Italian sisäministeri EU:n Venäjä-pakotteista: Hulluutta iltasanomat 02:40 18.10

Italian sisäministeri Matteo Salvini haukkuu Euroopan unionin Venäjä-pakotteita hulluudeksi.


Italian sisäministeri Salvini: 50 maahan hiljattain päästettyä siirtolaista häipynyt vastaanottokeskuksista MTV 05:48 06.09

Italian äärioikeistolaisen sisäministerin Matteo Salvinin mukaan Italian vastaanottokeskuksista on häipynyt yli 50 siirtolaista, jotka oli päästetty maahan hiljattain.


Maahanmuuttopolitiikan vuoksi rikostutkintaan joutunut Italian sisäministeri:”Häpeällistä, minua ei pysäytetä” uusisuomi 10:14 26.08

Sisilialaisen Agricenton kaupungin syyttäjä on aloittanut rikostutkinnan Italian sisäministerin Matteo Salvinin ja sisäministeriön kansliapäällikön Matteo Piantedosin toiminnasta.


Italian sisäministerin toimet syyniin – Italia ei päästänyt satamaan tulleita siirtolaisia maihin MTV 05:42 26.08

Sisiliassa syyttäjät ovat aloittaneet tutkinnan Italian äärioikeistolaisen sisäministeri Matteo Salvinin toimista sen jälkeen, kun Italia kielsi Diciotti-aluksessa olevia siirtolaisia astumasta maihin.


Italian sisäministeri: Löydämme syypäät siltaonnettomuudelle iltasanomat 17:35 14.08

Italian sisäministeri Matteo Salvini lupaa, että syypäät Genovan siltaonnettomuudelle tullaan löytämään, kertoo uutistoimisto Ansa.


Italiassa ilmiriita maahanmuuttajista – presidetti puuttui sisäministerin kovaan linjaan uusisuomi 11:33 14.07

67 siirtolaista on päästetty maihin Trapanissa Sisiliassa sen jälkeen, kun Italian presidentti Sergio Mattarella kumosi omalla päätökseen sisäministeri Matteo Salvinin kiellon siirtolaisten maihinnoususta.


Italia ei salli yli 60 siirtolaisen astuvan maihin Sisiliassa iltasanomat 00:30 13.07

Italian äärioikeistolainen sisäministeri Matteo Salvini on kieltänyt Sisiliassa satamassa olevan aluksen matkustajia astumasta maihin.


Italian sisäministeri uhkaa sulkevansa satamat siirtolaisten pelastusaluksilta MTV 19:07 08.07

Italian sisäministeri Matteo Salvini sanoo haluavansa kieltää Välimerellä siirtolaisten pelastustehtävissä olevia aluksia käyttämästä Italian satamia.


Italian hallituksessa riita maahanmuuttajista: ”Tämä ei ole hyvyyttä vaan inhimillisyyttä” uusisuomi 11:45 01.07

Italian hallituksen sisällä on ristivetoa maahanmuuttajista ja erityisesti sisäministeri Matteo Salvinin päätöksestä, jonka mukaan Italia ei anna pakolaislaivojen rantautua satamiinsa.


Italia ja Ranska ajautuivat jo uuteen sanasotaan maahanmuuttajista – Matteo Salvini: ”Odotan tekoja” uusisuomi 09:58 30.06

Italia ja Ranska ovat jo ajautuneet uuteen sanasotaan maahanmuuttajista vain pari päivää EU-huippukokouksessa saavutetun sovun jälkeen.


Italian sisäministeri käski hyväntekeväisyysjärjestöjä lopettamaan siirtolaisten pelastamisen Libyan rannikolla MTV 05:11 25.06

Italian sisäministeri Matteo Salvini on käskenyt ulkomaalaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä lopettamaan siirtolaisten pelastamisen Libyan edustalta.


Italian uuden sisäministeri Matteo Salvinin mukaan maa ei voi muuttua Euroopan pakolaisleiriksi – "On selvää, että Italia on hylätty" MTV 15:23 04.06

Italian tuoreen hallituksen sisäministeri Matteo Salvini totesi maanantaina, ettei Italia voi muuttua Euroopan pakolaisleiri. Hän on luvannut vähentää siirtolaisuutta ja lähettää takaisin niitä, jotka ovat jo asettuneet Italiaan.


Populistiliitto repesi – Liiga vaatii uusia vaaleja: ”Italia ei voi enää sanoa kyllä Euroopalle” uusisuomi 17:47 30.05

Italiassa Liigan johtaja Matteo Salvini on hylännyt Viiden tähden liikkeen tarjouksen elvyttää pyrkimykset muodostaa populistihallitus, kertoo Bloomberg.


IL-analyysi: Italian uusi oikeistopopulistinen johto aiheuttaa kauhunsekaisia tunteita Euroopassa - Tutkija rauhoittelee: Myös Suomessa perussuomalaiset oli hallituksessa iltalehti 15:50 24.05

Italian EU- ja euroero, velat anteeksi, perustulo sekä 15 prosentin tasavero, tässä joitain Italian uuden oikeisto-populistisen hallituksen linjauksia, jotka ovat herättäneet kauhua niin markkinoilla kuin EU-maissa. Italian maaliskuussa pidettyjen vaalien myötä valtaan nousi EU- ja eliitinvastainen protesti- ja populistipuolue Viiden tähden liike sekä maahanmuutto- EU-, ja eurovastainen äärioikeistopuolue La Lega. Vaalien jälkeen Italiaan yritettiin saada hallitusta lähes kolme kuukautta, ja lopulta keskiviikkona pääministeriksi nimitettiin politiikan ulkopuolelta tullut oikeustieteen professori Giuseppe Conte, jonka nimitykseen päädyttiin kompromissin jälkeen, kun Viiden tähden liikkeen johtaja Luidi Di Maio, ja Legan johtaja Matteo Salvini eivät kumpikaan hyväksyneet toisiaan pääministeriksi. Rajut puheet


Italian uuden pääministerin nimi varmistumassa - ”Koko euroalueen vakaus on vaarassa” uusisuomi 19:44 20.05

Italian hallitusneuvottelut on saatu loppusuoralle. Viiden tähden liikkeen ja Legan neuvottelijat Luigi Di Maio ja Matteo Salvini ovat italialaismedian mukaan päässeet sopuun pääministeriehdokkaasta.


Italiassa sopu hallitusohjelmasta - pääministeristä keskustellaan vielä iltalehti 15:16 17.05

Populistinen Viiden tähden liike ja äärioikeistolainen Pohjoinen Liitto ryhtyvät hallitsemaan Italiaa. Viiden tähden liikkeen johtaja Luigi Di Maio ja Pohjoisen Liiton Matteo Salvini allekirjoittivat tänään torstaina suunnitellun koalitiohallituksensa ohjelman. Pääministerin nimi ei ole vielä selvillä, mutta neuvotteluissa on päästy eteenpäin.


25 vuotta pakosalla olleen Sisilian mafian kummisedän jahti kiihtyy, 21 ihmistä otettu kiinni iltalehti 19:35 19.04

Italian poliisi kertoi torstaina ottaneensa kiinni lukuisia Cosa Nostran rikollisjohtajan lähimpiä apureita. Italian poliisi on ottanut kiinni lukuisia maan alle painuneen Matteo Messina Denaron kätyreiksi väitettyjä rikollisepäiltyjä, AFP kertoo. Pidätykset tehtiin Sisilian Trapanin lähiympäristössä. Denaroa pidetään Cosa Nostran korkeimpana pomona. Hän on ollut pakosalla vuodesta 1993, ja häntä epäillään kymmenistä murhista. Mies löytyy Europolin etsityimpien rikollisten listalta.


Napoli kompuroi yllättäen Serie A:ssa - mestaruushaaveille kova kolaus iltalehti 20:55 31.03

Sassuolo järjesti tänään Serie A:ssa pienen yllätyksen, kun se taisteli kotikentällään 1-1-tasapelin Napolia vastaan. Ottelun avausmaali syntyi 22. peliminuutilla, kun Sassuolon Matteo Politano pääsi tuikkaamaan tolpasta kimmonneen pallon ohi Napoli-vahti Pepe Reinan. Napoli hallitsi ottelun kenttätapahtumia suvereenisti, sillä se piti palloa peräti 75 prosenttia peliajasta. Lopulta dominointi palkittiin 81. minuutilla, kun Jose Callejon tasoitti pelin 1-1:een Mario Ruin esityöstä.


Ateenassa, Young Boysille Ylöjärven Ahvenistolla yritettiin

Uutiset