Sanaharkka yleissitovuudesta: ”Työministeriä ei selvästi työmarkkinarauha kiinnosta” uusisuomi 15:21 20.01

Työministeri Jari Lindström (sin.) ja kansanedustaja, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson käyvät Twitterissä väittelyä yleissitovuudesta ja Lindströmin sitä koskeneesta lausunnosta.


Jari Lindström vastaa Antti Rinteelle: ”Kannattaa lukea tarkkaan, mitä olen sanonut” uusisuomi 09:40 20.01

Työministeri Jari Lindström (sin.) korostaa Twitterissä, että yleissitovuudesta pitää Suomessa olla valmiutta keskustella, mutta nykyisen hallituksen ohjelmaan ei ole kirjattu yleissitovuuteen puuttumista.  


Sipilä tukee aktiivimallia ja Jari Lindströmiä: ”Ollut itsekin työttömänä, tuntee nämä asiat” iltalehti 15:23 14.01

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) suhtautuu positiivisesti aktiivimallin tulevaisuuteen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) antaa täyden tukensa työministeri Jari Lindströmille ja hallituksen aktiivimallille. - Linström on entinen pääluottamusmies ja ollut itsekin työttömänä. Hän tuntee nämä asiat, Sipilä sanoin pääministerin haastattelutunnilla Ylen Radio Suomessa.


Tänään tv:ssä: Arttu Wiskari ei saa hittiään esitettyä - Kaj Kunnas puhuu päälle kuin papupata iltalehti 10:27 14.01

Selostajalegenda Kaj Kunnas innostuu olympialaisista ja eritoten Teemu Selänteestä. Koko kansan kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt tekee uudessa sarjassaan kiekkomatkan seitsemän maan halki. Jethro kiekkomatkalla olympialaisiin -ohjelman määränpäänä on Etelä-Korea, jossa järjestetään tänä vuonna talviolympialaiset. Matkan aikana hän tapaa tuttuja kasvoja, kuten Curt ”Curre” Lindströmin. Avausosassa Jethro saa vieraakseen selostajalegenda Kaj Kunnaksen, jota Jeti saunottaa ja uittaa. Hauskan miehen maineessa oleva Kaitsu innostuu olympialaisista ja Teemu Selänteestä siinä määrin, että Jeti saa tuskin suunvuoroa. Sitä ei meinaa saada Arttu Wiskarikaan, joka yrittää esittää etukäteen sovitusti Mökkitie-kappaleensa. Kun aikeesta ei toisen yrityksenkään jälkeen tule mitään, laulaja esittää kainon toiveen.


Noin viikon uutisille toinen Venla putkeen — Jukka Lindström: ”Sarjan loppuminen ei ole haikeaa” iltalehti 08:42 13.01

Jukka Lindström muuttaa Keski-Eurooppaan, aikoo ottaa iisisti ja kirjoittaa uusia stand up -juttuja. Kultainen Venla -gaalassa vuoden komedia- ja sketsiohjelmana palkittiin Noin viikon uutiset toista vuotta putkeen. Sarjan nokkamies Jukka Lindström muuttaa aivan pian Keski-Eurooppaan, minkä takia sarjaa ei enää tehdä uusia kausia. Lindström tosin on sitä mieltä, että Noin viikon uutisten tarina oli muutenkin tullut tiensä päähän. Haaste sarjaa aloitettaessa kolme vuotta sitten oli se, kuinka se saadaan toimimaan.


Työministeri Lindström MTV:n nettikolumnissa: Aktiivimalli ei ole leikkaus MTV 19:17 12.01

Työministeri Jari Lindström (sin.) puolustaa MTV:n nettikolumnissa työttömyysturvan aktiivimallia ja syyttää oppositiota tekopyhyydestä.


Työministeri Lindströmin kolumni: Opposition aktiivimallikritiikissä mennään enemmän tunteella kuin tiedolla MTV 15:29 12.01

Aktiivimallin kumoamiseksi tehty kansalaisaloite on nostattanut voimalla julkiseen keskusteluun sekä itse mallin että maamme työllisyyspolitiikan yleisemminkin. Kuten olen useaan otteeseen todennut, en itsekään pidä mallia ongelmattomana ja on hyvä, että eduskunta edellyttää hallitukselta mallin toiminnan seuraamista ja tarvittaessa korjaavia toimenpiteitä.


Iltalehti vertasi: Suomen aktiivimallissa on kyse uhasta - Tanskassa työttömälle maksetaan 90 prosenttia vanhasta palkasta iltalehti 12:49 11.01

Suomen ja Tanskan työttömien aktivointimallit poikkeavat toisistaan merkittävästi. Vuoden alussa voimaan tullut työttömien aktiivimalli on herättänyt paljon vastustusta, ja kansalaisaloite aktiivimallin kumoamiseksi on kerännyt keskiviikkoon mennessä jo yli 120 000 allekirjoitusta. Hanketta puolustanut työministeri Jari Lindström (sin) uskoo aktiivimallin lisävään työllisyyttä. Uuden Suomen blogissaan (27.12.) Lindström kirjoittaa, että työllisyys lisääntyy, koska uusi malli kannustaa työttömiä ottamaan vastaan myös lyhytaikaisia työsuhteita. Isot erot


Työministeri Lindström vahvistaa AL:lle: Hallitus tuo työnhakupakon eduskuntaan tänä vuonna uusisuomi 16:46 05.01

Hallitus aikoo vielä tänä vuonna tuoda eduskuntaan lain aktiivisesta työnhakupakosta, vahvistaa työministeri Jari Lindström (sin.) Aamulehdelle


Ruotsi iski pikamaalit alivoimalla - Kisaisäntä USA:n tyytyminen pronssiotteluun jatkoaika.com 07:30 05.01

Ruotsi kaatoi kisaisäntä USA:n nuorten MM-kisojen välierässä lukemin 4-2 ja pelaa perjantain finaalissa Kanadaa vastaan. Ruotsi ratkaisi välierän kolmannen erän alkupuolen tehohetkensä ansiosta, jonka aikana kolmen kruunun joukkue iski kolme maalia hieman yli kahteen minuuttiin ja ottelu oli käytännössä ratkennut. Kaksi tehohetken maaleista tuli saman alivoiman aikana, kun Oskar Steen ja Axel Jonsson Fjällby osuivat 38 sekunnin välein toisistaan Linus Lindströmin jäähyn aikana.


Työministeri myöntää aktiivimallin ongelman: ”Miten todistat olleesi aktiivinen” uusisuomi 09:11 28.12

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (sin.) puolustaa blogissaan työttömyysturvan aktiivimallia, joka on saanut osakseen kovaa ja laajaa arvostelua. Lindström myöntää, että mallissa on myös ongelmia.


Ministeri uusista työllisyysluvuista: ”Väitän aika lailla pokkana – helpot keinot jo käytetty” uusisuomi 18:11 20.12

Kahdella kolmasosalla työttömistä on nyt ajantasainen työllistymissuunnitelma, kertoo työministeri Jari Lindström (sin.) Puheenvuoron blogissaan. Samalla hän katsoo, että kaikki ”helpot keinot” työllisyyden parantamiseksi on käytetty.


Liisa, 61, suivaantui aktiivimallista ja lähetti työministerille työhakemuksen - ”Kaikki tietävät, ettei tämän ikäisiä enää töihin haluta” iltalehti 20:28 19.12

Liisa Forsgren vääntää kirjeessään työministerille rautalangasta, kuinka vaikeaa ikääntyneen työttömän työllistyminen todellisuudessa on. Liisa Forsgren, 61, lähestyi työministeri Jari Lindströmiä (sin) työhakemuksella. Oikeasti hän haluaa nostaa esille työttömyysturvan aktiivimallin mahdottomuuden iäkkäämmille työttömille. - Nyt ikääntyneille asetetaan näitä sanktioita, vaikka tiedetään, että 50-vuotiaasta alkaa ikärasismi. Ja nimenomaan täytyy puhua ikärasismista, hän toteaa.


Työministeri Lindström kiistää, että Hakkarainen olisi haastanut käsirysyyn pikkujouluissa: ”En ole tuollaista nähnyt” iltalehti 20:53 18.12

Jari Lindström (sin) kiistää Aamulehden uutisoimat väitteet, joiden mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen olisi pikkujouluissa tunkeutunut sinisten ryhmähuoneeseen. Iltalehti pyysi työministeri Jari Lindströmiltä (sin) sähköpostitse kommenttia viime torstain välikohtauksesta, jossa kansanedustaja Teuvo Hakkarainen oli väitetysti tunkeutunut sinisen eduskuntaryhmän ryhmätilaan ja käyttäytynyt aggressiivisesti. Meneillään oli kummankin eduskuntaryhmän pikkujoulut. Asiasta kertoi viitaten silminnäkijätietoihin.


Lisätietoa Teuvo Hakkaraisen pikkujoulutoilailusta - AL: tunkeutui sinisten ryhmähuoneeseen ja oli joutua käsirysyyn ministeri Lindströmin kanssa iltalehti 20:47 18.12

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pikkujoulut karkasivat monella tapaa käsistä viime torstaina. Eduskunnan pikkujouluissa koettiin viime torstaina uhkaava tilanne, kun kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) tunkeutui sinisten eduskuntaryhmän ryhmähuoneeseen ja alkoi käyttäytyä aggressiivisesti juhlijoita kohteen. Asiasta kertoo .


AL: Aggressiivinen Hakkarainen tunkeutui sinisten ryhmähuoneeseen pikkujouluissa eduskunnassa – Lindström pyysi poistumaan MTV 19:32 18.12

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tunkeutui sinisten ryhmähuoneeseen pikkujouluissa eduskunnassa torstain ja perjantain välisenä yönä, kertoo Aamulehti.


Uutiset