Metsolat-sarjan luoja liikuttui suosionosoituksista - käsikirjoittajan muistelmat tekeillä iltalehti 11:24 15.01

Carl ja Anna-liisa Mesterton saivat kahden minuutin seisovat aplodit. Kainuulaisesta pienviljelijäperheestä kertova televisiosarja Metsolat on nyt kokonaisuudessaan katsottavissa Yle Areenassa. Ensi kertaa 90-luvun alussa esitetty, sittemmin pariin otteeseen uusittu sarja on supersuosittu. Jo televisiosta tullessaan se keräsi joka jaksollaan ruutujen ääreen miljoonayleisön. Nyt sitä tuijotetaan netistä maratoneina.


Metsolat-sarjan tekijät miettivät jatkoa: Erkin rinnebisnes kasvaisi, sote ja maahanmuuttajat mukaan... iltalehti 14:52 13.01

Supersuositun sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja Carl Mesterton ei poissulje sitä, että Metsoloista tehtäisiin vielä elokuva. Kainuulaisesta pienviljelijäperheestä kertova draamasarja Metsolat esitettiin televisiossa ensi kertaa vuosina 1993-1995, uusintana vuosina 1999-2000 ja vielä vuonna 2008. Nyt koko tuotantokausi eli 41 jaksoa on nähtävissä Yle Areenassa. Sarjan suosio on yllättänyt tekijänsäkin. Kun se pyöri ruuduissa keskiviikkoiltaisin, taajamat tyhjenivät. Joka jakso tavoitti miljoonayleisön. Ainoa supersuositun sarjan katsojaluvuissa omana aikanaan päihittänyt televisiolähetys on ollut vuoden 1995 jääkiekon maailmanmestaruuskisojen loppuottelu.


Metsolat-sarjan Hoikalla on aito esikuva - näin kainuulainen kunta lavastettiin Mouhijärvelle iltalehti 11:17 13.01

Toisin kuin moni saattaisi luulla, legendaarista Metsolat-sarjaa kuvattiin aidossa Kainuussa vain pari päivää. Ovessa ei lue Metsola vaan Mesterton. Eikä täällä vastata puhelimeen "Leppävaarassa". Mutta muuten meno Metsolat-sarjan luojien Carl ja Anna-Lisa Mestertonin kotona Helsingissä on kuin kainuulaisella tilalla. Täälläkin juodaan ensin kahvit. Carl on sekä käsikirjoittanut, ohjannut että leikannut pienviljelijäperheen elämästä juhannuksesta 1987 jouluun 1996 kertovan sarjan, Anna-Lisa on toiminut apukirjoittajana ja taustatoimittajana. Tai itse asiassa Metsoloiden parikymmentä ensimmäistä jaksoa syntyivät Carlin sekä Curt Ulfstedtin näppäimistöllä, lopussa parissakymmenessä jaksossa kirjoittajina toimi molempien Mestertonien lisäksi Miisa Lindén.


Yle kuunteli katsojapalautetta: Rakastetun Metsolat-sarjan kaikki jaksot tänään katsottavissa iltalehti 06:02 19.12

Yle Areenassa on tänään julkaistu kaikki 41 jaksoa nostalgisesta Metsolat-sarjasta. Ne ovat katsottavissa vuoden ajan. Lypsykarjatilallisilla oli 1990-luvun alussa kiire saada maidot tankkiin ennen illan Metsolat-jaksoa. Kuvaputkitelevision ääressä koko perhe lapsista isovanhempiin seurasi Metsoloiden perheen elämänmakuisia ura- ja suhdekiemuroita. Sarjaa esitettiin Ylellä vuosina 1993-95. Jokaisella jaksolla oli yli miljoona katsojaa. Sarja kertoo kuvitteellisessa kainuulaisessa Hoikan kunnassa elävän pienviljelijäperheen elämästä juhannuksesta 1987 jouluun 1996.


Uutiset