Kieliopintojen vuoksi peruskoululaisille pisimmillään kymmentuntisia koulupäiviä – näin pohjoissaamea opiskellaan Tampereella

yle 16:28 18.11

Tänä lukuvuonna lapset opiskelevat pohjoissaamea koulupäivänsä jälkeen. Oppitunneille siirtyminen vaatii järjestelyjä perheeltä.


Lapsensa traagisesti menettänyt huippu-urheilijapari sai kaksoset – Bode Miller joutui itse toimimaan kätilönä

iltasanomat 13:25 17.11

Puolitoistavuotiaan tyttärensä traagisesti viime vuonna menettäneet Bode ja Morgan Miller ovat saaneet perheeseensä kaksoslapset.


Kimi Räikkönen sulatti sydämet pienten lasten rinnalla, lausui painavia sanoja hyväntekeväisyydestä: ”En halua ihmisten tietävän”

iltalehti 08:11 17.11

Kimi Räikkönen kertoo tekevänsä paljon enemmän hyväntekeväisyyttä kuin julkisuudessa kerrotaan. F1-tähti Kimi Räikkösellä riitti tekemistä loka–marraskuun vaihteessa Meksikossa ja Yhdysvalloissa ajettujen osakilpailujen välissä. Räikkönen vieraili kolme päivää Meksikon GP:n jälkeen Pelastakaa lapset - hyväntekeväisyysjärjestön tapahtumassa Mexico Cityssä. Räikkösellä oli meksikolaisten lasten ympäröimänä kasvoillaan huomattavasti leveämpi virne kuin pr-tilaisuuksissa yleensä, tunnetaanhan hänet hyvin lapsirakkaana ihmisenä ja kahden pienen lapsen isänä.


Onko herttuatar Meghan raskaana? Spekulaatiot käynnistyivät Harryn puheista ja Meghanin olemuksesta

iltalehti 19:11 16.11

Sussexin herttuapari on raskaushuhujen kourissa. Heidän esikoispoikansa Archie on nyt puolivuotias. Britanniassa spekuloidaan sitä, aikovatko prinssi Harry ja herttuatar Meghan hankkia Archielle pikkusisaruksen - tai olisiko sellainen jo kenties tuloillaan? Huhumylly käynnistyi, kun prinssi Harry uteli viime viikolla Remembrance Dayn, eli veteraanien ja kaatuneiden muistopäivän, juhlinnoissa eräältä naiselta tämän monilapsisesta perheestä. Windsorin linnaan oli kutsuttu naisia, joiden puolisot ovat brittiarmeijassa töissä. Monella oli myös lapset mukana.


James Bond -tähti toi punaiselle matolle aikuiset poikansa - katso kuvat

iltalehti 18:03 16.11

Pierce Brosnanin ja Keely Shaye Smithin lapset ovat jo aikuisia. Näyttelijä Pierce Brosnan on ollut naimisissa Keely Shaye Smithin kanssa vuodesta 2001. Pariskunnalla on kaksi aikuista poikaa, Dylan ja Paris. Tuoreissa kuvissa Pierce, Dylan ja Paris Brosnan poseeraavat punaisella matolla Los Angelesissa. Dylan Brosnan on 22 ja Paris Brosnan on 18. Molemmat tullaan näkemään Golden Globe -gaalassa avustajina. He antavat palkintoja palkinnonjakajille ja saattavat tähtiä lavalta takahuoneeseen.


Kuumaan autoon kuolleet lapset saivat Italian toimimaan – laki vaatii autoihin "älä unohda lastasi"-hälyttimen

yle 13:51 16.11

Laki koskee alle neljävuotiaiden lasten vanhempia.


Lasten ja nuorten kivunhoidossa puutteita - kunnat eivät aina maksa tarvittavaa hoitoa

yle 15:22 14.11

Asiantuntijan mukaan lapset ovat hyvin eriarvoisessa asemassa kivun hoidon suhteen eri puolilla Suomea. 


Pikku­pojalta järkyttävä kommentti al-Holin leirillä – suomalais­psykiatrit: Lapset ovat ympäröivän maailman uhreja

iltasanomat 22:08 12.11

Asiantuntijat eivät pidä mahdottomana sitä, että Isisin ”kalifaatissa” asuneet lapset voisivat kotiutua entiseen kotimaahansa. Prosessi on kuitenkin haastava ja vaatii pitkäaikaista terapiaa ja tukea.


Muistatko Michael Jacksonin naamioihin kätketyt lapset? Tältä he näyttävät aikuisiksi kasvaneina

iltalehti 16:59 12.11

Poptähti Michael Jacksonin lapset ovat nykyään parikymppisiä nuoria aikuisia. Michael Jacksonin kuoleman jälkeen tähden lapset Paris, Prince ja Blanket on nähty harvemmin julkisuudessa. Lasten elämä ei ole ollut helppoa, sillä isänsä menetyksen jälkeen myöskin Jacksonin muisto on kokenut kolauksia uudelleen nousseen pedofiliakohun ja uusimman kauhudokumentin myötä. Silloin tällöin tähden lapset edustavat musiikkialan tilaisuuksissa. Nyt Paris Jackson, 21, ja Prince Jackson, 22, ovat edustaneet yhdessä 60 Years of Motown -tapahtumassa Beverly Hillsissä. Parisilla oli yllään rock-henkinen punamusta mekko, ja Prince taas pukeutui tummaan pukuun, jonka takissa oli hopean väristä koristusta.


Vesa Keskinen vie tänäkin vuonna perheensä jouluksi Brasiliaan: ”Lapset unelmoivat lämmöstä”

iltalehti 16:05 12.11

Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen paljastaa myös suunnittelevansa yksityisyys- ja turvamuuria perheensä suojaksi. Kyläkauppias Vesa Keskisen perheen arki rullaa eteenpäin rauhallisella kaavalla. Kyläkauppiaan mukaan hän ja Jane-vaimonsa eivät olet tehneet hiljattain erikoisempia hankintoja, mutta mies sanoo kuitenkin pilke silmäkulmassa pariskunnan suunnitelleen erästä uutta projektia. – Suunnittelemme yksityisyys- ja turvamuuria, mutta se on ainakin vielä huumoriasteella, sanoo Keskinen salaperäisesti.


Mies hermostui naapurin pikkutytön palloleikistä ja löi tätä vatsaan – Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi sakkoihin

yle 14:56 12.11

Lastensuojelun Keskusliiton mukaan tapaus on harvinainen, sillä lapset kokevat väkivaltaa useammin perhesuhteissaan kuin vieraiden taholta.


Kimi Räikkönen avoimena vanhemmuudestaan: "Lapset eivät ajattele sillä tavalla"

MTV 19:24 11.11

Formula ykkösten Alfa Romeon Kimi Räikkönen kertoi Yahoo Sportsin haastattelussa vanhempana olemisesta.


Kimi Räikkönen avoimena vanhemmuudestaan: "Lapset eivät ajattele sillä tavalla""

MTV 19:24 11.11

Formula ykkösten Alfa Romeon Kimi Räikkönen kertoi Yahoo Sportsin haastattelussa vanhempana olemisesta.


Ruotsalaistähden lapset valloittivat kaikessa hiljaisuudessa Hollywoodin - tällainen on Skarsgårdien mahtisuku

iltalehti 01:19 11.11

Stellan Skarsgårdin neljästä lapsesta tuli näyttelijöitä. Ruotsalaisnäyttelijä Stellan Skarsgårdin lapset ovat jatkaneet isänsä viitoittamalla tiellä. Lapset Alexander, Gustaf, Bill ja Valter ovat kaikki näytelleet elokuvissa ja televisiosarjoissa. Isä on jokaisesta lapsestaan ylpeä. Skarsgård tunnetaan esimerkiksi Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu -elokuvasta, Mamma Mia! -elokuvista, Enkelit ja demonit -elokuvasta, Deep Blue Sea -elokuvasta sekä suositusta Chernobyl-sarjasta. – Näen kaikkia lapsiani kerralla kolmen kuukauden välein, mutta viidestä kuuteen heistä joka viikko. Olen opettanut heidät kyseenalaistaman kaiken, joten tapaamiset ovat kovin äänekkäitä, Skarsgård paljasti Guardianissa.


Lapset saivat valita seura­kunnan pääsiäis­vaelluksen ja matematiikan tehtävien väliltä – myös näihin Kouvolan koulujen perinteisiin laillisuus­valvoja puuttui

iltasanomat 19:34 10.11

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies puuttui kouvolalaisen koulun kirkossa järjestetyn joulujuhlan lisäksi muun muassa keskusradiosta tulleisiin uskonnollisiin päivänavauksiin.


Sonjan, 4, isällä on sojottava tukka – helsinkiläisen päiväkodin lapset kertovat ISTV:lle, minkälainen on kiva isä

iltasanomat 09:15 10.11

Isänpäivä on tärkeä juttu niin lapsille kuin tietysti päivänsankareillekin. ISTV kävi päiväkodissa kysymässä, mikä siinä isähommassa on parasta.


Isyysbloggaaja Ville, 31, jäi koti-isäksi ja sai kuulla erikoisia sutkautuksia: ”Sinä jäät sitten naiseksi taloon”

iltasanomat 07:43 10.11

Ville Viholainen on Koti-iskä88, jonka Instagram-kuvissa tavarat saattavat olla levällään ja lapset huutaa taustalla. Idea isän edesottamuksia avaavaan blogiin ja Instagram-tiliin lähti alun perin liikkeelle vitsistä.


Pekka Juntin kolumni: Jokaisen tulisi kasvattaa lapsi

yle 06:45 10.11

Lapset ovat kaikki, mikä on tärkeää. Kuka tämän maailman pelastaa, jos eivät koulutettujen maiden fiksujen aikuisten mukulat, kirjoittaa Pekka Juntti.


Laura Lepistö on ollut 12 vuotta yhdessä Tommi-rakkaansa kanssa - näin suhde on kestänyt: ”Tommi on tärkein voimavarani”

iltalehti 13:33 09.11

Tähtitanssien parketilla hurmaava entinen taitoluistelijatar keskittyy nyt uraansa, mutta tulevaisuuden haaveissa siintävät lapset ja perhe aviopuoliso Tommi Huovisen kanssa. Laura Lepistö, 31, kiirehtii iltapäivästä Iltalehden studioille: takana on pitkä päivä tanssiharjoitusten parissa. Haastattelun ja kuvausten aikataulun on pidettävä minuutilleen, sillä yhdysvaltalaiselle luistinfirmalle työskentelevän Lepistön on ehdittävä Skype-palaveriin ajoissa. Aikaeron takia työt ovat iltapainotteisia. Neljän tunnin päivittäiset tanssitreenit viidesti viikossa rytmittävät Lauran arkea. Sen lisäksi sunnuntait kuluvat suoriin tv-lähetyksiin.


Tutkimus: Lapset astuvat englanninkieliseen vapaa-aikaan yhdeksänvuotiaina

yle 08:56 08.11

Lasten englannin kielen käyttö kasvaa kymmeniä prosentteja ensimmäisten kouluvuosien aikana.


Itsensä kattoon naulannut mokaa, rohmunneet superveljekset ”Vauriot

Hot topics