Estelle, George, Christian, Leonor… suloisista lapsista kasvaa Euroopan tulevia hallitsijoita - tällaisia he ovat iltalehti 09:44 21.01

Lue IL Plus -palvelulsta kuinka vanhemmat haluavat taata Euroopan hoveissa kasvaville tuleville monarkeille mahdollisimman normaalin lapsuuden. Millainen on Hollannin tuleva kuningatar, 14-vuotias Oranian prinsessa Catharina-Amalia? Entäpä Tanskan 12-vuotias kruununprinssi Christian Valdemar? Britannian ja Ruotsin kuninkaalliset lapset ovat monelle suomalaisellekin tuttuja, mutta ympäri Eurooppaa kasvaa muitakin nuoria tyttöjä ja poikia, jotka kohoavat tulevaisuudessa kotimaidensa valtaistuimille.


HS: Minna oli niin juovuksissa, ettei voinut hakea lastaan päiväkodista - ilmoitti itsestään lastensuojeluun iltalehti 09:24 21.01

On hyvin harvinaista, että päihdeongelman kanssa kamppaileva vanhempi itse hakee perheelleen apua lastensuojelusta, kertoo Helsingin Sanomat. 3-vuotiaan Ainon äiti Minna (nimet muutettu) kertoo , miten hän löysi oman pohjansa. Eräänä päivänä hän tajusi olevansa niin humalassa, ettei voinut hakea lastaan päiväkodista. Lopulta hän päätti soittaa oman alueensa lastensuojelun päivystäjälle ja kertoa totuuden. Lastensuojelun sosiaalityön päällikkö Terhi Leino Helsingin lastensuojelusta kertoo Helsingin Sanomissa, ettei Minna ole tilanteensa kanssa yksin. Vanhemman päihteidenkäyttö oli Helsingissä vuonna 2016 yleisin yksittäinen syy tehtyihin lastensuojeluilmoituksiin. Vaikka pienten lasten vanhempien päihdeongelmat ovat yleisiä, on hyvin harvinaista, että päihdeongelman kanssa kamppaileva vanhempi itse hakee perheelleen apua lastensuojelusta. Taustalla on usein pelko siitä, että lapsi viedään pois. Sama pelko oli Minnallakin.


Matti Pellonpää ei osannut ranskaa: Käytti lunttilappuja ja voitti huiman palkinnon – Lue sunnuntain elokuva-arviot iltasanomat 09:02 21.01

Aki Kaurismäen Boheemielämää -elokuva hurmasi Ranskassa, kuten myös sen päänäyttelijä Matti Pellonpää. IS Tv-lehden kriitikot arvioivat päivän elokuvat.


Kommentti: Trumpin piti korjata Washington – koko hallinto on nyt suljettu ja suo yhä upottavampi iltasanomat 08:42 21.01

Yhdysvaltojen poliittisesta umpikujasta saavat syyttää itseään sekä molemmat puolueet että presidentti Donald Trump, kirjoittaa Ilta-Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Johannes Kotkavirta.


Tältä näyttää Suomen korkeimman turvaluokituksen vankila - elinkautisvanki: ”Kai sitä ihminen tottuu joka paikkaan” iltalehti 07:19 21.01

Riihimäen valtavaan vankilakompleksiin mahtuu noin 220 vankia. Tällä hetkellä näistä 60 on jengivankeja. Useita metrejä korkea muuri kohoaa näyttävänä. Selvää on, että tämän muurin yli ei noin vain kiivetä. Muurit ympäröivät Riihimäen suljetun vankilan valtavaa aluetta. Riihimäki on Suomen korkeimman turvaluokituksen vankila, jonne sijoitetaan Suomen vaarallisimmat vangit. Vankilan maine ulkopuolella on kova.


LM: Ainakin kuusi SM-liigaseuraa haluaa kaljat katsomoihinsa iltalehti 07:09 21.01

Ainakin kuusi liigaseuraa aikoo hakea lupaa joidenkin katsomonosiensa muuttamiseksi anniskelualueeksi, kertoo Lännen Media. HPK:n, Vaasan Sportin, Pelicansin, Mikkelin Jukurien, JYP:n ja TPS:n yhtiöiden toimitusjohtajat kertoivat Lännen Medialle aikovansa hakea muutosta kotihalliensa anniskelualueisiin. Taustalla on uusi alkoholilaki. Lännen Media kysyi asiasta kaikkien 15 SM-liigaseuran johdolta. Kyselyyn vastasi 14 toimitusjohtajaa.


Miltä tuntuu työskennellä Etelämantereella tai nukkua kopissa keskellä Grönlantia? Suomalainen Mikko tietää: "Jääkarhu mursi oven" MTV 06:20 21.01

Mikko Sipilällä on poikkeuksellisen mielenkiintoinen työ. Hän tutkii ilmakehää ja maapallon napa-alueita ja sen vuoksi matkakohteetkin ovat vähintään erikoisia. 


Lähtevätkö demarit hallitukseen Saksassa? Ratkaisu tänään ylimääräisessä puoluekokouksessa MTV 05:12 21.01

Saksassa sosiaalidemokraateilla (SPD) on tänään ylimääräinen puoluekokous.


Kaaos Washingtonissa syvenee – Trumpin kampanja julkaisi hämmentävän murha-aiheisen videon iltasanomat 04:59 21.01

Yhdysvalloissa valtapuolueet ovat täysin riidoissa liittovaltion hallinnon sulkeneen budjettikiistan jatkuessa.


Yhdysvaltain senaatin republikaanijohtaja vannoo: hallinnon rahoituksesta äänestys jo maanantaina iltalehti 04:26 21.01

Yhdysvaltain senaatin enemmistöjohtaja, republikaanipuolueen Mitch McConnell ilmoitti lauantaina, että senaatti äänestää liittovaltion hallinnon rahoittamisesta varhain maanantaina paikallista aikaa. McConnell ei järjestä äänestystä koko budjetista, vaan hänen esityksensä mukaan maanantaina äänestettäisiin liittovaltion hallinnon toiminnan rahoittamisesta väliaikaisesti helmikuun. 8. päivään asti. Tämä antaisi molemmilla puolueille aikaa päästä sopuun varsinaisesti budjetista.


Suomessa jyllännyt influenssavirus B osoittaa hiipumisen merkkejä iltasanomat 23:11 20.01

Influenssakauden Suomessa käynnistäneen B-viruksen huippu saattaa olla ohi.


Turkki pommittaa kurdien hallitsemia alueita Pohjois-Syyriassa iltalehti 19:04 20.01

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kertoo Turkin aloittaneen sotilasoperaation Pohjois-Syyriassa Afrinin kaupungissa. Turkin armeijan mukaan operaation tarkoituksena on turvata rauha Turkin rajaseudulla. Afrinin kaupunki on kurdien YPG-joukkojen hallinnassa vuodesta 2012 alkaen. Turkki pitää YPG:tä terroristijärjestönä.


Turkki pommittaa Yhdysvaltojen tukemia joukkoja Syyriassa MTV 19:03 20.01

Turkin sotilaskoneet ovat iskeneet Syyriassa Afrinin alueella Yhdysvaltain tukemia YPG-kurdijoukkoja vastaan.


Turkki pommittaa Yhdysvaltojen tukemia joukkoja MTV 19:03 20.01

Turkin sotilaskoneet ovat iskeneet Syyriassa Afrinin alueella Yhdysvaltain tukemia YPG-kurdijoukkoja vastaan.


Kiina kertoi hätyytelleensä amerikkalaista sota-alusta Etelä-Kiinan merellä iltasanomat 17:37 20.01

Yhdysvallat sanoo, että USS Hopper on alueella osallistumassa turvallisuusyhteistyöhön ja rutiinioperaatioihin.


Petteri Orpo aktiivimallista: ”Jos tulee kohtuuttomia tilanteita, me korjaamme sitä” uusisuomi 16:01 20.01

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo puolusti rajua arvostelua herättänyttä aktiivimallia puheessaan ennen kokoomuksen puoluevaltuuston kokousta lauantaina.


Polvijärvellä kateissa ollut nainen löytyi kuolleena iltalehti 12:34 20.01

Muistisairas 76-vuotias nainen katosi perjantaiaamuna Pohjois-Karjalan Polvijärvellä. Perjantaista asti kateissa ollut muistisairas nainen löydettiin menehtyneenä tänään hieman ennen puolta päivää Polvijärveltä. 76-vuotias vainaja löytyi Kuorevaarantien läheisyydestä ulkoalueelta. Matkaa kadonneen kotiosoitteesta löytöpaikalle on noin neljä kilometriä.


Suomessa jyllännyt influenssa B hiipumassa – viruslöydökset laskemaan päin MTV 12:16 20.01

Influenssakauden Suomessa käynnistäneen B-viruksen huippu saattaa olla ohi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan viruslöydökset näyttävät olevan laskemaan päin.


Loanheitto alkoi USA:ssa: syypää ”vastustavat luuserit”, kyvytön presidentti, riitelevät republikaanit vai kaikki edellä mainitut? iltalehti 12:13 20.01

Selvän syypään löytäminen USA:n valtion sulkemiselle ei ole aivan yksinkertaista. USA:n valtion rahahanat menivät kiinni, kun budjettiesitystä ei hyväksytty. Puolueet ovat riitaisia monista keskeisistä asioista. Kukaan ei halua ottaa asiasta syytä niskoilleen. USA:n liittovaltion hallinto meni kiinni lauantaina minuutin yli puolenyön, kun senaatti ei saanut aikaan sopimusta budjetista. Kyseessä on ensimmäinen sulku viiteen vuoteen ja vasta kolmas yli 22 vuoteen.


Uutiset