Suihkukauhu Mikkelissä: Naapuri, 69, tuli vaaksan päähän ja uhkasi alastonta peseytyjää tossulla - tuhansien juristikulut valtion piikkiin iltalehti 21:59 15.03

Hovioikeus on alentanut laittomasta uhkauksesta tuomitun naisen sakkoja ja korvauksia. Itä-Suomen hovioikeus on tarkentanut Etelä-Savon käräjäoikeuden huhtikuista tuomiota laittomasta uhkauksesta. Rikosnimike ja tuomion perustelut pysyivät samoina, mutta vuonna 1946 syntyneen naisen maksamat sakot ja korvaussummat pienenivät. Rikos tapahtui marraskuun 16:ntena päivänä 2016. Tapahtumapaikka oli mikkeliläinen sauna.


Kommentti: Maltillisen ministerin potkujen jälkeen Yhdysvallat puhuu yhdellä suulla – ja se on Donald Trumpin iltasanomat 11:58 14.03

Uusi ulkoministeri Mike Pompeo on Trumpin linjoilla, kirjoittaa Ilta-Sanomien ulkomaanuutisten tuottaja Jari Alenius.


USA:n linja jyrkkenemässä entisestään uuden ulkoministerin johdolla uusisuomi 08:51 14.03

Yhdysvaltain ulkoministeriksi nouseva Mike Pompeo jyrkentää maan ulkopolitiikkaa, kirjoittaa Kauppalehti.


Seuraava CIA-pomo on entinen salainen agentti, joka johti peiteoperaatioita ja valvoi kidutusta, jossa epäilty terroristi menetti näkönsä iltalehti 07:57 14.03

Kidutukseen osallistuminen aiheutti töyssyn CIA:n tulevan johtajan uralle. USA:n presidentti Donald Trump aikoo esittää seuraavaksi CIA-johtajaksi Gina Haspelia. Haspel, 61, on toiminut reilun vuoden varajohtajana Mike Pompeon alaisuudessa. Hän päässee nyt kärkipaikalle, koska Pompeosta tehtäneen ulkoministeri erotetun Rex Tillersonin tilalle. Yhdysvaltalaisten mediatietojen mukaan Haspel on kollegoidensa keskuudessa erittäin arvostettu CIA-veteraani, joka on aloittanut työnsä vakoojavirastossa jo vuonna 1985. Ja vakoojana hän on myös toiminut, sillä suuri osa urasta on kulunut peitetehtävissä. Siitä, mitä Haspel on tarkalleen ottaen tehnyt, ei juurikaan ole julkista tietoa.


CIA:n johtoon nousee kovaotteinen nainen iltasanomat 01:04 14.03

Yhdysvaltain ulkoministeriksi nousevan Mike Pompeon tilalle CIA:n johtoon nousee Gina Haspel.


Sarjakuristajan syyte on vaikea pala: Istuntoihin joudutaan pystymetsästä, syyttäjä toivoisi pykälään tarkennusta iltalehti 19:00 13.03

Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski pohtii, onko niin kutsutun sarjakuristajan tuorein rikosnimike juridisesti tarpeeksi helppotajuinen. Velitski ajaa Helsingin hovioikeudessa syytettä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Vastaajana on Michael Penttilä, joka lähetti teini-ikäiselle naiselle treffikirjeen ja joka syyttäjän mukaan myös pyrki asianomistajan asuntoon sisälle. Rikosnimike on ollut Suomen rikoslaissa vain muutaman vuoden. Lyhyen voimassaoloajan lisäksi tapauksia on tullut esille harvoin, ja niitä on puitu useassa oikeusasteessa.


Uuden ulkoministerin mukaan Putin on vaarallinen johtaja – tällainen on CIA:sta Valkoiseen taloon siirtyvä Mike Pompeo MTV 18:15 13.03

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ilmoitti tänään erottavansa ulkoministeri Rex Tillersonin. Seuraajaksi Trump nimitti tähän asti tiedustelupalvelu CIA:n johtajana toimineen Mike Pompeon.


Teekutsu­liikkeen tukema Venäjän arvostelija – tällainen on Yhdys­valtain ulko­ministeriksi nouseva Mike Pompeo iltasanomat 16:24 13.03

CIA:n johdosta ulkoministeriksi nouseva Mike Pompeo, 54, on käynyt West Pointin eli Yhdysvaltojen asevoimien sotilasakatemian ja pääsi kongressiin konservatiivisen teekutsuliikkeen tukemana.


Vuoto osoittautui todeksi: Tillerson-Pompeo-suunnitelmasta uutisoitiin jo marraskuussa - taustalla saattoi olla Trump itse iltalehti 16:06 13.03

Presidentti syytti tuolloin asiasta kertoneita lehtiä valeuutisoinnista, mutta saattoi itse olla vuodon takana. Valkoisen talon aikeista vaihtaa ulkoministeri Rex Tillerson CIA-johtaja Mike Pompeoon uutisoitiin ensi kerran yli kolme kuukautta sitten. Tuolloin New York Times paljasti, että suunnitelma oli jo laadittu ja sen takana oli kansliapäällikkö John Kelly. Pian asialle sai vahvistuksen myös uutistoimisto Reuters ja moni muu yhdysvaltalaismedia. Aluksi Valkoinen talo ja presidentti Donald Trump eivät kiistäneet asiaa, mutta pian ääni kellossa muuttui.


Nyt jysähti: Trump antoi potkut Rex Tillersonille uusisuomi 14:57 13.03

Yhdysvaltojen ulkoministeri vaihtuu. Uudeksi ulkoministeri nousee Mike Pompeo, presidentti Donald Trump tviittasi tiistaina. Presidentti Donald Trump kertoo asiasta hetki sitten julkaistussa tviitissä.


Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson erotettu iltasanomat 14:48 13.03

Uusi ulkoministeri on tiedustelupalvelu CIA:n johdossa ollut Mike Pompeo.


Trump erotti ulkoministeri Rex Tillersonin iltalehti 14:43 13.03

Tilalle tulee CIA:n johtaja Mike Pompeo. Presidentti Donald Trump on erottanut ulkoministeri Rex Tillersonin, kertoo yhdysvaltalaislehti Trump kertoo asiasta myös omalla Twitter-tilillään. 65-vuotiaan Tillersonin tilalle tullee CIA:n johtaja Mike Pompeo, joka tuki Trumpia vahvasti jo presidentinvaalikampanjan aikana.


Trump erottaa ulkoministeri Rex Tillersonin iltalehti 14:43 13.03

Tilalle tulee CIA:n johtaja Mike Pompeo. Presidentti Donald Trump erottaa ulkoministeri Rex Tillersonin, kertoo yhdysvaltalaislehti Trump kertoo asiasta myös omalla Twitter-tilillään. 65-vuotiaan Tillersonin tilalle tullee CIA:n johtaja Mike Pompeo, joka tuki Trumpia vahvasti jo presidentinvaalikampanjan aikana.


WP: Trump erottaa ulkoministeri Rex Tillersonin iltalehti 14:43 13.03

Tilalle tulee CIA:n Mike Pompeo. Presidentti Donald Trump aikoo erottaa ulkoministeri Rex Tillersonin, kertoo Washington Post. Tillersonin tilalle tulee CIA:n johtaja Mike Pompeo. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Poliisi etsii väkivaltaisia naisvarkaita Espoossa: Yrittivät jyrätä vartijan yli autolla iltalehti 16:36 12.03

Länsi-Uudenmaan poliisi etsii kahta naista, joiden se epäilee syyllistyneen ryöstöön Espoon keskuksen Alepassa viime perjantaina. Epäilty rikos tapahtui perjantai-iltapäivänä hiukan ennen kello neljää. Kaksi naista varasteli tavaraa Alepa-lähikaupassa, eivätkä he suostuneet luopumaan saaliistaan, kun vartija sai heidät kiinni. Naiset uhkailivat vartijaa väkivallalla, minkä johdosta tapauksen rikosnimike kiristyi varkaudesta ryöstöksi. Poliisitiedotteen mukaan naiset lähtivät paikalta punaisella Opel Vectralla. Liikkeelle lähtiessään kuljettaja peruutti päin vartijaa. Seuraavassa tilanteessa kuski ajoi eteenpäin kohti vartijaa niin, että tämä joutui hyppäämään sivuun.


Hoitajaksi pukeutunut mies esitteli penistään naisille Kanta-Hämeen keskussairaalassa - vakavin rikosepäily raiskauksen yritys iltalehti 12:43 12.03

Tällä viikolla pitäisi selvitä se, monelleko henkilölle mies oli näyttänyt sukupuolielintään. Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan tapauksesta, jossa hoitajaksi pukeutunut mies esitteli sukupuolielintään naisille Kanta-Hämeen keskussairaalassa viime lauantaina. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lalli Jylhä kertoo, että vakavin ilmennyt rikosnimike on raiskauksen yritys. - Tulemme esittämään häntä vangittavaksi, Jylhä sanoo.


Näin vähennät stressiä tehokkaasti – psykologin 8 neuvoa stara 20:30 11.03

Ihmistutkijat ovat nimenneet uuden sukupolven oikeaksi ahdistuneisuuden sukupolveksi. Nimike ei


Uutiset