Iivo Niskanen on Vuoden urheilija! iltalehti 22:34 18.01

Hiihtäjä Iivo Niskanen valittiin odotetusti Vuoden urheilijaksi torstai-illan Urheilugaalassa. Urheilutoimittajain Liiton äänestyksessä Niskanen pesi nelinpelin tennistähden Henri Kontisen ja koripalloilija Lauri Markkasen. Niskanen sai urheilutoimittajien äänestyksessä yhteensä 4 313 pistettä. Myös ykkössijoja hän keräsi eniten, 266. Kontinen oli toinen 3 528 pisteellä (127 ykkössijaa), Markkanen kolmas 3 202 pisteellä (67).


Iivo Niskanen on Vuoden urheilija! "Olin haaveillut ilon palauttamisesta suomalaiselle hiihtokansalle" MTV 22:01 18.01

Iivo Niskanen on palkittu Vuoden urheilijana 2017. Niskanen keräsi Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä ylivoimaisen äänivyöryn ja nappasi ykkössijan ennen tenniksen nelinpelitähteä Henri Kontista ja NBA-koripalloilija Lauri Markkasta.


Eva Wahlström tylytti Vuoden urheilija -valintaa: ”Aikansa elänyttä” iltalehti 18:12 18.01

Vuoden Urheilija valitaan tänä iltana Urheilugaalassa ja ainakin nyrkkeilijä Eva Wahlströmin mielestä koko konseptilla olisi tuuletuksen paikka. Vuoden urheilija on valittu vuodesta 1947 alkaen, ja vuodesta 2008 valinta on julkistettu Urheilugaalan yhteydessä. Valinnan tekevät Urheilutoimittajain liiton jäsenet, joiden listauksista muodostuvat yhteispisteet määrittävät valinnan. Todella usein valinta on osunut yleisurheilijaan tai talviurheilijaan. Esimerkiksi joukkuelajien urheilija on voittanut pystin ainoastaan kerran (Sami Hyypiä vuonna 2001). Myös kamppailulajien urheilijat ovat viime aikoina jääneet kauas kärkisijoilta. Kamppailu-urheilun piiristä ainoastaan painijat ovat tulleet valituiksi, viimeksi Marko Yli-Hannuksela vuonna 2004.


Danske Bank kampanjoi Akavan liittojen kanssa: Lähes miljoonalle suomalaiselle mahdollisuus alentaa asuntolainamarginaaliaan iltalehti 11:14 18.01

Akava ja Danske Bank syventävät yhteistyötään asuntolainojen osalta. Akavalaisen liiton jäseneksi liittyneet saavat tästä lähtien pysyvästi Danske Bankista jäsenetuna erityishinnan asuntolainalleen ja peruspankkipalveluilleen. Yhteistyö mahdollistaa edullisemman asuntolainan jopa lähes miljoonalle korkeakoulutetulle. Edut koskevat niin Danske Bankin nykyisiä asiakkaita kuin asiakkuutensa Danske Bankiin siirtäviä akavalaisen liiton jäseniä.


Ylen toimittaja repesi kesken vaalitentin - Merja Kyllösen tantraseksikommentti oli liikaa iltalehti 09:55 18.01

- Tässä vaiheessa täytyy tietysti sanoa, että tantraseksi ei automaattisesti tarkoita mitään penetraatiota, Kyllönen kommentoi vakavalla naamalla. Ylen toimittajan Kirsi Heikelin pokka petti vaalitentissä. Heikel repesi muistellessaan, minkälaiset vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen lähetti silloiselle perussuomalaisten puheenjohtajalle Timo Soinille puoluekokouspuheessaan Oulussa kesäkuussa 2016.


Nyt se viimein tapahtuu: Eva Wahlström kohtaa ”Little Miss Tysonin” - Floyd Mayweatherin setä pahoinpiteli tulevaa vastustajaa törkeästi iltalehti 21:14 17.01

Eva Wahlström puolustaa WBC-liiton maailmanmestaruuttaan 9. maaliskuuta Espoo Metro -areenalla. No Excuses (ei tekosyitä) -nimeä kantavan illan pääottelussa Wahlström kohtaa yhdysvaltalais-haitilaisen Melissa St. Vilin. Wahlströmin ja 34-vuotiaan St. Vilin oli määrä otella jo viime vuonna, mutta St. Vil joutui yllättäen vetäytymään ottelusta viime hetkellä. St. Vil tunnetaan kovan luokan lempinimellä Little Miss Tyson. Ammattilaisrekordi ei tosin ole aivan lempinimen luokkaa. St. Vilillä on 16:sta ottelustaan kymmenen voittoa, kaksi tappiota ja neljä ratkaisematonta. 37-vuotiaalla Wahlströmillä on 22 ottelun ammattilaisuraltaan 21 voittoa ja yksi ratkaisematon.


Pekka Rinteestä Vuoden jääkiekkoilija jatkoaika.com 17:05 17.01

Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne on valittu maan ykköskiekkoilijaksi Urheilutoimittajien Liiton vuotuisessa äänestyksessä.


Pekka Rinteestä vuoden jääkiekkoilija jatkoaika.com 17:05 17.01

Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne on valittu maan ykköskiekkoilijaksi Urheilutoimittajien Liiton vuotuisessa äänestyksessä.


Wahlström promoottoriksi – puolustaa MM-titteliään maaliskuussa MTV 13:57 17.01

Eva Wahlström puolustaa nyrkkeilyn WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-titteliään 9. maaliskuuta Espoossa.


IL-tentti: 15 kysymystä Paavo Väyryselle: ”Menetimme lapsen vuonna 1975 synnytyksen yhteydessä” iltalehti 08:00 17.01

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen (valitsijayhdistys) paljastaa Iltalehden haastattelussa pelkäävänsä läheistensä kuolemaa ja pitävänsä vasemmistoliiton Merja Kyllöstä ”raikkaana vaihtoehtona”. 1. Suomalaiset alkoivat sotia keskenään 100 vuotta sitten. Millä nimellä te kutsutte vuoden 1918 tapahtumia? - Se on ensi sijassa kansalaissota. Sen seurauksena isosetäni joutui Tammisaaren leirille, vaikka hän ei ollut osallistunut taisteluihin. Hän oli aktiivinen kommunisti. Isoisäni erotettiin kommunistilakien nojalla Simon valtuustosta vuonna 1930. Hän oli loppuun saakka vakaumuksellinen äärivasemmistolainen, mutta äänesti kuitenkin minua, kun tulin ehdokkaaksi vuoden 1970 eduskuntavaaleissa.


Yllätyspaluu: McLarenin ex-tallipomo F1-tehtäviin FIA:n kautta MTV 07:45 17.01

McLaren-tallin entinen tallipäällikkö Martin Whitmarsh palaa F1-sarjaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n tehtävissä, kertoo verkkosivusto motorsport.com.


Venäjällä väitellään, pitäisikö urheilijoiden esiintyä olympialaisissa Neuvostoliiton lipun alla: ”Absurdia” iltasanomat 19:00 16.01

Venäjällä on käynnissä erikoinen debatti ennen helmikuussa alkavia Etelä-Korean talviolympialaisia.


Vesa Keskinen Jane-vaimostaan: ”Avioliittomme kestää” iltalehti 17:53 16.01

Vesa Keskinen ja Jane löysivät toisensa uudelleen keskustelujen kautta. Tuurin kyläkauppias Vesa Keskisen ja hänen brasilialaisen Jane-vaimonsa avioliiton kestävyydestä on alkuvuoden aikana liikkunut huhuja. Keskinen kertoo asioiden selvinneen puhumisen kautta, ja kaiken olevan kunnossa. Iltalehti kertoi aiemmin tammikuussa kyläkauppias Keskisen olevan surullinen Jane-vaimonsa sanoista.


Tom Jonesin 29-vuotias poika elää kodittomana - upporikas isä ei ota kontaktia tai riennä apuun: ”En ollut suunnitellut lapsen saamista” iltalehti 17:13 16.01

Nuoruuden hairahduksen seurauksena Tom Jones on elättänyt liittonsa ulkopuolista poikaa täysi-ikäiseksi, mutta mikään unelmaisä hän ei ole pojalle ollut. Daily Mail on löytänyt Tom Jonesin, 77, avioliiton ulkopuolisen pojan Jonathan Berkeryn, 29, muusikkonimeltään Jon Jonesin, New Jerseyn kaduilta. Risaista elämää vuosikaudet elänyt poika on tällä hetkellä koditon, työtön ja vailla tukiverkostoa. Hän kertoo viettävänsä talvikuukausina öitä kodittomien miesten suojapaikassa lattialla nukkuen. Poika kertoo lehdelle, että hän ei ole koskaan tavannut kuuluisaa isäänsä, eikä hän ole koskaan edes puhunut tämän kanssa, saati saanut mitään viestejä tai joululahjoja - lapsenakaan. Kiukkunsa nieltyään mies on kuitenkin jo pitkään koittanut saada yhteyttä isäänsä sekä velipuoleensa. Hänen yhteydenottoihinsa ei olla vastattu.


Apteekeista myyty useita pakkauksia särkylääkkeitä ilman reseptiä - asiakkaille vakavia haittavaikutuksia, yksi sairaalaan iltalehti 14:27 16.01

Fimea on huolestunut siitä, että asiakkaille on myyty apteekeista liian paljon itsehoitolääkkeitä vakavin seurauksin. Fimean mukaan osa tapauksista, joissa särkylääkevalmisteita on myyty apteekista asiakkaalle useita pakkauksia yhdellä kerralla, on johtanut vakaviin haittavaikutuksiin ja jopa asiakkaan sairaalahoitoon. - Sairaalaan joutunut lääkkeen käyttäjä oli ottanut joko vahingossa tai tarkoituksella liikaa särkylääkettä. Tämä on erittäin valitettavaa, ja se on selkeä virhe apteekilta, että lääkettä on myyty useita pakkauksia kerrallaan, sanoo Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler Iltalehdelle.


Nils Torvalds, mikä on kaikkein radikaalein tekonne? iltalehti 05:58 16.01

Presidenttiehdokas Nils Torvalds (r) kertoo Iltalehden haastattelussa menneisyydestään vasemmistoradikaalina. Torvalds suhtautuu omaan taustaansa tyynesti. Torvalds oli entisessä elämässään taistolainen eli äärikommunisti, joka laittoi Neuvostoliiton edun usein Suomen edun edelle. Torvalds kuului Suomen Kommunistiseen Puolueeseen vuodesta 1969 vuoteen 1982. Mitä toimintanne ääriliikkeessä kertoo teistä?


Lauri Markkanen ja Susijengi -ilmiö näkyy – koriskouluihin "enemmän halukkaita kuin voidaan ottaa" MTV 20:32 15.01

Elosyyskuussa järjestettyjen koripallon EM-kotikisojen vaikutus koko Suomen alueella oli 43 miljoonaa euroa. Kisat tuottivat monia upeita lukemia. Koripalloliiton toimitusjohtajan Jari Tourusen mukaan lajissa esiintyvä buumi on vain kasvamaan päin.


Edis Tatlin tiimiltä valitus yhdysvaltalaisliittoon – "Tuorein ranking oli meille pettymys" MTV 20:32 15.01

Suomalaisnyrkkeilijä Edis Tatlin rankingsijoituksesta IBF-liiton kevytsarjan listalla on tehty virallinen valitus, Euroopan mestarin valmentaja-manageri Pekka Mäki vahvistaa MTV Sportille.


Uutiset