Selviytyjissä todellinen yllätyskäänne – tv-katsojat äimistyivät ratkaisusta: ”Olipa kumma jakso” iltasanomat 22:06 22.04

Varo juonipaljastuksia! Älä lue artikkelia, jos et halua tietää, millainen käänne sunnuntain Selviytyjät-jaksossa nähtiin.


Konfliktialueelta raportoinut mies ammuttiin kuoliaaksi suorassa lähetyksessä Nicaraguassa iltalehti 22:05 22.04

Toimittajiin kohdistuu yhä enemmän väkivaltaa maailman kriisialueilla. Väli-Amerikassa sijaitsevan Nicaraguan etelärannikolla tapahtuvista hallituksenvastaisista mielenosoituksista raportoinut toimittaja ammuttiin suorassa lähetyksessä lauantaina. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, paikallismedioita siteeraten.


Kuvat: Pohjanmaa ui vesimassojen alla – meteorologi: Näin viikko alkaa tulva-alueilla iltasanomat 22:00 22.04

Poikkeuksellisen rankat tulvat helpottavat pohjalaisjokien varsilla. Koko Suomessa pahin ei ole välttämättä takana.


Vapun sääennusteen yllä leijuu tummia pilviä, mutta lunta ei sentään ole luvassa: ”Nyt saa jännätä, tuleeko sadealue etelästä” iltalehti 21:32 22.04

Maanantaina sää lämpenee hieman. Vapun sää näyttää tämänhetkisten ennusteiden mukaan epävakaiselta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala. Mustalan mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että etelästä saapuva sadealue ulottuu vappuna Suomeen saakka. Jos näin käy, lämpötilatkin saattavat vappuna jäädä jopa alle kymmenen asteen.


Norjan viranomaisten erikoinen pyyntö abeille: älkää harrastako seksiä liikenneympyröissä iltalehti 20:32 22.04

Norjalaiset penkkarit vaikuttavat olevan vähän turhankin rajut. Norjalaiset abijuhlat eli penkkarit ovat tunnetusti hieman kovemmat kuin meillä Suomessa - ainakin mitä kestoon ja juhlimisen määrään tulee. Juhlat ovat nimeltään Russ ja ne kestävät alueesta ja koulusta riippuen viikkojen ajan. Russissa juhlitaan ja juodaan rankasti. Osa opiskelijoista matkustaa Russia varten hankituilla busseilla ympäri Norjaa. Busseja ajaa yleensä maksettu kuljettaja.


KHL-jättiläinen on lyöty! Suomalaispuolustajan seura voitti sensaatiomaisen mestaruuden iltalehti 19:18 22.04

Atte Ohtamaan Ak Bars Kazan on varmistanut KHL:n mestaruuden. Kazan kukisti ratkaisevaksi muodostuneessa viidennessä finaalissa jättiseuran ja suursuosikin ZSKA Moskovan 1-0. Kazan voitti ottelusarjan voitoin 4-1. Rob Klinkhammerin voittomaalia kolmoserän alussa tarkastettiin videolta piinallisen kauan. Kanadalainen ohjasi osumansa ylivoimalla ruotsalaismolari Lars Johanssonin längistä sisään. Tilanteessa tarkistettiin, oliko jalka maalivahdin alueella, kun maila osui kiekkoon. Pitkällisen puntaroinnin jälkeen tuomari osoitti kiekkoa keskelle, ja kazanilaisyleisön bileet lähtivät käyntiin.


Paavo Väyrynen: ”Tämän jälkeen on kaikille täysin selvää, kenen on vastuu keskustan vaalitappiosta” uusisuomi 18:26 22.04

Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sanoo, että keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä olisi voinut ehdottaa puoluehallitukselle ja puoluehallitus puolestaan puoluevaltuustolle, että puolueen sääntöjä olisi muutettu Väyrysen esittämällä tavalla.


Ylivoimainen RoPS murjoi PS Kemin Lapin derbyssä - alkukauden tilastot ovat hirmuista luettavaa! iltalehti 18:13 22.04

Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Kauden ensimmäisessä Lapin paikalliskamppailussa Rovaniemellä kotijoukkue RoPS teki selvää jälkeä PS Kemistä. Maalintekijöinä kunnostautuivat Lassi Lappalainen, Filip Ivanovski ja Agnaldo. Rovaniemeläisten alkukausi on sujunut hirmuisessa liidossa. Seura on neljän kierroksen jälkeen ainoana voittanut kaikki neljä otteluaan ja paukuttanut niissä yhteensä seitsemän osumaa. Vielä paljon hämmentävämpi on RoPS:n päästettyjen maalien tilasto: niitä ei ole neljässä pelissä vielä ainuttakaan!


Keskustan puoluesihteeri­ehdokkaat kummeksuvat Liike Nyt -hanketta iltasanomat 18:11 22.04

Liike Nyt -hanke ei vakuuta keskustan puoluesihteerikandidaatteja.


Jalasjärven tulva-alueella koululaisten matkaa turvataan avustajilla, kaupunki varoittaa: ”On parempi myöhästyä koulusta kiertotien käyttämisen takia kuin mennä lähelle tulvavettä” iltalehti 17:51 22.04

Alueen koulukyytien reitteihin ja aikatauluihin on odotettavissa muutoksia. Etelä-Pohjanmaalla Kyrönjoen tulvat ovat aiheuttaneet erityisjärjestelyjä tieliikenteessä. Erityisesti huolta tulvat aiheuttavat koululaisten koulumatkoihin. Kurikan kaupunki ja pelastusviranomaiset yhdessä varoittavat tiedotteessa, että kenenkään ei pidä vaarantaa omaa turvallisuuttaan kouluun pääsemisen kustannuksella. - Kenenkään ei pidä lähteä ylittämään suljettuja tieosuuksia missään tapauksessa. Vanhempien on myös pidettävä huoli, että lapset eivät mene lähellekään virtaavaa vettä tai tulvivia teitä. Siellä on syvä oja aina piilossa, painottaa palomestari Jani Välimaa Jalasjärven paloasemalta Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.


Paavo Väyrynen vastaa Juha Sipilälle puoluevaltuuston puheenjohtajuudesta: ”Ehdotukseni sopi puoluedemokratiaan” iltalehti 17:10 22.04

Väyrynen on jo aiemmin julkisuudessa todennut, että tehty ratkaisu puheenjohtajavalintaa koskevasta sääntömuutoksesta koituu keskustan kohtaloksi tulevissa vaaleissa. Paavo Väyrynen vastaa pääministeri Juha Sipilän esittämään väitteeseen koskien puoluekokouksen puoluevaltuuston puheenjohtajuutta. Sipilä totesi tänään Ylen haastattelutunnilla, että Väyrysen esitys puheenjohtajavalintaa koskevasta sääntömuutoksesta on "täysin utopistinen ajatus".


Saksan demarit saivat 155-vuotisen historiansa ensimmäisen naispuheenjohtajan iltalehti 16:59 22.04

155-vuotias puolue valitsi puheenjohtajakseen Andrea Nahlesin. Saksan sosialidemokraattinen puolue SPD valitsi sunnuntaina itselleen uuden puheenjohtajan. Andrea Nahlesin valinta oli odotettu. Hän on ensimmäinen nainen SPD:n johdossa puolueen 155-vuotisen historian aikana. - Tänään, tässä puoluekokouksessa, rikoimme puolueen lasikaton. Ja katto tulee pysymään avoimena, sanoi Nahles Wiesbadenissa pidetyssä puoluekokouksessa.


Vt3:n tulva jatkuu: avustajat turvaamaan Jalasjärven lasten koulumatkaa iltasanomat 16:45 22.04

Kurikan kaupunki järjestää avustajia turvaamaan koulumatkaa tulvan saartamilla alueilla.


Keskustan puoluesihteeri­ehdokkaat esittäytyivät puolue­väelle – ”Keskusta pitää ajaa hyökkäys­asentoon” iltasanomat 16:14 22.04

Keskustan uudella puoluesihteerillä on edessään suuri haaste. Tulevan kauden aikana käydään vuoden sisään kolmet vaalit, mutta keskustan kannatus on jäänyt sdp:stä ja kokoomuksesta pahasti jälkeen.


Samana päivänä kortin saanut kaahasi tutkaan yli 130 km/h kuudenkympin alueella iltasanomat 15:42 22.04

Vasta ajokortin saaneen nuoren miehen autoilut loppuivat lyhyeen Savonlinnassa viikonloppuna.


Toimittaja ammuttiin kuoliaaksi kesken Facebook-liven Nicaraguassa – kuuluu vain yksi laukaus ja kirkumista MTV 14:42 22.04

Nicaraguaa jo useita päiviä koetelleissa levottomuuksissa on kuollut ainakin 10 ihmistä, hallitusta vastustavien mielenosoittajien mukaan kuolleita on 25. Viime yönä surmansa sai paikallinen toimittaja Ángel Ganoa. Hän oli raportoimassa tilanteesta suoraan Facebookin kautta uutissivusto El Meridianolle Bluefieldsissä, kun häntä ammuttiin päähän. 


Pääministeri Juha Sipilä tyrmäsi Paavo Väyrysen ehdotuksen puoluevaltuuston puheenjohtajuudesta Ylen haastattelutunnilla: ”Täysin utopistinen ajatus” iltalehti 14:38 22.04

Paavo Väyrysen mukaan hänen ehdotuksensa hylkääminen tulee maksamaan keskustalle vaalit. Suomen pääministeri Juha Sipilä otti kantaa Paavo Väyrysen ehdotukseen puoluevaltuuston puheenjohtajuudesta Ylen haastattelutunnilla. Väyrynen teki aiemmin tällä viikolla keskustalle ehdotuksen, että on valmis tukemaan Sipilää, mikäli hän saisi mahdollisuuden tulla valituksi Sotkamon keskustan puoluekokouksessa puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.


Juha Sipilä vastasi Paavo Väyryselle haastattelutunnilla: ”Täysin utopistinen ajatus” uusisuomi 14:18 22.04

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä pitää täysin mahdottomana ajatusta siitä, että keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen voisi nousta keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi erityisen sopimuksen turvin.


Sipilä ilmoittautui keskustan puheenjohtajakisaan: vastasi väistyvälle puoluesihteerille – "Onko keskustalla tarpeeksi itsetuntoa?" iltasanomat 13:34 22.04

–?Olen 56-vuotias insinööri, korjaan diplomi-insinööri Kempeleestä ja pyrin keskustan puheenjohtajaksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi, pääministeri Juha Sipilä (kesk) lausui tänään sunnuntaina Lahdessa keskustan puoluevaltuuston edessä.


Samana päivänä kortin saanut kaahasi tutkaan yli 130 km/h kuudenkympin alueella MTV 13:17 22.04

Vasta ajokortin saaneen nuoren miehen autoilut loppuivat lyhyeen Savonlinnassa viikonloppuna.


81-vuotiaan 81-vuotiaan kansanparantajan murhasta ainakaan tänään ihmistä vohvelikahvilassa Jättiyllätys KHLssä! Jortikka ihasteli joutuneen karhun ja Keskustan puoluesihteeri­ehdokkaat päätös lähteä pahimmat tulvat” Pohjanmaa tapahtunut - USA tarkasteli tulvivaa kotikyläänsä villitsi Fuengirolassa – yli 130

Uutiset