Pertti Ukkola saapui Urheilugaalaan värikkäin sanakääntein: ”Näin kauniin naisen, hätäännyin ja purin huuleeni” iltalehti 17:01 18.01

Painilegenda Pertti Ukkola saapui Urheilugaalaan Juha Miedon ja Heikki Ikolan kyydissä. Pertti Ukkolan haastattelu IL-TV:ssä alkoi värikkäästi. Painin olympiavoittaja vuosimallia 1976 oli ilmeisesti purrut huuleensa punaisella matolla. - Näin kauniin naisen, hätäännyin ja purin huuleeni, Ukkola naureskeli IL-TV:n haastattelun alkuun.


Jättitilaus pelastaa maailman suurimman lentokonemallin MTV 16:26 18.01

Lentoyhtiö Emirates ja lentokonevalmistaja Airbus ovat julkistaneet maailman suurinta, A380-matkustajakonemallia koskevan tilauksen. Arvoltaan 16 miljardin dollarin tilaus pelastaa kyseisen konemallin tulevaisuuden.


Kuka on Suomen surkein kuski vuosimallia 2018? Tässä ovat uuden kauden kilpailijat! mtv 13:27 18.01

Suomen surkeimman kuskin viidennellä kaudella seurataan taas kymmentä maamme huonointa kuskia.


Missä kunnossa kroppasi on? Tämä liike on paras mittari - ”Tuntuu koko kehossa” iltalehti 10:38 18.01

Anni Vuohijoki opastaa kolmiosaisessa videosarjassa tempauksen saloihin. Video: Lidl Painonnoston SE-nainen kertoo, että alkuun on hyvä testata kropan kuntoa valakyykyllä. Mallia liikkeeseen voit ottaa yllä olevalta IL-TV:n videolta.


Näkökulma: Ay-liikkeen rivit repeilevät - SAK jäi yksin osoittamaan mieltä aktiivimallista iltalehti 08:12 18.01

SAK jäi yksin osoittamaan mieltä aktiivimallista, kirjoittaa Juha Keskinen. Palkansaajien SAK jäi yksin järjestämään mielenosoitusta työttömien aktiivimallia vastaan. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja korkeasti koulutettujen Akava eivät lähteneet mukaan. Tilanne on nyt siis tyystin toinen kuin syksyn 2015 toimintapäivässä hallituksen pakkolakeja vastaan, silloin mukana olivat kaikki työntekijäpuolen keskusjärjestöt. Suhtautuminen aktiivimallin vastustukseen ja ylipäätään poliittisiin lakkoihin tai mielenilmauksiin jakaa ay-liikettä. Akavassa asiaan suhtaudutaan yleensä kielteisesti. Akateemisten työttömien määrä onkin ollut nopeasti laskussa. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on korostanut toimia, esimerkiksi muunto- ja täydennyskoulutusta, joilla työttömille työnhakijoille löydetään töistä.


Jokipojat kellisti vaisun SaPKon - yksi nousi ylitse muiden: "Siitä voi muukin joukkue ottaa mallia" jatkoaika.com 22:24 17.01

SaPKon kolmen ottelun voittoputki Jokipoikia vastaan sai keskiviikkona päätöksensä, kun joensuulaiset kukistivat pässipaidat Mika Koiviston johdolla 3?1-lukemin.


TE-toimistojen henkilöstöltä kovaa kritiikkiä aktiivimallille: kohtuuton osalle työttömistä, resursseja liian vähän MTV 16:22 16.01

Työ- ja elinkeinohallinnon henkilöstöliitto (THHL) pitää työttömien aktiivimallia kohtuuttomana osalle työttömistä, liitto kertoo tiedotteessaan. Lisäksi liitto pitää myös te-palvelujen työntekijöille asetettuja vaatimuksia liian suurina.


Kommentti: Aktiivimalli, populismi, presidentin valtaoikeudet — ja Pekka Haavisto iltasanomat 15:13 15.01

Sen ymmärtää, että presidenttiehdokkaat kommentoivat haukuttua aktiivimallia. Mutta kaiken keskellä ehdokkaiden kannattaisi muistaa perustuslaki ja presidentin valtaoikeudet – varsinkin Vihreiden Pekka Haaviston, joka hurahti asiassa pahasti populismin puolelle, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


SAK järjestää poliittisen mielenilmauksen aktiivimallin takia - ”Hallituksen toiminta on tempoilevaa ja suunnittelematonta” iltalehti 14:04 15.01

Mielenilmaus pidetään 2. helmikuuta. Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK aikoo järjestää poliittisen mielenilmauksen aktiivimallin vastustamiseksi. Ennen 2. helmikuuta pidettävää mielenilmausta SAK:n jäsenliittojen päättävät elimet kokoontuvat yhteiskokoukseen 23. tammikuuta. SAK perustelee mielenilmaustaan sillä, että kansalaiset kokevat mallin epäoikeudenmukaiseksi. Mallia vastustava kansalaisaloite on kerännyt jo lähes 130 000 allekirjoitusta.


SAK järjestää poliittisen mielenilmauksen aktiivimallin takia iltalehti 13:21 15.01

Mielenilmaus pidetään 2. helmikuuta. Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK aikoo järjestää poliittisen mielenilmauksen aktiivimallin vastustamiseksi. Ennen mielenilmausta SAK:n jäsenliittojen päättävät elimet kokoontuvat yhteiskokoukseen 23. tammikuuta. SAK perustelee mielenilmaustaan sillä, että kansalaiset kokevat mallin epäoikeudenmukaiseksi. Mallia vastustava kansalaisaloite on kerännyt jo lähes 130 000 allekirjoitusta. Kansalaisaloite tarvitsee 50 000 allekirjoitusta, jotta se otetaan eduskunnan käsittelyyn, joten aktiivimallia vastustava aloite tulee eduskunnan käsiteltäväksi.


Jalkojen nosto on jo kolmastoista liike - vatsalihashaaste loppusuoralla iltalehti 10:07 15.01

IL-TV:ssä alkoi viime viikolla videosarja, jossa painonnostaja Anni Vuohijoki ja personal trainer Nanna Karalahti haastavat tekemään erilaisia vatsalihasliikkeitä. Videot: Lidl Kolmastoista liike on jalkojen nosto. Mallia voit katsoa yllä olevalta videolta.


Valtiosihteeri Hetemäki varoittaa: Moni ehtii syrjäytyä, jos aktiivimalli ja uudistukset jumivat uusisuomi 09:56 15.01

Väärinkäsitykset aktiivimallista vievät huomion pääasioista, sanoo aktiivimallia valmistellutta työryhmää vetänyt kansliapäällikkö Martti Hetemäki valtiovarainministeriöstä.


SAK:n hallitus ruotii tänään kiisteltyä aktiivimallia MTV 06:26 15.01

SAK:n hallitus on tänään koolla käsittelemässä kuumia tunteita herättänyttä aktiivimallia. SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ei lähtenyt perjantaina ennakoimaan kokouksen päätöksiä tai mahdollisia poliittisia lakkoja.


Juhana Vartiainen: ”Kukaan täysjärkinen ei tietenkään väitä, että työttömyys riippuisi vain omista valinnoista” uusisuomi 18:40 14.01

Kokoomuksen kansanedustaja, ekonomisti Juhana Vartiainen kuvailee paljon arvostelua herättänyttä aktiivimallia pieneksi uudistukseksi. Hän arvioi myös, että enemmistö työttömistä hyötyy uudistuksesta, jos hyötyä mitataan käteen tulevalla työttömyysturva-tulovirralla. 


Juhana Vartiainen aktiivimallista: ”Kukaan täysjärkinen ei tietenkään väitä, että työttömyys riippuisi vain omista valinnoista” uusisuomi 18:40 14.01

Kokoomuksen kansanedustaja, ekonomisti Juhana Vartiainen kuvailee paljon arvostelua herättänyttä aktiivimallia pieneksi uudistukseksi. Hän arvioi myös, että enemmistö työttömistä hyötyy uudistuksesta, jos hyötyä mitataan käteen tulevalla työttömyysturva-tulovirralla. 


Sipilä tukee aktiivimallia ja Jari Lindströmiä: ”Ollut itsekin työttömänä, tuntee nämä asiat” iltalehti 15:23 14.01

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) suhtautuu positiivisesti aktiivimallin tulevaisuuteen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) antaa täyden tukensa työministeri Jari Lindströmille ja hallituksen aktiivimallille. - Linström on entinen pääluottamusmies ja ollut itsekin työttömänä. Hän tuntee nämä asiat, Sipilä sanoin pääministerin haastattelutunnilla Ylen Radio Suomessa.


Pääministeri puolustaa kiisteltyä aktiivimallia Ylellä: Tavoitteena saada työtön edes pieneksi ajaksi töihin MTV 15:10 14.01

Pääministeri Juha Sipilä puolusti tänään kiisteltyä työttömien aktiivimallia Ylen pääministerin haastattelutunnilla.


Pääministeri puolustaa kiisteltyä aktiivimallia: Tavoitteena saada työtön edes pieneksi ajaksi töihin MTV 15:10 14.01

Pääministeri Juha Sipilä puolusti tänään kiisteltyä työttömien aktiivimallia Ylen pääministerin haastattelutunnilla.


Uutiset