Mikael Jungner eroaa SDP:stä: ”Ei luoteta ihmiseen kauppojen aukiolossa, ei alkoholissa...” iltasanomat 17:32 15.12

– Miksi demari ei luota, kysyy Mikael Jungner.


Mikael Jungner erosi SDP:stä alkoholiväännön seurauksena: "Ei enää se puolue, josta innostuin" MTV 16:10 15.12

SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner kertoo eronneensa puolueesta.


Putin mokasi ja puhui ohi suunsa - tiedottaja joutui korjaamaan iltalehti 15:54 15.12

Venäjän presidentti Vladimir Putin osaa yleensä pitää kielensä hyvin kurissa julkisissa esiintymisissään. Torstaisessa suuressa lehdistötilaisuudessaan Putin kuitenkin puhui sivu suunsa. Kun Putinilta kysyttiin oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin ehdokkuudesta, Putin ei toistanut moneen kertaan kuultua selitystä oppositiopoliitikon ehdokkuuden hylkäämisestä juridisin perustein. Sen sijaan Putin erehtyi puhumaan Navalnyistä "Venäjän Saakashvilinä" ja väitti Navalnyin pyrkivän Venäjällä samanlaiseen vallanvaihdokseen torikokousten kautta, mikä Ukrainassa nähtiin muutama vuosi sitten. Tähän asti Venäjän johtajat ovat ilmoittaneet, että Aleksei Navalnyi ei kelpaa ehdokkaaksi, koska hänet on tuomittu talousrikoksista ehdolliseen vankeusrangaistukseen.


Mikael Jungner eroaa SDP:stä – puolueen suhtautuminen alkoholilakiin vaikutti päätökseen iltasanomat 15:45 15.12

SDP:n entinen puoluesihteeri ja entinen kansanedustaja Mikael Jungner eroaa sosiaalidemokraattisesta puolueesta.


Mikael Jungner on eronnut SDP:stä: ”Tämä ei ole enää se puolue, josta aikoinaan innostuin” iltalehti 15:37 15.12

Jungner kertoi puolue-erostaan Facebookissa. Mikael Jungner on eronnut SDP:stä. Jungner kertoi erostaan julkisessa Facebook-päivityksessä perjantaina iltapäivällä. - Tämän alkoholilakikäsittelyn tiimoilta viimein ymmärsin, kuinka erillemme olimme vuosien mittaan kasvaneet, Jungner kirjoitti.


Alkoholilaki viimeinen niitti Mikael Jungnerille: ”Erosin juuri SDP:stä” uusisuomi 15:36 15.12

SDP:n entinen puoluesihteeri ja ex-kansanedustaja Mikael Jungner kertoo eronneensa puolueesta.


Alkoholilaki viimeinen niitti Mikael Jungnerille: "Erosin juuri SDP:stä" uusisuomi 15:36 15.12

SDP:n entinen puoluesihteeri ja ex-kansanedustaja Mikael Jungner kertoo eronneensa puolueesta.


Kokoomuksen viinaprotestoijat taipuivat ryhmäkurin edessä - temppuilemalla irti %-päätöksestä iltalehti 14:33 15.12

Eduskunnassa nousi viime maaliskuussa ”viinakapinaksi” nimetty liike, kun 28 kansanedustajaa allekirjoitti adressin, jossa he torjuivat ehdotukset limuviinojen tulosta kauppoihin ja kaupassa myytävien oluiden alkoholipitoisuuden korottamisesta. Pääministeripuolue keskustan kansanedustajista 15 allekirjoitti adressin, mutta ehkä hieman yllättäen mukana oli myös kolme kokoomuksen edustajaa: Pauli Kiuru, Sanna Lauslahti ja Pertti Salolainen. PS-edustajia ei listalla ollut. Kokoomuksen kapinakolmikko joutui tänään kovan paikan eteen. Ryhmäjohtaja Kalle Jokinen oli linjannut jo aiemmin, ettei kyseessä voi olla mikään omantunnon kysymys.


Mikä talviurheilulaji sopii sinulle parhaiten? Osallistu DNA:n kilpailuun ja voita maastohiihtopaketti! MTV 13:43 15.12

Viihdytkö talvisin hiihtolenkillä hikoillen, alppimaisemia ihaillen vai liidätkö mieluiten hyppyristä hankeen? Testaa, mikä talvilaji sopii sinulle parhaiten ja voita Fischerin maastohiihtopaketti.


”Tomek ulos” ei toteutunut, Sportin kurssi kääntyi: ”Harmitti pelaajien puolesta” iltalehti 13:35 15.12

Tiistaina 28. marraskuuta Kuparisaaren jäähallin lehtereille levitettiin lakana, jossa luki ”Tomek ulos”. Sportin johto yritti poistattaa lakanan, mikä ymmärrettävästi suivaannutti lakanan takana olleen Ultras 06 -faniryhmän. Myöhemmin samalla viikolla se julisti boikotoivansa Sportin pelejä, kunnes päävalmentaja Tomek Valtonen on erotettu. - Kun se lakana tuli, me oltiin tehty kauhea työ, että me ladataan joukkue siihen KalPa-peliin, ja meillä meni kaksi erää ihan ohi. Hallin ilmapiiri oli erittäin negatiivinen, Valtonen kommentoi kohua Iltalehdelle.


Keskustan sisällä kipinöi alkoholiäänestyksen jälkeen - Puska: ”Alkio kääntyy haudassaan” iltalehti 13:20 15.12

- Ei todellakaan käänny, Puskan puoluetoveri Mikko Kärnä tyrmäsi. - Kovat faktat, jotka asiantuntijat toivat esille, tulevat ilmi, 5,5-prosenttisten juomien vapauttamista vastaan tiukasti taistellut Pekka Puska (kesk) kommentoi äänestyksen jälkeen. - Sipilän hallitus lisää suomalaisten alkoholinkäyttöä ja ongelmia, mikä on vastoin alkiolaisia periaatteita, Alkio kääntyy haudassaan, Puska jatkoi viitaten keskustalaisten ikoniin Santeri Alkioon.


Korpikoski pääsee irti – Leijonat ensimmäistä kertaa Etelä-Korean kimppuun MTV 12:14 15.12

Lauri Korpikoski, Mikael Ruohomaa ja Juuso Ikonen muodostavat uusina miehinä ketjun, kun Suomi kohtaa Etelä-Korean jääkiekon Moskovan-turnauksessa.


Suomalainen Sami päätyi Conan O'Brienin kettuilun kohteeksi suorassa lähetyksessä - juontaja vitsaili vaatetuksesta ja imitoi miestä iltalehti 11:29 15.12

Suomalainen Sami päätyi Conan O’Brienin talk show'ssa lavalle silmiinpistävän vaatetuksensa vuoksi. Conan O’Brienin maanantaisessa talk show'ssa nostettiin jälleen Suomea maailmankartalle. O’Brienin kanssa lavalle suoraan lähetykseen päätyi nimittäin katsomossa istunut, huomiota herättävään vaatetukseen sonnustautunut mies. Eturivissä istui sinivalkoiseen raitapaitaan pukeutunut mies, jolla oli vielä harteillaan sinivalkoinen neule. O’Brien kutsui miehen lavalle ja kuten jo vaatetuksesta arvata saattaa, käy ilmi, että kyseessä on suomalainen mies. - Mikä sinun nimesi on? O’Brien utelee.


Järkyttävä löytö Georgiassa: Naisen vatsassa 25 vuotta sitten sinne jääneet pihdit iltalehti 11:15 15.12

Georgialaisten lääkäreiden mukaan pihdit löytyivät täysin yllättäen, kun nainen hakeutui hoitoon muihin oireisiin liittyen. Georgialaisnaisen vatsasta löytyivät yllättäen pihdit, jotka unohdettiin sinne leikkauksen yhteydessä 25 vuotta sitten. Lääkäreiden mukaan pihtejä ei välttämättä olisi koskaan löytynyt, mikäli nainen ei olisi hakeutunut hoitoon muihin vaivoihin liittyen.


Pitkäveto: Totuus on tarua ihmeellisempää – Bayern Münchenin maalihanat ovat vieraissa tukossa iltasanomat 10:47 15.12

Kertoimentarjoajat pitävät kierros kierrokselta Bayern Müncheniä runsasmaalisena vierasjoukkueena. Mikään tilasto- tai toteutunut fakta ei vain tue tätä näkemystä.


Suora lähetys käynnissä: Eduskunta äänestää alkoholilaista iltalehti 10:21 15.12

Tänään äänestetään alkoholin prosenteista - torstai-iltana yleinen arvio oli, että 5,5 %:n raja menee läpi. Eduskunnan täysistunto alkaa kello 10.00. IL-TV näyttää alkoholilain ensimmäisen käsittelyn äänestykset suorana lähetyksenä. Hallituksen esitys alkoholilaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi tulee käsittelyyn istunnon alussa heti nimenhuudon jälkeen. Ensin äänestetään sosiaali- ja terveysvaliokunnan valiokunnan mietinnöstä poikkeavista ehdotuksista toisiaan vastaan ja sen jälkeen voittaneesta ehdotuksesta mietintöä vastaan. Jos valiokunnan mietinnöstä poikkeava muutosehdotus 5,5 prosentin puolesta voittaa, asia siirtyy eduskunnan "toisen kamarin" eli suurenvaliokunnan käsittelyyn. Näin menetellään aina silloin, kun täysistunto jyrää valiokunnan mietinnön. Suunnitelman mukaan lakiehdotuksen käsittely suuressa valiokunnassa tapahtuu välittömästi eduskunnan päätöksen jälkeen, mikä tarkoittaa sitä, että täysistunto joudutaan keskeyttämään.


Joulun hittileluissa turvallisuuspuutteita tukehtumisvaarasta kemikaaleihin – näin leluja testataan MTV 09:43 15.12

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin selvityksessä joulun hittilahjasta on löytynyt turvallisuuspuutteita. 20 testatun lelun joukosta neljästä löytyi vakava vaara. Ylitarkastaja Anja Merenkivi Tukesista havainnollisti Huomenta Suomessa, kuinka leluja testataan.


Bisquitin kolumni: Perästä näkyy iltasanomat 08:08 15.12

Jos se näyttää sattumalta, tuntuu sattumalta ja vaikuttaa sattumalta, niin tuskin se mikään ankkakaan on.


Uutiset