Leijonat toipui sokkialusta – Ikonen osui debyytissään MTV 16:25 15.12

Suomi voitti Etelä-Korean 4-1 Venäjän EHT-turnauksen ottelussa perjantaina. Kyseessä oli maiden ensimmäinen kohtaaminen.


Äidin mukaan vauva syntyi kuolleena, oikeus eri mieltä – tuomittiin 30 vuodeksi vankilaan MTV 15:29 15.12

Salvadorilaisnainen kertoi vauvansa syntyneen kuolleena. Viranomaisten mukaan kyseessä oli kuitenkin henkirikos ja naiselle langetettiin 30 vuoden vankeustuomio.


Kokoomuksen viinaprotestoijat taipuivat ryhmäkurin edessä - temppuilemalla irti %-päätöksestä iltalehti 14:33 15.12

Eduskunnassa nousi viime maaliskuussa ”viinakapinaksi” nimetty liike, kun 28 kansanedustajaa allekirjoitti adressin, jossa he torjuivat ehdotukset limuviinojen tulosta kauppoihin ja kaupassa myytävien oluiden alkoholipitoisuuden korottamisesta. Pääministeripuolue keskustan kansanedustajista 15 allekirjoitti adressin, mutta ehkä hieman yllättäen mukana oli myös kolme kokoomuksen edustajaa: Pauli Kiuru, Sanna Lauslahti ja Pertti Salolainen. PS-edustajia ei listalla ollut. Kokoomuksen kapinakolmikko joutui tänään kovan paikan eteen. Ryhmäjohtaja Kalle Jokinen oli linjannut jo aiemmin, ettei kyseessä voi olla mikään omantunnon kysymys.


Suomalainen Sami päätyi Conan O'Brienin kettuilun kohteeksi suorassa lähetyksessä - juontaja vitsaili vaatetuksesta ja imitoi miestä iltalehti 11:29 15.12

Suomalainen Sami päätyi Conan O’Brienin talk show'ssa lavalle silmiinpistävän vaatetuksensa vuoksi. Conan O’Brienin maanantaisessa talk show'ssa nostettiin jälleen Suomea maailmankartalle. O’Brienin kanssa lavalle suoraan lähetykseen päätyi nimittäin katsomossa istunut, huomiota herättävään vaatetukseen sonnustautunut mies. Eturivissä istui sinivalkoiseen raitapaitaan pukeutunut mies, jolla oli vielä harteillaan sinivalkoinen neule. O’Brien kutsui miehen lavalle ja kuten jo vaatetuksesta arvata saattaa, käy ilmi, että kyseessä on suomalainen mies. - Mikä sinun nimesi on? O’Brien utelee.


Lenkkeilijä löysi taas ihmisen jalan Vancouverissa – jo kolmastoista kerta vuosikymmenen aikana MTV 09:12 15.12

Koiran ulkoiluttaja on löytänyt ihmisen jalan joenrannalta Vancouverinsaarella Kanadassa. Viranomaisten mukaan kyseessä on jo 13. kerta vuosikymmenen aikana, kun Brittiläisen Kolumbian rannikkoalueilta tehdään vastaava löytö.


Pelastusoperaatio Viking Gracella herätti huomiota - kyseessä sairaustapaus iltalehti 07:33 15.12

Tapaus sattui Viking Grace -laivalla perjantaina. Viking Linen viestinnästä vahvistetaan Iltalehdelle, että Turun ja Tukholman välillä liikennöivällä Viking Grace -laivalla on sattunut tapaus, joka edellytti viranomaisoperaatiota ja pelastushelikopterin kutsumista paikalle. Tapaus liittyy yhden matkustajan terveydentilaan, eikä tilanne aiheuttanut vaaraa muille matkustajille.


Postille syytös markkina-aseman väärinkäytöstä ja saalistushinnoittelusta: "Kyseessä on vakava väite" MTV 06:55 15.12

Kärkimedia syyttää Postia määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ja saalistushinnoittelusta. Kärkimedia on toimittanut asiasta tutkintapyynnön Kilpailu- ja kuluttajavirastolle, jossa on alkanut tapauksen esiselvitys.


Postia syytetään markkina-aseman väärinkäytöstä ja saalistushinnoittelusta: "Kyseessä on vakava väite" MTV 06:55 15.12

Kärkimedia syyttää Postia määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ja saalistushinnoittelusta. Kärkimedia on toimittanut asiasta tutkintapyynnön Kilpailu- ja kuluttajavirastolle, jossa on alkanut tapauksen esiselvitys.


Näytimme Tarja Haloselle lämpimät yhteiskuvat Vladimir Putinin kanssa - ”Kyllä me olemme ystäviä” iltalehti 21:05 14.12

Presidentti Tarja Halonen vieraili tällä viikolla IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Kuten ohjelman tapoihin kuuluu, myös Haloselle näytettiin valokuvia - tällä kertaa kuvia hänestä yhdessä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Halonen tunnisti ensimmäisen kuvan heti. Kyseessä oli matka Allegro-junalla Pietariin. Hän kommentoi myös välejään Putiniin.


Kirurgi tunnusti kirjoittaneensa omat nimikirjaimensa kahden potilaansa maksaan iltasanomat 20:59 14.12

Syyttäjän mukaan kyseessä on tapaus, josta ei ole olemassa rikosoikeudellista ennakkotapausta.


Näyttelijä Andrew Garfield avoimena huumekokemuksistaan: ”Poltan pilveä, koska se on mukavaa” iltalehti 15:48 14.12

Andrew Garfield tunnetaan esimerkiksi The Amazing Spider Man -elokuvasarjasta. Andrew Garfield kertoi avoimesti julkisuudessa juhlittuaan syntymäpäiväänsä pilven voimalla huvipuistossa. mies selostaa, mitä ajattelee huumeista. - Huumeilla on todella huono stigma. Voin ottaa aineita ainoastaan, jos kyseessä on rituaali. Tarkoitan, että pilveä poltan, koska se on vain mukavaa.


George Clooney on huomaavainen isä lentokoneessa - jakoi vastamelukuulokkeita kanssamatkustajille vauvojensa itkun vuoksi iltalehti 15:23 14.12

George Clooneyn kerrotaan ottaneen kanssamatkustajat hienosti huomioon pitkällä lennolla. George Clooneyn "uroteoista" on hiiskuttu -sivustolle. Näyttelijän kerrotaan matkustaneen perheineen kuluneella viikolla Los Angelesista Englantiin. Lentomatka on ollut pitkä miehen puolivuotiaille kaksosille, Ellalle ja Alexanderille. Clooneylla oli kuitenkin ässä hihassaan, sillä hänen kerrotaan jakaneen ykkösluokassa matkustaneille, lähellä istuneille ihmisille ilmaisia vastamelukuulokkeita. Ideana oli, että matka olisi kaikille miellyttävä, vaikka pikkulapset pitäisivätkin meteliä. Nimenomaan vauvan itkun hetkellä Clooneyn kerrotaan jakaneen kuulokkeita ihmisille ja niiden mukana tuli lappu, jossa kehotettiin pistämään kuulokkeet korville, jos lasten ääntely äityisi kovaksi. Lehden mukaan kyseessä eivät olleet mitkä tahansa kuulokkeet, vaan lähes 300 euron arvoiset erikoiskuulokkeet. Niissä oli Georgen tequila-bisneksen logo.


Disney ostaa 21st Century Foxin elokuva– ja TV-toiminnan iltasanomat 14:51 14.12

Kyseessä on historiallisen suuren mittakaavan fuusio. Kauppahinta on kymmeniä miljardeja dollareita.


Irak hirtti 38 jihadistia iltalehti 14:33 14.12

Irak hirtti tänään torstaina 38 Isisin tai al-Qaidan jäsentä terrorismirikosten takia Nasiriyahin kaupungissa. Kyseessä on suurin teloitettujen määrä yhden päivän aikana sitten 25. syyskuuta, jolloin 42 ihmistä teloitettiin samassa vankilassa. - Vankilan johto teloitti torstaina oikeusministeri Haidar al-Zamelin läsnollessa Nasiriyahin vankilassa 38 kuolemaantuomittua al-Qaidan tai Isisin jäsentä syytettynä terroristisesta toiminnasta, alueellisen neuvoston Dakhel Kazem sanoi.


Republikaaniedustaja teki itsemurhan - syytettiin alaikäisen seksuaalisesta pahoinpitelystä iltalehti 11:47 14.12

Kentuckyn osavaltion edustajainhuoneessa istunut Dan Johnson löydettiin kuolleena keskiviikkoiltana. Johnsonilla oli ampumahaava päässään. Viranomaisten mukaan kyseessä on "todennäköinen itsemurha". Bullittin piirikunnan seriffin Donnie Tinnellin mukaan Johnson oli ampunut itsensä sillalla Mount Washingtonissa. Tinnell vahvisti Johnsonin kuoleman WDRB-TV:lle. Republikaanisen puolueen edustajana Kentuckyn osavaltion edustajainhuoneessa toiminutta Dan Johnsonia syytettiin 17-vuotiaan teinitytön seksuaalisesta pahoinpitelystä vuonna 2013 kotinsa kellaritiloissa.


Sosiaali- terveysvaliokunta: Kaupassa myytävän alkoholin prosenttirajan nosto heikentäisi kansanterveyttä iltalehti 10:43 14.12

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ei puolla päivittäistavarakaupassa myytävien alkoholijuomien prosenttirajan nostoa 5,5 prosenttiin. Valiokunta katsoo, että prosenttirajan nosto vaikuttaisi "ratkaisevasti" alkoholin saatavuuteen ja kulutuksen kasvuun. Valiokunta muistuttaa mietinnössään, että panimotuotteet muodostavat yli puolet kaikesta suomalaisten käyttämästä alkoholista. Kulutuksen siirtyminen vahvempaan olueen vaikuttaisi valiokunnan mukaan merkittävästi kansanterveyteen ja kansantalouteen, vaikka kyseessä olisivatkin vain prosentin osat.


Sairas Viviána-vauva odotti päivystyksessä 5 tuntia eikä saanut hoitoa - Avi: Hoidon saanti ei toteutunut täysin asianmukaisesti iltalehti 09:27 14.12

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on ratkaissut Viviana-vauvan tapauksen. Kyseessä on maalis-huhtikuussa sattunut tapaus, jossa tuolloin puolen vuoden ikäisellä Viviána-vauvalla havaittiin ihottumaa. Kun oireet pahenivat, tytön äiti vei vauvan terveysasemalle. Mahdolliseen allergiaan määrätyt voiteet eivät tepsineet ja oireet yhä pahenivat. Lapsi oli kauttaaltaan ihottumassa ja itkuinen ja meni syliin otettaessa jäykäksi ja täriseväksi.


Lääkärit ilman rajoja: Myanmarin armeija surmasi 730 pikkulasta ja kyseessä on maltillinen arvio iltalehti 08:39 14.12

Rohingya-vähemmistöön kohdistuneissa vainoissa tapettiin tuhansia ihmisiä kuukaudessa. Humanitaarinen avustusjärjestö laskee, että väkivaltaisuuksissa kuoli viralliseen väitteeseen verrattuna jopa monikymmenkertainen määrä ihmisiä. MSF:n tietojen mukaan valtaosa tapetuista oli ammuttu. Uhriluvut ovat sen mukaan alakanttiin, sillä ne eivät kata niitä perheitä, jotka eivät selvinneet ulos maasta. Ensimmäisen kuukauden aikana, jolloin Myanmarin armeija aloitti hyökkäyksensä maan vähemmistökansaa kohtaan, kuoli väkivaltaisesti vähintään 6 700 ihmistä, arvioi Lääkärit ilman rajoja -järjestö (MSF).


Robbie Williams kiidätettiin teho-osastolle - epäiltiin aivoverenvuotoa iltalehti 08:15 14.12

Muusikko Robbie Williams joutui perumaan syyskuussa muutamia keikkoja, sillä hänellä oli vakavia terveysongelmia. Syyskuussa julkisuuteen tuli tieto, että Robbie Williams oli peruuttanut Venäjän-kiertueensa konsertteja. Kyseessä oli hänen maailmanlaajuinen, Heavy Entertainment Show -niminen show.


Iltalehden leijonat ja lampaat presidenttiehdokkaille: Väyrysen hyökkäys hyytyi iltalehti 23:42 13.12

Sauli Niinistö puolusti ärhäkkäästi presidentin oikeutta osallistua turvallisuuspoliittiseen keskusteluun, vaikka päätöksenteko kuuluu hallitukselle. MTV:n keskiviikkoiselle presidentinvaalitentille oli asetettu aikaisempia enemmän odotuksia, sillä kyseessä oli ensimmäinen suorana televisioitu tentti ja mukana oli ensimmäistä kertaa politiikan ikiliikkuja Paavo Väyrynen, jonka keräämät kannattajakortit ovat edelleen ministeriössä tarkistettavina. Väyrynen kävikin odotetusti heti alkuun tasavallan presidentin Sauli Niinistön kimppuun syyttämällä tätä toimivaltansa ylittämisestä, sillä Eurooppa-politiikka kuuluu Suomessa pääministerin johtamalle valtioneuvostolle, eikä presidentin tehtävänä ole Väyrysen mukaan keskustella eurooppalaisten päättäjien kanssa Suomen puolustuspolitiikasta.


Uutiset