”Historiallinen päätös” synnytyksistä tulossa – Ministeriö jyrähtää: Mehiläisen on noudatettava päätöstä uusisuomi 19:37 03.09

Sosiaali- ja terveysministeriössä pohditaan parhaillaan historiallista päätöstä Kemissä sijaitsevan Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytyksistä. Ministeri tekee pian päätöksen siitä, myönnetäänkö sairaalalle poikkeuslupa asiassa.


”Historiallinen päätös” synnytyksistä tulossa – Ministeriö jyrähtää: Mehiläisen on noudatettava kielteistä päätöstä uusisuomi 19:37 03.09

Sosiaali- ja terveysministeriössä pohditaan parhaillaan historiallista päätöstä Kemissä sijaitsevan Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytyksistä. Ministeri tekee pian päätöksen siitä, myönnetäänkö sairaalalle poikkeuslupa asiassa.


Hallitus julkaisi ”luottamuksellisen” muistion SDP:stä – Miksi, Päivi Nerg? uusisuomi 14:18 28.08

Etenkin oppositiopuolue sdp:ssä hämmästyttiin aiemmin elokuussa, kun julkisuuteen tuli tieto virkamiestyönä ministeriössä tehdystä muistiosta, joka kuvasi sdp:n sote-mallia osin perustuslain vastaiseksi. Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne arvosteli viime viikolla hallituksen pistäneen virkamiehet politikoimaan puolestaan.


Elinkeinoministeri Lintilä: Terrafamen arvo jo ”satoja miljoonia” – myynti mahdollinen ”ajan kanssa” uusisuomi 10:10 02.08

Elinkeinoministeri sanoo tarttuvansa Pohjois-Suomen matkailuyrittäjien huoleen harvoista lennoista. Terrafamen kaivoksesta on tehty ministeriössä jo laskuharjoituksia.


Huippukokous ja uskomaton sää saivat Suomi-kuvan kovaan nosteeseen – kansainvälinen media kiittelee: "Tulen takaisin lomalle" MTV 07:36 18.07

Kansainvälinen media on ollut erittäin tyytyväinen huippukokouksen järjestelyihin. Kiitosta on jaettu niin suoraan järjestäjille kuin sosiaalisessa mediassakin. Ulkoministeriössä uskotaan, että Suomen maakuva on nyt kovassa nosteessa ja hyödyt ovat pitkäkestoisia.


Eduskunnan rokoteryhmä: STM:n tulisi selvittää THL:n ja lääkäreiden rokote­kiista: ”Jos olisin ministeriössä, kiinnostaisi tietää” iltasanomat 06:00 06.07

Merja Mäkisalo-Ropposen (sd) mukaan rokotteisiin liittyvän tieteellisen tutkimuksen arvioimiseen tarvitaan ulkopuolista tahoa.


MTV: Poliisiylijohtaja haluaa kasvojen­tunnistuksen valvonta­kameroihin – ”En havittele mitään poliisivaltiota” iltasanomat 11:09 17.06

Poliisin henkilötietolakia jatkovalmistellaan parhaillaan sisäministeriössä. Uuden henkilötietolain tarkoitus on helpottaa esimerkiksi kasvojentunnistusohjelmien käyttöä valvontakameroissa.


Kuningatar Máximan sisko kuoli vain 33-vuotiaana – oli 11-vuotiaan prinsessan kummitäti mtv 16:28 07.06

Hollannin kuningatar Maximan itesmurhan tehnyt sisko, kuningattaren nuorimman tyttären kummitäti Inés Zorreguieta työskenteli Argentiinan sosiaali- ja terveysministeriössä.


Kuningatar Máximan sisko teki itsemurhan vain 33-vuotiaana – oli 11-vuotiaan prinsessan kummitäti mtv 16:28 07.06

Hollannin kuningatar Maximan itesmurhan tehnyt sisko, kuningattaren nuorimman tyttären kummitäti Inés Zorreguieta työskenteli Argentiinan sosiaali- ja terveysministeriössä.


Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä antoi potkut erityisavustajalleen: ”Ministeri ei pidä koulutetuista naisista ja minä en pidä sovinistimiehistä” iltalehti 06:58 19.05

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) antoi potkut erityisavustajalleen vain seitsemän kuukautta kestäneen yhteistyön jälkeen. Leppä ei halunnut kommentoida asiaa. Maa- ja metsätalousministeriössä nähtiin pääsiäisviikolla erikoinen tilanne, kun ministeri Jari Leppä (kesk) antoi potkut luonnonvara-asioista vastanneelle erityisavustajalleen Satu-Marja Tenhiälälle. Tenhiälä ennätti toimia ministerin erityisavustajana vain seitsemän kuukautta.


Lännen Media: Puolustusministeriössä uusi säästölista - naiset pois palveluksesta vuodeksi iltalehti 04:51 18.05

Armeijaa uhkaa parin vuoden kuluttua rahapula. Puolustusvoimat esitteli viime vuonna uutta kalustoaan. Julkisen talouden suunnitelman mukaisesti puolustushallinnolta viedään rahaa porrastetusti vuodesta 2020 lähtien.


Lännen media: Puolustusministeriössä uusi säästölista - naiset pois palveluksesta vuodeksi iltalehti 04:51 18.05

Armeijaa uhkaa parin vuoden kuluttua rahapula. Puolustusvoimat esitteli viime vuonna uutta kalustoaan. Julkisen talouden suunnitelman mukaisesti puolustushallinnolta viedään rahaa porrastetusti vuodesta 2020 lähtien.


Anna-Kaisa Ikonen jättää paikkansa Kevan hallituksen puheenjohtajana iltalehti 14:44 17.05

Ikonen aloitti huhtikuussa kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteerinä. Huhtikuussa kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteerinä valtiovarainministeriössä aloittanut Anna-Kaisa Ikonen jättää tehtävänsä Kevan hallituksen puheenjohtajana. - Päädyin ratkaisuun erityisesti ajankäytöllisistä syistä ja varmistaakseni, ettei epäilyjä roolieni epäselvyydestä synny. Teen ratkaisuni Kevan parhaaksi. Jostain on luovuttava, kun ottaa vastaan jotain uutta, Ikonen kommentoi tiedotteessa.


HS: Elinkeinoministerin erityisavustaja selvitti viime hetkillä, voiko aktiivimallin leikkurin välttää - Lintilän mukaan hallituksessa ei ole kaavailtu leikkurin perumista iltalehti 08:13 16.05

Lintilän erityisavustajalle kerrottiin, että kun laki on vahvistettu, sitä ei voi ministeriön päätöksellä muuttaa. Työ- ja elinkeinoministeriössä pohdittiin vielä maaliskuussa, olisiko aktiivimallin leikkuria mahdollista välttää. Asiasta Helsingin Sanomat. Lehden mukaan elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) erityisavustaja Jukka Ihanus soitti maaliskuun puolivälissä sosiaali- ja terveysministeriön johtajalle Liisa Siika-aholle kysyäkseen, mitä vaatisi, jos aktiivimallin leikkuria ei sovellettaisi tammi-maaliskuun ajalta.


Professori: Helsingin poliisipäällikkö pitäisi hyllyttää oikeudenkäynnin ajaksi MTV 17:37 04.05

Sisäministeriössä on käynnissä hallinnollinen menettely Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion mahdollisesta virantoimituksesta pidättämisestä. Aapiolle on varattu mahdollisuus tulla kuulluksi kahden viikon sisällä, minkä jälkeen sisäministeriö päättää hänen asemastaan.


Ministeriö pohtii virkarikoksista syytetyn Helsingin poliisipäällikön mahdollista hyllyttämistä iltasanomat 14:34 04.05

Sisäministeriössä on käynnissä hallinnollinen prosessi Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion mahdollisesta virantoimituksesta pidättämisestä, tiedottaa sisäministeriö.


Sisäministeriö päättää poliisipäällikkö Aapion asemasta parin viikon päästä MTV 14:28 04.05

Sisäministeriössä on käynnissä hallinnollinen prosessi Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion mahdollisesta virantoimituksesta pidättämisestä, tiedottaa sisäministeriö.


Näkökulma: Yksi valokuva kertoo kaiken sinisten ahdingosta iltalehti 07:43 04.05

Sinisen tulevaisuuden vapputilaisuudessa oli vähemmän yleisöä kuin puolueella on ministereitä, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen. Sinisen tulevaisuuden sisäpiirillä oli vappuaattona niin sanotusti ilo ylimmillään. Puheenjohtaja Sampo Terho ja puolueen avustajat laittoivat sosiaaliseen mediaan valokuvia, joissa he seurasivat perinteistä Mantan lakitusta kaupungin parhaalta paikalta - patsaan viereisen rakennuksen, työ- ja elinkeinoministeriön käytössä olevan talon parvekkeelta. Rahvas tungeksi alhaalla, sinisillä omat bileet ministeriössä rahvaan yläpuolella. Joku näsäviisaampi ja vikkeläsormisempi voisi tässä kohtaa muistuttaa jo likilegendaariseksi muodostuneesta politiikan riemusanasta ”hillotolppa”.


Ranska esti taas palautuksen Suomeen – Sisäministeri Mykkänen käynnistänyt selvityksen turvapaikanhausta uusisuomi 20:37 19.04

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on käynnistänyt sisäisen analyysin siitä, toteutuvatko turvapaikanhakijoiden oikeudet suomalaisessa hakuprosessissa varmasti. Myös oikeusministeriössä on selvitys käynnissä oikeusavun osalta.


Oikeusministeriön selvitys: Tuomioistuinvirasto pääkaupunkiseudulle – moni kaupunki tippumassa joukosta MTV 15:12 19.04

Oikeusministeriössä valmistellun selvityksen mukaan paras sijaintipaikka Tuomioistuinvirastolle olisi pääkaupunkiseudulla. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) tekee sijaintipaikasta päätöksen toukokuussa.


äärioikeistolainen Le Antero Mertarannalta ja F1stä ulos potkaistu häiriö- Japanin johdossa ennätyspitkään kaikki muutkin kuluttua ovesta mitään toivoa” myräkkä pieksemää Filippiinejä Soini paineli kahville vaikutusyrityksiin vaikutusyrityksiin vaaleissa väkivalta parisuhteessa vastuuta Venäjältä

Uutiset