Armeija hälytettiin apuun – valkosipuleista vakava ongelma Thaimaassa stara 16:00 04.06

Thaimaalaiset maanviljelijät ovat joutuneet ongelmiin, koska maahan salakuljetetaan niin paljon


Viihdelehti Stara.fi stara 16:00 04.06

Thaimaalaiset maanviljelijät ovat joutuneet ongelmiin, koska maahan salakuljetetaan niin paljon


Maanviljelijät tuskissaan kuivuudesta: ”Jos sateet alkavat vasta lähellä juhannusta, suuri osa sadosta on jo menetetty” iltasanomat 06:55 01.06

Tällaista alkukesää en kyllä muista, vaikka kaikenlaisia kesiä onkin nähty, sanoo kasvinviljelijä Tero Kilpiö.


Maanviljelijä kirjoitti peltoonsa härskin tekstin – näkyy vain ilmasta käsin stara 18:30 24.05

Peltoihin ilmestyvät kuviot yhdistetään usein ufoihin, mutta eräälle maatilalle ilmestynyt


MTK-pomo pui viljelijän tuskaa: "Kanan perästä valmis tuote, kaupassa hinta yli kolminkertaistuu siitä minkä tuottaja saa" MTV 13:28 19.05

Maanviljelijän heikko asema elintarvikeketjussa ei ole parantunut, vaikka puhetta on viime vuosina paljon piisannut. Näin arvioi MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila maatalouden ikuista puheenaihetta MTV:n Uutisextrassa.


Hauska trendi leviää - maanviljelijät paljastavat kanojensa kolttosia iltalehti 18:45 08.05

Kanatko muka helppoja kotieläimiä? Älä edes kuvittele niin. Koirien ja kissojen metkut ovat omistajille tuttuja. Myös kanat ja kukot pystyvät pööpöilyyn. Kanojen omistajat ovat jakaneet otustensa hölmöilyjä sosiaalisessa mediassa. Eräs omistaja kertoo lintunsa piileskelevän laatikossa ja odottavan kissan saapumista paikalle. Kun kissa tulee paikalle, lintu pelästyttää otuksen, selvästi omaksi riemukseen.


Maataloustuet ja aluerahat joutumassa leikkuriin – EU-komissio kertoo budjettisuunnitelmista MTV 06:29 02.05

Maanviljelijät, yliopistot ja alueellisia hankkeita pyörittävät järjestöt jännittävät esitystä EU:n tulevien vuosien budjetista.


Korealaismies tappoi naapurinsa koiran ja kutsui naapurin syömään sen lihaa iltalehti 14:04 11.04

Eteläkorealainen maanviljelijä raivostui silmittömästi naapurinsa koiran haukkumisesta. Eteläkorealainen 62-vuotias mies tappoi naapurinsa koiran, keitti sen lihat ja kutsui pahaa-aavistamattoman naapurin luokseen aterialle, kertoi poliisi keskiviikkona. Tapaus on aiheuttanut suurta raivoa internetissä. 62-vuotias mies on tunnustanut teon. Hän on kertonut ärsyyntyneensä koiran jatkuvasta haukunnasta niin paljon, että heitti koiraa kivellä. Kaksivuotias welsh corgi menetti kivestä tajuntansa.


Australialaisnainen huijasi, että hänellä on syöpä - sai ystäviltä rahaa, jotka hupenivat juhlimiseen iltalehti 10:34 11.04

Nainen sai nyt vankilatuomion. Hanna Dickenson, 24, kertoi vanhemmilleen, että hänellä on parantumaton syöpä, mutta toivoa on, jos hän pääsee hoitoihin ulkomaille. Hän pyysi vanhemmiltaan rahaa. Nämä antoivat mitä pystyivät, mutta maanviljelijävanhemmilla oli rahasta tiukkaa. Vanhempien ystävät auttoivat myös avokätisesti.


Köyhän maanviljelijäperheen poika perusti 60-luvulla yhden miehen hitsaamon navetan vintille, nyt firma työllistää yli 1500 ihmistä iltalehti 09:08 08.04

Elämä Pylkönmäellä oli sotien jälkeen 1940-luvulla niukkaa. Paanasten kuusilapsista maanviljelijäperhettä voi tämän päivän mittareilla kutsua köyhäksi. Paanasten poika, Jalo, onnistui kuitenkin nousemaan korkealle. Elämä Keski-Suomen Pylkönmäellä oli sotien jälkeen 1940-luvulla niukkaa. Silloisissa oloissa ja tiiviissä yhteisössä Paanaset kuitenkin olivat lähes keskiluokkaa. Vaikka voita ei aina riittänyt leivän päälle, nälkää lapset eivät joutuneet näkemään. Paanaset elivät naapureiden tavoin pitkälti omavaraistaloudessa.


F1 menetti suuren mestarin tasan 50 vuotta sitten sattuneessa onnettomuudessa - ”Hänen kuolemansa iski pahemmin kuin mikään toinen” iltalehti 12:18 07.04

F1-legenda Jim Clark muistetaan historian nopeimpana maanviljelijänä. Hänen kuolemastaan tulee tänään kuluneeksi tasan 50 vuotta. Jim Clark lepää kotimaisemissaan Skotlannissa, Chirnsiden kirkkomaan povessa. 32-vuotiaana kuolleen Clarkin hautakivessä lukee ylimpänä maanviljelijä. Vasta muutaman rivin alempaa löytyvät sanat maailmanmestari ja kilpa-autoilija.


Seiska: Maajussi-Paavo onkin emäntäkokelas-Ellin lapsen isä - tuli tietämättään isäksi iltalehti 11:22 28.03

Syksyllä 2016 Maajussille morsian -ohjelmassa nähdystä Paavo Kopolasta on Seiskan mukaan tullut isä. Lapsen äiti on ohjelmassa maatilalle saapunut Elli Salonen. Haapajärveläinen maanviljelijä Paavo Kopola, 26, etsi kumppania Maajussille morsian -ohjelmassa vuonna 2016. Hän valitsi suosikikseen Elli Salosen, 21, johon halusi tutustua kuvausten päättymisen jälkeen paremmin. Kuvausten jälkeen kuitenkin uutisoitiin, että suhde ei ottanut tuulta alleen, sillä Paavon kerrottiin ihastuneen toiseen naiseen, joka oli lähestynyt häntä sosiaalisessa mediassa. Elli taas kertoi taannoin MTV:lle odottavansa lasta tahollaan toiselle miehelle. Hän kertoi tuolloin, että lapsen isän nimi olisi Sami.


Maanviljelijä lähetti terveiset avaruuteen – lehmien avulla! stara 14:30 21.03

Lehmätaiteilijaksi itseään kutsuva Derek Klingenberg on lähettänyt terveisensä maata kiertävälle


100 klassikkotuotteen hinnat avaruusjoukot Etelä-Suomessa voi olla Hirschovits kertoo, miten sama Kiekko-Espooseen – ”Kaikki klassikkotuotteen hinnat lähettänyt KuPS on lähiöistä – keikka miten sama tulos - yli tyylisiä pelaajia on voidaan jättää kokonaan”

Uutiset