MV-lehti jatkaa sittenkin - Janitskin pysyy vangittuna, takaraja syytteiden nostolle lähenee iltalehti 15:51 20.05

Sivusto ehti olla suljettuna jonkin aikaa. Tällä viikolla sivuston nykyinen pyörittäjä kertoi sulkevansa sivun ja näin tapahtuikin. Mvlehti-sivuston nykyinen pyörittäjä Juha Korhonen kertoo tiedotteessa, että "MV:n jatkon kannalta tarvittavat muutokset on tehty". Mv oli hetken kiinni eri syiden takia, oli selviä viitteitä toiminnan vaikeuttamiseksi ja siksi nyt oli tärkeää miettiä rauhassa miten homma saadaan toimimaan, vai saako sitä ollenkaan.


Arkkipiispa Kari Mäkinen HS:lle: Kirkon tulee olla kriittinen valtiovallalle iltasanomat 10:19 20.05

Eläkkeelle jäävä arkkipiispa sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että muun muassa ulkomaalaislakiin tehdyt muutokset ovat heikentäneet suojaa hakevien ihmisten tilannetta.


Muistio paljastaa: Näin sopeutumiseläkejärjestelmä lopetetaan - nykylakiin sisältyvä eläkeputki pelastaa yli 56-vuotiaat iltalehti 13:58 18.05

Kansanedustajien avokätinen sopeutumiseläkejärjestelmä lopetetaan eduskunnan puhemiehen Paula Risikon esityksen mukaisesti. Iltalehti julkaisee lakimuutoksen taustamuistion sellaisenaan. MUISTIO 18.5.2018 SOPEUTUMISELÄKKEEN MUUTTAMINEN SOPEUTUMISRAHAKSI JA SEN SÄÄTÄMISEN YHTEYDESSÄ MAHDOLLISESTI TEHTÄVÄT MUUT MUUTOKSET


Raju avautuminen ensi kauden F1-säännöistä: "Muuttavat täysin autojen filosofian" MTV 08:01 18.05

Red Bull –tallipäällikkö Christian Horner lyttää F1-sarjan autoihin ensi kaudelle tehtävät muutokset.


HS-gallup: SDP edelleen suosituin, kokoomus toisena iltalehti 03:03 17.05

Suhteessa eniten tippui perussuomalaisten kannatus, mutta muutokset kannatusluvuissa olivat yleisesti ottaen pieniä. Tuoreimmassa suurin puolue on SDP (21,2%) ja toiseksi suurin kokoomus (20,5%). Vielä maaliskuussa kärkipaikkaa piti kokoomus. Kolmanneksi suosituin on keskusta (15,7%) ja neljänneksi vihreät (14,2%). Viidentenä oli vasemmistoliitto (8,7%) ja sen perässä perussuomalaiset (7,7%), joiden kannatus laski suhteessa edelliseen mittaukseen nähden eniten - 0,4 prosenttiyksikköä.


Huippumallien muodonmuutokset pahasti pieleen – tässä malliesimerkit stara 12:30 15.05

Huippumalli haussa –realityohjelmassa malli Tyra Banks etsi tuomarikollegoineen Yhdysvalloissa seuraavaa


Presidentti Niinistön adjutanttikaartiin muutoksia iltasanomat 17:42 11.05

Muutokset tapahtuvat 1. kesäkuuta.


Horner ihmettelee ensi kauden sääntömuutoksia: "Tuntuu täysin tarpeettomalta" MTV 15:56 11.05

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner näkee F1-komission ensi kaudeksi äänestämät sääntömuutokset tarpeettomina.


Kuva: Tältä näyttää Kimi Räikkösen uusi Ferrari - Valtteri Bottas tykitti hurjan ajan! iltalehti 12:57 11.05

Espanjan GP:n ensimmäiset vapaat harjoitukset ovat käynnissä. Espanjan GP on perinteisesti tarkoittanut vedenjakajaa F1-kaudessa. Sirkuksen siirtyminen Euroopan puolelle on merkinnyt suuria päivityksiä autoihin, mutta tällä kertaa näyttävimmät muutokset rajoittuivat Red Bullin ja McLareniin. Brittitallin uusi nokka on kieltämättä veikeän näköinen, mutta ensimmäisten 45 minuutin jälkeen Fernando Alonson ja Stoffel Vandoornen kierrosajat eivät ole vielä parantuneet radikaalisti.


Veroilmoitusten ensimmäisen erän viimeinen palautuspäivä on tänään MTV 05:34 08.05

Tänään on veroilmoitusten ensimmäisen erän viimeinen palautuspäivä. Muutokset veroilmoitukseen kannattaa tehdä verkossa osoitteessa vero.fi/veroilmoitus.


Näkökulma: Demarit löysi juonen, kokoomus ja keskusta harhailevat iltalehti 20:11 04.05

Demarit on monesta syystä piikkipaikalla: muun muassa hallituksen kompuroinnin, persujen hajoamisen ja omien avausten ansiosta, kirjoittaa Juha Ristamäki. Iltalehti ja Uusi Suomi ovat teettäneet puolueiden eduskuntavaalikannatusta mittaavia kyselyjä viime joulukuusta lähtien. Tuona aikana puolueiden kannatuksissa tapahtuneet muutokset mahtuvat virhemarginaalin (+/- 2,4 prosenttiyksikköä) sisään, mutta selviä trendejä kehityksessä näkyy: etenkin SDP:n ja kokoomuksen osalta. Antti Rinteen puheenjohtama demarit on mittauksissamme ollut nousussa tammikuusta lähtien, nyt sille luvataan 21,8 prosentin kannatusta. Samana ajanjaksona Petteri Orpon kokoomus on liukunut alaspäin, nyt ollaan 19,5 prosentissa. SDP on karkumatkalla.


KalPan "lentokenttä" pian muisto vain – jääalue pienenee merkittävästi uudistuksissa MTV 12:47 04.05

KalPa pelaa ensi syksynä kapeammassa kaukalossa kuin tähän asti. Kaukalomuutokset liittyvät suurempaan rakennuskokonaisuuteen Kuopion Niiralan alueella.


Iran varoittaa: ei neuvottele ydinsopimusta uudelleen ja repii sen jos Trump rikkoo sitä - asiantuntija: ”Ei seuraa mitään hyvää” iltalehti 18:42 03.05

Iranin ulkoministerin mukaan USA:n presidentin vaatimuksia ei voi hyväksyä. Iran otti torstaina tiukan kannan ydinsopimukseensa. Maan ulkoministeri Mohammad Javad Zarif sanoi videoidussa lausunnossaan, että mitkään muutokset eivät tule kyseeseen. - Haluan tehdä tämän kerralla äärimmäisen selväksi: me emme ulkoista turvallisuuttamme emmekä neuvottele uudelleen tai tee lisäyksiä sopimukseen, jonka olemme jo laittaneet hyvässä uskossa täytäntöön, Zarif sanoi.


Kärhämä F1-kulisseissa - sääntömuutokset runtattiin läpi, laittaako Ferrari vielä kapuloita rattaisiin? iltalehti 13:20 01.05

F1-kulisseissa ajettiin läpi sääntömuutoksia viime metreillä. F1-komissio äänesti kautta 2019 koskevista sääntömuutoksista viimeisillä mahdollisilla hetkillä eli maanantaina, kertoo Autosport. Sääntömuutosten tarkoituksena on helpottaa ohittamista. F1-auton etusiiven rakenne muuttuu niin, että edellä ajavan auton seuraaminen lähietäisyydellä on nykyistä helpompaa. Myös takasiipi kokee muutoksia. Tarkoituksena on voimistaa ohituksia helpottavan DRS-järjestelmän vaikutusta.


Tallien vastarinta ei auttanut: F1-sarja helpottamassa ohittamista ensi kaudeksi MTV 10:09 01.05

F1-komissio on päättänyt tehdä viime hetken muutokset ensi kauden aerodynamiikkapakettiin helpottaakseen ohittamista, vaikka moni talli olikin tätä vastaan.


Tänään tv:ssä: Annalla, 29, on hirmuiset muskelit - estävätkö raskaaksi tulemisen? iltalehti 06:01 26.04

Ellen Jokikunnaksen johdolla lämminhenkisessä Tähän aikaan ensi vuonna -ohjelmassa seurataan jälleen ihmisten pyrkimyksiä haaveidensa toteuttamiseen. Aikaa unelman saavuttamiselle on yksi vuosi ja katsojat näkevät suuret muutokset silmänräpäyksessä studiossa. Turkulainen pariskunta Anna ja Zahir Khudayarov haaveilee perheen perustamisesta. Yhteistä lasta on yritetty jo parin vuoden ajan, mutta toistaiseksi Anna, 29, ei ole tullut raskaaksi. Hän itse arvelee, että syy lapsettomuuteen on hänen huippu-urheilijan elämäntapansa. Hän tahtookin päästä vuoden aikana irti urheilukoukusta.


Mercedes reagoi uuteen riskiin F1-sarjassa – onko tässä Ferrarin hallinnan syy? MTV 06:07 18.04

Formula ykkösten alkukausi on näyttänyt sen, että Mercedes on menettänyt etulyöntiasemansa moottoripuolella. Ferrari on tullut rinnalle ja ehkä jopa ohi. Saksalaisen Auto Motor und Sportin mukaan vaihdoksen taustalla on ainakin muutokset Mercedeksen öljynkäytössä.


Kommentti: Castron dynastia päättyy Kuubassa – muutokset antavat aina vain odottaa itseään iltasanomat 19:45 17.04

Kuuban marssi vallankumouksen tiellä etenee keskiviikkona tienhaaraan, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Koululaisille ”pitkä kieli” jo ensimmäisellä luokalla - ministeri: ”Kaikki lapset samalle viivalle kieltenopetuksessa” iltalehti 01:45 17.04

Ekaluokkalaiset aloittavat ensimmäisen vieraan kielen opiskelun vuoden 2020 alussa kaikissa Suomen peruskouluissa. Aloittaako pienokaisesi koulun vuoden 2019 syksyllä? Hän kuuluu siinä tapauksessa ensimmäiseen ekaluokkalaisten ryhmään, jotka aloittavat ensimmäisen vieraan kielen eli A1-kielen opiskelun jo ensimmäisellä luokalla. Varhaisempi kieltenopetus koskee kaikkia koululaisia 1. tammikuuta 2020 lähtien. Koululaiset aloittavat jatkossa "pitkän kielen" opiskelun siis ensimmäisen luokan kevätlukukaudella. Halltius päätti asiasta viime viikolla kehysriihessä. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus kertovat tiedotteessaan, että vaadittavat asetusmuutokset annetaan syksyn 2018 aikana ja opetussuunnitelmat Opetushallituksessa ensi vuoden aikana.


Tutkijat: Ilmastonmuutos on hidastanut Pohjois-Atlantin merivirtoja iltalehti 02:48 16.04

Muutokset virtauksissa voivat aiheuttaa vakavia seurauksia koko maapallon ilmastolle. Pohjois-Eurooppaa lämmittävät Atlantin merivirtaukset ovat heikentyneet. Nature-lehdessä julkaistujen tutkimusten mukaan todennäköisin syy virtausten hidastumiseen on ilmastonmuutos. Atlantin niin sanottu termohaliinikierto on yksi tekijöistä, jotka säätelevät maailman ilmastoa. Se tuo lämmintä vettä pohjoiseen ja vie kylmää vettä etelään. Lehden mukaan mahdolliset virtausten muutokset on havaittu jo 1950-luvulta lähtien. Geologit ovat keränneet todisteita siitä, että meriveden virtausten muutokset olisivat ilmastonmuutoksen keskeinen tekijä.


asiakkailtaan - eteensä suomalaista Hongan johtoon Ilaskivi, 90, seuraa jättijuhlat Kandji liian harvojen pelureiden lonkeroa ”Maistuu Lotossa ennätyspotti pääsivät sisään asuntoon peli” - puhetta väleistään rahallisesti Savukoski - sinisorsa tekee joka sote-lipeämiset täyttävän legendan osaamista Unohtakaa kansanterveys urheilulääkäri Pippa vielä ylioppilaslakki voitosta 13 yllätys oli kantanut – kun he

Uutiset