Saksan hallitus natisee liitoksistaan – turvapaikkakysymys hiertää sisäministerin ja Merkelin välejä MTV 22:31 14.06

Saksan vaivalla koottu vielä tuore hallitus natisee liitoksissaan turvapaikanhakijoita koskevien erimielisyyksien vuoksi.


Sisäministeri sulkisi Saksan rajat – Merkelin turvapaikkariita yltyy uusisuomi 11:30 14.06

Saksan hallitusta repii yhä riita turvapaikkapolitiikasta.


Trump kommentoi Merkelin julkaisemaa, nettihitiksi noussutta G7-kuvaa: "Tilanne oli ystävällinen, vaikka se ei siltä näytä" MTV 14:25 12.06

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin mukaan internet-hitiksi nousseessa valokuvassa on meneillään ystävällinen tilanne, vaikka siitä saa helposti eri käsityksen.   


Donald Trump masensi Angela Merkelin uusisuomi 08:01 11.06

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin käytös G7-maiden kokouksen jätti maailman johtajat hämmästelemään muuttuvaa maailmaa.


Angela Merkel jakoi kuvan Trumpin kanssa, some riehaantui välittömästi – ”Kuin taideteos, kehonkieli kertoo kaiken...” iltasanomat 01:11 10.06

Saksan liittokansleri Angela Merkelin Instagram-tilillään jakamasta kuvasta Kanadan G7-kokouksesta tuli välittömästi ilmiö.


Merkel: Venäjä ei voi palata G7-ryhmän jäseneksi, ellei Ukrainan suhteen tapahdu edistystä iltasanomat 01:31 09.06

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan eurooppalaiset G7-johtajat ovat sopineet, ettei Venäjä voi palata G7-ryhmän jäseneksi, ellei Ukrainan kriisin suhteen tapahdu merkittävää edistystä.


Obaman avustaja paljastaa: Trumpin valinta sai Merkelin hakemaan jatkokautta iltasanomat 06:42 01.06

Presidentti Barack Obaman läheisen avustajan muistelmat pureutuvat myös pohdintaan Venäjän vaikutusyrityksistä ennen presidentinvaaleja.


Rusi: Saksan sosiaalidemokraateilla vaikea Venäjä-suhde: Hajottaako ”ymmärtävä” politiikka EU:n? iltalehti 12:06 29.05

Saksan uusi ulkoministeri yritti kiristää lähentymispolitiikan ehtoja, mutta häntä moititaan liiasta Venäjä-kriittisyydestä, valtiotieteen tohtori Alpo Rusi kirjoittaa. Saksaan saatiin kuukausien neuvottelujen jälkeen Angela Merkelin johtama sinipunahallitus kaksi ja puoli kuukautta sitten. Willy Brandtin SPD on menettänyt kahdessa vuosikymmenessä yli puolet kannatuksestaan, mutta sen asema ei nojaudu vain parlamentaariseen voimaan, vaan etenkin ulkopoliittiseen menneisyyteen.


Rusi: Saksan sosiaalidemokraateilla vaikea Venäjä -suhde: Hajottaako ”ymmärtävä” politiikka EU:n? iltalehti 12:06 29.05

Saksan uusi ulkoministeri yritti kiristää lähentymispolitiikan ehtoja, mutta häntä moititaan liiasta Venäjä-kriittisyydestä, valtiotieteen tohtori Alpo Rusi kirjoittaa. Saksaan saatiin kuukausien neuvottelujen jälkeen Angela Merkelin johtama sinipunahallitus kaksi ja puoli kuukautta sitten. Willy Brandtin SPD on menettänyt kahdessa vuosikymmenessä yli puolet kannatuksestaan, mutta sen asema ei nojaudu vain parlamentaariseen voimaan, vaan etenkin ulkopoliittiseen menneisyyteen.


Putin ojensi Merkelille kukkia - kimppu viivähti liittokanslerin käsissä vain sekunteja MTV 17:36 18.05

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tavannut Saksan liittokansleri Angela Merkelin Sotshissa.


Iranin presidentti: Iran pyrkii lisäämään vakautta - Ei maininnut iskuja Israelin kanssa iltalehti 22:05 10.05

Iranin presidentti Hassan Rouhani on vihdoin kommentoinut alueen kiristynyttä tilannetta, mutta ei mainitse Iranin ja Israelin sotatoimia. Israel iski Syyrian iranilaiskohteisiin. Iranin presidentti Hassan Rouhani rikkoi hiljaisuuden torstai-iltana. Hän sanoi puhelinkeskustelussa Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa, ettei Iran halua uusia jännitteitä alueelle. Aiemmin Iran ei ole reagoinut Israelin iskuihin Syyriassa. Israelin kohteina olivat iranilaiskohteet Syyriassa. Tätä ennen Iran iski Israelin puolelle Golanin alueelle.


Ukrainan presidentti: Krimin palauttaminen Ukrainalle mahdollista iltalehti 20:38 10.05

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko keskusteli Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa Venäjän vastaisten pakotteiden lisäämiseen mahdollisuudesta. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on keskustellut Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa Krimin tilanteesta. Valtionjohtajat tapasivat Saksassa. Poroshenko esitti, että Venäjää vastaan asetettaisi uusia pakotteita, koska se järjesti Krimillä laittomasti presidentinvaalit 18. maaliskuuta.


Amerikkalaisviranomainen: Trump vetäytyy Iranin ydinsopimuksesta iltalehti 20:25 08.05

Uutistoimisto AFP kertoo, että Yhdysvallat vetäytyy Iranin ydinsopimuksesta. AFP kertoo saaneensa tiedon amerikkalaisviranomaiselta. Aiemmin amerikkalaislehti New York Times kertoi, että Trump olisi kertonut asiasta puhelinkeskustelussa Ranskan presidentti Emmanuel Macronille tiistaina. Uutistoimisto Reutersin mukaan Macron aikoo keskustella Suomen aikaa kello 20.30 puhelimitse Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Britannian pääministeri Theresa Mayn kanssa Yhdysvaltojen vetäytymisestä koskevista asioista.


Trump kehotti Merkeliä kasvattamaan Saksan puolustusmenoja: ”Nato on ihana, mutta se auttaa Eurooppaa enemmän kuin meitä” iltasanomat 21:46 27.04

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump otti Saksan liittokansleri Angela Merkelin vastaan poskipusuin Valkoiseen taloon, mutta vierailusta ei näytä syntyneen kovin konkreettisia tuloksia.


Trump kehotti Merkeliä kasvattamaan Saksan puolustusmenoja iltasanomat 21:46 27.04

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehotti Saksaa ja muita eurooppalaisia Nato-maita kasvattamaan puolustusmenojaan, kun hän otti liittokansleri Angela Merkelin vastaan Valkoisessa talossa.


Merkel valmistautui neuvotteluihin tuhdeilla eväillä – bongattiin paikallisesta pubista syömässä hampurilaista MTV 21:36 27.04

Saksan liittokansleri Angela Merkel on parhaillaan valtiovierailulla Yhdysvalloissa. Merkelin ja Trumpin välisistä keskusteluista on ennakoitu vaikeiksi. Merkel valmistautui keskusteluihin tuhdeilla eväillä. 


Merkel tapaa tänään Trumpin: Saksalaismedia ihmettelee lyhyttä tapaamista iltalehti 15:14 27.04

”17 tuntia lentoja 20 minuutin keskustelun vuoksi”, kummastelee Bild-lehti. Saksan liittokansleri Angela Merkel tapaa tänään Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Washingtonissa. Tapaaminen on hyvin lyhyt ja jää selvästi Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kolmipäiväisen valtiovierailun varjoon. "17 tuntia lentoja (edestakaisin) 20 minuutin keskustelun vuoksi", ihmettelee saksalainen Bild-lehti verkkosivuillaan. Merkelin visiitti ei ole virallinen valtiovierailu kaikkine juhlallisuuksineen vaan työvierailu, johon sisältyy lyhyt keskustelutuokio sekä illallinen.


Macron tuo EU-uudistuksensa Merkelin ruodittavaksi MTV 06:26 19.04

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapaavat tänään Berliinissä. Macron yrittää edistää tapaamisessa näkemystään EU:n uudistuksista ja EU:n puolustusyhteistyön tehostamisesta.


Macron tuo EU-uudistuksensa Merkelin ruodittavaksi iltasanomat 03:37 19.04

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapaavat tänään Berliinissä.


Bild: Merkel tapaa Trumpin huhtikuun lopussa iltalehti 12:24 05.04

Saksalaislehden mukaan liittokansleri Angela Merkel matkustaisi tapaamaan presidentti Donald Trumpia 27. huhtikuuta. Bild kertoo nettisivuillaan saaneensa vahvistuksen Merkelin matkasuunnitelmista useista lähteistä. Merkelin toimisto ei ole kommentoinut lehden tietoja. Angela Merkel kävi tapaamassa Valkoisen talon isäntää viimeksi vuosi sitten maaliskuussa.


Lehtisen kolumni Eurooppa takaisin Kuopiossa Uimaan lähtenyttä miestä

Uutiset