Oletko kuullut sotu-uudistuksesta? Ministerit Mattila ja Saarikko vakuuttavat: Lähtökohta ei ole säästöissä MTV 19:16 17.07

Puolueet ja päättäjät ovat melko yksimielisiä siitä, että sosiaaliturvajärjestelmää pitää uudistaa. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ???????keskustelivat Huomenta Suomen vieraina sosiaaliturvan uudistuksesta, eli sotu-uudistuksesta.


Moni tuskailee työn ja perheen vaatimusten keskellä – ministeri ehdottaa osa-aikatyön mahdollisuutta kaikille vanhemmille MTV 12:30 17.07

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) ehdottaa työelämän joustoja aidoksi oikeudeksi jokaiselle työntekijälle. Ministeri Saarikko nosti asian esille tänään keskustan ministeritentissä SuomiAreenassa.


Myös ulkoministerit Lavrov ja Pompeo tapaavat Helsingissä MTV 10:49 13.07

Venäjän ja Yhdysvaltojen ulkoministeritapaaminen järjestetään Helsingissä presidenttien huippukokouksen yhteydessä, kertoo uutistoimisto Reuters.


Ministerit häipyivät, hallitus on ongelmissa – miten Brexit toteutetaan? Kansanedustaja: "Eihän tämä voi EU:n kannalta olla rusinoiden poimimista pullasta" MTV 08:29 11.07

Kesäkuussa 2016 Iso-Britannia äänesti niukasti EU-eron puolesta. Suuria tunteita herättäneen äänestyksen jälkeen moni asia on kuitenkin ollut enemmän tai vähemmän epäselvä.


Italia ja Libya palauttavat Gaddafin ajan siirtolaisten palauttamista koskevan sopimuksen voimaan MTV 05:44 08.07

Italia ja Libya ovat sopineet palauttavansa voimaan maiden välisen sopimuksen, joka koskee muun muassa siirtolaisten palauttamista Libyaan. Asiasta kertoivat yhteisessä lehdistötilaisuudessa maiden ulkoministerit.


Italia ja Libya palauttavat vanhan siirtolaisten palauttamista koskevan sopimuksen voimaan MTV 05:44 08.07

Italia ja Libya ovat sopineet palauttavansa voimaan maiden välisen sopimuksen, joka koskee muun muassa siirtolaisten palauttamista Libyaan. Asiasta kertoivat yhteisessä lehdistötilaisuudessa maiden ulkoministerit.


Venäjän ja Yhdysvaltojen ulkoministerit keskustelivat Helsingin huipputapaamisen valmisteluista MTV 19:32 03.07

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo ovat tänään keskustelleet maidensa presidenttien huipputapaamisen valmisteluista, kertoo Venäjän ulkoministeriö.


”Historiallinen” sopu Kreikan veloista varmistui – Petteri Orpo: ”8 vuoden työ on maalissa” uusisuomi 09:07 22.06

Euroalueen valtiovarainministerit pääsivät viime yönä  sopuun Kreikan lähes 100 miljardin euron velkojen takaisinmaksun lykkäämisestä ja Kreikan lainaohjelman lopettamisesta. Muun muassa EU:n talouskomissaari Pierre Moscovici kuvailee sopua merkiksi Kreikan velkakriisin päättymisestä.


Euromaat kokoontuvat päättämään Kreikan viimeisestä lainaerästä MTV 06:35 21.06

Kreikalle myönnettävät velkahelpotukset ovat vaikein kysymys, kun euromaiden valtiovarainministerit päättelevät tänään maan kolmatta lainaohjelmaa.


Kokoomusministerit hehkuttavat: ”Valinnanvapaus toteutuu” uusisuomi 17:11 18.06

Kokoomuksen eduskuntaryhmän tukea sote-uudistuksen muokkauksille pidetään epävarmana, mutta hallituksen kokoomuslaiset ministerit kääntävät katseen korjausesitysten positiiviseen puoleen puolueen kannalta.


Nimikiista kestänyt vuosikymmeniä – ulkoministerit allekirjoittivat sopimuksen Makedonian nimestä MTV 13:22 17.06

Kreikan ja Makedonian ulkoministerit ovat allekirjoittaneet sopimuksen Makedonian nimestä.


Diplomaattinen kiista Italian ja Ranskan välillä jatkuu –? Italia perui ministeritapaamisen iltasanomat 19:26 13.06

Välimerellä purjehtineesta pelastettuja siirtolaisia kuljettaneesta laivasta alkunsa saanut diplomaattinen kiista Ranskan ja Italian välillä jatkuu.


Ukrainan rauhanneuvottelut käynnistyvät uudelleen Berliinissä iltasanomat 04:23 11.06

Saksan, Ranskan, Ukrainan ja Venäjän ulkoministerit tapaavat tänään Berliinissä ja pyrkivät käynnistämään uudelleen Ukrainan keskeytyneen rauhanprosessin.


Kokoomus valitsi Orpon tiimin puolueen johtoon – "Tällä joukolla sininen tolppa nousee" MTV 12:59 10.06

Ministerit Antti Häkkänen ja Sanni Grahn-Laasonen jatkavat kokoomuksen varapuheenjohtajina. Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi nousi puoluekokouksessa Mari-Leena Talvitie.


Saarikko: Hallitus aikoo antaa vastineen valinnanvapaus­lausuntoon ensi viikolla iltasanomat 12:34 10.06

Puoluekokouksista palailevat ministerit jatkavat neuvotteluja uudistuksesta aamuvarhain maanantaina.


Ministeri Saarikko: Sote-linjausten aikataulua ei sidota puoluekokouksiin iltasanomat 17:39 05.06

Ministerit istuvat pitkää päivää valinnanvapauden korjauslistan kanssa, valmistumispäivää ei vielä luvata.


Kaksi kovaa vastausta Donald Trumpille: ”Kauppasota voi alkaa muutaman päivän päästä” uusisuomi 11:45 03.06

G7-maiden valtiovarainministerit ovat vastanneet kovin sanoin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätökseen nostaa teräksen tuontitullin 25 prosenttiin ja alumiinin 10 prosenttiin. EU:ta, Kanadaa ja Meksikoa koskevat korotukset astuivat voimaan perjantaina.


Tyly sote-kuitti Sipilälle ja Orpolle: ”Pitääkö arvon ministerit istuttaa pitkälle lennolle lukemaan rauhassa?” uusisuomi 16:02 02.06

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa (vihr.) ihmettelee, mihin pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) perustavat näkymyksensä siitä, että perustusvaliokunta olisi hyväksynyt maakuntien rahoituskehyksen.


Ukrainan rauhanneuvottelut alkavat uudelleen yli vuoden tauon jälkeen iltasanomat 19:33 01.06

Saksan, Ranskan, Ukrainan ja Venäjän ulkoministerit tapaavat Berliinissä 11. kesäkuuta.


Soinin kirjoitus aborttiäänestyksestä kuohuttaa hallitusta – ministerit täysin eri linjoilla: "Ei ole mielipideasia" MTV 14:20 28.05

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) harmitteli blogissaan Irlannin kansanäänestyksen tulosta. Kokoomuksen ministerit ovat jyrkästi eri mieltä.


kuoli, toiselle ihmiselle Salama iski juhlapaikalle

Uutiset