Joukkotappelu oululaisessa ravintolassa toi irakilaismiehelle muhkean laskun iltalehti 17:28 15.12

Oulun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina vuonna 1987 syntyneen irakilaismiehen yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia kivusta ja särystä 5 000 euroa, henkisestä kärsimyksestä 2 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluista 8 990 euroa. Tämän lisäksi mies joutuu maksamaan Lähi-Tapiolalle vahingonkorvausta 30 352,58 euroa sekä oikeudenkäyntikulut 210 euroa.


Forbes: Hurja arvio Michael Schumacherin tuloista - kaikkien aikojen viidenneksi eniten tienannut urheilija iltalehti 16:38 15.12

Talouslehti Forbes julkaisi keskiviikkona arvionsa kaikkien aikojen eniten tienanneista urheilijoista. Listalla on 25 urheilijaa. Forbesin arvioon sisältyy palkkojen lisäksi muun muassa bonukset, palkintorahat ja muita urheilu-uraan liittyviä tulonlähteitä, mutta ei esimerkiksi sijoitustoiminnan tuottoja. Tuloarvion aikaikkuna alkaa siitä, kun urheilija aloitti ammattilaisuran ja päättyi tämän vuoden kesäkuun ensimmäiseen päivään, eli mukana ovat myös urheilu-uran jälkeiset ansiot. Tulot ovat inflaatiokorjatut.


Harakka viihtyi Lidlissä sulkemisajan yli – vasta virkavalta sai linnun lentämään pois MTV 14:54 15.12

Joensuun Pilkon Lidl-myymälä houkutteli jouluostoksille ihmisten lisäksi harakan. Keskiviikkona myymälään liitänyt lintu tykästyi sisätiloihin niin paljon, että paikalle oli kutsuttava pelastuslaitoksen yksikkö.


Taimi, 61, selvisi syövästä pulikka kädessä - ”mummon” piirakkapajalla leivotaan joulun alla yli 20 000 riisipiirakkaa iltalehti 09:01 15.12

Leipoessa vetristyy mielen lisäksi reumaiset nivelet, joita Taimi hoitaa piirakkatalkoilla. Kun varkautelainen Taimi Mykkänen, 61, tulee torstai-iltana saunasta, hänen iltansa vasta alkaa. Saunan jälkeen Mykkänen suuntaa tyttärensä Katja Miettisen Piirakkapajalle yöksi leipomaan riisipiirakoita. Joulun alla pulikoilla on Piirakkapajalla töitä, kun kuukauden aikana leivotaan myyntiin yli 20 000 riisipiirakkaa. Niistä tuhannet ja taas tuhannet syntyvät juuri Mykkäsen käsissä.


SM-liigan mestarivahdin hävyttömän nerokas temppu sai jääkiekkoliigan muuttamaan sääntöjään - taas! iltalehti 22:58 14.12

TPS:n vuoden 2010 kultaryhmässä nähty David Leggio on hyödyntänyt samaa sääntökirjan porsaanreikää jo kahdessa eri sarjassa. Loppuvuodesta 2014 Leggio vesitti kahden miehen läpiajon AHL-ottelussa kaatamalla maalin. Tuomarin oli vihellettävä peli poikki ja tuomittava rangaistuslaukaus, jonka Leggio torjui. Tempun seurauksena AHL muutti sääntöjään vastaavien tempausten osalta. Nykyisin maalin tahallisesta siirtämisestä tuomitaan rangaistuslaukauksen lisäksi ulosajo maalivahdille. Sääntökohtaa nimitetään leikkisästi "Leggio-säännöksi".


Ainakin neljä lasta kuoli junan ja koulubussin törmäyksessä Ranskassa - bussi katkesi kahtia iltalehti 21:12 14.12

Onnettomuus tapahtui tasoristeyksessä lähellä Perpignania Etelä-Ranskassa. Ainakin neljä lasta on saanut surmansa junan ja koulubussin törmäyksessä Millasin ja Saint-Feliu-d'Amontin välillä lähellä Perpignania. Lisäksi ainakin 21 ihmistä on loukkaantunut, heistä seitsemän vakavasti.


Koulubussi ja juna törmäsivät Ranskassa - ainakin neljä lasta kuollut iltalehti 19:12 14.12

Onnettomuus tapahtui lähellä Perpignania Etelä-Ranskassa. Ainakin neljä lasta on saanut surmansa junan ja koulubussin törmäyksessä Millasin ja Saint-Feliu-d'Amontin välillä lähellä Perpignania. Lisäksi ainakin 19 ihmistä on loukkaantunut, heistä seitsemän vakavasti.


Koulubussi ja juna törmäsivät Ranskassa - ainakin kolme kuollut iltalehti 19:12 14.12

Onnettomuus tapahtui lähellä Perpignania Etelä-Ranskassa. Ainakin kolme ihmistä on saanut surmansa junan ja koulubussin törmäyksessä Millasin ja Saint-Feliu-d'Amontin välillä lähellä Perpignania. Lisäksi ainakin yhdeksän ihmistä on loukkaantunut, heistä seitsemän vakavasti.


Oletko haaveillut omasta linnoituksesta? Osa 200-vuotiaan Kyminlinnan rakennuksista etsii uutta omistajaa iltalehti 19:02 14.12

Ostaja tarvitsee rahan lisäksi hyviä ideoita, sillä pelkällä riihikuivalla suojeltuja rakennuksia ei omakseen saa. Kotkassa on nyt mahdollisuus ostaa pientä palaa Suomen historiaa, kun yli 200-vuotiaan Kyminlinnan rakennuksille etsitään uutta omistajaa. Ostajaa haetaan aiemmin puolustusvoimien käytössä olleille rakennuksille, joille toivotaan uutta elämää. 1800-luvulla valmistuneet rakennukset ovat olleet puolustusvoimien käytössä, kunnes varuskunta muutti alueelta Haminaan vuonna 2005.


Juna ja koulubussi törmäsivät Ranskassa – Neljä nuorta kuoli, seitsemän loukkaantui vakavasti MTV 18:58 14.12

Ranskassa ainakin neljä nuorta on kuollut junan ja koulubussin törmäyksessä, vahvistaa maan sisäministeriö. Lisäksi 19 ihmistä loukkaantui, heistä seitsemän vakavasti.


Juna ja koulubussi törmäsivät Ranskassa – Ainakin neljä lasta kuollut, seitsemän loukkaantunut vakavasti MTV 18:58 14.12

Ranskassa ainakin neljä lasta on kuollut junan ja koulubussin törmäyksessä, vahvistaa maan sisäministeriö uutistoimisto Reutersin mukaan. Lisäksi 19 ihmistä loukkaantui, heistä seitsemän vakavasti.


Poliisiksi naamioitunut itsemurhaiskijä tappoi ainakin 17 Somaliassa MTV 09:12 14.12

Poliisiksi naamioitunut itsemurhaiskijä räjäytti itsensä ja tappoi ainakin 17 poliisiakatemiassa Somalian pääkaupungissa Mogadishussa tänään. Sairaalalähteiden mukaan lisäksi ainakin 20 loukkaantui.


Poliisiksi naamioitunut itsemurhaiskijä tappoi ainakin 13 Somaliassa MTV 09:12 14.12

Poliisiksi naamioitunut itsemurhaiskijä räjäytti itsensä ja tappoi ainakin 13 poliisiakatemiassa Somalian pääkaupungissa Mogadishussa tänään. Sairaalalähteiden mukaan lisäksi ainakin 15 loukkaantui.


Poliisiksi naamioitunut itsemurhaiskijä tappoi ainakin 13 Somalissa MTV 09:12 14.12

Poliisiksi naamioitunut itsemurhaiskijä räjäytti itsensä ja tappoi ainakin 13 poliisiakatemiassa Somalian pääkaupungissa Mogadishussa tänään. Sairaalalähteiden mukaan lisäksi ainakin 15 loukkaantui.


Ilves on tekemässä nousua - Sandell lupaa: "Sarjataulukkokin alkaa näyttää paremmalta" jatkoaika.com 08:00 14.12

Ilves on pikku hiljaa parantanut peliään. Täsmähankinnat ovat olleet erinomainen lisä nuoreen joukkueeseen ja tappioputken aikanakin oli havaittavissa merkkejä paremmasta. Lisäksi Sami Sandell on hyvässä pelivireessä.


IL selvitti - he kannattavat ja he vastustavat prosenttirajan nostamista iltalehti 07:21 14.12

28 kansanedustajaa kannatti 5,5 -prosenttisten juomien tuomista kauppoihin, 20 vastusti ja kaksi ei ottanut kantaa. Eduskunta päättää perjantaina, muutetaanko lainsäädäntöä siten, että kaupoista, kioskeista ja huoltamoilta saisi jatkossa 4,7 -prosenttisten alkoholijuomien lisäksi myös 5,5 -prosenttisia juomia. 28 kansanedustajaa kannatti 5,5 -prosenttisten juomien tuomista kauppoihin, 20 vastusti ja kaksi ei ottanut kantaa. He kannattavat prosenttirajan nostamista Antti Kaikkonen (kesk)


Kirja: Macronin menestyksen takana on vaimon lisäksi myös toinen nainen iltalehti 07:03 14.12

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin taustalla on vaikuttanut kaksi vahvaa naista. Ranskan politiikkaan ja kulttuuriin perehtynyt toimittaja-kirjailija Helena Petäjistö on kirjoittanut syksyn aikana kirjan Ranskan "uudesta Napoleonista" eli presidentti Emmanuel Macronista. - Jos isoäiti ”Manettea” ei olisi ollut, Ranskan presidentti Emmanuel Macron ei varmasti olisi siinä missä hän nyt on, tuoreen Ranska, Macron ja minä -kirjan kirjoittanut Helena Petäistö arvelee.


Salma Hayek kauheista kokemuksistaan: ”Harvey Weinstein on minunkin hirviöni” iltalehti 06:35 14.12

Näyttelijä Salma Hayek on kirjoittaa yksityiskohtaisesti kauhistuttavista kokemuksistaan Hollywood-moguli Harvey Weinsteinin kanssa. Hayek kutsuu Weinsteinia hirviöksi tiistaina The New York Timesissa julkaistussa kirjoituksessa ja syyttää tätä seksuaalisesta ahdistelusta. Meksikolaisnäyttelijän mukaan Weinstein uhkasi lisäksi tappaa hänet, kun hän oli torjunut tämän. Hayek kirjoittaa, että hän joutui sanomaan kieltäytymään Weinsteinin lähentelyistä vuosien ajan.


Uutiset