Patrik Laineen tilanteesta uutta tietoa - ”Hän on samassa veneessä kuin muutkin” iltalehti 18:01 26.04

Patrik Laine on jättänyt Jetsin treenejä väliin huonovointisuuden vuoksi. Jetsin päävalmentaja Paul Maurice ei ole sen tarkemmin kertonut, mistä suomalaisen tilanteessa oikein on kyse. Eilen Maurice kuitenkin vihjaili Winnipeg Sunin haastattelussa, että suomalainen on todennäköisesti pelikunnossa perjantaina, kun Jetsin pelit jatkuvat Nashvilleä vastaan.


Räikkönen avautuu Vettelin rattikohusta: ”Yliammuttu juttu simppelistä asiasta” MTV 17:50 26.04

Kimi Räikkösen mukaan Sebastian Vettelin ohjauspyörässä havaittu ”salainen” vipu on itse asiassa varsin yksinkertainen säädin, jonka Ferrari olisi antanut laittaa myös hänen autoonsa.


Kolmekymppinen mies kuoli nokkakolarissa Oulaisissa iltalehti 16:39 26.04

Oulaisten Pyhäjoentiellä tapahtui torstaina kuolemaan johtanut nokkakolari. Liikenneonnettomuus tapahtui torstaina puolenpäivän aikoihin, ja sen seurauksena jyväskyläläinen, vuonna 1986 syntynyt mies kuoli ja oulaistelainen, vuonna 1982 syntynyt mies loukkaantui vakavasti. Oulaistelainen kuorma-autoilija oli ajamassa Oulaisten suunnasta Pyhäjoen suuntaan, kun suoralla tieosuudella Tapiolantien risteyksen kohdilla ajautui vastakkaisesta suunnasta tullut henkilöauto kuorma-auton kaistalle.


SVT: Mies ampui koiranpentua ilmakiväärillä 40 kertaa Ruotsissa – poliisit löysivät ruhon jätesäkistä pihalta MTV 16:20 26.04

Ruotsalaismedia on uutisoinut Uppsalassa paljastuneesta karmeasta tapauksesta. 35-vuotiasta isää syytetään eläinrääkkäyksestä.


Meksikolaisräppäri tunnusti liuottaneensa kadonneet opiskelijat rikkihappoon - mitään ei jäänyt jäljelle iltalehti 16:09 26.04

Huumekartelli maksoi räppärille karmeasta työstä 130 euroa. Meksikolainen rap-muusikko Christian Palma Gutiérrez, joka tunnetaan paremmin nimellä QBA, on pidätetty kolmen murhatun elokuvaopiskelijan ruumiin hävittämisestä. Kolme parikymppistä meksikolaista elokuvaopiskelijaa kaapattiin 19. maaliskuuta, kun he olivat filmaamassa kouluprojektiaan varten.


Virallinen vahvistus: Zlatan ei pelaa MM-kisoissa MTV 15:30 26.04

Ruotsalainen tähtihyökkääjä Zlatan Ibrahimovic on vahvistanut, ettei hän pelaa kesällä jalkapallon MM-kisoissa.


Kansanedustajien palkkioita korotetaan - perusteena riippumattomuus ja palkkojen yleinen nousu iltalehti 15:18 26.04

Ensimmäinen korotus tapahtuu jo ensi kuun alussa. Kansanedustajien palkkiot nousevat pikaisella tahdilla yhteensä kaksi kertaa. Ensimmäinen korotus tapahtuu jo vappupäivänä eli 1. toukokuuta. Tuolloin palkkiot nousevat 1,6 prosenttia. Samanlainen nousu tapahtuu myös 1. tammikuuta 2019. Niin sanotulle rivikansanedustajalle maksetaan toistaiseksi 6 407 euroa kuukaudessa, mikäli hän on palvellut alle 12 vuotta. Yli 12 vuotta palvelleiden palkkio on 6 887 euroa.


Oikeusasiamies: Tietoja eduskunnan vierailijoista ei olisi saanut tuhota kesken oikeudenkäynnin MTV 15:13 26.04

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen katsoo eduskunnan turvallisuusosaston menetelleen virheellisesti vuonna 2017, kun pyydetyt vierailijatiedot oli hävitetty ennen kuin korkein hallinto-oikeus oli lopullisesti ottanut kantaa niiden julkisuuteen.


35-vuotiaalle 9 vuotta vankeutta taposta - naisen ruumis kuljetettiin petauspatjaan käärittynä Viitasaarelle ja haudattiin lopulta maastoon iltalehti 15:05 26.04

Kuoliaaksi kuristettu 57-vuotias uhri kuljetettiin patjaan käärittynä Riihimäeltä Viitasaarelle. 35-vuotias Mikko Antero Juntunen on tuomittu taposta yhdeksän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hän sai tuomion kuristettuaan kuoliaaksi 57-vuotiaan naisen yksityisasunnossa Riihimäellä. Tapahtumat saivat alkunsa riihimäkeläisasunnossa syntyneestä riidasta, kun tekijä oli kertomansa mukaan hermostunut naisen puheista. Humalainen tuomittu oli pahoinpidellyt naista nyrkein ja lopulta istunut maassa makaavan uhrin päällä kuristaen tätä.


Eduskunta alkoi hävittää vierailijatietoja joka päivä sen jälkeen, kun oikeus määräsi ne julkisiksi - Oikeusasiamieheltä moitteet iltalehti 14:29 26.04

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen toteaa tuoreessa kannanotossaan, että eduskunnan turvallisuusosasto menetteli virheellisesti hävittäessään vierailijatietoja ennen oikeuden lopullista päätöstä. Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläisen arvostelee eduskunnan turvallisuusosaston menettelyä, kun se vuonna 2017 käsitteli tietopyyntöjä eduskunnassa vierailleista henkilöistä. Eduskunnan vierailijatietojen käsittelystä kohistiin viime vuonna julkisuudessa, kun oikeus määräsi vierailijatiedot julkisiksi ja eduskunta alkoi hävittää tietoja päivittäin.


Salainen nauhoite vuoti julkisuuteen: Donald Trump haukuttiin lyttyyn miljonäärien kokouksessa - ”katastrofi” iltalehti 14:13 26.04

New York Times sai haltuunsa nauhoitteen kolmetuntisesta kriisikokouksesta, jonka NFL-liigan johtoportaan edustajat, seurapomot ja pelaajat pitivät viime lokakuussa. Kokouksen aiheena olivat niin sanotut polvistumisprotestit, joita on nähty ennen kaikkea juuri NFL-areenoilla. Protestit pani alulle San Francisco 49ersissa pelannut pelinrakentaja Colin Kaepernick, joka polvistui Yhdysvaltain kansallishymnin aikana. Eleen tarkoitus oli protestoida rodullista epätasa-arvoa ja poliisiväkivaltaa. Useat muut liittyivät protestiin pian, mikä sai presidentti Donald Trumpin raivokkaalle sotajalalle. Isänmaallisuudestaan tunnettu presidentti tuomitsi protestin rajusti Yhdysvaltain lipun häpäisemiseksi.


Victoria's Secretin malli Elsa Hosk on puoliksi suomalainen – perinyt kauneutensa Marja-äidiltään mtv 13:56 26.04

Maailmalla tunnettu Victoria's Secret -malli Emilia Hosk onkin puoliksi suomalainen. 


Kahden lapsen äiti Minna, 29, on Suomen seuraava suuri vapaaottelutähti: ”Kävin jatkuvasti ottamassa miehiltä pataan” iltasanomat 13:55 26.04

Turkulainen Minna Grusander tähtää vapaaotteluorganisaatio Invictan titteliotteluun.


Indonesia tuomitsi kahdeksan huumemuulia kuolemaan - salakuljettivat jättilastin metamfetamiinia iltalehti 13:41 26.04

Indonesian huumerikoslait ovat eräät maailman ankarimmista. Teloitukset tehdään ampumalla. Indonesialainen tuomioistuin tuomitsi torstaina kahdeksan taiwanilaista kuolemaan huumeiden salakuljetusrikoksista. Indonesian huumelait ovat eräät maailman ankarimmista. Tuomitut olivat salakuljettaneet maahan noin tonnin metamfetamiinia. Kahdeksan miestä pidätettiin ratsioissa viime heinäkuussa. Huumeringin päällikkö sai surmansa tulitaistelussa Indonesian poliisin kanssa, uutistoimisto AFP kertoi.


Poliisi varoittaa järjettömästä ilkivallasta koulujen pyöräparkeissa – yksi yläkoululainen joutunut jo sairaalaan iltasanomat 13:34 26.04

Poliisi muistuttaa, että pyörien vahingoittaminen voi johtaa erittäin vakaviin henkilövahinkoihin.


NHL-supertähden entinen joukkuekaveri kiistää tähden ”pullukkuuden”: ”Kasvot vain tekevät sen” iltalehti 13:12 26.04

Entinen tähtihyökkääjä Marc Savardin mukaan Pittsburgh Penguinsin Phil Kessel on hieno jääkiekkoilija. Pittsburgh Penguinsin tähtihyökkääjä Phil Kessel pelasi ensimmäisen NHL-kautensa kaudella 2006-2007 Boston Bruinsin paidassa. Kesseliä on uran alusta asti kuvailtu hieman "pullukaksi" tai jopa jollain tavalla "hölmöksi". Kesselin vanhan joukkuekaverin Marc Savardin mukaan hän ei ole muuttunut yhtään, selviää Sportsnetin haastattelussa.


Vielä on koittava aika, kun kiekkoaurinko nousee nousevan auringon maassa jatkoaika.com 13:07 26.04

Japanilainen jääkiekko oli vuosituhannen vaihteessa jokakeväinen näky päätason MM-kisoissa. Japani pääsi Aasian kiintiön kautta mukaan vuosina 1998-2004, ja oli tuohon aikaan Aasian paras jääkiekkomaa. Kun kiintiö poistui, ei Japani enää paikkaansa päätasolla onnistunut säilyttämään.


Jussi Salonojalta peritään nyt miljoonaa euroa - oma jättilaina maksamatta iltalehti 13:00 26.04

Konkurssiin haetun Espoo Unitedin omistajan talousahdinko syvenee. Jussi Salonojalta peritään nyt myös maksamatonta miljoonan euron henkilökohtaista velkaa. Keskiviikkona Espoon käräjäoikeuteen jätetty konkurssihakemus on vain yksi osoitus Espoo Unitedin omistajan Jussi Salonojan talousvaikeuksista. Verottaja ja Only Me Oy hakevat Unitedilta yhteensä noin 150 000 euron saatavia. Käräjäoikeudessa on kuitenkin vireillä toinen, paljon suurempaa summaa koskeva henkilökohtainen velkomuskanne.


Jussi Salonojan peritään nyt miljoonaa euroa - oma jättilaina maksamatta iltalehti 12:57 26.04

Konkurssiin haetun Espoo Unitedin omistajan talousahdinko syvenee. Jussi Salonojalta peritään nyt myös maksamatonta miljoonan euron henkilökohtaista velkaa. Keskiviikkona Espoon käräjäoikeuteen jätetty konkurssihakemus on vain yksi osoitus Espoo Unitedin omistajan Jussi Salonojan talousvaikeuksista. Verottaja ja Only Me Oy hakevat Unitedilta yhteensä noin 150 000 euron saatavia. Käräjäoikeudessa on kuitenkin vireillä toinen, paljon suurempaa summaa koskeva henkilökohtainen velkomuskanne.


Rallimestari Grönholm kertoo mikseivät suomalaiset voita enää MM-ralleja – muutos tulossa? MTV 12:37 26.04

Viimeisin ralliautoilun suomalainen maailmanmestari Markus Grönholm kertoi keskiviikkoillan Tulosruudussa ajatuksiaan suomalaisesta ralliurheilusta.


200 euroa - aseella meksikolaisessa ele aamujäillä, alkuperäinen harkitsee nyt iskun käräjiä Nyt ja Sipilä Kansanedustaja järkyttynyt potilasvahinkojen Kiinalaistutkimus Pohjois-Korean ydinkoealue kuulunut ”Allahu on sukupuolitietoinen budjetointi Pekka Saravo pelaa, niin pelästytti 4-vuotias potilasvahinkojen määrästä Suomessa Saravo ja Suomi maksaa yliajaja syyntakeeton – – kuoli aivokasvaimeen

Uutiset