Johanna Matintalo hämmästyi Reijo Jylhän ratkaisusta: ”Tuntuu aika kohtuuttomalta” iltalehti 18:48 21.01

Reijo Jylhän ratkaisua voi pitää vähintäänkin yllättävänä. Maajoukkueen päävalmentajan ei valinnut Johanna Matintaloa sunnuntaina Planicassa hiihdettyyn 10 kilometrin perinteisen tyylin maailmancupin kisaan. Matintalo on antanut tällä kaudella kovia näyttöjä kunnostaan perinteisellä tyylillä, mutta edellä ajoivat surkeasti suorittanut Anne Kyllönen ja vapaan tyylin erikoisnaisena tunnettu Riitta-Liisa Roponen. Matintalo sanoo, että koska häntä ei valittu, maajoukkuenaisten tämän hetkinen paremmuusjärjestys jää arvailujen varaan.


10-vuotiaan uhrin vanhemmat päättivät: Lievä raiskaussyyte viedään korkeimpaan oikeuteen iltalehti 13:59 15.01

Koulutytön raiskaussyytteiden hylkääminen saattaa joutua korkeimman oikeuden harkintaan. Lapsen vanhemmat päättivät ottaa riskin ja jättää valituslupahakemuksen tuomiosta. - Olen jättämässä muutoksenhakulupahakemuksen korkeimmalle oikeudelle, vahvistaa uhria edustava asianajaja Liisa Tarvainen Iltalehdelle. Laajaa hämmennystä herättänyt lievä seksuaalirikostuomio on tästedes korkeimman oikeuden (KKO) päätösvallassa. Uhrin omaiset päättivät pitkän harkinnan jälkeen, että he ovat valmiita vielä yhteen oikeuskäsittelyyn.


Metsolat-sarjan luoja liikuttui suosionosoituksista - käsikirjoittajan muistelmat tekeillä iltalehti 11:24 15.01

Carl ja Anna-liisa Mesterton saivat kahden minuutin seisovat aplodit. Kainuulaisesta pienviljelijäperheestä kertova televisiosarja Metsolat on nyt kokonaisuudessaan katsottavissa Yle Areenassa. Ensi kertaa 90-luvun alussa esitetty, sittemmin pariin otteeseen uusittu sarja on supersuosittu. Jo televisiosta tullessaan se keräsi joka jaksollaan ruutujen ääreen miljoonayleisön. Nyt sitä tuijotetaan netistä maratoneina.


Kuva: Liikuttava hetki SM-hiihdoissa - Riitta-Liisa Roponen nappasi Aino-Kaisa Saarisen pienen tyttären syliinsä iltalehti 20:01 14.01

Kun Aino-Kaisa Saarinen varmisti voiton naisten SM-yhdistelmäkisassa, kaikki läheiset olivat huoltoalueella tuulettamassa sankarinsa puolesta. Jo maalialueella hiihtokonkari sai pienen Amanda-tyttären syleilyynsä. Toukokuussa 2016 syntynyt esikoispienokainen täyttää tänä keväänä kaksi vuotta. Amanda oli suosittua seuraa myös Vantaan huoltoalueella. Kolmanneksi sivakoinut Riitta-Liisa Roponenkin nimittäin kaappasi haltioituneena pikku-Amandan syliinsä. Liekö tyttö hivenen vierastanut, sillä pian isänsä Tom Gustafssonin kautta vaunuihin siirtynyt taapero parautti pienoisen itkun.


Näkökulma: Toimeentulotuen siirto Kelalle oli floppi, täydellinen epäonnistuminen iltalehti 17:14 14.01

Kelan hallinto kaipaa nopeaa uudistamista, kirjoittaa Lasse Laatunen. Viikonvaihteen Iltalehdessä oli siitä, miksi Kela epäonnistui toimeentulotuen täytäntöönpanossa alkuvuodesta 2017. Juttu perustui Kelan hallinnon kokouspöytäkirjojen ja sisäisen tarkastuksen raporttien läpikäyntiin. Selvitys on niin painavaa tekstiä, ettei se voine olla johtamatta jatkotutkintaan ja -arviointeihin. Kesäkuussa 2016 valmistuneessa Kelan sisäisen tarkastuksen raportissa varoitettiin Kelan johtoa toimeentulotukeen liittyvistä taloudellisista ja maineriskeistä. Raportti käsiteltiin Kelan tarkastustoimikunnassa, mutta koko hallitus pidettiin siitä tietämättömänä. Tällaista ei voi kutsua hyväksi hallinnoksi. Toimittaja Olli Ainolan haastattelema silloinen pääjohtaja Liisa Hyssälä ei muista koko raporttia.


Kommentti: Konkari ja kaksi yllättäjää tarrasivat himoittuun olympiapaikkaan SM-hiihdoissa MTV 15:58 14.01

Riitta-Liisa Roponen, Anssi Pentsinen ja Perttu Hyvärinen olivat Vantaan SM-hiihtojen suurimmat voittajat olympialaisia ajatellen.


Riitta-Liisa Roponen tuskaili suksienvaihdossa: ”Ei mitään järkeä” iltalehti 15:28 14.01

Riitta-Liisa Roponen hiihti mukavasti kolmanneksi naisten SM-yhdistelmäkisassa, mutta kaikilta osin homma ei mennyt lapaan. Koko matkan kärkiporukassa hiihtänyt Roponen saapui suksienvaihtoon hyvissä ajoin, mutta siellä tuhrautuikin sitten tolkuttoman kauan. Roponen hävisi vaihto-ongelmien takia useita sekunteja muille kärkinaisille. Syyksi paljastui uusi Turnamic-suksiside, johon totuttelu ei nähtävästi ole vielä aivan maalissa saakka. - Tämä vaihtohomma… Se meni ihan päin hanuria.


Riitta-Liisa Roponen kirosi: Uusi härpäke aiheutti pahoja ongelmia - ”Ei mitään järkeä” iltalehti 15:28 14.01

Riitta-Liisa Roponen hiihti mukavasti kolmanneksi naisten SM-yhdistelmäkisassa, mutta kaikilta osin homma ei mennyt lapaan. Koko matkan kärkiporukassa hiihtänyt Roponen saapui suksienvaihtoon hyvissä ajoin, mutta siellä tuhrautuikin sitten tolkuttoman kauan. Roponen hävisi vaihto-ongelmien takia useita sekunteja muille kärkinaisille. Syyksi paljastui uusi Turnamic-suksiside, johon totuttelu ei nähtävästi ole vielä aivan maalissa saakka. - Tämä vaihtohomma… Se meni ihan päin hanuria.


Suomen olympiajoukkueessa on luultavasti kaksi lähes 40-vuotiasta hiihtäjää - ”Ei se ylpeyden aihe ole” iltalehti 12:11 14.01

Kun Riitta-Liisa Roponen paahtoi lauantaina Vantaalla suvereeniin kympin vapaan SM-kultaan, hän kiilasi myös jalkaansa vahvasti Korean olympiakoneen oven väliin. Riitta-Liisa Roponen kertoi nykykuulumisiaan Vantaan SM-hiihdoissa Roponen, 39, osallistui ensimmäisiin olympiakisoihinsa jo Salt Lake Cityssa 2002. Tuomisina on tähän mennessä ollut yksi viestipronssi Vancouverista.


”Ei mikään ylpeyden aihe” – Riitta-Liisa Roposelta viileä kommentti kuumaan olympiakysymykseen iltasanomat 11:25 14.01

Riitta-Liisa Roposen 14. SM-kulta lauantaina vei veteraanin askeleen lähemmäs arvokisojen viestipaikkaa, jälleen kerran.


Kommentti: Raahen Rautahiihdoista kohti olympiaviestiä – oliko päävalmentaja Reijo Jylhän kehotus enteellinen? iltasanomat 17:29 13.01

Riitta-Liisa Roposen nousu selkäleikkauksen jälkeen hiihtävään arvokisakokoonpanoon on kova temppu.


Kerttu Niskanen kommentoi sisarusten poisjääntiä: ”Ei ole Niskasten salaliitto” iltasanomat 16:22 13.01

Kerttu Niskanen lähetti onnitteluviestin Riitta-Liisa Roposelle.


Riitta-Liisa Roponen paljasti matkatavoitteensa olympialaisiin MTV 16:20 13.01

Kokenut Riitta-Liisa Roponen kukisti SM-laduilla hiihtäjiä, jotka taistelevat samoista olympiapaikoista hänen kanssaan.


Riitta-Liisa Roponen ei vuosi sitten pystynyt edes pukemaan sukkia - kertoo, miten paha vamma vaikuttaa elämään nyt iltalehti 13:18 13.01

Tuore kympin Suomen mestari Riitta-Liisa Roponen koki rajun pettymyksen noin vuosi sitten. Odotetut Lahden MM-kisat jäivät väliin, kun selän välilevyn pullistuma vaati leikkaushoitoa. Roponen, 39, kertoi tuolloin, ettei selkänsä takia pystynyt pahimmillaan edes pukemaan sukkia jalkaansa. Nyt selkä sallii jo kilpailun, mutta leikkauksen jäljet näkyvät edelleen. Roponen kertoi Vantaan SM-kympin jälkeen, ettei aivan totutunlainen harjoittelu ole enää mahdollista.


Riitta-Liisa Roponen vei Suomen mestaruuden Vantaalla iltasanomat 12:12 13.01

Konkarihiihtäjä oli parhaassa vauhdissa Hakunilan SM-laduilla.


Riitta-Liisa Roposelle uran 14. Suomen mestaruus - Susanna Saapunki pesi Anne Kyllösen pronssitaistelussa iltalehti 12:06 13.01

Riitta-Liisa Roponen kruunattiin hiihdon Suomen mestariksi kympin vapaalla Vantaalla. Roponen otti kilpailun johtopaikan nimiinsä puolessa matkassa ja hänen vauhdissaan pysyi vain Laura Mononen, joka lähti ladulle minuutin Roposen perään. Roponen kasvatti johtoaan kilometri kilometriltä, ja maalissa Mononen jäi mestarille 10,9 sekuntia.


Riitta-Liisa Roposelta väkevin olympianäyttö – Kyllönen taipui ulos SM-mitaleilta MTV 12:03 13.01

Riitta-Liisa Roponen hiihti Suomen mestariksi naisten 10 kilometrin vapaan kisassa SM-laduilla Vantaalla lauantaina.


IL selvitti Kela-sotkun taustat: Tuhannet köyhät jätettiin heitteille - kuka mokasi? iltalehti 08:05 13.01

Vuosi sitten tapahtunut toimeentulotukiskandaali olisi ollut vältettävissä. Kela antoi kaunisteltuja ja mahdollisesti harhaanjohtavia tietoja ongelmistaan. Iltalehti selvitti, että syynä oli poliittinen kiire ja halu revanssiin. Lue kattava selvitys IL Plus -palvelusta. Melkein tasan vuosi sitten Kelan hallitus myönsi eläkkeelle siirtyneelle pääjohtajalle Liisa Hyssälälle (kesk) Kelan kultaisen ansiomerkin. Sitä ennen oli annettu vain neljä kultamerkkiä, ja kaikki saajat ovat olleet Kelan pääjohtajia. Kelan pääjohtaja on poikkeuksellisen vahva virkamies. Hän saa valtansa tasavallan presidentiltä.


Häädetty Liisa Tiukka, 91, vaihtoi taas asuinpaikkaa: ”Mulla on kotiin ikävä” iltasanomat 15:54 12.01

Joulun alla kotoaan häädetty tamperelainen Liisa Tiukka, 91, on jälleen joutunut vaihtamaan asuinpaikkaa. Nyt Liisa asuu palvelutalossa Tampereen Koivistonkylässä.


Oudot ”munapäät” ilmestyivät myös Suomi-meppien Twitter-tileille – ”Vaikuttaminen osa Venäjän sotilasdoktriinia” uusisuomi 15:42 12.01

Europarlamentaarikot Heidi Hautala (vihr.), Liisa Jaakonsaari (sd.), Petri Sarvamaa (kok.) ja Henna Virkkunen (kok.) kertovat saaneensa joulun aikana runsaasti outoja Twitter-seuraajia.


Uutiset