Liikenne- ja viestintäministeriön esitys: Nuorison kevytautoksi saisi muuttaa tavallisen henkilöauton iltasanomat 16:29 05.06

Ministeriö lähetti lakiluonnoksen kevytautoista lausuntokierrokselle.


Ministeriön esitys: Nuoriso auton rattiin nuorempana – 15–17-vuotiaat voisivat ajaa kevytautoa MTV 16:24 05.06

Liikenne- ja viestintäministeriö on saanut valmiiksi ja lähettänyt lausuntokierrokselle esityksen nuorille suunnitelluista nopeudeltaan rajoitetuista henkilöautoista.


Näin korvataan mopoautot: Suunnitelma kevytautoista etenee Suomessa uusisuomi 13:21 05.06

Suunnitelma uudesta ajoneuvoryhmästä, kevytautoista, etenee poliittisessa valmistelussa. Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt esityksen uusista nuortenautoista lausuntokierrokselle.


Hallitus esittää STT:lle 1,5 miljoonan euron tukea iltalehti 14:23 29.05

Hallitus esittää lisätalousarviossaan Suomen Tietotoimistolle (STT) kertaluontoista 1,5 miljoonan euron tukea uutistoimintojen turvaamiseen murrosvaiheessa. STT on ajautunut viime vuosina talousvaikeuksiin, koska se on menettänyt useita asiakkaitaan, suomalaisia medioita. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) piti viime syksynä mahdollisena, että valtio tukisi STT:tä. Berner sanoi tuolloin pitävänsä tärkeänä kotimaisen uutistoimiston olemassaoloa.


Lahden kaupunginsairaalassa tietoliikenne- ja puhelinyhteydet poikki iltasanomat 14:47 28.05

Lahden kaupunginsairaalan kaikki tietoliikenne- ja puhelinyhteydet ovat poikki.


Lahden kaupunginsairaalassa tietoliikenne- ja puhelinyhteydet poikki MTV 14:29 28.05

Lahden kaupunginsairaalan kaikki tietoliikenne- ja puhelinyhteydet ovat poikki. Vika on löydetty, ja sitä korjataan parhaillaan.


Liikenneministeri lupaa lisää vaihtuvia nopeusrajoituksia MTV 05:47 21.05

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan kelin mukaan vaihtuvia nopeusrajoitusmerkkejä asennetaan lisää kattavasti koko valtatieverkostolle lähivuosina.


KSML: Liikenneministeri lupaa lisää vaihtuvia nopeusrajoituksia iltasanomat 05:20 21.05

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan kelin mukaan vaihtuvia nopeusrajoitusmerkkejä asennetaan lisää kattavasti koko valtatieverkostolle lähivuosina.


Ministeriö varoittaa: Suomen teiden kelirikko on pahinta 20 vuoteen - ”Poikkeuksellisen hankala tilanne kaikille teiden käyttäjille” iltalehti 09:44 26.04

Painorajoituksia on asetettu valtakunnan sorateille kaikkialla maassa, ja rajoitusten määrä todennäköisesti vielä kasvaa. Kevään lämpöaalto on aiheuttanut kelirikkoa koko maassa. Maanteiden kelirikko on tällä hetkellä vaikein 20 vuoteen, liikenne- ja viestintäministeriö tiedottaa. Jo nyt on painorajoituksia noin 4 000 soratiekilometrillä ja rajoituksia on lähes koko maassa. Painorajoitusten määrä todennäköisesti vielä kasvaa.


Ex-ministeri, kansanedustaja Susanna Huovinen jättää eduskunnan iltalehti 09:43 18.04

Kansanedustaja Susanna Huovinen (sd) on valittu Keski-Suomen ensi- ja turvakodin uudeksi toiminnanjohtajaksi. Kansanedustaja Susanna Huovinen (sd) on valittu Keski-Suomen ensi- ja turvakodin uudeksi toiminnanjohtajaksi. Nykyinen toiminnanjohtaja on jäämässä eläkkeelle. Huovinen on toiminut 19 vuotta kansanedustajana. Lisäksi hän on toiminut kahteen otteeseen valtioneuvoston jäsenenä (liikenne- ja viestintäministerinä vuosina 2005-2007 ja peruspalveluministerinä vuosina 2013-2015).


Sähköpyörien hankintatuki kaatuu vastustukseen uusisuomi 10:45 12.04

Sähköpyörien hankintaan ei tulla myöntämään tukea tällä hallituskaudella, liikenne- ja viestintäministeriö tiedottaa. Ministeriön mukaan valmistelu keskeytetään hankkeen saaman vastustuksen vuoksi.  


Bernerin sähköpyörätuen valmistelu tyssäsi vastustukseen iltasanomat 08:34 12.04

Liikenne- ja viestintäministeriö keskeyttää sähköpyörän hankintatuen valmistelun.


Sähköpyörille ei sittenkään hankintatukea – hankkeen valmistelu keskeytetty MTV 08:28 12.04

Liikenne- ja viestintäministeriö keskeyttää sähköpyörien hankintatuen valmistelun. Syynä on tukiesityksen saama vastustus. Sähköpyörien hankintaan ei tulla myöntämään tukea tällä hallituskaudella.


Anne Bernerin ajama sähköpyörähanke keskeytetään - syynä tukiesityksen saama vastustus iltalehti 08:28 12.04

Sähköpyörätukiesitys tyrmättiin hallituksen sisällä heti kättelyssä. Liikenne- ja viestintäministeriö keskeyttää sähköpyörien hankintatuen valmistelun. Syynä on tukiesityksen saama vastustus. Sähköpyörien hankintaan ei tulla myöntämään tukea tällä hallituskaudella. Asiaa on ajanut hallituksessa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk).


Eduskunta laittoi viimeisen pisteen kansalaisaloitteelle Malmin lentokentästä iltasanomat 16:57 04.04

Eduskunta laittoi keskiviikkona viimeisen pisteen Malmin lentokentän säilyttämistä vaatineelle kansalaisaloitteelle, kun asian toisessa käsittelyssä äänestettiin liikenne- ja viestintävaliokunnan mietintöön sisältyvästä lausumaehdotuksesta.


Taksialan uudistus astuu voimaan heinäkuussa – Berner: Sovellukset mahdollistavat hintavertailun MTV 08:26 03.04

Taksialan uudistus astuu voimaan heinäkuun alussa. MTV Uutisten Huomenta Suomessa vieraillut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoo, että uudistus on ennen kaikkea kuluttajalähtöinen.


Ministeri Berner visioi kaupunkikenttien verkostoa korvaamaan Malmin lentokentän MTV 07:35 03.04

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) haluaa uudenlaisen kaupunkikenttien verkoston pienlentoliikenteelle. Tällainen verkosto korvaisi lakkautettavan Helsingin Malmin lentokentän.


Demokraatti: Orpo ei kannata liikenneministeriön ehdottamaa sähköpyörätukea iltasanomat 16:35 21.03

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi maanantaina valmistelevansa 400 euron hankintatukea.


Perutaanko nyt 400 euron sähköpyörätuki? Kokoomuksesta täystyrmäys uusisuomi 15:47 21.03

Hallitus saattaa olla perääntymässä sähköpyörille kaavaillusta 400 euron hankintatuesta, vihjaa kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra. Kopra toimii myös eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtajana.


kuljetettu sairaalaan löydettiin kuolleena Alaskassa mieltä lakimuutoksia vastaan päivä alkaa jälleen salaperäisesti Suomeen pyrkineitä tunnustuksesta – ”Tämä verottanut vakava, aggressiivinen Yorkissa 239 perheestään

Uutiset