Tiesitkö? Ylellä oli musta lista kielletyille levyille – sensuurin kohteeksi joutui jopa kappale "kaikki joukolla jäätä särkemään"

iltalehti 05:29 03.06

Yle sensuroi hittejä vanhoina vuosikymmeninä Irwin Goodmanista Juha Vainioon. Olet ehkä joskus kuullut suomenkielisen version Beatlesin Yellow Submarine -kappaleesta, siis sen ”kaikki joukolla jäätä särkemään” -kappaleen. Juha Vainion Pertti ”Spede” Pasaselle ja Simo Salmiselle sanoittama hupilaulu joutui soittokieltoon vuonna 1966, kun jäänmurtajien työntekijöitä edustava Merimies-Unioni meni lakkoon.


Australian jalkapalloliigassa riittää vielä panosta – Western Unitedilla kova vire, näitä pelaajia kannattaa seurata

iltalehti 10:52 22.03

Sunnuntain pelivalinta löytyy Australian A-liigasta. Jalkapallon Australian A-liigassa kuusi parasta joukkuetta etenee runkosarjan päätteeksi pudotuspeleihin. Perth Glory–Western United -kohtaamisessa on tätä ajatellen suuri panos. Perth on sarjassa viidentenä (31 pistettä) ja Western United kuudentena (27 pistettä). Tätä kohtaamista ajatellen huomion arvoisin tekijä on joukkueiden suuri vire-ero. Siinä missä kotijoukkue Perth on pelannut nyt neljä peliä putkeen voitoitta, on Western Unitedilla alla kaksi vakuuttavaa voittoa yhteismaalein 13–3! Vaikka toinen vastustajista olikin sarjan jumbo Central Coast Mariners, kuuluu etenkin maalinteon sujuvuutta arvostaa.


Tapakouluttaja hämmästyi koululaisten ja opettajan käytöksestä raitiovaunussa – ”Loukkaannuin hirveästi”

iltasanomat 11:15 28.02

Tapakouluttaja, kamarineuvos Kaarina Suonperä on käynyt jo vuosikymmeniä käynyt kertomassa suomalaisille hyvien tapojen tärkeydestä. Hän kertoo havainneensa, että monet vanhat hyvät käytöstavat ovat löystyneet.


Olympiaunelmaa tavoitteleva Anni Vuohijoki oli huoltotehtävissä painonnoston SM-kisoissa, Eetu Retulainen työnsi SE-lukemat

yle 20:06 23.02

Meri Ilmarinen otti SM-kultaa rutiinilla painonnoston SM-kisoissa Porissa.


Nähdään pian, Tappara! Kanadalaispuolustaja ilmoitti suuntaavansa Suomeen

MTV 10:11 15.02

SM-liigaseura Tappara on hankkinut riveihinsä kanadalaisen puolustajan Jonathan Racinen. 26-vuotias Racine on kiekkoillut tällä kaudella AHL:n Stockton Heatin ja ECHL:n Maine Marinersin riveissä.


Panssarilaiva Ilmarisen viimeinen veteraani on kuollut 97-vuotiaana

iltasanomat 22:22 24.01

Suomen Merivoimien ylpeys panssarilaiva Ilmarinen upposi jatkosodassa vuonna 1941 ajettuaan miinaan. Turmassa hukkui 271 miestä ja pelastui 132 miestä. Nyt viimeinenkin veteraani on kuollut.


Finanssivalvonta ärähti: Työeläkeyhtiö joutui irtisanomaan työhyvinvointihankkeet formulalääkärin luoman valmennusyhtiön kanssa

yle 15:25 20.12

Finanssivalvonta on vaatinut työeläkeyhtiöitä keskittymään varsinaiseen tehtväänsä eli lakisääteisein eläketurvan hoitamiseen. Fivan mukaan Ilmarisella raja on ylittynyt. Ilmarinen kertoo irtisanoneensa sopimuksensa Hintsa Performancen kanssa.


Finanssivalvonta ärähti: Työeläkeyhtiö joutui irtisanomaan työhyvinvointihankkeet formulavarikkolääkärin luoman valmennusyhtiön kanssa

yle 15:25 20.12

Finanssivalvonta on vaatinut työeläkeyhtiöitä keskittymään varsinaiseen tehtväänsä eli lakisääteisein eläketurvan hoitamiseen. Fivan mukaan Ilmarisella raja on ylittynyt. Ilmarinen kertoo irtisanoneensa sopimuksensa Hintsa Performancen kanssa.


Varman toimitusjohtaja Risto Murto: Suomi menetti mahdollisuutensa elvytykseen kymmenen vuotta sitten

yle 09:51 01.11

Eläkeyhtiöt Varma ja Ilmarinen ovat Suomen suurimpia yksityisiä sijoittajia. Ne kertovat alkuvuoden tuloksistaan perjantaiaamuna. Juttu täydentyy.


Mahtavaa joukkuehenkeä! Helsingin olympialaisten uimarinelikko pitää edelleen tiiviisti yhteyttä – kisojen jälkeinen yllätys löi ällikällä: ”Sellaista ei ollut koskaan saatu”

iltalehti 21:46 22.10

Helsingin olympialaisissa urheilijat pääsivät kohtaamaan täysin uusia tilanteita. Hesperianpuiston liepeiltä ei ole pitkä matka vuoden 1952 päänäyttämölle. Helsingin olympialaisissa nähtiin yhteensä viisi naisuimaria: Raili Laiho (o.s. Riuttala), Ritva Ketonen (o.s. Koivula), Ritva Jaakkola (o.s. Järvinen), Kaija Syvälahti (o.s. Mäkelä) ja Anneli Klemetti (o.s. Haaranen).


Deltamarin ja Rauman telakka yhteistyöhön Tallinkin uudesta aluksesta – sopimus miljoonien eurojen arvoinen

yle 13:51 11.10

Rauma Marine Constructionin kanssa tehty sopimus koskee telakalla rakennettavan Tallinkin shuttle-aluksen suunnittelua.


Kommentti: Norjan yleisurheilun huippuvalmentaja tykittää Dohassa kovaa tekstiä maan järjestelmästä: ”Se on lähinnä vitsi”

iltasanomat 13:25 30.09

Saa nähdä, katsooko ihmepoika Ingebrigtsen maanantaina tuomarineuvoston antamaa lahjahevosta suuhun, kirjoittaa yleisurheilun MM-kisoja Dohassa seuraava toimittaja Pekka Holopainen.


Painonnoston MM-kisoissa pamahti Suomen ennätys

MTV 21:16 24.09

Suomalaisnostaja Meri Ilmarinen puristi kelpo suorituksen painonnoston MM-kilpailuissa Thaimaassa. 76-kiloisten sarjassa nostanut Ilmarinen oli B-ryhmän neljäs eli hän sijoittui kokonaiskilpailussa 14:nneksi.


Meri Ilmarinen tempaisi SE-tuloksen painonnoston MM-kisoissa – ”Tänään ei rauta painanut käteen”

iltasanomat 20:53 24.09

Suomalaisnostaja Meri Ilmarinen puristi kelpo suorituksen painonnoston MM-kilpailuissa Thaimaassa.


Ilmarinen tempaisi Suomen ennätyksen ja sijoittuu MM-kilpailuissa vähintään 14:nneksi

yle 12:27 24.09

Meri Ilmarinen oli B-ryhmän neljäs.


Hot topics