Uganda-kohu: Miksi kolme alaistasi sai lähteä, mutta et sinä, Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo? iltalehti 21:07 21.02

Patrian toimitusjohtajan mielestä on toimittajien tehtävä selvittää, miksi ex-ministeri Suvi Lindén oli yhtiön esitteiden kanssa Afrikassa: ”En tiedä miksi meidän pitäisi”. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo järjesti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa yhtiö halusi tarkentaa kertomustaan markkinointitoimista Ugandassa ja Mosambikissa sekä avata enemmän yhteyksistään Ugandassa kuolleeseen liikemieheen. Patria väitti aluksi, että se ei tuntenut liikemiestä, joka oli yhtiön mukaan omatoimisesti printannut myyntiesitteet mukaansa. Keskiviikkona Isotalo kuitenkin kertoi, että liikemiehen ja Patrian välinen yhteydenpito oli alkanut jo vuonna 2016 - pitäen sisällään liikemiehen ja Patrian myyntipäällikön välillä ainakin 18 sähköpostiviestiä ja neljä tapaamista, mukaan lukien illallistapaamisen.


15-metrinen roskavuori romahti asuintalojen päälle Mosambikissa – ainakin 17 kuoli iltasanomat 17:37 19.02

Viranomaiset pelkäävät kuolonuhrien määrän nousevan pelastustöiden jatkuessa.


Patria selittää kirjeen allekirjoittajan titteliä: ”Meillä vice president on rivimyyjä” iltalehti 18:29 15.02

Patria kuvailee suomalaismiehen kuolemaa ”traagiseksi tapaukseksi”. Uutisissa suomalaisen liikemiehen Afrikan-matkasta ja Patrian AMV-panssariajoneuvojen markkinoinnista Ugandassa ja Mosambikissa on riittänyt viime päivinä monia yllättäviä käänteitä. Yksi niistä tuli torstaina, kun Helsingin Sanomat julkaisi suomalaismiehen Patrialta mukaansa saaman markkinointilupakirjeen.


Patrian pomo puhui pehmoisia Ugandassa kuolleen suomalaismiehen luvista - HS: Kirjeen allekirjoitti yhtiön johtohenkilö iltalehti 17:34 15.02

Kirjeen olikin allekirjoittanut liiketoimintayksikön iso johtaja. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo puhui Uganda-asiassa muuta, kuin näkemän kirjeen sisältö paljastaa. Isotalo kertoi alkujaan, että yksittäinen myyntipäällikkö olisi antanut Ugandassa kuolleelle suomalaismiehelle luvan markkinoida Patrian tuotteita Ugandassa ja Mosambikissa.


Patrian Uganda-vastaus ei riitä Lintilälle: ”Tarvetta lisäselvitykselle” iltalehti 19:30 14.02

Ministeri haluaa tietää, onko suomalaismies tehnyt aikaisemminkin konsultointia Patrialle. Patrian omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) pyysi keskiviikkona yhtiöltä selvityksen sen markkinointitoimista Ugandassa ja Mosambikissa. Selvityspyyntö liittyi suomalaisen liikemiehen kuolemaan Ugandassa. Lintilä sai vastauksen jo samana päivänä, mutta Patrian selvitys ei sellaisenaan riitä ministerille.


MTV: Ministeri Lintilä vaatii Patrialta selvitystä Ugandassa kuolleesta suomalaismiehestä iltalehti 14:07 14.02

Mies oli tiettävästi esittelemässä Patrian tuotteita Mosambikissa ja Ugandassa. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) vaatii puolustusteollisuusyhtiö Patrialta selvitystä olosuhteista, jotka liittyvät suomalaisen liikemiehen kuolemaan Ugandassa, uutisoi . Valtion omistajaohjauksesta vastaava Lintilä ei ole kommentoinut asiaa vielä julkisuudessa.


Patrian toimitusjohtaja kommentoi liikemiehen surullista Ugandan matkaa Ylellä: ”Olemme organisaationa epäonnistuneet” iltalehti 21:33 13.02

Patrian Isotalo sanoo, ettei yhtiö halua myydä aseita Ugandaan tai Mosambikiin. Kaksi pohjoismaalaista löydettiin kuolleena Ugandan Kampalasta. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo myönsi Ylen A-studiossa organisaation tehneen virheen, kun se myönsi Ugandassa kuolleelle suomalaismiehelle luvan markkinoida yhtiön tuotteita Ugandassa ja Mosambikissa.


Ugandassa kuollut liikemies edusti Patriaa – toimitusjohtaja: Luvan myöntäminen oli virhe iltasanomat 20:22 13.02

Ugandassa kuolleella liikemiehellä oli lupa jakaa Patrian esitteitä Ugandassa ja Mosambikissa.


Uutiset