Näkökulma: Suomi saa Etelä-Koreasta seitsemän olympiamitalia iltalehti 14:46 12.12

Suomella on poikkeuksellisen monta mitalikandidaattia Pyeongchangin kisoissa. Krista Pärmäkoski ja Kaisa Mäkäräinen voivat yltää jättipottiin, kirjoittaa Santtu Silvennoinen. Olympiakomitean tiukan ennusteen mukaan Suomi saa kuusi mitalia helmikuussa Korean talviolympiakisoista. Ennen tämän kauden alkua tehdyn laskelman mukaan Suomella on seitsemän mitalipotentiaalin omaavaa urheilijaa tai joukkuetta 12 eri tapahtumassa. Pistesijaan yltäviä on 16 kahdessakymmenessä eri tapahtumassa. Pyeongchang Kun kisojen alkuun on kaksi kuukautta aikaa, arvioin Suomen nappaavan Aasiasta seitsemän mitalia. Kolme tulee hiihdosta, kaksi jääkiekkoilusta, yksi ampumahiihdosta ja yksi lumilautailusta.


Suomalaiset uivat mahtavat MM-kisat: Täydellinen mitalisuora! iltalehti 10:22 10.12

Parauinnin MM-kisat Meksikossa päättyivät suomalaisittain mainiosti, sillä sinivalkeat uimarit kauhoivat kisoista kaikkiaan kolme mitalia. Suomalaisittain kirkkain hetki koettiin SM7-luokan 200 metrin sekauinnissa, jossa Meri-Maari Mäkinen otti upeasti kultaa. Mäkinen oli lähellä useampaakin mitalia, mutta jäi harmillisesti neljänneksi niin SB7-luokaan 100 metrin rintauinnissa kuin S7-luokan 100 metrin selkäuinnissakin. Antti Latikka puolestaan nappasi hopeaa S13-luokan 100 metrin selkäuinnissa. Mitalisuoran täydensi Leo Lähteenmäki, joka otti pronssin S9-luokan 50 metrin vapaauinnissa. Lähteenmäen suorituksen arvoa nostaa se tosiseikka, että mies kärsi kisojen aikaan vatsataudista.


Venäjä saattaa menettää kaikki Sotshin olympiamitalinsa – nämä maat hyötyisivät siitä eniten iltasanomat 17:35 07.12

Järisyttävän dopingskandaalin keskipisteessä oleva suurvalta voitti vuoden 2014 talviolympialaisissa yhteensä hurjat 33 mitalia.


Meeri Räisänen jahtaa olympiamitalia Etelä-Koreasta – kotimaassa palkinnoksi huippusuorituksesta kirpparituote iltasanomat 07:01 05.12

Maalivahti Meeri Räisäsen palkittiin HPK:n parhaana pelaajana sunnuntaisen ottelun jälkeen.


AL: 12-kertainen paralympialaisten kultamitalisti jätettiin ilman kunniamerkkiä - ”Aika kurjalta tuntuu” iltalehti 20:07 04.12

12 paralympialaisten kultamitalia urallaan voittanut Jouko Grip hämmentyi siitä, että hän jäi ilman Suomen Leijonan I luokan ritarimerkkiä, kertoo Aamulehti. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakoi tänään Helsingissä kunniamerkit kaikkiaan 48:lle urheilijalle. Grip ei mahtunut joukkoon, hurjasta menestyksestä huolimatta. - Aika kurjalta tuntuu, Grip myönsi Aamulehdelle.


Venäläinen ampumahiihtäjä uhoaa hänet tuominneille: ei aio palauttaa mitaliaan – uhkaa hävittää sen iltasanomat 14:18 29.11

Sotshissa olympiahopeaa voittanut Jana Romanova ei hyväksy KOK:n päätöstä.


Lahdessa paljastettiin Suomen ensimmäinen kiekkoaiheinen patsas: Erkki Laine sai näköispatsaan iltalehti 16:39 28.11

Isku Areenan edustalla Lahdessa paljastettiin tiistai-iltapäivänä Suomen ensimmäinen jääkiekkoaiheinen patsas, Lahti-kiekon legendan Erkki Laineen näköispatsas. Erkki Laine oli pelaajaurallaan nostamassa Lahden Reipasta maan korkeimmalle sarjatasolle 1970-luvun puolessavälissä. Vuonna 1988 Laine oli Calgaryn olympialaisissa voittamassa Suomen jääkiekkohistorian ensimmäistä arvokisamitalia, kun Leijonat voitti turnauksessa hopeaa. 1980-luvulla Laine pelasi useita kausia Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla ja voitti kahdesti Ruotsin maalikuninkuuden.


Jere Lehtinen järkyttyi vaihtaessaan seuraa: ”Tätäkö tämä on?” iltalehti 07:33 24.11

Maailmanmestarina maailmalle lähtenyt hyökkääjä kuuli NHL-varauksesta isältään. Kiekko-Espoon SM-liigaan nostamassa ollut ja ensimmäistä MM-mitalia Suomelle hankkimassa ollut Jere Lehtinen varattiin NHL:ään 1992. Koko NHL-uransa Dallas Starsissa pelanneen Lehtisen varasi Minnesota North Stars, joka myöhemmin siirtyi talousvaikeuksien takia Minnesotasta Texasiin ja otti nimekseen Dallas Stars.


Maajoukkueen valmentaja tuohtui Mika Kojonkosken kohtelusta: ”Saa kuraa niskaan, tekee mitä tahansa” iltasanomat 17:59 22.11

Olympiamitalia jahtaava yhdistetyn joukkue on saanut Mika Kojonkoskelta tärkeää apua mäkivalmennuksessa.


Sami Jauhojärveltä terävä kuitti venäläishiihtäjien lisärangaistuksista: ”Meistä tuli entistä ylivoimaisempia” iltasanomat 07:03 10.11

Venäjä menetti KOK:n päätöksellä vielä kaksi Sotshissa saavuttamaansa olympiamitalia. Joukossa oli parisprintin olympiahopea.


Kollegat pilkkasivat Kalle Palanderia ylipainosta ja kaljusta: ”Ihmiset alkoivat sääliä minua” iltalehti 20:26 09.11

Mestarin esiintyminen TV2:n Villi kortti -ohjelmassa poiki tuntuvasti palautetta. Miksi Kalle Palanderilla ei ole olympiamitalia? Kalle on lihava!


Petteri Lehtinen oli saavuttanut 24-vuotiaana MM-pronssia ja 52 SM-mitalia – uintiura jäi: ”Kaipasin elämääni jotain muutakin sisältöä” iltasanomat 08:26 09.11

Mitä tapahtui 1990-luvun uintitähdelle uran jälkeen? IS otti selvää.


MM-pronssia, 52 SM-mitalia ja ura ohi 24-vuotiaana – Petteri Lehtinen jätti uintialtaan toisen mielenkiinnon kohteen vuoksi iltasanomat 06:49 09.11

Petteri Lehtinen kaipasi elämäänsä muuta sisältöä kuin uintia.


MM-pronssia, 52 SM-mitalia ja ura ohi 24-vuotiaana – mitä tapahtui 1990-luvun uintitähdelle Petteri Lehtiselle? iltasanomat 06:49 09.11

Petteri Lehtinen jätti uintialtaan nuorena toiseen mielenkiinnon kohteeseen.


KHL junaili härskisti etua Venäjälle ja hiekoitti Leijonien olympiaprojektia: ”Ei yllättänyt” iltalehti 15:29 08.11

Venäläiset tekevät kaiken mahdollisen taatakseen kiekkoilijoidensa olympiamenestyksen. Venäjä koki hirvittävän arvovaltatappion jäätyään Sotshin olympialaisissa 2014 ilman miesten jääkiekkomitalia. Venäjän tien kotiturnauksessa ja omien fanien silmien edessä katkaisi Suomi voittamalla puolivälieräottelun 3-1. Nyt venäläiset ovat tehneet kaiken mahdollisen, että oma jääkiekkojoukkue menestyisi.


SM-liigan 90-luvun supertähti hämmästyi tietämättömyydestä hakiessaan NHL-läpimurtoa: ”Olin että jaaha” iltalehti 12:50 05.11

Juha Riihijärvi loisti Suomessa ja Ruotsissa, mutta NHL-portti ei auennut. Juha Riihijärvi oli 90-luvun puolivälissä SM-liigan paras ja valovoimaisin hyökkääjä. Verkko venyi, lätyt putoilivat, ja nimi loisti pistepörssin keulilla, aina. Maajoukkueessakin Riihijärvi oli vakiokasvo. Hän pelasi kolmet maailmanmestaruuskisat ja oli mukana voittamassa sinivalkoisen kiekkohistorian ensimmäistä MM-mitalia Prahassa keväällä 1992.


Hiihtolegenda Jelena Välbe jyrähti: Venäjä valittaa Legkovin dopingpannasta iltalehti 19:01 01.11

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajan Jelena Välben mukaan liitto aikoo valittaa KOK:n päätöksestä CAS:iin. Välbe kertoi valituksesta venäläissivusto R-Sportille. KOK tiedotti tänään, että hiihtäjät Aleksandr Legkov ja Jevgeni Belov menettävät kaikki Sotshin kisojen sijoituksensa ja saavat elinikäisen osallistumiskiellon olympialaisiin. Legkov menettää päätöksen myötä kaksi mitalia, 50 km kullan ja viestin hopean. - Kun saamme kaikki päätöstä koskevat paperit, meillä on 21 päivää aikaa valittaa CAS:iin, ja niin me aiomme tehdä, Välbe linjasi.


10 kysymystä: Minkä merkkisellä autolla Juha Kankkunen ajoi viimeisen MM-rallivoittonsa? iltalehti 07:00 28.10

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Mikä NHL-seura varasi vuoden 1995 MM-sankari Ville Peltosen vuonna 1993? 2) Kiira Korpi ja Laura Lepistö voittivat yhteensä kuusi EM-mitalia. Kuka naisluistelija sai mitalin kaikissa näissä kisoissa?


Riitta-Liisa Roposesta jalostui mestarihiihtäjä tyttären syntymän jälkeen: ”Tunne oli huikea” iltalehti 13:49 26.10

Riitta-Liisa Roposen uutuuskirja Äitinä huipulle (Fitra) julkaistaan torstaina. - Vancouverin olympiakisojen pronssi on varmasti yksittäisenä saavutuksena Riitta-Liisalle tärkein, koska olympialaiset on suurin ja arvostetuin tapahtuma. Uran ensimmäinen arvokisamitali Oberstdorfin MM-kisoissa 2005 ja Falunin vuoden 2015 MM-mitali ovat myös tärkeitä, kertoo Riitta-Liisa Roposen valmentajamies Toni Roponen Iltalehdelle. Riitta-Liisa Roponen on voittanut kaikki uransa seitsemän arvokisamitalia äitinä. Ensimmäinen niistä tuli Oberstdorfissa vuonna 2005, kun hän tuuletti pariviestissä hopeaa Pirjo Mannisen (nykyisin Muranen) kanssa.


Riitta-Liisa Roposesta jalostui mestarihiihtäjä tyttären syntymän jälkeen: ”Tunne oli huikea” iltalehti 13:49 26.10

Riitta-Liisa Roposen uutuuskirja Äitinä huipulle (Fitra) julkaistaan torstaina. - Vancouverin olympiakisojen pronssi on varmasti yksittäisenä saavutuksena Riitta-Liisalle tärkein, koska olympialaiset on suurin ja arvostetuin tapahtuma. Uran ensimmäinen arvokisamitali Oberstdorfin MM-kisoissa 2005 ja Falunin vuoden 2015 MM-mitali ovat myös tärkeitä, kertoo Riitta-Liisa Roposen valmentajamies Toni Roponen Iltalehdelle. Riitta-Liisa Roponen on voittanut kaikki uransa seitsemän arvokisamitalia äitinä. Ensimmäinen niistä tuli Oberstdorfissa vuonna 2005, kun hän tuuletti pariviestissä hopeaa Pirjo Mannisen (nykyisin Muranen) kanssa.


Uutiset