Viikonloppuna vallitsee keväinen, mutta pääosin pilvinen sää iltalehti 06:12 21.04

Sunnuntai on lauantaista aurinkoisempi. Lauantain sääennuste lupaa suureen osaan maata pilvistä ja muutamaa plusastetta. Keski-Pohjanmaan tienoilla sataa, Pohjois-Lapissa tulee vähäisiä lumisateita. Aurinkoisinta on lännessä ja lounaassa, muualla maassa pääosin pilvistä.


LK: Kaksi lasta kuoli rekkaonnettomuudessa, kolme loukkaantui vakavasti - kuljettaja sai ehdollista vankeutta iltalehti 21:49 20.04

Kahden lapsen kuolemaan ja kolmen lapsen vakavaan loukkaantumiseen johtanut onnettomuus toi 40-vuotiaalle rekkakuskille kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen, kertoo Lapin Kansa. Tuomio tuli kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja kolmesta törkeästä vammantuottamuksesta Kemi-Tornion käräjäoikeudessa. Onnettomuus, jossa rekka kaatui, tapahtui kesäkuussa 2016 valtatie 21:llä Kolarissa, Lapissa. Mies kuljetti merkittävällä ylinopeudella ajoneuvoyhdistelmää, jonka kyydissä alaikäiset lapset olivat. Heistä neljä ei käyttänyt turvavöitä. Vöittä matkustaneet olivat rekan hytin takaosassa.


Nyt meni rikki 20 astetta – ja Lapissa pakkasta! Pekka Pouta: "On se hirmuisen lämmintä" MTV 16:47 20.04

Ahvenanmaalla on tänään rikottu 20 asteen lämpötila. Pohjoisessa on ollut pakkasta.


Pipot takaisin esille! Viikonloppuna kylmenee - luvassa hetkellisesti pakkasta koko maahan iltalehti 13:57 17.04

Vallitseva lämmin ilta katoaa viikonlopun aikana kauas etelään. Parin seuraavan päivän aikana kannattaa ottaa kaikki irti mukavasta kelistä. Etelässä päivälämpötilat liikkuvat yli kymmenessä asteessa ja Lapissakin sen tuntumassa. Aurinkokin näyttäytyy ajoittain - todennäköisimmin torstaina. Mutta viimeistään perjantain jälkeen varastoon heitetyillä pipoilla, kaulaliinoilla ja kintailla on jälleen käyttöä.


54-vuotias mies kuoli moottori­kelkka­turmassa Lapissa iltasanomat 19:00 16.04

54-vuotias mies menehtyi tapahtumapaikalla pelastusyrityksistä huolimatta.


Turistiryhmän moottorikelkkaretki sai surullisen lopun: 54-vuotias mies törmäsi puuhun ja menehtyi onnettomuuspaikalle MTV 18:47 16.04

54-vuotias mies on kuollut moottorikelkkaonnettomuudessa Lapissa Kittilässä, kertoo poliisi.


Viikko käynnistyy sateisissa merkeissä - meteorologi: pölyiset kaupungit janoavat vettä iltalehti 04:59 16.04

Maanantaina vettä sataa erityisesti Etelä- ja Kaakkois-Suomessa, kertoo Ilmatieteen laitos. Kevät edistyy maanantaina vesisateilla monin paikoin Etelä- ja Kaakkois-Suomessa. Ilmatieteen laitoksen mukaan sateisinta on Lappeenrannassa ja Savonlinnassa. - Etelä- ja Kaakkois-Suomessa sataa vettä. Pohjois-Suomessa on sen sijaan aurinkoinen ja poutainen kevätpäivä. Maanantaina korkeimmat lämpötilat ovat Pohjanmaalla ja läntisessä Lapissa, noin 10 astetta lämmintä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jouko Korhonen kertoo Iltalehdelle.


Kevät tuli jäädäkseen, ei pelkoa takatalvesta! Aurinkoinen ja lämmin sää hemmottelee koko maata - ensi viikolla lähes 20 astetta iltalehti 20:07 14.04

Ilmatieteen laitoksen ennustekartat lupaavat lämpimän keväisen, parhaimmillaan jopa kesäisen sään jatkuvan. Kevään lämpöennätys meni lauantaina rikki Salossa, jossa mittari kohosi 16,9 asteeseen. Seitsemällä asemalla päästiin 16 asteen tuntumaan. Esimerkiksi Kokemäellä ja Hämeenlinnassa mitattiin 16,7 astetta, Hattulassa 16,5 astetta ja Turussa 16,2 astetta. Keski- ja Itä-Suomessakin päästiin monella paikalla 15 asteeseen. Oulun korkeudella mitattiin yleisesti noin 10 asteen lämpötiloja. Lapissa oli hieman kylmempää, mutta Lounais-Lapissa päästiin 10 asteen tuntumaan.


Kyllä nyt kelpaa! Sää jatkuu aurinkoisena ja poutaisena iltalehti 05:57 13.04

Sää on edelleen valtaosassa maata aurinkoinen. Ilmatieteen laitoksen mukaan koko maassa on tänään verrattain selkeää ja poutaa. Ainoastaan illalla ja yöllä Lapissa sää on pilvisempää. Päivän ylimmät lämpötilat vaihtelevat 8:n ja 13:n asteen välillä. Maan pohjoisosassa lämpötilat ovat pari astetta viileämpiä.


Norjan asevoimat kipaisivat Suomen puolella - tapausta selvitellään viranomaisten kanssa iltalehti 10:05 11.04

Rajavartiolaitoksen mukaan Lapissa tutkitaan epäiltyä alueloukkausta. Lapin Rajavartiosto tutkii epäiltynä alueloukkauksena tapausta, jossa Norjan asevoimien moottorikelkoilla liikkunut sotilasosasto on torstaina 5.4. ilman lupaa ylittänyt valtakunnan rajan Norjasta Suomeen ja takaisin Norjaan. Tapaus sattui Enontekiön kunnan pohjoisosan tunturialueella. Asiassa suoritetussa tapahtumapaikkatutkinnassa selvisi, että ylitys tapahtui noin kilometrin matkalla ja ulottui Suomen puolelle enintään 400 metriä.


Norjan armeijaa epäillään rajaloukkauksesta Lapissa – sotilasosasto liikkui moottorikelkoilla MTV 09:47 11.04

Norjan armeijan epäillään tehneen Lapissa alueloukkauksen, kertoo Rajavartiolaitos.


Asekeräilijä haali huiman kokoelman - katso kuvat perikunnan kauppaamista harvinaisuuksista, joista vanhimmat ovat 1600-1700-luvuilta iltalehti 19:30 10.04

Kuolinpesän huutokauppaamassa kokoelmassa on jopa 40 000 euron arvosta aseita. Lapissa asuneen antiikki- ja asekeräilijän kuolinpesä pisti huutokauppaan harvinaisen asekokoelman, joka käsittää vanhoja, arvokkaita aseita jopa 1600-luvulta. Mustaruutiaseita on 42 kappaletta. Huutokauppahuone Aleksin toimitusjohtaja Sami Taustila arvioi suurimman osan aseiden hinnoista liikkuvan huutokaupassa 300-4 000 euron välillä, kallein voi olla jopa 10 000 euroa.


Hurja video: Kattolumet rysähtivät Markon nenän eteen – "Crocsit jalassa oli mukava rämpiä kinoksessa ja kaivaa ovi auki" MTV 16:48 10.04

Yksi varma kevään merkki on, kun talven alkana talojen katoille kerääntyneet lumet alkavat rytistä alas. Näin kävi viime viikolla Lapissa, missä katolumet yllättivät totalisesti postihakureissulle kesäkengissä lähteneen Marko Keinosen.


Lauantaina mainio ulkoilusää: Aurinko puskee esiin pilvien takaa, etelässä +7 astetta iltalehti 07:28 07.04

Luvassa on lämpenevä ja osin aurinkoinen viikonloppu. Perjantaina sää oli koko maassa harmaa ja räntäinen, mutta lauantaina siihen tulee nopea muutos. Pilvipeite rakoilee jo aamusta etenkin Lapissa sekä Koillis-, Kaakkois- ja Itä-Suomessa. Lounais-Suomessa pilvipeite sinnittelee vielä läpi lauantain.


Sää kirkastuu lauantaina - etelässä jopa +7 astetta iltalehti 04:54 07.04

Luvassa on lämpenevä ja osin aurinkoinen viikonloppu. Perjantaina sää oli koko maassa harmaa ja räntäinen, mutta lauantaina siihen tulee nopea muutos. Pilvipeite rakoilee jo aamusta etenkin Lapissa sekä Koillis-, Kaakkois- ja Itä-Suomessa. Lounais-Suomessa pilvipeite sinnittelee vielä läpi lauantain.


Runsas sade pyyhkäisee Suomen yli, Lapissa ajokeli huono – viikonloppuna riittää kuitenkin aurinkoa! MTV 06:02 06.04

Viikonlopusta on ennusteen mukaan tulossa varsin keväinen. Perjantaina Suomen yli pyyhkäisee runsas lumisade, mutta lauantaista ennustetaan aurinkoista päivää.


Nyt lähtee lumipeite: Lähes koko Suomi loppuviikon plussan puolella - kevään tuloa ei voi estää iltalehti 08:55 04.04

Alkuviikon lumikuurojen jälkeen sää muuttuu koko maassa keväisemmäksi. Keskiviikkona päivällä on luvassa plusasteita lähes koko maassa pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Etelä- ja Itä-Suomessa saadaan nauttia auringosta, puolipilvisestä ja noin neljän asteen lämpötilasta, luoteessa ja pohjoisessa luvassa on vielä pilvipeitettä. Lapissakin päästään nollakeleihin.


Luvassa plusasteita koko maahan - katso tästä keskiviikon sää iltalehti 04:35 04.04

Alkuviikon lumikuurojen jälkeen sää muuttuu koko maassa keväisemmäksi. Keskiviikkona päivällä on luvassa plusasteita lähes koko maassa pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Etelä- ja Itä-Suomessa saadaan nauttia auringosta, puolipilvisestä ja noin neljän asteen lämpötilasta, luoteessa ja pohjoisessa luvassa on vielä pilvipeitettä. Lapissakin päästään nollakeleihin.


Alaikäinen moottorikelkan kyydissä ollut kuoli: Nuoret ajoivat ilman kypärää ja törmäsivät laavuun – poliisi uskoo, että alkoholilla oli osuutta MTV 16:09 03.04

Yksi ihminen kuoli sunnuntaina Lapissa Savukoskella tapahtuneessa moottorikelkkaonnettomuudessa, kertoo poliisi.


- "Nuorilla aivan pohjalta” Alaston asemies kotimaansa jo kovimman kiekkopommin natsijohtajien nuorta kävi SHLn voittoa tilanne ajautuu – ”Tässä vaiheessa ”Lapsi huusi ”Ponnistimme

Uutiset