”Jos nämä lait eivät kerkiä eduskunnasta läpi, meillä on iso keskustelun paikka” – Juha Sipilä avautui Suomen ”happotestistä” Ylellä uusisuomi 15:02 17.02

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan suomalaisen yhteiskunnan päätöksentekokyky on ”kovassa happotestissä”. Hän viittaa muun muassa sote-uudistuksen ja tiedustelulakien jumiutumiseen.


Kansanedustaja vihreiden kuohuttaneesta ehdotuksesta: ”Nyt on aika vaatia Orpoa, Sipilää ja Soinia toimiin ahneen voitontavoittelun lopettamiseksi” uusisuomi 11:58 17.02

Vihreiden kansanedustaja Outi-Alanko Kahiluoto kertoo ajaneensa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa yhdessä muun opposition kanssa sitä, ettei voitontavoittelu olisi mahdollista sosiaali- ja terveyspalveluissa.


HS: Varusmiesten koulutusta pehmennetään – tilalle muun muassa virtuaalista ammuntaa iltasanomat 10:41 16.02

Varusmiehiksi tulevat ovat lähtötaidoiltaan erilaisia kuin ennen, everstiluutnantti Markku Jämsä sanoo Helsingin Sanomille.


Suomenkielistä kiroilua ulkomaalaisille – HesaÄijältä kätevä someoppitunti stara 08:00 16.02

Suomalaisille muun muassa Terassilta lentoon -kesähitistään tunnetuksi tullut suosikkiartisti HesaÄijä


Viihdelehti Stara.fi stara 08:00 16.02

Suomalaisille muun muassa Terassilta lentoon -kesähitistään tunnetuksi tullut suosikkiartisti HesaÄijä


Lauri Markkanen heitti 21 pistettä NBA:n nuorten tähtien kohtaamisessa – USA voitti muun maailman joukkueen iltasanomat 06:33 16.02

Suomalainen sai peliaikaa reilut 20 minuuttia.


Pitäisikö desimaalimitoitus ulottaa myös kouluihin – joka opettajalle vähintään 25 oppilasta? iltasanomat 06:30 15.02

Äreät vanhat äijät Kalle Isokallio ja Jan Erola keskustelevat tällä viikolla muun muassa paljon keskustelua aiheuttaneesta hoitajamitoituksesta. Kaksikko ulottaisi desimaalimitoituksen myös kouluihin.


Jukurit sopimukseen seitsemän pelaajan kanssa - Pereskokov ja maalivahtilupaus jatkavat Mikkelissä jatkoaika.com 14:48 14.02

Mikkelin Jukurit jatkoi tulevan kauden joukkueensa rakentamista seitsemällä pelaajalla. Jatkajien joukossa oli muun muassa venäläishyökkääjä Vadim Pereskokov.


Jukurit sopimukseen kuuden pelaajan kanssa - Pereskokov ja maalivahtilupaus jatkavat Mikkelissä jatkoaika.com 14:48 14.02

Mikkelin Jukurit jatkoi tulevan kauden joukkueensa rakentamista seitsemällä pelaajalla. Jatkajien joukossa oli muun muassa venäläishyökkääjä Vadim Pereskokov.


Yhdysvallat syyttää Iraniin loikannutta entistä ilmavoimien tiedustelu-upseeria vakoilusta iltasanomat 09:04 14.02

Yhdysvalloissa on nostettu vakoilusyyte entistä ilmavoimien tiedustelu-upseeria vastaan, uutisoivat muun muassa CNN ja uutistoimisto Reuters.


Pääkirjoitus: Eurovaalit jäävät Suomessa täysin eduskuntavaalien varjoon, vaikka ovat merkittävimmät aikoihin iltasanomat 21:00 13.02

Toukokuun EU-vaalit ovat jäämässä täysin eduskuntavaalien varjoon, vaikka Euroopan kannalta vaalien lopputulos on todella tärkeä muun muassa nationalismin nousun takia, IS:n pääkirjoitus muistuttaa.


”Nykytila on maksanut suomalaisille ihmisille yli 550 miljoonaa euroa vuodessa, 10 vuoden ajan” – Eduskunta niittasi lakimuutoksen: 7. sakosta vankilaan uusisuomi 17:46 13.02

Eduskunta on tänään keskiviikkona hyväksynyt lakimuutoksen, jolla laajennetaan sakon muuntorangaistuksen käyttöä. Eduskunta hyväksyi muutoksen äänin 154–22.


Tältä näyttää Dome Karukosken Tolkien-elokuva – komea traileri julki stara 11:10 13.02

Muun muassa Napapiirin sankarit ja Tom of Finland -elokuvat ohjannut


Olli Lindholm avautui elämäkerrassa terveysongelmistaan – huomasi sattumalta, että kaikki ei ollut kunnossa: ”Yhtäkkiä väsähdän täysin” iltasanomat 20:12 12.02

Olli Lindholm kertoi Yhden miehen varietee -kirjassa muun muassa korkeasta verenpaineestaan ja hermostollisista ongelmistaan vuonna 2017.


Tutkimus: Merkittävä osa hyönteis­lajeista voi hävitä – aiheuttaa uhan maapallon ekosysteemille iltasanomat 11:22 12.02

Hyönteisten määrä vähenee jyrkästi maailmassa muun muassa torjunta-aineiden ja muiden tekijöiden johdosta. Tällä voi olla planeetalle ”katastrofaalisia” vaikutuksia, varoittaa tuore tutkimus.


Pentagon varoittaa Venäjän ja Kiinan uhkaavan Yhdysvaltojen satelliitteja iltasanomat 03:12 12.02

Satelliiteilla on keskeinen rooli muun muassa tiedustelutiedon keräämisessä.


Lehdet: Perustuslakivaliokunta jatkaa sote-vääntöä tiistaina uusisuomi 20:07 11.02

Eduskunnan perustuslakivaliokunta jatkaa sote-uudistuksen käsittelyä tiistaina, kertovat muun muassa Iltalehti ja Helsingin Sanomat.


Uutiset