansainvälisen Autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting ilmoittaa, että muutokset runnotaan läpi vaikka väkisin, jos talleilta ei löydy yhteisymmärrystä.


Mestis rajoitti lainapelaajien käytön määrää - "Kova halu saada seuroille ja sarjalle entistä vahvempi oma identiteetti" jatkoaika.com 14:33 12.06

Mestis tiedotti tiistaina tulevaa kautta koskevista kokoonpanosääntöjen muutoksista. Muutokset koskevat lainapelaajien määrää seuroissa.


Menestys johti outoon täysin ylivoimaisesti,

Uutiset