10-vuotias lapsi ei osannut lukea, taustalta paljastui perhehelvetti - Lapsiasiavaltuutettu: ”Lainsäädäntö kotiopetuksen valvonnasta liian löysä” iltalehti 18:01 16.04

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila sanoo, että lainsäädäntöä on vahvistettava oppivelvollisuuden seurannan osalta. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan mielestä on erittäin vakavaa, että Suomessa havaitaan tapauksia, joissa lapsi on jäänyt ilman kasvun ja oppimisen tukea. Hänen mielestään kunnille pitäisi saada nykyistä selkeämmät ohjeet oppivelvollisuuden edistymisen seurantaan. Kurttila viittaa viime viikolla julkisuudessa olleeseen tapaukseen, jossa 10-vuotias lapsi oli lukutaidoton ja jäänyt motorisesti 5-6-vuotiaan tasolle. Vanhemmat olivat laiminlyöneet myös neuvolakäynnit. Koululle lapsen oli kerrottu olevan kotiopetuksessa, mutta vanhemmat eivät saapuneet lapsen kanssa koulun järjestämille käynneille, joissa olisi arvioitu lapsen edistymistä kotiopetuksessa.


Lapsiasiavaltuutettu on huolissaan opiskelun kustannuksista: "Koulu täytyy suojata köyhyydeltä" MTV 09:27 07.04

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila sanoo, että mikäli Suomi ei puutu lapsiperheiden köyhyyteen, maan tulevaisuus voi näyttää synkältä.


Lapsiasiavaltuutettu: "Koulu täytyy suojata köyhyydeltä" – ottaisi maksuttoman koulutuksen tueksi hintakaton koulukirjoille MTV 08:50 07.04

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila sanoo, että mikäli Suomi ei puutu lapsiperheiden köyhyyteen, maan tulevaisuus voi näyttää synkältä.


Köyhien lasten osuus on kasvussa Suomessa – "Siihen meillä ei ole varaa" MTV 12:00 06.04

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii hallitukselta kiireellisiä toimenpiteitä köyhien lasten määrän kasvaessa Suomessa.


Lapsiasiavaltuutettu vaatii hallitusta puuttumaan vakavaan tilanteeseen: ”Lapset kokevat köyhyyden monet ilmiöt” iltalehti 13:55 03.04

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii Juha Sipilän (kesk) hallitukselta kiireellisiä toimenpiteitä köyhien lasten määrän kasvaessa Suomessa. Kurttila on antanut hallitukselle arvion Suomen köyhien lasten asemasta. Kurttila kiinnittää perjantaina luovutettavassa vuosikirjassa huomiota Suomen köyhissä perheissä elävien lasten aseman heikentymiseen viime vuosina. - Suomessa köyhien lasten osuus kaikista lapsista on kasvussa. Viime vuosina tehdyt lapsilisien leikkaukset ja sosiaalietuuksien indeksitarkistusten jäädytykset vaikeuttavat köyhien perheiden asemaa.


Köyhien lasten määrä kasvaa Suomessa – hallitukselle kiireellinen viesti vakavasta tilanteesta uusisuomi 12:07 03.04

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii hallitukselta pikaisia toimenpiteitä lapsiköyhyyteen puuttumiseksi.


”Tilanne on vakava” – Hallitukselle kiireellinen viesti lapsiköyhyydestä Suomessa uusisuomi 12:07 03.04

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii hallitukselta pikaisia toimenpiteitä lapsiköyhyyteen puuttumiseksi.


ehdolla NHL-palkintoon hyvityksen Palkkamurhaa, Pohjanmaalla ravipelissä ”Liian pitkä breikki

Uutiset