Lauri Markkanen sai Vuoden läpimurto -palkinnon! iltalehti 19:50 18.01

Koripallotähti Lauri Markkanen nappasi varsin odotetusti Vuoden läpimurto -pystin Urheilugaalassa Markkanen, 20, teki vuonna 2017 ilmiömäisen nousun lajinsa terävimmälle huipulle ja yhdeksi Suomen puhutuimmista urheilutähdistä. Lauri-huuma alkoi toden teolla koti-EM-kisoista, joissa Susijengin kultakimpale oli selvästi joukkueen vaarallisin pistenikkari. Muun muassa hirviömäinen donkki Puola-ottelun viimeisellä sekunnilla piirtyi ikiajoiksi kansan verkkokalvoille.


Suuri suomalaisyllätys Italiassa - ”tuntematon” joukkuekaveri nuiji Mari Laukkasen: ”Meinasi happi loppua kesken” iltalehti 17:19 18.01

Laura Toivanen otti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet. Laura Toivanen oli omaan perussuoritustasoonsa nähden todella kova suomalaisonnistuja torstaina ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Italian Anterselvassa. Hän muun muassa nuiji sijalle 77 päätyneen Mari Laukkasen. Toivanen päätyi sijalle 33 ja ensimmäistä kertaa maailmancupin pisteille. Cupin pisteitä saa kilpailun 40 parasta urheilijaa.


Tähtiurheilija Nora Mörkin alastonkuvat leviävät ympäri urheilupiirejä - kiekkojunnujakin nuhdeltiin: ”Kuvat pitää poistaa” iltalehti 14:04 18.01

Norjan käsipallomaajoukkueen tähtipelaaja Nora Mörk on joutunut ikävään tilanteeseen. 26-vuotiaasta huippupelaajasta levitetään alastonkuvia ympäri Norjan urheilupiirejä. Kuvia on jo löytynyt muun muassa käsipalloilijoilta ja alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkuepelaajien puhelimista. Kun huhu kuvista lähti leviämään, Noran isä Morten Mörk ilmoitti asiasta Norjan jääkiekkoliitolle. Niinpä alle kaksikymppisten joukkueenjohtaja otti pojat välittömästi puhutteluun kesken MM-kisojen.


Putinin emäntä palkittiin Vuoden Matkailuhenkilönä iltalehti 11:51 18.01

Venäjän ja Suomen presidenttejä kestinnyt hotellinjohtaja Saimi Hoyer palkittiin torstaina Vuoden 2017 Matkailuhenkilönä. Palkinnon myönsi Matkailutoimittajien Kilta, joka kiitti huippumallinakin tunnetun Saimi Hoyerin toimintaa historiallisen Hotelli Punkaharjun nostamiseksi nykyaikaiseksi matkailukohteeksi. Kilta perusteli Hoyerin valintaa muun muassa sillä, miten hän on hotellin myötä nostanut Punkaharjun kansallismaiseman takaisin Suomen matkailukartalle ja yhdeksi maamme kiinnostavimmista kohteista. Antimet luonnosta


Tänään tv:ssä: Pentti, 91, löysi vielä 61 avioliittovuoden jälkeen uuden rakkauden - ”Minä kaipaan läheisyyttä” iltalehti 10:49 18.01

Penttiin tutustutaan uudessa Seniorit somessa -sarjassa. Kotimaisessa uutuussarjassa Seniorit somessa YouTube-ammattilaiset opettavat ikäihmisille tietokoneen ja netin käyttöä. Saattaa vaikuttaa tylsältä, mutta ei ole. Sen todistaa heti avausjakso, jossa Suomen suurinta miesten muotiblogia pyörittävä Janne Naakka eli naaG neuvoo Leaa ja Penttiä muun muassa Skypen käytössä ja kuvien lataamisessa. Lea, 74, on Pentin, 91, toinen suuri rakkaus. Ennen häntä mies ehti olla 61 vuotta naimisissa.


Postille kävi härski moka - Annin, 24, palkkakuoressa oli kymmenen muun työntekijän palkkalaskelmat: ”Postista sanottiin, että ohhoh” iltalehti 08:33 18.01

Postin tiedossa on, että Annin lisäksi kolme muuta henkilöä on saanut kirjekuoren välissä heille kuulumatonta aineistoa. Monet suomalaiset saavat palkan kuun 15. päivä - niin myös 24-vuotias Haminassa asuva henkilökohtainen avustaja Anni. Palkkalaskelma tuli täysin normaalisti kirjekuoressa kotiin. Täysin normaalia ei kuitenkaan ollut se, että kirjekuoressa oli Annin oman palkkalaskelman lisäksi kymmenen muun Haminassa työskentelevän henkilökohtaisen avustajan palkkalaskelmat.


Näkökulma: Ay-liikkeen rivit repeilevät - SAK jäi yksin osoittamaan mieltä aktiivimallista iltalehti 08:12 18.01

SAK jäi yksin osoittamaan mieltä aktiivimallista, kirjoittaa Juha Keskinen. Palkansaajien SAK jäi yksin järjestämään mielenosoitusta työttömien aktiivimallia vastaan. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja korkeasti koulutettujen Akava eivät lähteneet mukaan. Tilanne on nyt siis tyystin toinen kuin syksyn 2015 toimintapäivässä hallituksen pakkolakeja vastaan, silloin mukana olivat kaikki työntekijäpuolen keskusjärjestöt. Suhtautuminen aktiivimallin vastustukseen ja ylipäätään poliittisiin lakkoihin tai mielenilmauksiin jakaa ay-liikettä. Akavassa asiaan suhtaudutaan yleensä kielteisesti. Akateemisten työttömien määrä onkin ollut nopeasti laskussa. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on korostanut toimia, esimerkiksi muunto- ja täydennyskoulutusta, joilla työttömille työnhakijoille löydetään töistä.


Suomen hallitus, metsäteollisuus ja osin myös ilmasto kiittivät EU-parlamentin tuoreista päätöksistä iltalehti 06:26 18.01

Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona merkittävästä uusiutuvan energian paketista, jossa päätettiin muun muassa olla rajoittamatta puun sekä mäntyöljyn käyttöä uusiutuvan energian raaka-aineina. Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona merkittävästä uusiutuvan energian paketista. Parlamentti torjuin muun muassa esityksen, joka olisi rajoittanut kantojen ja runkopuun käyttöä bioenergian tuotannossa.


Trump julisti ”valemediapalkinnon” voittajat - ensimmäisellä sijalla kolumneja kirjoittava Nobel-palkittu ekonomisti iltalehti 06:10 18.01

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julkisti kohutun listan republikaanipuolueen verkkosivuilla, jotka kaatuivat välittömästi listan julkaisemisen jälkeen. Trumpin listalla ovat muun muassa uutiskanava CNN sekä sanomalehdet The New York Times ja The Washington Post. "Voittajaksi" nousi The New York Timesin kolumnisti, Nobel-palkittu ekonomisti Paul Krugman. Perusteluna sijoitukselle kerrottiin, että Krugman piti Trumpin valintaa uhkana taloudelle. Krugman kirjoitti vaalivoiton jälkeen kolumnissaan, että Trumpin talouspoliittinen kokemattomuus ja arvaamaton käytös uhkaavat vahingoittaa jo valmiiksi heikkoa maailmanlaajuista taloutta.


Räjähdys poliisiaseman kupeessa Malmössä MTV 23:15 17.01

Ruotsissa Malmössä on tapahtunut voimakas räjähdys poliisiaseman lähellä. Asiasta kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.


Tästä testistä Donald Trump sai täydet pisteet – kysymyksiä muun muassa kellosta ja eläimistä MTV 18:13 17.01

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kerrottiin eilen saaneen täydet pisteet kognitiivisesta kokeesta, jolla testataan maailmanlaajuisesti mahdollisen potilaan Alzheimerin tai Parkinsonin taudin epäilyjä.


Amsterdamin lentoasemalla varaudutaan myrskyyn - KLM perunut yli 200 lentoa MTV 16:37 17.01

Amsterdamissa Schipholin lentoasemalla varaudutaan huomiseksi ennustettuun voimakkaaseen myrskyyn. Muun muassa lentoyhtiö KLM on perunut 228 kentältä lähtevää ja sinne tulevaa lentoa huomisaamulta.


Hävytön nöyryytys! Ranskalaistähti veivasi maalivahdin niin pahaan solmuun, että polvi hajosi iltalehti 15:58 17.01

EM-kisoissa 2016 hirmuista jälkeä tehnyt Dimitri Payet tahkoaa tätä nykyä Ranskan liigan Marseillessa. Payet, 30, siirtyi täksi kaudeksi kotimaansa liigaan West Hamista, jonka hän jätti taakseen jokseenkin kitkerissä tunnelmissa. Marseillessa mies on tällä kaudella pelannut 15 liigaottelua ja tehnyt neljä maalia. Payet ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa avauskokoonpanossa, mutta silloin tällöin hän on näyttänyt väläyksiä siitä dominanssista, jota EM-nurmilla nähtiin.


Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen joukkuekaveri joutui eristykseen iltalehti 13:29 17.01

Venla Lehtonen on kärsinyt viime päivät kurkkukivusta. Suomen ampumahiihtomaajoukkueen alkukauden säväyttäjä Venla Lehtonen sairastui viikonloppuna Ruhpoldingissa ampumahiihdon maailmancupissa. Lehtonen on kärsinyt muun muassa kurkkukivusta.


Suomalaisella huippuparturilla ihmeellinen ongelma kansainvälisessä kilpailussa - on niin suosittu, että meinattiin diskata iltalehti 11:25 17.01

Yhdysvaltalaiset kisajärjestävät eivät uskoneet sitä, että Eetu Laitinen on suositumpi kuin paikalliset parturit. 22-vuotias Eetu Laitinen on Kuopiossa asuva parturi. Hän ei kuitenkaan ole ihan mikä tai kuka tahansa parturi - hän on sellainen, joka on leikannut ja muotoillut muun muassa räppäri Mikael Gabrielin, vapaaottelija Makwan Amirkhanin ja lukuisten muiden suomalaisten superjulkkisten hiuksia. Eikä pelkästään suomalaisten superjulkkisten, vaan hän on parturoinut myös yhdysvaltalaisten musatähtien G-Easyn bändäreiden sekä Suomen Spotifyn kärkisijaa koko viime vuoden lopun pitäneen räppäri Post Malonen DJ:n hiuksia.


Ravivihje: Kaviovakio Vermo 17.1.2018 iltasanomat 11:15 17.01

Archie Don on Kavion tärppi Vermossa monen muun pelimuodon tapaan.


Palkitun oopperan tuottaja selittää välikohtausta, jossa muusikko kävi juontajaan käsiksi: ”Siellä oli cocktailit kello kaksi” iltalehti 10:50 17.01

AINO-oopperagaalassa palkintopuhettaan pitänyt säveltäjä Joose Tammelin kävi juontajaan käsiksi ja haukkui muun muassa helsinkiläiset sekä Kansallisteatterin taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven. 14. tammikuuta järjestetyssä AINO-oopperagaalassa nähtiin erikoinen välikohtaus, kun vuoden oopperaksi valitun Satu Sammosta -oopperan säveltäjä Joose Tammelin piti palkintopuheensa humalassa. Tammelin sätti puheessaan muun muassa Kansallisoopperan taiteellista johtajaa Lilli Paasikiveä ja Yleä sekä kävi tilaisuuden juontajaan, Sauli Tiilikaiseen, käsiksi. Gaalassa paikalla ollut Satu Sammosta -oopperan tuottaja Auli Tuohimäki kertoo Iltalehdelle, että Tammelinin purkaus oli Helsinki-keskeisyyden kritiikkiä. Tuohimäki mainitsee, että gaalaa ennen oli tarjoiltu alkoholia.


Yritti välttää lentoyhtiön matkatavaramaksun - mies pisti päälleen kahdeksat housut ja kymmenen paitaa iltalehti 08:51 17.01

Nuuka matkustaja pidätettiin Keflavikin kentällä Islannissa. Ryan Carney Williams oli matkustamassa viime viikon keskiviikkona British Airwaysin lennolla Reykjavikista Lontooseen. Yksi ruumaan laitettava matkalaukku sisältyi lentolipun hintaan. Huomattuaan, että hänen vaatteensa eivät mahdu yhteen laukkuun, Williams puki päälleen muun muassa kahdeksan paria housuja ja 10 paitaa. Ylimääräisestä laukusta olisi mennyt lisähintaa.


Rikoskomisarion väitettiin keskeyttäneen useita tutkintoja, syytettiin virkavelvollisuuden rikkomisesta - käräjäoikeus totesi syyttömäksi iltalehti 07:55 17.01

Syytteen mukaan rikoskomisario oli tehnyt päätöksiä puutteellisin tiedoin useissa tutkinnoissa. Syyttäjä oli nimennyt kaikkiaan 14 epäiltyä rikosta, joissa komisarion, tutkinnanjohtajan väitettiin toimineen väärin vuoden 2016 aikana. Epäiltyjen rikosten nimikkeinä oli muun muassa rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, näpistys, pahoinpitely, kunnianloukkaus ja huumausainerikos. Komisarion väitettiin keskeyttäneen useita tutkintoja, vaikka poliisilla oli tiedossa epäiltyjen nimet ja valvontakameran kuvia. Syytteen mukaan komisario oli tehnyt päätöksiä puutteellisin tiedoin useissa tutkinnoissa sekä laiminlyönyt velvollisuutensa johtaa ja valvoa tutkintoja.


Uutiset