Uusi varoitus potilastiedoista: ”En olisi hämmästynyt, jos valtakunnan ensimmäisen vauvan sukupuoli olisi jo ennen syntymää jonkun tiedustelupalvelun tiedossa” uusisuomi 10:48 21.01

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri ja Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen varoittaa potilastietojen arkiston Kannan riskeistä.


Ystävä kertoo Remu Aaltosen suorastaan yliluonnollisista kyvyistä – aisti bänditoverinsa kuoleman: ”Tiesin heti, mitä on tapahtunut” iltasanomat 17:53 19.01

Lasse Norres on Remu Aaltosen pitkäaikainen ystävä ja yhteistyökumppani.


Tuomas Mannisen kolumni: Det klickar in! Se on siinä! Lasse on maailmanmestari! Ja nyt, Pasila, Sandstorm! iltasanomat 19:59 18.01

Tuomas Manninen kirjoittaa E-urheilusta ja Urheilugaalasta.


Lasse Lehtisen kolumni: En hurri från Savolax iltasanomat 08:08 15.01

Christoffer ”Toffe” Taxell julkaisi kolmekymmentä vuotta sitten erään perusoletuksen, jota on sittemmin kutsuttu ”Taxellin paradoksiksi”. Sen mukaan suomenruotsalaisille ”yksikieliset ratkaisut takaavat kaksikielisyyden, kun taas kaksikieliset ratkaisut johtavat yksikielisyyteen”. Hän ei siis kannata esimerkiksi kaksikielisiä kouluja ja tarhoja.


Näkökulma: Toimeentulotuen siirto Kelalle oli floppi, täydellinen epäonnistuminen iltalehti 17:14 14.01

Kelan hallinto kaipaa nopeaa uudistamista, kirjoittaa Lasse Laatunen. Viikonvaihteen Iltalehdessä oli siitä, miksi Kela epäonnistui toimeentulotuen täytäntöönpanossa alkuvuodesta 2017. Juttu perustui Kelan hallinnon kokouspöytäkirjojen ja sisäisen tarkastuksen raporttien läpikäyntiin. Selvitys on niin painavaa tekstiä, ettei se voine olla johtamatta jatkotutkintaan ja -arviointeihin. Kesäkuussa 2016 valmistuneessa Kelan sisäisen tarkastuksen raportissa varoitettiin Kelan johtoa toimeentulotukeen liittyvistä taloudellisista ja maineriskeistä. Raportti käsiteltiin Kelan tarkastustoimikunnassa, mutta koko hallitus pidettiin siitä tietämättömänä. Tällaista ei voi kutsua hyväksi hallinnoksi. Toimittaja Olli Ainolan haastattelema silloinen pääjohtaja Liisa Hyssälä ei muista koko raporttia.


Lasse Kukkonen syöksyi kuin pesäpalloilija – viimeisteli omaperäisen tahtomaalin iltasanomat 19:24 13.01

Kärppien kapteeni suti kauden kolmannen osumansa erikoisella tyylillä.


Suomalainen olympiahiihtäjä kertoo dramaattisesta romahduksestaan, pysäyttävä hetki kodin lattialla – ”Siitä ei ole ollut paluuta” iltasanomat 06:58 13.01

Lasse Paakkonen oli elämänsä iskussa Vancouverin olympiatalvena 2010. Seuraavana talvena kaikki oli päinvastoin.


Jaajo Linnonmaa voitti vihdoin Venlan - ”Näytän eniten Lasse Lehtiseltä” iltalehti 20:40 12.01

Jaajo Linnonmaan juontama Halautko Miljonääriksi? voitti vuoden parahan Game Show -Venlan. Jaajo Linnonmaa on voittanut useasti radiopalkintoja, mutta nyt Haluatko Miljonääriksi? - voitti televisioalan Venla-palkinnon. - Mut valittiin tähän ohjelmaan, kun näytän eniten Lasse Lehtiseltä, Jaajo veisteli.


Lappalainen johdatti SaiPan voittoon jatkoaika.com 06:30 10.01

Lappeenrannan Kisapuiston hallissa nähtiin tiistai-iltana harvinaista herkkua, kun SaiPa otti täyden pistesaaliin ja onnistui tekemään peräti neljä ylivoimamaalia. Lahden Pelicans sai lopulta lähteä 2-4-tappio taskussaan kotiin. Kotijoukkueen Lasse Lappalainen keräsi tehot 1+2.


Lasse Laatusen näkökulma: Aktiivimallin poliittinen ansa iltalehti 22:31 09.01

Sipilän hallituksen tarkoitusperät ovat varmasti vilpittömät ja hyvät. Se olisi kuitenkin voinut vilkaista historiaa ja todeta, miten työttömyysturvan kanssa on käynyt esim. Ahon, Lipposen, Vanhasen ja Kataisen hallituksille, kirjoittaa Lasse Laatunen. Äskettäin säädetystä työttömyysturvan aktiivimallista on syntynyt melkoinen meteli. Saman tien on kerätty yli 100 000 nimen kansalaisaloite, jossa aktiivimallia vaaditaan kumottavaksi. Aloite tulee aikanaan eduskunnan käsittelyyn. Hallituspuolueet ovat kääntäneet keskustelua itse asiasta SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen kansalaispalautelainaukseen ”työttömät polvilleen ja niskalaukaus”. Kyllä politiikan ongelmat ovat syvemmällä kuin Rinteen puheissa, omissa tai lainatuissa. Päätoimittaja Antti Kokkonen kirjoitti taannoin Lapin Kansan pääkirjoituksessa erinomaisen analyysin aktiivimallista, sen synnystä, ongelmista ja laajemman uudistuksen tarpeista. Kokkonen kirjoitti, että aktiivimalli on huonompi, tehottomampi ja byrokraattisempi kuin alunperin kaavaillut työttömyysturvan keston porrastukset. Ne eivät kuitenkaan 3-kantavalmistelussa kelvanneet ay-liikkeelle. Kokkonen jatkoi, että sosiaaliturvan uudistamiseksi pitäisi tehdä jotain paljon enemmän ja järkevämpää. Olen Kokkosen kanssa samaa mieltä.


Ylilääkäri sote-rahoista: ”Ajatus kulujen kasvun leikkaamisesta on outo” uusisuomi 11:44 07.01

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallintoylilääkäri, terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen sanoo, että sote-uudistuksen rahoitusmalliin liittyy useita ongelmia, joista osaa on käsitelty julkisuudessa, osaa vain asiantuntijakeskusteluissa. Lehtonen itse pitää neljää ongelmaa erittäin keskeisinä.


Hyökkääjästä puolustukseen ? Lasse Lappalainen pelaa elämänsä kautta jatkoaika.com 20:27 06.01

SaiPan Lasse Lappalainen vaihtoi juniorina hyökkääjästä puolustajan tontille ja rikkoo nyt omia piste-ennätyksiään Lappeenrannassa. Siirtymä Liigaan ei kuitenkaan ollut helppo.


Näkökulma: Asiakkailla on oikeus häiriöttömiin pankkipalveluihin - lakon aiheuttaneen työriidan neuvottelijat vetivät ilmeisesti joulunpyhät lonkkaa iltalehti 07:27 02.01

Vakuutusala rohkeni mennä puhtaaseen direktiomalliin viikonlopputöiden osalta. Mikä tässä asiassa ahdistaa pankkitoimihenkilöitä, kysyy Lasse Laatunen. Pankkien työriidan sovittelua jatketaan tiistaina 2. tammikuuta parin viikon tauon jälkeen. Tauon aikana oli kahden päivän lakko ja uusi uhkaa torstaina. Sen välttämiseksi on sovittelu- ja neuvotteluaikaa kaksi päivää. Toivottavasti se riittää ja osapuolet sovittelijan johdolla neuvottelevat tosissaan. Asiakkailla on oikeus odottaa häiriöttömiä pankkipalveluja.


Lasse Lehtisen kolumni: Ranskalaiset korot kopisevat yhä iltasanomat 08:08 01.01

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ei ole vain maansa, vaan koko maanosan toivo.


Vielä ehdit katsoa IL-TV:n jouluelokuvat iltalehti 07:33 25.12

Iltalehden IL-TV:n näyttää jouluna Suomisen perheen ja Pelikaanimiehen. Elokuvat ovat katsottavissa 26. joulukuuta asti. Iltalehden IL-TV on kunnioittanut joulua valitsemalla valikoimaansa kaksi kotimaista elokuvaa. Toivo Särkän ohjaama Suomisen perhe (1941) ja Liisa Helmisen ohjaama ja käsikirjoittama lastenelokuva Pelikaanimies (2004) ovat vielä huomisiltaan eli 26. joulukuuta asti katsottavissa Iltalehden verkkosivuilla IL-TV:ssä. Suomisen perhe kertoo porvallista elämää viettävästä Suomisen perheestä. Väinö-isä (Yrjö Tuominen) ryhtyy osakekeinotteluun, ja perheen elämä menee hetkeksi raiteiltaan. Mustavalkoinen elokuva poiki viisi jatko-osaa ja Suomisen Ollia näytellyt Lasse Pöysti teki 14-vuotiaana nuorukaisena läpimurtonsa.


Lasse Lehtisen kolumni: Palloliitto tarvitsee Ari Lahden iltasanomat 07:25 22.12

Ari Lahdella on eväät muutokseen, kirjoittaa Lasse Lehtinen.


Rekan rengas pyöri yksikseen kohti Hämeenlinnaa – sitten sen rinnalle ajoi pelastaja-Lasse iltasanomat 17:33 20.12

Rengas oli kuin koira. Pultti sihisi ja sulatti lunta.


Lasse tallensi videolle dramaattisen hetken: Katon rakenteita putosi yleisöön Raskasta joulua -konsertissa – ”Paukahdus kuului” iltasanomat 13:20 18.12

– Paukahdus kuului, mutta luulin ensin, että se kuulu show’hun, kuvailee dramaattisen tilanteen kuvannut konserttikävijä.


Lasse Lehtisen kolumni: Teresa, Donald ja Vladimir iltasanomat 08:08 18.12

Britit noudattavat tänään Margaret Thatcherin linjausta: ”Jumala erotti Britannian manner-Euroopasta, ja sillä oli tarkoituksensa.” Eron tekeminen EU:sta ei ole maan ainoa koettelemus, kirjoittaa Lasse Lehtinen.


Sote-ministerien ulostulot toivat ylilääkärin mieleen vahvan markan: ”Silloinkin uskottiin kykyyn selättää markkinavoimat” uusisuomi 11:44 17.12

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri, terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen sanoo, että sote-uudistusta valmistelevien ministerien lausunnot palveluiden ”vahvan järjestäjän” merkityksestä tuovat mieleen 1980-luvun lopun ja 1990-luvun alun puheet vahvasta markasta.


Uutiset