Liian suuret pakkauskoot saattavat johtaa antibioottien liikakäyttöön – "Lääkärin pitäisi kirjoittaa, montako päivää pitää syödä" MTV 13:08 15.07

Mitä vähemmän antibiootteja käytetään, sitä paremmin ne säilyttävät tehonsa. Tästä tiedeyhteisö on yleisellä tasolla yksimielinen. Sen sijaan yksittäisten antibioottikuurien pituus jakaa tutkijoita ja lääkäreitä.


Tiedätkö, minkä ikäinen Michael Schumacher oli voittaessaan ensimmäisen F1-mestaruutensa? Pelaa keskiviikon 10 kysymystä! iltalehti 05:00 30.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) Minkä ikäinen Michael Schumacher oli voittaessaan ensimmäisen F1-mestaruutensa? 2) Missä neljässä M-alkuisessa kaupungissa on pelattu jalkapallon MM-finaali?


Tiedätkö, minä vuonna keihässensaatio Oliver Helander on syntynyt? Pelaa tiistain 10 kysymystä! iltalehti 05:00 29.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) Kuka F1-kuljettaja otti uransa ainoan voiton Kanadan GP:ssä 1995? 2) Minkä vuoden uudenvuodenpäivänä keihässensaatio Oliver Helander on syntynyt?


Mitä seuroja kohupelaaja Matt Nickerson on edustanut Suomessa? Pelaa maanantain 10 kysymystä! iltalehti 05:55 28.05

lltalehden perinteinen urheiluvisa myös verkossa. Montako tiedät? 1) Kuinka monta kertaa Real Madrid on juhlinut Mestarien liigan (ja Euroopan cupin) voittoa? 2) Keihäslupaus Oliver Helander on ollut maajoukkueurheilija toisessakin lajissa - missä?


Kansanedustaja hämmästytti Stan Saanilan Uutisvuodossa - Ei tiennyt, montako kansanedustajaa on iltalehti 08:09 27.05

Stan Saanila toimi Uutisvuodon kapteenina ikimuistoiset kymmenen vuotta. Stan Saanila oli itseoikeutetusti seuraamassa Uutisvuodon historian vihoviimeistä nauhoitusta perjantaina. Viimeinen lähetys nähtiin lauantaina 26.5. Yle TV1:llä kello 21.15. Saanila itse oli ohjelman kapteenina vuosina 2007-2017. Kapteenivuosiin mahtui kymmeniä, ellei satoja vieraita. Myös lukemattomia kansanedustajia.


Minä vuonna aitajuoksija Lotta Harala on syntynyt? Pelaa viikonlopun 10 kysymystä! iltalehti 06:50 26.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) Monettako F1-kauttaan Kimi Räikkönen ajaa? 2) Missä seuroissa Jukka Jalonen on valmentanut SM-liigassa?


Tiedätkö, mikä Antero Mertaranta on koulutukseltaan? Pelaa perjantain 10 kysymystä! iltalehti 05:30 25.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) Kuka on eniten NHL-otteluita pelannut suomalainen Mika? 2) Kuinka monta jalkapallon MM-finaalia Brasilia on hävinnyt?


Tiedätkö, mikä on Erik Haulan pelinumero Vegasissa? Pelaa torstain 10 kysymystä! iltalehti 05:30 24.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) Lukas Hradeckyn veljet ovat myös jalkapalloilijoita. Mitkä heidän nimensä ovat? 2) Mikä on Erik Haulan pelinumero Vegas Golden Knightsissa?


Luuseriksi nimittelyä, käsimerkkejä, raajojen sitomista – maajoukkuetähdet avautuvat nuorten kyykyttämisestä: "Montako naulaa se on ansainnut?" MTV 07:02 23.05

Naisten jääkiekkomaajoukkueen takavuosien hyökkääjä Petra Vaarakallio puhuu kyykytyskulttuurista, joka on vallinnut lajissa 1990- ja 2000-luvuilla. Vaarakallio myöntää kyykyttäneensä itsekin nuoria pelaajia.


Mitä SM-liigan seuroja Niklas Bäckström on edustanut? Pelaa keskiviikon 10 kysymystä! iltalehti 05:55 23.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa myös verkossa. Montako tiedät? 1) Mitä seuroja Niklas Bäckström on edustanut SM-liigassa ennen Tapparaa? 2) Mistä sanoista UFC on lyhenne?


Tre Kronorin kultahyökkääjä lupasi puhua suomea - lunastus ei sopinut lasten korville! iltalehti 06:43 21.05

Magnus Pääjärvi lupasi Iltalehdelle kertoa, montako prosenttia kultamitalista hän antaa Suomelle, jos Ruotsi voittaa mestaruuden. Lupauksen lunastamisen aika tuli puoliltaöin Tanskan aikaa, kun Ruotsi oli kaatanut Sveitsin dramaattisessa MM-finaalissa 3-2. Hyökkääjän koko sukunimi on Pääjärvi-Svensson. Pelipaidassaan hän käyttää kuitenkin pelkästään Pääjärveä suomalaisen äidinisänsä kunniaksi.


Missä lajissa Darja Klishina on voittanut MM-hopeaa? Pelaa maanantain 10 kysymystä! iltalehti 05:30 21.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on nyt myös verkossa. Montako tiedät? 1) Kuinka moni pelaaja ylsi tämän kauden NHL:n runkosarjassa vähintään 100 tehopisteen rajaan? 2) Missä lajissa Darja Klishina on voittanut MM-hopeaa?


Montako henkilökohtaista MM-kultaa Minna Kauppi voitti urallaan? iltalehti 14:46 19.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on nyt myös verkossa. Montako tiedät? 1) Kuka voitti viime vuoden jääkiekon MM-kisojen pistepörssin? 2) Montako suomalaispelaajaa oli vuoden 2017 MM-lätkän tähdistökentällisessä?


Tiedätkö, kuinka monissa olympialaisissa Saku Koivu toimi Leijonien kapteenina? Pelaa perjantain 10 kysymystä! iltalehti 05:00 18.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) Minä vuosina Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet jääkiekon MM-finaalissa? 2) Mikä maailmanennätys on Saif Saaeed Shaheenin nimissä?


Vain elämää -artistien liikenneonnettomuudet - Happoradion rumpalin mersu päätyi lunastukseen, Vesala tunaroi äiti kyydissään iltalehti 18:59 17.05

Vain elämää -ohjelman artistit intoutuvat jakamaan liikenneonnettomuustarinoitaan ohjelmassa. Vain elämää -ohjelmassa vietetään tällä viikolla Arttu Wiskarin päivää. Torstain jaksossa aamupalan jälkeen artistit tempautuvat juttelemaan keikkaelämästä. Artistit saavat toisiltaan vertaistukea siinä, kuinka raskasta rundaaminen ympäri Suomen toisinaan on. Sani ryhtyy laskeskelemaan, montako kilometriä hänen autonsa mittariin voi yhden päivän aikana kertyä. - Suhaamisen määrä on järjetön. Saatan ajaa päivässä 800 kilsaakin, Sani toteaa.


Missä SM-liigan seuroissa Ilkka Pikkarainen on pelannut? iltalehti 05:55 17.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on nyt myös verkossa. Montako tiedät? 1) Minkä väriset housut Brasilialla on ykköspeliasussaan? 2) Ilkka Pikkarainen pelasi päättyneellä kaudella TPS-paidassa. Missä muissa SM-liigan seuroissa hän on pelannut?


Minkä maalainen on golflegenda Gary Player? iltalehti 05:55 16.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on nyt myös verkossa. Montako tiedät? 1) Mitkä kaksi A-kirjaimella alkavaa firmaa ovat toimineet Manchester Unitedin paitasponsorina tällä vuosituhannella? 2) Minkä maalainen on vuonna 1935 syntynyt golflegenda Gary Player?


Mitä maata tennispelaaja Daniela Hantuchova edusti uransa aikana? Pelaa tiistain 10 kysymystä! iltalehti 05:30 15.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on nyt myös verkossa. Montako tiedät? 1) Miten vanha on ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen? 2) Kuka valittiin kauden 2016-17 NHL:n parhaaksi puolustajaksi?


Tiedätkö, mikä sama sukunimi on ollut neljällä suomalaisella NHL-pelaajalla? Pelaa maanantain 10 kysymystä! iltalehti 05:00 14.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) Ketkä kaksi kuskia on ilman pisteitä tämän kauden F1-sarjassa? 2) NHL:ssä on nähty neljä suomalaispelaajaa samalla sukunimellä. Mikä se on?


Minkä F1:stä tutun autovalmistajan perustaja oli Colin Chapman? iltalehti 07:00 12.05

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Kuka teki Valioliigan historian ensimmäisen televisioidun maalin? 2) Missä seuran toimitusjohtajana Moneyball-elokuvastakin tuttu Billy Beane tuli tunnetuksi?


asti, Kemin temppuiluun 24

Uutiset