Ilo katosi harjoittelusta – suomalaisuimari hylkäsi täyden stipendin Floridassa ja palasi Suomeen: “Tiesin tasan tarkkaan, että tämä oli oikea päätös” yle 07:54 21.07

Uimari Ida Hulkko valmistautuu uransa toisiin MM-kisoihin. Hän vietti viime lukukauden Yhdysvalloissa Florida State-yliopistossa, mutta palasi takaisin Suomeen.


Pika-aitureiden historiallinen temppu suomalaisessa yleisurheilussa sai asiantuntijan maireaksi: ”Kumpikaan ei ollut edes tyytyväinen” yle 06:29 18.07

Yleisurheilun MM-kisoihin ei ole koskaan aiemmin selvinnyt kolmea suomalaista pika-aituria samalle matkalle.


"Vika oli miehessä" – Antti Ruuskanen odotti itseltään paljon enemmän Lapinlahdella MTV 21:36 17.07

Dohan MM-kisoihin jo valittu keihäsmies Antti Ruuskanen odotti hyvien harjoitusviikkojen jälkeen kunnon tulosta Lapinlahdella keskiviikkona.


Jenkkisprintteri Noah Lyles pisti suunnitelmansa uusiksi – ei lähde triplan metsästykseen MM-kisoihin yle 16:43 16.07

Noah Lyles osallistuu Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa vain 200 metrille, joten 100 metriä jää Dohan MM-kisoissa välistä.


MM-karsinta ajoi naapurimaat täysimittaiseen sotaan, tuhansia kuoli – Mauricio Rodríguez viimeisteli 50 vuotta sitten kohtalokkaan maalin iltalehti 10:06 14.07

Mauricio "Pipo" Rodríguez viimeisteli osuman, joka vaati arvioiden mukaan jopa 6 000 kuolonuhria. Sunnuntaina vietetään yhden koko urheiluhistorian synkimmän hetken 50-vuotispäivää. Kesäkuun alussa 1969 El Salvador ja Honduras olivat jo pelanneet kahdesti pääsystä futiksen MM-lopputurnaukseen 1970. Kun sekä Tegucigalpassa että San Salvadorissa kotijoukkue oli voittanut, jouduttiin ratkaiseva ottelu järjestämään puolueettomalla maaperällä. Panokset olivat valtavat: Kumpikaan maa ei ollut koskaan selvinnyt MM-kisoihin.


Pysäyttävä puheenvuoro: NHL-legendan kasvattama ruotsalaislupaus pelkää vanhenemista – haaveilee toisesta elämästä MTV 09:54 12.07

Ruotsin yleisurheilun lupauksiin lukeutuva Bianca Salming, 20, kilpailee parhaillaan Gävlessä alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa sekä seitsenottelussa että korkeushypyssä. Hän unelmoi paitsi pääsystä Dohaan aikuisten MM-kisoihin myös rinnakkaisesta elämästä, ja pelkää vanhenemista.


Tinder-profiili hätkähdytti mauttomuudellaan – ruotsalainen MM-mitalisti joutui kohun keskelle: ”Kaikki luulevat minua naistenhakkaajaksi” iltalehti 16:56 09.07

Ruotsalainen huippu-urheilija perusteli, että oli hävinnyt vedon kaveriaan vastaan. Mathias Jonsson ehti reilussa tunnissa kerätä hyvin kyseenalaisen maineen. Jonsson, 24, on ammattilainen thainyrkkeilyssä ja viime vuoden MM-pronssimitalisti. Hän suuntaa Bangkokissa järjestettäviin MM-kisoihin jälleen heinäkuussa. Jonsson on kuitenkin joutunut viime päivinä erittäin kyseenalaiseen maineeseen.


MM-kisoihin valittu keihäänheittäjä Helander jää kilpailutauolle kylkivamman takia – nuorten EM-kisat jäävät välistä yle 17:07 03.07

Keihäänheittäjä Oliver Helander jää kilpailutauolle. Hän saattaa palata kisakentille kuitenkin vielä heinäkuun puolella.


MM-kisoihin valittu keihäänheittäjä Helander jää kilpailutauolle – nuorten EM-kisat jäävät välistä yle 17:07 03.07

Keihäänheittäjä Oliver Helander jää kilpailutauolle. Hän saattaa palata kisakentille kuitenkin vielä heinäkuun puolella.


Ella Junnila ja Oliver Helander tähtinä – 46 suomalaisnuorta valittu EM-kisoihin MTV 19:10 01.07

Urheiluliitto SUL lähettää yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kisoihin 46 urheilijan joukkueen. Joukkueessa on myös aikuisten MM-kisoihin Dohaan valittuja urheilijoita, kuten keihäänheittäjä Oliver Helander ja korkeushyppääjä Ella Junnila.


Alisa Vainio nimettiin Dohan MM-kisoihin – ”Näkymä on hyvä” iltasanomat 17:43 01.07

Urheiluliitto nimesi maanantaina seitsemän uutta yleisurheilijaa Dohan MM-kisoihin.


Caster Semenya uhkaa jättäytyvänsä MM-kisoista, taistelu IAAF:n kanssa jatkuu – "Tämä on kuin sotaa" MTV 12:03 01.07

Eteläafrikkalainen juoksija Caster Semenya ei osallistu syksyn MM-kisoihin, jos hän ei saa lupaa juosta Dohassa paraatimatkallaan 800 metrillä kiistellyn testosteronisäännön vuoksi.


Voittoputkeaan jatkanut Caster Semenya uhkasi jäädä pois MM-kisoista iltasanomat 09:11 01.07

Semenya ei osallistu MM-kisoihin, jos ei saa juosta 800 metrillä.


Ida Hulkko polski vinhaa vauhtia SM-uinneissa – murjaisi suoran kommentin Suomen kisoista MTV 21:28 27.06

Uinnin SM-kisojen naisten 50 metrin rintauinti Espoon Leppävaarassa oli torstaina täyttä sähinää alusta loppuun. Vauhdikkaimmin ui TaTU Tampereen jo MM-kisoihin valittu Ida Hulkko, joka kellotti ajan 30,97.


Matti Mattssonin valmennuksessa on haettu henkistä kestävyyttä matkalla kohti Tokiota – "Minun parasta uintiani ei ole vielä nähty" yle 10:26 27.06

Porilaisuimari valmistautuu heinäkuussa Etelä-Koreassa pidettäviin MM-kisoihin, mutta sitä ennen hän kilpailee SM-kisoissa Espoossa. Ulkona uitavissa SM-kisoissa hän haluaa saada mahdollisimman monta hyvää starttia.


Vilja, 11, oli leuanvedon MM-kisojen nuorin kilpailija – innostui lajista lehtijutun perusteella: ”Harrastan ainakin niin kauan” iltasanomat 16:48 25.06

Vilja Hujanen osallistui 11-vuotiaana ensimmäisiin aikuisten MM-kisoihinsa leuanvedossa. Tavoitteita riittää tuloksen suhteen ainakin seuraavaan merkkipaaluun asti.


Räjähtävää menoa: Leo-Pekka Tähti ja muut kelausmestarit testeissä – Amanda Kotaja paljasti hurjan penkkipunnerrusennätyksensä MTV 15:02 25.06

Parayleisurheilun marraskuisiin MM-kisoihin valmistautuvat Leo-Pekka Tähti, Henry Manni, Amanda Kotaja ja Toni Piispanen olivat tiistaina testattavana Espoossa.


Ruotsalaisjuoksija Bahta voi päästä MM-kisoihin – vuoden panna päättyy elokuun lopussa yle 18:34 24.06

Meraf Bahta ei kertonut olinpaikkatietojaan asianmukaisesti dopingtestauksen apuna käytettävään järjestelmään.


Erikoinen ratkaisu: Ruotsin kohujuoksija asetettiin kilpailukieltoon dopingsotkuista – saa silti osallistua Dohan MM-kisoihin iltalehti 17:01 24.06

Meraf Bahta on asetettu vuoden mittaiseen kilpailukieltoon. Ruotsalainen saa silti juosta Dohan MM-kisoissa. Meraf Bahta jätti vuoden sisällä kolme kertaa ilmoittamatta olinpaikkatietonsa dopingvalvojille ennen Berliinin EM-kisoja. Silti nainen sai juosta kisoissa ja nappasi pronssia 10 000 metrillä. Nyt Bahta on kuitenkin asetettu dopingtestaajien välttelystä vuoden mittaiseen kilpailukieltoon, joka alkoi kuitenkin jo 1.9.2018. Niinpä hän on vapaa kilpailemaan taas syyskuun alussa. MM-kisat järjestetään tänä vuonna Dohassa 28.9.–6.10.


Suomi kahdeksan suunnistajan voimin elokuun MM-kisoihin yle 12:00 24.06

Suomen naisten joukkue MM-kisohin on kokenut ja miesten joukkue vähän kokemattomampi.


Mattila venyi tyttövauva – päihtynyt

Uutiset