Joulun sääennusteet pyörivät kuin tavaratalon ovet - Ilmatieteen laitos: ”Tilanne on kääntynyt päälaelleen” iltalehti 18:29 13.12

Ilmatieteen laitoksen tilastomalli heitti häränpyllyä valkean joulun suhteen. Meteorologin mukaan tilastopohjainen ennuste on epäluotettava. Ensin hyvät uutiset: Suomessa on valkea Lucian päivä. - Koko maassa näyttää olevan tällä hetkellä lunta. Hankoniemen kärki ja Kotkarankki taitavat olla ilman, mutta Manner-Suomessa, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko sanoo.


AFP: Kim Jong-un julisti tekevänsä Pohjois-Koreasta ”maailman vahvimman ydinasevallan” iltasanomat 01:04 13.12

Maa testasi viime kuussa uutta mannertenvälistä ohjustaan.


Kreikkalaislehti: Turkki alkaa ottaa vastaan pakolaisia myös Manner-Kreikasta iltasanomat 22:49 09.12

Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin kanslia ei kommentoinut tietoja.


Marit Björgen heitti ilmoille rajun uhkakuvan: Olympialaisiin osallistuminen ei ole mitenkään varmaa - ”kukaan ei hallitse tilannetta” iltalehti 09:42 09.12

Pohjois-Korean tilanne huolestuttaa Norjan hiihtotähteä Marit Björgeniä, eikä hän pidä olympiamatkaa vieläkään kirkossa kuulutettuna. Yksinvaltias Kim Jong-unin hallitsema eristynyt diktatuuri on pitkin syksyä uhitellut läntiselle maailmalle. Se on muun muassa testannut mannertenvälisiä ohjuksia useaan otteeseen. Edellisestä ohjuskokeesta on vain noin viikko aikaa. Pyeongchangin kisapaikat Etelä-Korean puolella sijaitsevat vain noin 80 kilometrin päässä Pohjois-Korean rajasta. Tilanne on huolettanut useita urheilijoita ja urheilujärjestöjä. Muun muassa Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley sanoi taannoin, ettei amerikkalaisurheilijoiden lähdöstä Korean olympialaisiin ole vielä takeita.


Sotakoirat olivat talvi- ja jatkosodan sankareita - katso SA-kuvat sotilaan parhaista kavereista iltalehti 08:00 09.12

Sotakoirat tekivät talvi- ja jatkosodassa todellisia urotekoja mm. viestin viejinä ja haavoittuneiden etsijöinä. Sotakoira oli paras turva ja uskollinen kumppani talvi- ja jatkosodan taisteluissa. Hyvin koulutettu koira vei kaulapantansa metallilieriössä viestin eturintamaan, kun muuta yhteyttä ei ollut. Viestin vienti perustui siihen, että koira juoksi aina kahden sille entuudestaan tutun henkilön välillä. Koira saattoi parhaimmillaan juosta jopa viisi kilometriä pataljoonan esikunnasta etulinjaan ja takaisin. Päivässä koiran juoksumatka oli jopa 30 kilometriä. Täydellinen luottamus Viestitehtävien ohella sotakoirat vartioivat, varoittivat vihollisesta ja etsivät haavoittuneita, jotka saatiin haettua turvaan. Koska sotakoirat tekivät suuren palveluksen rintamamilla, niiden muistoksi paljastettiin viime toukokuussa muistolaatta Viitasaarella. Aiemmin jokainen sotakoira ja niiden omistajat saivat Suomen marsalkan Carl Gustaf Mannerheimin käskystä kunniakirjan osallistumisestaan taisteluihin vuosina 1941-1944.


Mies löytyi tajuttomana Mannerheimintieltä – poliisi pyytää kuvan henkilöä ja taksinkuljettajaa ilmoittautumaan iltasanomat 15:01 08.12

Helsingin poliisi tutkii tapausta, jossa perjantaina 10. marraskuuta 2017 aamuyöllä noin kello 04.15 Mannerheimintien ylittävältä suojatieltä löydettiin tajuton 56-vuotias mies.


Poikkeuksellinen tilanne: Mies ajoi pakettiautolla kohti Mannerheimin ratsastajapatsasta – "Ei kukaan osannut tällaista arvata" MTV 17:46 06.12

Iltapäivällä Helsingin keskustassa koettiin erikoinen tilanne, kun mies ajoi pakettiautolla kohti marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsasta, mutta pysäytti auton viime hetkellä.


Kun sota päättyi, suomalaiset lauloivat rajalla isänmaallisen laulun Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtin johdolla – ja entinen vihollinen teki kunniaa iltasanomat 16:56 06.12

Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt palkittiin ansioistaan sodan taistelukentillä, mutta yksi hänen koskettavimmista muistoistaan liittyy rauhan tuloon. Tämä on 100 tarinaa sodasta -sarjan 87. jakso.


Jihadismitutkijan haaste suomalaisille: "Olisi syytä muistaa marsalkka Mannerheimin sanat" uusisuomi 09:39 06.12

Jihadismin tutkija, sotatieteiden maisteri Atte Kaleva arvioi, että yhteiskunnallinen polarisoituminen on nousemassa vakavaksi uhkaksi Suomelle.


Sotatieteiden tohtorilta haaste suomalaisille: "Olisi syytä muistaa marsalkka Mannerheimin sanat" uusisuomi 09:39 06.12

Jihadismin tutkija, sotatieteiden tohtori Atte Kaleva arvioi, että yhteiskunnallinen polarisoituminen on nousemassa vakavaksi uhkaksi Suomelle.


Salamointi tappoi neljä, pyörremyrsky riehui Salpausselällä – nämä ovat 100-vuotiaan Suomen säähistorian hurjimpia hetkiä MTV 20:35 05.12

Manner- ja meri-ilmaston rajalla sijaitsevan 100-vuotiaan maamme säähistoriaan mahtuu niin tappavia myrskyjä, julmia pakkasia kuin läkähdyttävää paahdetta. MTV Uutiset listasi synttäreiden kunniaksi viisi yksityiskohtaa Suomen historian hurjimmista sääilmiöistä meteorologi Markus Mäntykannaksen avustuksella. 


Linja-auto toivotti hyvää juhannusta nyt joulukuussa – Kari, 44, repesi nauruun iltasanomat 19:56 05.12

Kari Halmetoja näki juhannusta toivottaneen linja-auton tiistaiaamuna työmatkallaan Mannerheimintiellä Helsingissä.


Juha Sipilä isännöi itsenäisyysjuhlaa sadoille lapsille - ”Varmaan 300 selfietä on tänä iltana otettu” iltalehti 19:26 05.12

Säätytalo täyttyi tiistaina koululaisista, popcorn-muruista ja musiikista, kun yli 500 koululaista kutsuttiin viettämään lasten omaa itsenäisyysjuhlaa. Säätytalolla Helsingissä vietettiin tiistaina lasten itsenäisyysjuhlaa. Juhla järjestettiin Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Lapsiasiavaltuutetun ja valtioneuvoston kanslian Suomi100-organisaation kesken. Juhlia isännöi pääministeri Juha Sipilä.


Maamme: Oma maa omena – tällainen on Varsinais-Suomi marraskuussa 2017 iltasanomat 18:57 05.12

Etsi ennen hyviä satamia, rikkaita saaristoja ja niiden takana olevaa hedelmällistä mannermaata, jossa omenat ja kirsimarjat kypsyvät, jossa jokainen kenttä on kuin puutarha, jokainen kaupunki kuin satukirja, jokainen herrastalo muistomerkki ja jokainen kirkko urhojen hauta!


Video: näin toimii Pohjois-Korean mannertenvälinen ohjus iltalehti 13:33 05.12

Viime viikolla laukaistu ohjus kävi korkeammalla ja lensi kauemmas kuin yksikään Pohjois-Korean ohjus aiemmin. Pohjois-Korea laukaisi viime viikon tiistaina mannertenvälisen ohjuksen, joka arvioiden mukaan olisi voinut yltää mihin tahansa Yhdysvaltoihin. Tällä kertaa ohjus lensi noin 1 000 kilometrin päähän laukaisupaikastaan ja kävi ylimmillään noin 4 500 kilometrin korkeudessa.


Viimeinen Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt, 95, ei pääse Linnan juhliin – ”Hän haluaa seistä omilla jaloillaan” iltasanomat 11:06 05.12

Mannerheim-ristin ritaria Tuomas Gerdtiä ei nähdä tänä vuonna Linnan juhlissa.


Epäonnistuiko Pohjois-Korean kohuttu ohjuskoe sittenkin? Matkustajakoneen miehistö näki, miten ohjus tuhoutui ilmassa iltalehti 14:19 04.12

Valtavaksi edistysaskeleeksi kuvailtu mannertenvälisen ohjuksen koe saattoikin osin epäonnistua. Pohjois-Korea esitteli ohjuksen laukaisua videolla. Mukana itse Kim Jong-un. Pohjois-Korea laukaisi viikko sitten ballistisen ohjuksen, joka saavutti maalle ennätyksellisen 4 500 kilometrin korkeuden ja voisi näin asiantuntija-arvioiden mukaan yltää yli 13 000 kilometrin päähän ja uhata esimerkiksi koko Yhdysvaltojen mannerta. Maan itsensä mukaan Hwasong-15-nimisen, aiemmin tuntemattoman ohjustyypin koe oli suuri onnistuminen ja ohjukseen voidaan laittaa "super-iso raskas kärki".


Sukututkimussivuston villi teoria Mannerheimin ja profeetta Muhammedin sukulaisuudesta osoittaa absurdin lukeman esi-isien määrästä iltalehti 13:15 04.12

Sukututkimus voi olla jopa tähtitieteellistä matematiikkaa. Alan sivusto geni.com väittää, että Carl Gustaf Mannerheim on islamin profeetan Muhammedin suora 44. polven jälkeläinen. Harvoja suomalaisia sukujuuria on selvitetty yhtä tarkasti kuin marsalkka Mannerheimin edeltäjiä. Tuoreimmissa vahvistetuissa tutkimuksissa Mannerheimin suvun tarina on jäljitetty Saksaan, jossa hänen vanhin tunnettu esi-isänsä eli 1500-luvulla. Sukututkimussivusto Geni esittää harvinaisen raflaavan sukupuun Mannerheimille.


Kuin Tähtien sodasta - USA:lla on kovat suunnitelmat ohjuspuolustuksensa kehittämiseksi iltalehti 18:58 01.12

Pohjois-Koreasta on tullut todellinen uhka Yhdysvalloille. Amerikkalaiset haluavat kuumeisesti parantaa ohjuskilpeään pystyäkseen suojautumaan Pohjois-Korean ydiniskulta. Jos Pohjois-Korealla ei vielä ole kykyä iskeä Yhdysvaltain mantereelle ydinaseella, se on vain ajan kysymys. CNN:n mukaan amerikkalaisasiantuntijat arvioivat, että Pohjois-Korealla on mahdollisuus iskeä minne päin tahansa Yhdysvaltoja jo vuoden 2018 aikana. Pohjois-Korean keskiviikkoinen ohjuskoe osoitti, että maalla on mannertenvälinen ballistinen ohjus. Se nosti jälleen esiin huolen siitä, miten Yhdysvallat pystyisi puolustamaan mannertaan Pohjois-Korean ohjuksia vastaan. USA Todayn mukaan Pohjois-Korealla on noin tuhannen ohjuksen ydinasearsenaali sekä satojatuhansia perinteisiä raketteja.


Uutiset