"Miten menee, Manu?" Nuori poika sai Emmanuel Macronilta nuhtelun tervehtiessään presidenttiä liian tuttavallisesti MTV 15:48 19.06

Ranskan presidentti Emmanuel Macron oli tapaamassa nuoria tapahtumassa Pariisissa, kun yksi nuorista kutsui häntä Macronin mielestä liian tuttavalliseen sävyyn.


Lasse Lehtisen kolumni: Eurooppa on pian omillaan iltasanomat 08:08 18.06

Ranskan kuuluisin teenlehdistäennustaja Jacques Attali on myös Ranskan presidentin Emmanuel Macronin keksijä ja mentori. Attali oli aikoinaan ihmelapsi hänkin ja presidentti Mitterrandin suojatti. Silmiini sattui hänen puheenvuoronsa L’express-lehdessä toukokuun lopulla.


Italia ja Ranska haluavat laittaa turvapaikkapolitiikan uusiksi: ”Yksikään Euroopan maa ei voi pestä käsiään” uusisuomi 19:28 15.06

Italian pääministeri Giuseppe Conte ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron esittävät, että Euroopan unioni perustaa turvapaikanhakijoiden lähtömaihin viranomaiskeskuksia, joissa turvapaikkahakemukset käsiteltäisiin.


Macronin astiasto maksoi puoli miljoonaa – ranskalaiset raivostuivat iltasanomat 01:50 15.06

Astiaston hinnaksi ilmoitettiin ensin 50?000 euroa, kunnes sanomalehti laski astioille kymmenkertaisen hinnan.


Macron siirtolaiskommenteista: Tarkoitus ei ollut loukata Italiaa iltasanomat 12:57 14.06

Italia on vaatinut Ranskalta virallista anteeksipyyntöä.


Macron: G7-kokouksessa on saatu asioita eteenpäin iltasanomat 04:38 09.06

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin mukaan G7-maiden huippukokouksessa on saatu asioita eteenpäin.


Trump riitautui julkisesti Macronin ja Trudeaun kanssa – aikoo jättää G7-kokouksen kesken uusisuomi 12:17 08.06

Maailman suurimpien kehittyneiden talouksien johtajat tapaavat tänään perjantaina Kanadan Quebecissa.


Puolustusministeri Niinistö Nato-kokoukseen – Macronin interventiojoukot puhuttavat kulisseissa MTV 06:46 08.06

Suomi osallistuu tänään Naton puolustusministerien kokoukseen Brysselissä, jossa valmistellaan sotilasliiton ensi kuussa pidettävää huippukokousta.


Teollisuusmaiden G7-kokous alkaa – Trump kritisoi Twitterissä Ranskan ja Kanadan johtajia iltasanomat 06:18 08.06

–?Ehkä Yhdysvaltain presidenttiä ei haittaa olla eristyksissä, mutta meitä ei myöskään haittaa allekirjoittaa sopimus kuuden maan kesken, jos tarve vaatii, Ranskan presidentti Emmanuel Macron kuittasi Trumpille.


Puolustusministeri Niinistö Nato-kokoukseen – Macronin interventiojoukot puhuttavat kulisseissa iltasanomat 02:57 08.06

Puolustusministeri Jussi Niinistö osallistuu päivän aikana tapaamisiin useissa kokoonpanoissa.


Ranskan presidentin läheinen avustaja korruptiotutkintaan iltasanomat 20:09 04.06

Emmanuel Macronin toimisto kiisti maanantaina syytökset väärinkäytöksistä.


Petäistö pohtii kolumnissaan: Pelastaako Ranskan äärioikeiston nimenmuutos Marine Le Penin? MTV 17:38 02.06

-Mitä kuuluu Marine Le Penille? Siinä kysymys, jota minulle esitetään Suomessa lähes yhtä paljon kuin kysymystä: -Miten Macron pärjää?


Ranskan Macron Trumpille: EU:lle asetetut tuontitullit ovat laittomia MTV 05:12 01.06

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on keskustellut Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa puhelimessa tänään voimaan astuvista tuontitulleista. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.


Macron lupasi pienen lapsen pelastaneelle siirtolaiselle palkinnoksi kansalaisuuden – sama ei onnistuisi Suomessa MTV 10:42 29.05

Suomessa presidentillä ei ole valtaoikeuksia luvata kenellekään kansalaisuutta. Asia on noussut esiin, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron palkitsi malilaisen Mamoudou Gassaman kansalaisuudella hänen pelastettuaan 4-vuotiaan lapsen roikkumasta parvekkeelta.


Macron lupasi lapsen pelastaneelle palkinnoksi kansalaisuuden – sama ei onnistuisi Suomessa MTV 10:42 29.05

Suomessa presidentillä ei ole valtaoikeuksia luvata kenellekään kansalaisuutta. Asia on noussut esiin, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron palkitsi malilaisen Mamoudou Gassaman kansalaisuudella hänen pelastettuaan 4-vuotiaan lapsen roikkumasta parvekkeelta.


Macron lupasi pikkulapsen pelastaneelle ”hämähäkkimiehelle” Ranskan kansalaisuuden – Niinistö ei siihen pystyisi iltasanomat 06:15 29.05

Suomessa toimitaan toisin kuin Ranskassa.


Italia ajautumassa uusiin vaaleihin – Macron kehui Mattarellaa rohkeudesta ja vastuullisuudesta iltasanomat 21:02 28.05

Italian hallitusneuvottelut mutkistuivat entisestään, kun presidentti Mattarella kieltäytyi sunnuntaina hyväksymästä talous- ja valtiovarainministeriksi eurovastaista Paolo Savonaa.


Emmanuel Macron: Malilaissankari saa Ranskan kansalaisuuden uusisuomi 13:31 28.05

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on ilmoittanut, että sankariksi kehuttu malilaissiirtolainen saa Ranskan kansalaisuuden kiitokseksi teostaan.


Nelivuotiaan pelastaneelle siirtolaiselle Ranskan kansalaisuus iltalehti 12:16 28.05

Mamoudou Gassamalle tarjotaan myös työpaikkaa palokunnasta. Mamoudou Gassama, 22-vuotias paperiton siirtolainen Malista, pelasti lauantaina illalla nelivuotiaan tytön varmalta kuolemalta Pariisiin pohjoisosissa. Gassaman rohkeaa ja pelotonta toimintaa on kiitelty ja ylistetty. Maanantaina Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapasi Gassaman ja kertoi nuorukaisen saavan Ranskan kansalaisuuden. Työpaikkakin olisi tarjolla palokunnasta.


Nuorukainen pelasti parvekkeelta käsiensä varassa roikkuneen 4-vuotiaan – Macron kutsui sankarin vierailulle Élysée-palatsiin MTV 12:16 28.05

Ranskassa Pariisissa 22-vuotias mies vaaransi oman elämänsä pelastaessaan 4-vuotiaan pojan varmalta kuolemalta.


esitutkinnan kunnianloukkauksesta Hoffmanin kalifornialaisorganisaatio kauppasi hyökkääjän kiusaamistapaukseen kiusaamistapaukseen liitetty pistävä haju tasoristeysturman esitutkinta valmis vuotta putkeen – ”Tunnistamatonta ainetta” ”Keijo Vilhunen ei

Uutiset