Kotimaista elokuvaa tehnyt nainen kertoo pelottavasta yöstä kesken kuvausten – ”Tuottaja oli tullut omilla avaimilla hotellihuoneeseeni” iltasanomat 06:07 19.10

Ohjaaja-näyttelijä Heidi Lindén keräsi suomalaisnaisilta pysäyttäviä kertomuksia elokuva-alalla toimivien naisten kohtaamasta häirinnästä.


Pandalle, 26, esitetään törkeitä kysymyksiä - ”Mitä sulla on housuissa?” iltalehti 19:20 18.10

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman viidennessätoissa jaksossa muunsukupuolinen Panda Eriksson kertoo avoimesti, minkälaisia epäkorrekteja uteiluita hän on kohdannut sukupuoleensa liittyen. Videolla Panda Eriksson kertoo, millaisia asioita ihmiset ovat hänen sukupuolestaan udelleet. 26-vuotias Panda Eriksson rekisteröitiin syntyessään tytöksi, mutta hän ei koe olevansa mies eikä nainen.


Vain peruskoulun käyneissä äideissä selvästi enemmän yksinhuoltajia - köyhyysriski huolettaa tutkijaa iltalehti 12:17 18.10

Uuden tutkimuksen mukaan perheiden sosioekonominen asema on yhteydessä lasten perhemuotoon. Äidin koulutus heijastuu vahvasti perheeseen ja lapsiin. Akatemiatutkija Marika Jalovaaran tutkimuksen mukaan eri koulutustason omaavissa perheissä on eroja siinä, millaiseen tilanteeseen lapsi syntyy ja millaisessa perheessä hän kasvaa. Muutokset perhemuodoissa voivat kasvattaa eroja lasten välisissä sosiaalisissa ja taloudellisissa resursseissa eli siinä, millaisessa taloudellisessa asemassa lapsi kasvaa ja millaisia sosiaalisia taitoja ja suhteita hänelle kertyy.


Takavuosien supertähti julkaisi hurjan kuvan: Näin karmivaa jälkeä Ophelia-myrsky teki iltalehti 09:20 18.10

Vuosituhannen taitteessa maailman futishuipulla paahtanut Michael Owen sai turhankin konkreettista kosketuspintaa Ophelia-myrskyn hurjaan voimaan. Ophelia on piiskannut Brittein saaria viime päivinä rajusti ja vaati muun muassa kolmen ihmisen hengen Irlannissa. Myrskytuulet ovat pahimmillaan puhaltaneet yli 150 kilometrin tuntivauhtia. Owen, 37, lisäsi Twitter-tililleen kuvan pihaltaan Northorpissa Pohjois-Walesissa. Pihalla seissyt jalkapallomaali on ruhjoutunut totaalisesti, kun suuri puu on kaatunut sen päälle. Taustalla näkyy myös poikki napsahtanut puunrunko.


Kiinan kommunistipuolue aloittaa suurkokouksensa - merkittävä osa puolue-eliitistä vaihtumassa iltalehti 07:45 18.10

Kiinan kommunistinen puolue on tänään aloittanut joka viides vuosi järjestettävän puoluekokouksensa. Kokouksessa Kiinaa hallitsevan kommunistisen puolueen ylimmästä johdosta on vaihtumassa merkittävä osa, mutta presidentti Xi Jinpingin jatko maan ja puolueen johtajana on ilmiselvä. Kokouksen kiinnostavimpia kysymyksiä ovat, saako jo ennestään vaikutusvaltainen Xi enemmän valtaa ja millaisia merkkejä puolueen linjaukset antavat maailman toiseksi suurimman talouden tulevista vuosista.


Espoo United takaisin tositoimiin - Forsströmillä edessä paluu entiseen kotihalliin jatkoaika.com 07:30 18.10

Entisen SaPKo-kapteenin, Juuso Forsströmin, paluu Talvisaloon mestaruuden jälkeisenä kautena on yksi SaPKon ja Espoo Unitedin keskinäisen ottelun huomion kohteista. Samalla espoolaiset palaavat tositoimiin viikon tauon jälkeen.


Äidille ehdollista vankeutta - löi koiranremmillä ja heitti kylmää vettä lastensa päälle iltalehti 21:01 17.10

Naisen uhrina olivat hänen omat kolme lastaan. Ilkeimmät mustelmat sai vanhin poika, jota äiti muun muassa löi koiranremmillä ja kyynärsauvalla. Nykyään 36-vuotias nainen sai vastattavakseen kolme syytettä. Kukin syyte koski kutakin naisen kolmesta lapsesta. Syytteiden mukaan nainen olisi muun muassa raahannut poikaansa huoneesta toiseen tukasta vetämällä, potkaissut polvella selkään, lyönyt avokämmenellä, kyynärsauvalla ja koiran talutushihnalla.


Palvelukeskuksen johtaja: ”Yleisin tarina asunnottomuuden taustalla on vuokravelat” iltalehti 20:40 17.10

Tänään vietettävän Asunnottomien yö näkyy kaupungeissa erilaisina tapahtumina. Hietaniemen palvelukeskuksessa asumispäivystykseen tulijoille paistettiin makkaraa. Suomessa on tällä hetkellä noin 7000 asunnotonta. Asuntoministeri Kimmo Tiilikaisen mukaan suurin osa asunnottomuudesta on sitä, että asutaan sukulaisten tai kavereiden nurkissa, kun omaa asuntoa ei löydy. Asunnottomuus, joka tarkoittaa pahimmillaan rappukäytävissä tai kadulla yöpymistä, koskettaa Tiilikaisen mukaan useaa sataa ihmistä, joista suurin osa viettää aikaansa pääkaupunkiseudulla. - Vaikka on suojamajoitusta ja asuntolapalvelua, on edelleen kysymys mittavasta ongelmasta, Tiilikainen sanoo.


Matkustajamäärät kasvoivat jälleen Finavian lentokentillä iltalehti 12:27 17.10

Lentomatkustajien määrä on jatkanut kasvuaan heinä-syyskuussa, kertoo Finavia. Yhtiö kertoo, että sen operoimilla 21 lentokentällä matkustajamäärät kasvoivat yhteensä 9,4 prosenttia. Finavian mukaan heinä-syyskuussa Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta kulki 5,2 miljoonaa matkustajaa. Kasvua verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan oli 10,7 prosenttia.


Korkman: Olisi optimistista uskoa globalisaation kovin valoisaan tulevaisuuteen iltalehti 10:09 17.10

Sixten Korkmanin mukaan globaalin yhteistyön tarve on suurempaa kuin koskaan. Siihen yltäminen on kuitenkin vaikeampaa kuin aikoihin. Korkmanin mukaan populismin myötä on yleistynyt Donald Trumpin omaksuma asenne, jonka mukaan politiikassa pitää keskittyä ajamaan vain oman maan välittömiä etuja. Kansallisia etuja voidaan kuitenkin edistää kestävästi ja tehokkaasti vain riittävän kansainvälisen yhteistyön puitteissa, Korkman katsoo. Hänen mukaansa järkevä globalisaatio vaatii nykyisistä poikkeavia asenteita ja arvoja, mutta arvot muuttuvat parhaimmillaankin hitaasti.


Osa Lapista näyttää jo joulumaalta - katso lukijan tunnelmallinen kuva lumiselta lenkiltä koiran kanssa iltalehti 07:00 17.10

Iltalehden lukija ikuisti talven tunnelmaa maanantaina, kun Sodankylän Vuotsolla satoi koko päivän lunta. Maanantai oli Etelä-Suomessa poikkeuksellisen lämmin päivä. Aurinko paistoi Helsingissä osan päivää kirkkaasti, ja yli kymmeneen asteen noussut lämpömittarin lukema saikin kotipuutarhurin huolestumaan, tuliko kukkasipulit istutettua liian aikaisin lämpimään maahan. Poikkeuksellinen lämpöaalto kun voi huonoimmillaan innostaa tulppaanit ja narsissit versomaan ennen aikojaan. Tätä huolta ei ole Lapin viherpeukaloilla. Sodankylän Vuotsolle lankesi maanantaina lumisade, joka peitti maan kauttaaltaan valkeaan vaippaan. Iltalehden lukija ikuisti pehmeän lumisateen tunnelman, josta näytti nauttivan myös perheen pystykorva.


Vanha tapettitehdas ilmiliekeissä Pohjois-Helsingissä - Savu leviää itään, lähijunaliikenteessä katkoksia iltalehti 15:44 16.10

Paikalla paloa sammuttamassa on 21 pelastuslaitoksen yksikköä Helsingistä ja Keski-Uudeltamaalta. Pohjois-Helsingin Tapanilassa sijaitseva vanha Sanduddin tapettitehdas on ilmiliekeissä. Paikalla on 21 Helsingin ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitosten yksikköä sammuttamassa tulipaloa. - Tilanne on tällä hetkellä pahimmillaan, vanha rakennus palaa todella iloisesti ja tuottaa runsaasti savua, Helsingin pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan Iltalehdelle.


Vanha tapettitehdas ilmiliekeissä Pohjois-Helsingissä - Savu leviää itään, ihmisiä kehotetaan sulkemaan ovet ja ikkunat iltalehti 15:44 16.10

Paikalla paloa sammuttamassa on 21 pelastuslaitoksen yksikköä Helsingistä ja Keski-Uudeltamaalta. Pohjois-Helsingin Tapanilassa sijaitseva vanha Sanduddin tapettitehdas on ilmiliekeissä. Paikalla on 21 Helsingin ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitosten yksikköä sammuttamassa tulipaloa. - Tilanne on tällä hetkellä pahimmillaan, vanha rakennus palaa todella iloisesti ja tuottaa runsaasti savua, Helsingin pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan Iltalehdelle.


Uudenmaan PS-pomo loikkasi sinisiin - päätös syntyi "raskain sydämin" iltalehti 14:14 16.10

Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtaja siirtyy perusteilla olevaan Sininen tulevaisuus -puolueeseen. Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo siirtyy perusteilla olevaan Sininen tulevaisuus -puolueeseen. Sinisalo ilmoitti päätöksestään maanantaina iltapäivällä. - Elämässä ja politiikassa tärkeää on se, millaisten ihmisten kanssa sitä tekee ja aikaansa viettää. Olennaista on mielestäni se, että tärkeät ihmiset ovat lähellä niin vaikeina kuin hyvinäkin hetkinä. Minulla on ollut onni olla tekemässä perussuomalaisista, merkityksettömästä, pienpuolueesta nykyistä varteenotettavaa poliittista liikettä.


Työkyvytön HS:ssä: Kela tulkitsee lapsille säästetyn summan perheen tuloiksi – vaikuttaa toimeentulotukeen iltasanomat 11:45 16.10

Millainen summa lapsen tilillä saa olla, ettei siihen puututtaisi, alaikäisille lapsilleen säästänyt ihmettelee mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa.


NHL-seura esitteli vastustajan pelaajat naisten nimillä - onneton hassuttelu sai tuohtuneen vastaanoton iltalehti 07:59 16.10

Vegas Golden Knightsin todella erikoiseen vetoon vaadittiin selitystä. Golden Knightsin Twitter-tili yritti olla humoristinen listaamalla viime yön vastustajan Boston Bruinsin kokoonpanon naisten nimillä. Viestin alle kertyi pikavauhtia vastauksia, joissa seuralta pyydettiin selvennystä epäonnistuneeseen hassutteluun.


Vanhemmille kovat sakot - pieksivät naisen, joka tuli autistisen pojan asuntoon olutkassin kanssa iltalehti 06:00 16.10

Hovioikeuden langettava tuomio tuli liian myöhään uhrin kannalta. Nainen kuoli viime keväänä. Vanhemmilla keitti yli, kun he saivat tietää, että eräs heidän hyvin tuntemansa nainen oli saapunut taksilla pojan asunnolle kaljakassi mukanaan. 70-vuotias mies ja 65-vuotias nainen lähtivät kiireen vilkkaa poikansa luokse. Tullessaan poikansa asuntoon he näkivät, että sekä nuori mies että tämän seurassa ollut nainen olivat humalassa. Vanhempien mukaan oli päivänselvää, että nainen oli ostanut kassillisen olutta hänen pojalleen ja näitä tuliaisia nyt nautittiin. 70-vuotias mies totesi, ettei hänen pojallaan olisi ollut oluisiin edes rahaa.


Uutiset