Iivo Niskasen kultaluotsista äärimmäisen täpärästi Vuoden valmentaja - ”Hieno fiilis!” iltalehti 20:43 18.01

Iivo Niskasen maailmanmestariksi valmentanut Olli Ohtonen palkittiin Urheilugaalassa Vuoden valmentajana. Olli Ohtosen ja 15 kilometrin maailmanmestariksi Lahden MM-kisoissa kruunatun Iivo Niskasen menestyksekäs yhteistyö poiki Ohtoselle, 38, valinnan vuoden 2017 parhaaksi valmentajaksi. Ohtonen vei palkinnon pienimmällä mahdollisella erolla. Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann taipui Ohtoselle äänin 149-148. Äänestyksen kolmas oli lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.


Eva Wahlström tylytti Vuoden urheilija -valintaa: ”Aikansa elänyttä” iltalehti 18:12 18.01

Vuoden Urheilija valitaan tänä iltana Urheilugaalassa ja ainakin nyrkkeilijä Eva Wahlströmin mielestä koko konseptilla olisi tuuletuksen paikka. Vuoden urheilija on valittu vuodesta 1947 alkaen, ja vuodesta 2008 valinta on julkistettu Urheilugaalan yhteydessä. Valinnan tekevät Urheilutoimittajain liiton jäsenet, joiden listauksista muodostuvat yhteispisteet määrittävät valinnan. Todella usein valinta on osunut yleisurheilijaan tai talviurheilijaan. Esimerkiksi joukkuelajien urheilija on voittanut pystin ainoastaan kerran (Sami Hyypiä vuonna 2001). Myös kamppailulajien urheilijat ovat viime aikoina jääneet kauas kärkisijoilta. Kamppailu-urheilun piiristä ainoastaan painijat ovat tulleet valituiksi, viimeksi Marko Yli-Hannuksela vuonna 2004.


Verinen ketjureaktio: Metsurit vammauttivat toisiaan vakavasti raivaussahoilla iltalehti 13:15 18.01

Hämeenlinnan poliisi kuvailee tapahtumaa harvinaiseksi ja erikoiseksi. Hämeenlinnan poliisi tutkii epäiltyjä työturvallisuusrikoksia kaupungin liepeillä sijainneella metsätyömaalla. Työmaalla oli useita metsätyömiehiä, jotka tekivät töitä raivaussahan kanssa. Epäonninen tapahtumasarja oli koitua kahden miehen kohtaloksi.


Bussi ja kaksi henkilöautoa kolaroi Helsingissä, yksi loukkaantui: ”Tiet on ihan älyttömän liukkaita” iltalehti 12:26 18.01

Onnettomuuspaikalla Hämeenlinnanväylällä on tällä hetkellä auki vain yksi kaista. Linja-auto ja kaksi henkilöautoa kolaroivat tänään Helsingissä Hämeenlinnanväylällä Kannelmäen ja Kaivokselan liittymän välissä. Toisessa henkilöautossa ollut keski-ikäinen mies loukkaantui, mutta Helsingin päivystävällä palomestarilla Vesa Paatelmalla ei ole tietoa, kuinka vakavasta loukkaantumisesta on kyse. Loukkaantunut henkilö on kuljetettu sairaalaan tutkimuksiin. - Tajuissaan oli kuitenkin, Paatelma sanoo.


1,5-vuotias poika ja 3-vuotias tyttö kuolivat Lohjan kolarissa - isä törmäsi toisen auton keulaan: ”Auto vain lähti käsistä” iltalehti 08:25 18.01

Poliisi on kirjannut silminnäkijähavaintoja Lohjan kuolonkolarista. Hevostallia kohti ajanut isä menetti ajoneuvonsa hallinnan todennäköisesti liukkauden takia. Kaksi hyvin nuorta lasta menehtyi auto-onnettomuudessa Lohjalla valtatie 25:llä keskiviikkona, kun uhreja kuljettanut auto ajautui vastaantulevien kaistalle. Tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola kertoo, että poliisipartion ja silminnäkijähavaintojen mukaan kyseessä ei ollut sinällään vaarallinen tai erikoinen tilanne.


Satoja kesätyöntekijöitä palkataan Linnanmäelle - haku käynnissä iltalehti 09:38 17.01

Linnanmäen kesätyöntekijöiden tehtävänä on vastata huvipuiston kävijöiden viihtyvyydestä. Linnanmäen kesätyöntekijöiden haku on käynnistynyt. Tänä vuonna Linnanmäelle etsitään laitetyöntekijöitä, pelimyyjiä, siistijöitä, järjestyksenvalvojia, puutarhatyöntekijöitä, lipunmyyjiä sekä kioski-, kahvila-, ravintola- ja myymälätyöntekijöitä. Pääsääntöisesti tehtävien alaikäraja on 18 vuotta.


Aluksensa myynyt Linda Line alkaisi liikennöidä uudella laivalla Tallinna-Helsinki -reitillä - katamaraani vesille jo tänä vuonna iltalehti 11:25 16.01

Laivayhtiön toimitusjohtaja on vakuutellut Viron mediassa toiminnan jatkuvan - samalla kun yhtiön toimistotilat ja alukset on myyty. Virolainen laivayhtiö Linda Line aikoo laskea tämän vuoden aikana vesille uuden katamaraanin, jonka on tarkoitus kuljettaa matkustajaliikennettä Helsingin ja Tallinnan välillä. Asiasta kertoi Viron yleisradio laivayhtiön toimitusjohtaja Enn Rohula tammikuun alussa.


Kansanedustaja Sari Sarkomaan suuri suru - pikkuveli kuoli 48-vuotiaana: ”Enkeli hiljaa vierellä kulki...” iltalehti 18:24 15.01

Kansanedustaja Sari Sarkomaan pikkuveli siunattiin lauantaina. Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa sai suru-uutisen heti Linnan juhlien jälkeen, sillä hänen pikkuveljensä menehtyi joulukuun 7. päivänä. - Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sari Sarkomaa kirjoitti tuolloin Facebookiin.


Auto lensi kakkoskerroksen hammaslääkäriin Kaliforniassa iltalehti 11:20 15.01

Auto ajoi ylinopeutta ja kuljettaja oli huumeiden vaikutuksen alaisena. Kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan Santa Anassa Kaliforniassa, kun auto törmäsi kaistojen väliseen liikennekorokkeeseen. Auto oli ajanut ylinopeutta. Siitä Nissan Altima lähti lentoon ja törmäsi hammaslääkärin vastaanoton toiseen kerrokseen. Auto syttyi palamaan, mutta sekä kuljettaja että matkustaja selvisivät vähäisillä vammoilla.


Näkökulma: Vuoden 1918 katastrofi oli tuhota itsenäisyyden iltalehti 07:22 15.01

Vasta maaliskuussa 1919 pidettyjen eduskuntavaalien jälkeen tasavaltalaisuuteen ja uuteen ulkopoliittiseen linjaan nojautuneen hallituksen ansiosta Suomen itsenäisyys vakautui, kirjoittaa Alpo Rusi. Suomelle avautui historiallinen tilaisuus itsenäistyä Venäjän romahduksen seurauksena marras-joulukuussa 1917. Tapahtumat etenivät nopeammin kuin poliittisissa puolueissa oli edes uneksittu. Vielä ennen marraskuuta vain ani harva otti julkisesti esille täyden itsenäisyyden. Rohkeimmat puhuivat Suomen oikeusaseman radikaalista vahvistamisesta Venäjän valtiorakenteessa. Bolshevikkien väkivaltainen valtaannousu - ”lokakuun vallankumous” - pakotti suomalaiset ottamaan itsenäisyysaloitteen omiin käsiinsä. Arvioitaessa kaikkia niitä tekijöitä, jotka johtivat vuoden 1918 tammikuussa Suomessa alkaneeseen sotilaalliseen konfliktiin, jälkipolvet ovat saaneet vaikutelman, että syyt löytyivät ennen muuta maan sisäisistä yhteiskunnallisista epäoikeudenmukaisuuksista, ”luokkavastakohdista”. Todellisuudessa kyse ei ollut niinkään yhteiskunnallisesta konfliktista, jota vaikkapa Väinö Linnan vaikuttava Täällä Pohjantähden alla -trilogia kuvaa, vaan poliittisen vasemmiston radikalisoitumisesta sekä maailmansodan käänteistä.


Perusterveydenhuollon valinnanvapaus voi toimia myös maaseudulla – Kiuruvedellä 30 prosenttia vaihtoi yksityisiin palveluihin MTV 05:14 15.01

Valinnanvapaus perusterveydenhuollossa voi toimia myös haja-asutusalueella. Ylä-Savon alueella palvelusetelikokeilusta on saatu sosiaali- ja terveysministeriön mukaan rohkaisevia tuloksia yksityisten lääkäripalvelujen toimimisesta maaseudulla.


Vesivahinko keskeytti kymmenien illallishetken - ravintoloita tyhjennettiin Turussa iltalehti 20:22 14.01

Turun keskustassa tyhjennettiin useita ravintoloita vesivahingon vuoksi. Turun keskustan Linnankadulla sijaitsevan kiinteistön kaikki ravintolat tyhjennettiin vesiputkivahingon takia sunnuntaina alkuillasta. Palokunta sammutti myös kiinteistön sähköt vesiputkivahingon takia. Sadat asiakkaat joutuivat keskeyttämään ravintolaillan.


HBL: Nils Torvalds ei toivottaisi Jumalan siunausta - vaihtaisi Linnan juhlat maakuntajuhliin iltalehti 10:41 13.01

Nils Torvalds uudistaisi myös Linnan juhlia. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) presidenttiehdokas Nils Torvalds ei toivottaisi uudenvuodenpuheessaan Jumalan siunausta tv-katsojille. Linnan juhlien tungoksen ratkaisemiseksi Torvalds harkitsisi maakunnallisia juhlia, jos hänestä tulisi presidentti. Torvalds vastaili Hufvudstadsbladetin suorassa linjassa lukijoiden kysymyksiin. Häneltä kysyttiin muun muassa mitä hän puhuisi Putinin kanssa kahdestaan saunan lauteilla. Torvalds kävisi Putinin saunassa "small talkia" joko venäjäksi tai saksaksi. Putinhan puhuu sujuvasti myös saksaa, palveltuaan DDR:ssä aikoinaan pitkään KGB:n tehtävissä.


Toralinnan tarina: Leninkin vieraili – nyt kosteusvaurio uhkaa MTV 06:10 13.01

Toralinna on tehdasmainen asuinrakennus Helsingin Pasilassa, jossa itse Lenin on saunonut. Rakennus on nykyään suojeltu asemakaavassa, mutta asukkaiden mukaan sen tulevaisuutta uhkaa home.


Sebastian Aho näytti NHL-valitsijoille - ilta päättyi dramaattisesti iltalehti 05:32 13.01

Carolina Hurricanesin suomalaistähti jatkoi hurjaa tahtiaan. Hurricanes hävisi Washington Capitalsille kotonaan dramaattisesti 3-4, mutta yksi illan suuria tähtiä oli Hurricanesin Sebastian Aho. NHL jätti keskiviikkona Ahon valitsematta tammikuun lopun All Stars -otteluun. Hurricanesin tärkein pelaaja ja paras pistemies näytti, että olisi ollut valinnan arvoinen.


Krista Pärmäkoskelta huima kiri - ankkuroi seuransa SM-kultaan iltalehti 15:26 12.01

Ikaalisten Urheilijat voitti naisten parisprintin Vantaan SM-hiihdoissa. Krista Pärmäkoski ankkuroi seuransa SM-kultaan vapaan hiihtotavan kilpailussa. Pärmäkosken parina hiihti Maaret Pajunoja. Eroa toiseksi tulleeseen Kainuun Hiihtoseuraan (Anita Korva-Anne Kyllönen) tuli 4,6 sekuntia. Hämeenlinnan Hiihtoseura otti SM-pronssia.


Krista Pärmäkoski ankkuroi seuransa SM-kultaan iltalehti 14:44 12.01

Ikaalisten Urheilijat voitti naisten parisprintin Vantaan SM-hiihdoissa. Krista Pärmäkoski ankkuroi seuransa SM-kultaan vapaan hiihtotavan kilpailussa. Pärmäkosken parina hiihti Maaret Pajunoja. Eroa toiseksi tulleeseen Kainuun Hiihtoseuraan (Anita Korva-Anne Kyllönen) tuli 4,6 sekuntia. Hämeenlinnan Hiihtoseura otti SM-pronssia.


Yhdysvaltalaishyökkääjä istui koko pelin penkin päässä - Tomek Valtonen kommentoi: ”Ei ole hirveästi valinnanvaraa” iltalehti 22:20 11.01

Sportin yhdysvaltalaishyökkääjä Sam Povorozniouk ei saanut Tapparaakaan vastaan sekuntiakaan peliaikaa. Povorozniouk istui torstaina koko pelin penkin päässä ja lähinnä turisi kakkosmaalivahti Mika Järvisen kanssa. Sport voitti torstaina Tampereella Tapparan jatkoajalla 2-1. Povorozniouk puki myös tiistain HIFK-otteluun, vaikkei päässyt Helsingissäkään jäälle.


Uutiset