Syyttäjä: Poliisit toimivat oikein Mäntyharjun takaa-ajossa – ei syy-yhteyttä kuolonkolariin iltasanomat 15:46 05.09

Syyttäjän mukaan tilanteessa on toimittu asianmukaisesti.


Syyttäjä: Poliisit toimivat oikein Mäntyharjun takaa-ajossa – ei syy-yhteyttä kuolonkolariin MTV 15:42 05.09

Syyttäjä ei aloita varsinaista esitutkintaa poliisin toiminnasta Mäntyharjun kuolonkolarissa, jossa takaa-ajo päättyi kolmen ihmisen kuolemaan.


IS: Mäntyharjun kuolonkolarista epäillyn tausta: Oli saanut lukuisista rattijuopumuksistaan vain sakkoja ja ehdollista MTV 08:33 24.07

Mäntyharjussa viime viikolla tapahtuneen tuhoisan kuolonkolarin aiheuttamisesta epäilty mies sai ensimmäisen rattijuopumustuomionsa vuonna 2005, kertoo Ilta-Sanomat. Tuolloin mies sai ehdollista, sakkoja ja ajokiellon.


Tällaisia tuomioita Mäntyharjun kuolonkolarista epäilty oli saanut rattijuopumuksesta iltasanomat 07:00 24.07

Mäntyharjun tuhoisasta kuolonkolarista epäilty selvisi sakoilla ja ehdollisilla vankeustuomioilla aiemmista rattijuopumuksista.


Poliisin toimet eivät yksin riitä rattijuoppojen kaitsemiseen – "Keinovalikoimaa löytyy, jos tahtoa on" MTV 08:10 21.07

Kesällä rattijuoppoja on enemmän liikenteessä, mikä voi pahimmillaan johtaa Mäntyharjun kolarin kaltaisiin murhenäytelmiin. Kuluneena vuonna on kuitenkin ollut vähemmän liikennekuolemia kuin viime vuonna. 


Mäntyharjun kuolonkolari: Tällaista elämää epäilty kännikaahari eli iltasanomat 19:28 20.07

Vuonna 2017 mies syyllistyi laittomaan uhkaukseen ja pahoinpitelyyn. Samana vuonna eräs nainen yritti puukottaa häntä kolmesti.


Rikosta vai ei? – Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää poliisin toiminnan Mäntyharjun kolarissa perinpohjaisesti MTV 12:43 20.07

Valtakunnansyyttäjänvirasto on aloittanut esiselvityksen poliisin toiminnasta eilisessä Mäntyharjun kuolonkolarissa, jossa takaa-ajo päättyi kolmen ihmisen kuolemaan.


Mäntyharjun kuolonkolarista lisätietoja: Takaa-ajettu oli paikkakunnalla tunnettu rattijuoppo MTV 12:18 20.07

Mäntyharjun torstaisessa kolme henkeä vaatineessa kuolonkolarissa kuoli keskisuomalainen 1950-luvulla syntynyt pariskunta, poliisi kertoo. Pariskunta oli autossa, johon poliisin takaa-ajama epäilty rattijuoppo törmäsi.


Poliisiylijohtaja Mäntyharjun onnettomuudesta: Harvinainen turma – poliisilla ei ollut tilaisuutta päättää takaa-ajosta MTV 12:08 20.07

Mäntyharjun rattijuoppo-onnettomuus on harvinainen ja järkyttävä, koska siinä kuoli täysin sivullisia ihmisiä, sanoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.


Mäntyharjun pakoauton kuljettajaa oli epäilty jo aiemmin rattijuopumuksesta – turmassa kuoli myös keskisuomalainen pariskunta iltasanomat 10:26 20.07

Mäntyharjun onnettomuuden pakoautoa ajanut oli myös menettänyt aiemmin ajo-oikeuden rattijuoppouden takia.


Kuvat näyttävät Mäntyharjun turmakolarin rajuuden – takaa-ajo päättyi kolmen kuolemaan MTV 17:27 19.07

Kolme ihmistä kuoli tänään Mäntyharjussa Etelä-Savossa, kun rattijuopumuksesta epäilty ajoi poliisia pakoon. Yksi kuolleista on pakoauton kuljettaja. 


Kemikaalipitoisuudet alentuneet Mäntyharjun turmapaikan lähivesissä – haju- tai makukynnys ei ylity ainakaan pintavesissä MTV 19:27 01.06

Mäntyharjun kemikaaliturman lähivesien kemikaalipitoisuudet ovat alentuneet tai jo vakiintuneet matalalle tasolle. Asiasta tiedottivat perjantaina Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen ely-keskukset.


Tutkija: Mäntyharjun myrkky­onnettomuutta osattiin odottaa vuosia – ”Ei mitään järkeä” iltasanomat 11:25 31.05

Kemikaalijunat kulkevat Salpausselällä kuin vanhan YYA-Suomen muistona, professori lataa.


Professori: Mäntyharjun myrkky­onnettomuutta osattiin odottaa vuosia – ”Ei mitään järkeä” iltasanomat 11:25 31.05

Kemikaalijunat kulkevat Salpausselällä kuin vanhan YYA-Suomen muistona, professori lataa.


Poliisi reagoi kansalaisten yhteydenottoihin: Mäntyharjun myrkkyvuodosta esitutkinta iltalehti 13:01 29.05

Poliisi selvittää muun muassa, ovatko joku tai jotkut käsitelleet ja säilyttäneet vaarallista ainetta lain vastaisesti. Itä-Suomen poliisilaitos aloittaa esitutkinnan Mäntyharjun Kinnin asemapaikalla tapahtuneesta kemikaalipäästöstä. Vuoto tapahtui 7. huhtikuuta, kun seisakkeella tilapäisessä säilytyksessä ollut 50 junavaunun letka lähti liikkeelle ja yksi säiliövaunu rikkoutui. Letkasta valui luontoon 35 tonnia haitallista kemikaalia. Poliisin mukaan asiaa tutkitaan alkuvaiheessa ympäristön turmelemisena ja vaarallisten aineiden kuljetusrikoksena. Poliisi selvittää tutkinnassa, ovatko joku tai jotkut syyllistyneet asiassa tahalliseen tai törkeän huolimattomaan menettelyyn.


35 tonnia MTBE-kemikaalia valui maastoon – poliisi käynnisti tutkinnan Mänty­harjun myrkky­juna­turmasta iltasanomat 12:59 29.05

Itä-Suomen poliisilaitos käynnistää esitutkinnan Mäntyharjun Kinnin asemapaikalla 7. huhtikuuta tapahtuneesta kemikaalipäästöstä.


Mäntyharjun kemikaalipäästöstä esitutkinta – syyllistyikö joku tahallaan huolimattomuuteen? MTV 12:43 29.05

Itä-Suomen poliisilaitos käynnistää esitutkinnan Mäntyharjun Kinnin asemapaikalla huhtikuussa tapahtuneesta kemikaalipäästöstä.


Mäntyharjun kemikaalivuodon ympäristötuhoista uutta tietoa - ennuste: osa vesistä käyttökelpoisiksi kesän aikana iltalehti 19:30 27.05

Suomen ympäristökeskus ennustaa, että Sarkaveden ja Vuohijärven vesi palautuisi käyttökelpoiseksi kesän aikana. Säiliövaunu suistui raiteiltaan 7. huhtikuuta Mäntyharjun Kinnin liikennepaikalla, minkä seurauksena erittäin myrkyllistä bensiinin valmistuksessa käytettävää MTBE-kemikaalia vuoti ympäristöön 35 tonnia. Etelä-Savon ely-keskus on ottanut tällä viikolla uusia vesinäytteitä kemikaalivuodon jäljiltä. Ely-keskuksen mukaan onnettomuuspaikan lähellä ja sinne rakennetussa patoaltaassa MTBE:tä on edelleen runsaasti. MTBE:n haju- ja makukynnyksenä pidetään yleisesti 0,01 mg/l pitoisuutta.


MTBE-turma vaikuttaa edelleen vesistöjen ja kaivojen veden­käyttöön Mänty­harjulla iltasanomat 14:23 25.05

Kaakkois-Suomessa MTBE-kemikaalin pitoisuudet ovat pysyneet pieninä Mäntyharjun junaonnettomuuden jäljiltä.


Haistatti pomolleen huusi niin Tiger Woodsia

Uutiset