Genovan sillan muutkin osat saattavat romahtaa iltasanomat 18:32 14.08

Lähialueen rakennuksia on evakuoitu.


Neljän asunnon rivitalo tuhoutui palossa Kemiönsaaressa – lähialueen asukkaita evakuoitu iltasanomat 22:53 09.08

Ihmisiä kehotetaan välttämään oleskelua palopaikan läheisyydessä.


Pelastajille työrauha: Ylimääräiset ihmiset poistetaan Thaimaan luolan alueelta – kamppailu aikaa vastaan käynnissä MTV 05:35 08.07

Thaimaassa viranomaiset ovat päättäneet tyhjentää luolaston lähialueen kaikista ylimääräisistä ihmisistä, jotta pelastajat ja viranomaiset saavat työrauhan luolastoon loukkuun jääneen jalkapallojoukkueen pelastusoperaatiota varten.


Ylimääräiset ihmispoistetaan Thaimaan luolan alueelta MTV 05:35 08.07

Thaimaassa viranomaiset ovat päättäneet tyhjentää luolaston lähialueen kaikista ylimääräisistä ihmisistä, jotta pelastajat ja viranomaiset saavat työrauhan luolastoon loukkuun jääneen jalkapallojoukkueen pelastusoperaatiota varten.


Vaaratilanne ohi: Kirkkonummen maastopalon savu ei enää aiheuta vaaraa MTV 18:01 18.06

Kirkkonummella syttyi kello 14 jälkeen maastopalo, joka haittasi Porkkalantiellä kulkevia ja lähialueen asukkaita. Hätäkeskuksen mukaan vaaratilanne on nyt ohi.


Toholammin suuri maastopalo: Liekit raivonneet viiden kilometrin päässä keskustasta MTV 22:10 04.06

Toholammilla on roihunnut useiden hehtaarien laajuinen maastopalo. Sammutustöissä on ollut useita pelastusyksiköitä lähialueen eri pelastuslaitoksilta. Apuna on ollut myös rajavartiolaitoksen helikoptereita.


Ranskan tähti palaa kotikonnuilleen - ratkaiseeko Antoine Griezmann Eurooppa-liigan kohtalon? iltalehti 20:28 16.05

Eurooppa-liigan finaali tuo Lyoniin yhden kotipesästä karanneen kiintotähden. Mâcon on pieni, vain noin 34 000 asukkaan, historiallinen kaupunki Ranskassa. Sen kuuluisin vientituote viime vuosiin asti on ollut Chardonnay-viinirypäle, mutta vähitellen sen asema on alkanut murentua. Mâcon on nimittäin myös kotipaikka Ranskan maajoukkueen ykköskärki Antoine Griezmannille. Nuori Antoine ihaili Fernando Torresta, mutta sinnikkäistä yrityksistä huolimatta yksikään lähialueen seura ei halunnut ottaa häntä riveihinsä.


Kalakuolemia luvassa, haju jää iholle – MTV kokosi kuusi vastausta Mäntyharjun kemikaaliturmasta MTV 15:09 25.04

Mäntyharjun kemikaaliturma on herättänyt runsaasti kysymyksiä alueen mökkiläisissä. Kemikaali on muun muassa saastuttanut lähialueen vesistöjä aina kaivoja myöten.


Mäntyharjun myrkkyvuodosta uutta tietoa: Lähilammessa todettu laajoja kalakuolemia - näytteenotto kaivovesistä alkoi iltalehti 21:31 16.04

Kaivovesien näytteenotto alkoi maanantaina. Tulosten odotetaan valmistuvan tällä viikolla. Mäntyharjun kemikaalionnettomuuspaikan lähellä sijaitsevalla Kärmelammella on todettu laajoja kalakuolemia, tiedottaa ely-keskus. Kalat olivat ruutanoita. Ojantauksenlammessa tai alemmissa vesistöissä ei ole kalakuolemia havaittu. Lähialueen pintavesistä viime viikon torstaina otettujen vesinäytteiden tulosten mukaan Sarkavedessä haitta-ainepitoisuudet ovat edelleen alhaisia. Sarkaveden pääaltaassa vaikutusalue on laajenemassa. Ranta-alueella, Sarkaveteen purkautuvan ojan läheisyydessä, haitta-ainepitoisuus on noussut.


Ely-keskus: Mäntyharjun myrkkyjunan päästöistä ei vaaraa vedenhankinnalle iltasanomat 15:52 10.04

Etelä-Savon ely-keskuksen tilaamien vesinäytteiden perusteella on epätodennäköistä, että MTBE-kemikaalia olisi päässyt lähialueen kaivoihin.


Mäntyharjun onnettomuuden lähilammissa korkeita haitta-ainepitoisuuksia – ei kuitenkaan vaaraa vedenhankinnalle MTV 15:48 10.04

Etelä-Savon ely-keskuksen tilaamien vesinäytteiden perusteella on epätodennäköistä, että MTBE-kemikaalia olisi päässyt lähialueen kaivoihin. Päästöstä ei ole vaaraa yhdyskuntien vedenhankinnalle, ely-keskus kertoo tiedotteessa.


KHL-ottelussa – palasi sai kutsun Venäjälle

Uutiset