Tuore ennuste julki: Vappuaattona lämmintä, sitten kylmenee – toukokuu alkaa tavanomaista viileämpänä MTV 22:18 24.04

Vapun ja samalla toukokuun sää alkaa pikku hiljaa tarkentua. Kuukausiennuste lupailee tavanomaista säätä toukokuulle.


Kevään ensiukkonen yllätti Markon kirjaimellisesti housut kintuissa – tontilla tarpeillaan olleen miehen kopteri tallensi videon iltasanomat 20:00 21.04

Ruotsista saapunut lämmin ilmavirtaus toi Hyvinkäälle kevätukkosen.


Nyt meni rikki 20 astetta – ja Lapissa pakkasta! Pekka Pouta: "On se hirmuisen lämmintä" MTV 16:47 20.04

Ahvenanmaalla on tänään rikottu 20 asteen lämpötila. Pohjoisessa on ollut pakkasta.


Calvin Harris haastettiin oikeuteen - vedättikö britti-dj sokeaa miestä? iltalehti 03:38 19.04

79-vuotias mies maksaa Harrisille 35 000 euroa kuussa vuokraa asunnosta, joka on asukkaan mukaan täynnä ongelmia. Harry Moscatel, 79, on haastanut dj:nä ja laulajana tunnetun Calvin Harrisin oikeuteen. Moscatel vuokrasi leasing-sopimuksella Harrisilta asunnon Hollywoodin Sunset Stripiltä, mutta hänen asianajajansa mukaan asunto oli täynnä ongelmia alusta alkaen. Ongelmat koskivat lämmintä vettä, lämmitystä, viallisia ovia ja äänijärjestelmää, joka ei toiminut kunnolla. Moscatel maksoi asunnosta Harrisille 70 000 dollarin takuuvuokran. Vuokra on 35 000 dollaria kuussa.


Päivän ravivihje: Toto65, Vermo 18.4. iltalehti 08:12 18.04

Toto65-1: Vermon Toto65-kierros käynnistyy tasaisen oloisella Derbysarjalla, johon saavat osallistua ainoastaan 4-vuotiaat Suomessa syntyneet lämminveriset. Suosikkeina lähtevät matkaan takamatkalaiset Deangelo ja Piece Of Rock. Pieni yllätyssauma annetaan Teivossa 10,6-vauhtia kirineelle An-Marialle. Toto65-2: Lissun Assi voitti viimeksi Vermossa varmasti ja vinkataan perusmerkiksi hankalasta kasiradastaan huolimatta. Ykköshaastajaksi nostetaan yli puolen vuoden tauolta palaava Korven Liideri.


Pipot takaisin esille! Viikonloppuna kylmenee - luvassa hetkellisesti pakkasta koko maahan iltalehti 13:57 17.04

Vallitseva lämmin ilta katoaa viikonlopun aikana kauas etelään. Parin seuraavan päivän aikana kannattaa ottaa kaikki irti mukavasta kelistä. Etelässä päivälämpötilat liikkuvat yli kymmenessä asteessa ja Lapissakin sen tuntumassa. Aurinkokin näyttäytyy ajoittain - todennäköisimmin torstaina. Mutta viimeistään perjantain jälkeen varastoon heitetyillä pipoilla, kaulaliinoilla ja kintailla on jälleen käyttöä.


Anneli sai sairauskohtauksen kaupassa: Tuntematon pakkasi ostokset ja auttoi kotiovelle asti – "Lopulta vielä kahviteltiin yhdessä" MTV 05:51 17.04

Auttavaisia, ystävällisiä ja lämminsydämisiä ihmisiä on olemassa! Tämän sai todistaa Espoossa asuva Anneli Helala, joka lähti viime perjantaina pahaa aavistamatta hoitamaan aivan normaaleja, arkisia asioitaan Espoossa. 


Ehditkö jo tottua lempeisiin kevätkeleihin? Harmin paikka: ”Lämmin sää loppuu viikonvaihteessa” iltalehti 21:56 16.04

Meteorologin mukaan lämpötila käy tällä viikolla 20 asteen tuntumassa ja tulee sitten alas. Lämmin sääjakso on herättänyt odotuksia, että joko 20 asteen raja voisi ylittyä Suomessa tällä viikolla? - Vielä ei ole uskallettu ennustaa 20 asteen rajan rikkoutumista, mutta lähelle kahtakymppiä se menee, sanoo meteorologi Anja Häkkinen Ilmatieteen laitokselta.


No nyt! Euroopan lämpöaalto rikkoo ennätykset Suomessa kahteen kertaan – etelään +20 astetta! MTV 11:12 16.04

Viikko on alkanut ainakin etelässä sateisissa tunnelmissa, mutta MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas antaa kesästä haaveilijoille toivoa: luvassa voi olla kesäiset 20 astetta lämmintä.


Viikko käynnistyy sateisissa merkeissä - meteorologi: pölyiset kaupungit janoavat vettä iltalehti 04:59 16.04

Maanantaina vettä sataa erityisesti Etelä- ja Kaakkois-Suomessa, kertoo Ilmatieteen laitos. Kevät edistyy maanantaina vesisateilla monin paikoin Etelä- ja Kaakkois-Suomessa. Ilmatieteen laitoksen mukaan sateisinta on Lappeenrannassa ja Savonlinnassa. - Etelä- ja Kaakkois-Suomessa sataa vettä. Pohjois-Suomessa on sen sijaan aurinkoinen ja poutainen kevätpäivä. Maanantaina korkeimmat lämpötilat ovat Pohjanmaalla ja läntisessä Lapissa, noin 10 astetta lämmintä, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jouko Korhonen kertoo Iltalehdelle.


Tutkijat: Ilmastonmuutos on hidastanut Pohjois-Atlantin merivirtoja iltalehti 02:48 16.04

Muutokset virtauksissa voivat aiheuttaa vakavia seurauksia koko maapallon ilmastolle. Pohjois-Eurooppaa lämmittävät Atlantin merivirtaukset ovat heikentyneet. Nature-lehdessä julkaistujen tutkimusten mukaan todennäköisin syy virtausten hidastumiseen on ilmastonmuutos. Atlantin niin sanottu termohaliinikierto on yksi tekijöistä, jotka säätelevät maailman ilmastoa. Se tuo lämmintä vettä pohjoiseen ja vie kylmää vettä etelään. Lehden mukaan mahdolliset virtausten muutokset on havaittu jo 1950-luvulta lähtien. Geologit ovat keränneet todisteita siitä, että meriveden virtausten muutokset olisivat ilmastonmuutoksen keskeinen tekijä.


Lämpötila nousi Kouvolassa peräti 17 asteeseen – ensi viikolla luvassa lisää lämpöä! MTV 16:55 15.04

Myös tänään vietettiin paikoin lämmintä päivää, ja Kouvolassa ja Heinolassa lämpötila nousi 17 asteeseen. MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen kertoo, että lämmintä on odotettavissa myös ensi viikolla.


Aurinko jatkaa Suomen hellimistä sunnuntainakin - ainoastaan lounaassa kuuroja iltalehti 05:52 15.04

Aurinkoinen sää jatkuu suuressa osassa maata. Vuodenaikaan nähden sää on edelleen lämmintä, toteaa Ilmatieteen laitos verkkosivuillaan. Länsi-Suomessa sää on vaihtelevasti pilvinen. Lounaisosassa on mahdollisesti luvassa sadekuuroja. Päivän ylin lämpötila vaihtelee 11-16 celsiusasteen välillä. Yöllä alin lämpötila voi laskea pienille pakkasasteille.


Aurinko jatkaa Suomen hellimmistä sunnuntainakin - ainoastaan lounaassa kuuroja iltalehti 05:52 15.04

Aurinkoinen sää jatkuu suuressa osassa maata. Vuodenaikaan nähden sää on edelleen lämmintä, toteaa Ilmatieteen laitos verkkosivuillaan. Länsi-Suomessa sää on vaihtelevasti pilvinen. Lounaisosassa on mahdollisesti luvassa sadekuuroja. Päivän ylin lämpötila vaihtelee 11-16 celsiusasteen välillä. Yöllä alin lämpötila voi laskea pienille pakkasasteille.


Loistavia uutisia: Lämmin kevätsää jatkuu – ensi viikolla lähes 20 astetta! MTV 20:23 14.04

Pitkään sitä saatiin odotella, mutta kevät on vihdoin saapunut Suomeen. MTV:n meteorologi Mette Mannonen kertoo, että keväistä keliä on luvassa ainakin viikoksi eteenpäin.


Kevät tuli jäädäkseen, ei pelkoa takatalvesta! Aurinkoinen ja lämmin sää hemmottelee koko maata - ensi viikolla lähes 20 astetta iltalehti 20:07 14.04

Ilmatieteen laitoksen ennustekartat lupaavat lämpimän keväisen, parhaimmillaan jopa kesäisen sään jatkuvan. Kevään lämpöennätys meni lauantaina rikki Salossa, jossa mittari kohosi 16,9 asteeseen. Seitsemällä asemalla päästiin 16 asteen tuntumaan. Esimerkiksi Kokemäellä ja Hämeenlinnassa mitattiin 16,7 astetta, Hattulassa 16,5 astetta ja Turussa 16,2 astetta. Keski- ja Itä-Suomessakin päästiin monella paikalla 15 asteeseen. Oulun korkeudella mitattiin yleisesti noin 10 asteen lämpötiloja. Lapissa oli hieman kylmempää, mutta Lounais-Lapissa päästiin 10 asteen tuntumaan.


Ravivihje: Toto76 Pori 14.4.2018 iltasanomat 12:16 14.04

Costello jatkaa viikosta toiseen luottohevosena. Kierroksen toinen supersuosikki Ellin Sisu saa sen sijaan IS Ravien suuressa vihjesysteemissä kavereita, koska yhdessä lämminverilähdössä starttaa kiehtovampi varmaidea.


Nyt on vuodenaikaan nähden lämmintä - auringonpaiste jatkuu koko maassa iltalehti 06:10 14.04

Sää jatkuu suurelta osin aurinkoisena koko maassa. Ilmatieteen laitoksen mukaan tänään on vuodenaikaan nähden lämmintä. Koko maassa on selkeää tai verrattain selkeää ja poutaa. Päivällä ylimmät lämpötilat vaihtelevat kymmenestä parhaimmillaan jopa 16 asteeseen.


Verottajan tulkinta EU-direktiivistä pisti panimoyrittäjän luopumaan yrityksestään - ”Tämä on ihan farssia koko homma” iltalehti 18:38 13.04

Pekka Kääriäinen joutui vauhdittamaan perustamansa Lammin Sahdin sukupolvenvaihdosta, kun verottaja ei katsonut pienpanimoa muista alan yrityksistä riippumattomaksi. Panimoalan konkariyrittäjä Pekka Kääriäinen on joutunut luopumaan 33 vuotta sitten perustamastaan Lammin Sahdista tultuaan verottajan yllättämäksi. Kääriäinen omisti Lammin Sahti Oy:stä noin 23 prosenttia samalla kun hänen omistuksessaan on noin 7 prosenttia toisesta pienpanimosta, Rakuuna Olut Oy:stä. Rakuuna Olut on Helsingin Tuomiokirkon läheisyydestä löytyvän Bryggeri Helsingin taustalla.


Koululaisen kauhunhetki: Kaatoi vesilasin Valkoisessa talossa Melania Trumpin edessä – naiselta lämmin reaktio MTV 17:31 13.04

Melanie Trump näytti hempeän puolensa kouluikäisten tilaisuudessa Valkoisessa talossa.


1 Rästiottelussa maalit 150 päiväkotia AS Roma on Eremenko palaa seuraan jo kutsunut Kärpät-Tappara, ottelusarjaraportti Tapparalle kaukalosta kesken kaventamaan, Tappara koetaan näin” mestaruuteen johdattanut Markus murskalukemia poliisiasemalta se olisi sote-kapinaan - tehdä myös viikonloppuyönä ”mikkihiirinä”

Uutiset